• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katkın için teşekkür ederim Suat Hocam, farklı öğütüm ve su sıcaklığını kademeli olarak denedim ancak o dayanılmaz ekşiliği kıramadım bir türlü ben.

Su olarak bütün çekirdeklerde aynı suyu kullanıyorum, Erikli ve Damla dönüşümlü.
Bir çoğunuz için garip gelebilir ancak bir Julius'un abuk bir kahvesini bitirememiştim, bir de bunu :)) Cold Brew'den de vazgeçtim, normal zamanda da Starbucks tüketen ofis arkadaşlarıma çok bir şey kaybetmeyeceklerini düşündüğüm için getirdim :)

Sizdeki Bensa Diima çekirdekler de boyut olarak oldukça küçük mü bu arada?

Çok tatlı bir kahve ekşilik asidite hiç almadım. Suyunuzdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bu arada sıcaklığı artırabilirsiniz veya daha ince öğütüm deneyebilirsiniz?

Sizdeki Bensa Diima çekirdekler de boyut olarak oldukça küçük mü bu arada?

Bende ki bütün kahveyi bitirdim açıkcası boyutunu hatırlamıyorum. Bensa diima Heirloom varyetesi. Heirloom varyetesinde ki kahve çekirdekleri küçük oluyor.
2C7D8467-525C-4C54-8F34-27C672C94A18.jpeg

Guatemala - Las Penas'la ilgili yorumumu ben de paylaşayım. 18 Ocak kavrumlu paketi espresso düşünerek almamıştım ama bugün espressoda denedim, beklediğimden daha tatlı bir profil çıktı. Kavrum gözüme açık gelince 95 derece sıcaklıkta shot aldım. 18.5 girdi 40 gr çıktı 28 saniyede. Kahveyi öğütür öğütmez tatlımsı vanilya kokusu almıştım, bu nota fincana da net şekilde geçti. 10. 15. ve 20. gündeki performansını şimdiden merak ediyorum :)

100 TL bandında sattıkları kahve kesinlikle o seviyenin kahvesi değil. Fiyatları bence çok çok abartmışlar. Tedarikçi bilgilerini açık açık verirlerse yurt dışında aynı çekirdek kaça satılıyor görürüz. Kungpow gibi 57 TL 'ye satılan çekirdeği kargo ile birlikte 300 gramı 117 TL , 250 gram olarak hesaplandığında 102 TL ye gelmesi gibi bir şey olduğunu büyük ihtimal anlarız. Türkiye'deki kavuruculara güvenim kalmadı. 100 TL bandına çıkacaksam yurt dışı kavuruculardan alırım daha iyi. Hatta indirimlerle, çok daha iyi kahveyi Petra fiyatından daha ucuza alabilirim.

Şu anda satışta olan kahvelerden filtre için deneyen ve önerisi olan var mı?

Bizim büroya yürüme mesafesinde olunca Petra dayanamadım aldım Las Penas'ı.
Ki evde 1 kg'a yakın kahve var.
Bakalım tatlı vanilya'lı tat nasılmış? Bu arada 01/03 kavrumlu paket.
Nnx8Hj.jpg

Geçtiğimiz aylar Guatemala kahveleri yeni geldiğinde indirim döneminde, tadım notlarındaki üçü de direkt ilgimi çektiği için almıştım ben de. V60'da farklı tariflerle, farklı sularla ve farklı tarihlerde denedim. Petra fiyat olarak genelde diğer kavurmacılara göre üst segment gibi gözüktüğü için performans olarak da beklentim yüksekti sanırım. Kötü değildi ama çok da bayıldığım bir kahve olmamıştı.

Geçtiğimiz aylar Guatemala kahveleri yeni geldiğinde indirim döneminde, tadım notlarındaki üçü de direkt ilgimi çektiği için almıştım ben de. V60'da farklı tariflerle, farklı sularla ve farklı tarihlerde denedim. Petra fiyat olarak genelde diğer kavurmacılara göre üst segment gibi gözüktüğü için performans olarak da beklentim yüksekti sanırım. Kötü değildi ama çok da bayıldığım bir kahve olmamıştı.
Yurdumuz kavurucularında yüksek fiyat=çok iyi kahve denklemi tutmayabiliyor. İmaj için biçilen bedel algıdaki dengeleri biraz bozuyor diye düşünüyorum.

Yurdumuz kavurucularında yüksek fiyat=çok iyi kahve denklemi tutmayabiliyor. İmaj için biçilen bedel algıdaki dengeleri biraz bozuyor diye düşünüyorum.

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum ancak bence imaj da çok önemli. Farklı bir deneyim sunuyor. Bu ikisini doğru şekilde harmanlayıp ortaya çıkan ise diğerlerinden sıyrılıyor. Bence firmalar böyle yapmalı, imaja da dikkat edip fiyatları makul seviyede tutmalı.

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum ancak bence imaj da çok önemli. Farklı bir deneyim sunuyor. Bu ikisini doğru şekilde harmanlayıp ortaya çıkan ise diğerlerinden sıyrılıyor. Bence firmalar böyle yapmalı, imaja da dikkat edip fiyatları makul seviyede tutmalı.
Aklıma 200 lira civarına sattıkları cam saklama kabı geldi maalesef :D

Ruanda Gitesi, daha önceden V60 olarak tükettiğimde tatlılığı beni fazlasıyla cezbeden favori kahvelerimden biriydi. Ancak şuanki satış fiyatında baya bir artış olmuş.

Hub.cropster tadım notalarında fermented ve green pepper yazması biraz iştahımı kaçırdı açıkçası. Fermente tadlar çok sevmem ve "green pepper?"
Tabi hubda yazanları ne kadar dikkate almak gerekir bilmiyorum.

Geri