• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Peak-Water Türkiye Distribütörlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
RO mineralleri neredeyse sıfırlıyor, uzun süre yeniden mineralleme yaptım kahve için. Peak alana kadar ben de gerek var mı diye düşünüyordum ama şu an böyle kullanmaktan çok memnunum. Peak RO’nun basit versiyonu da değil aslında farklı bir filtreleme sistemi.
RO'ya takılabilen mineralleme sistemleri var, ben de RO kullanmış biri olarak peak aldım sonra iade ettim ama herkesin kendi zevki tabi :)

RO'ya takılabilen mineralleme sistemleri var, ben de RO kullanmış biri olarak peak aldım sonra iade ettim ama herkesin kendi zevki tabi :)
Biliyorum da normalde ayar imkanı olmuyor. Ayar vanası olanlar da kullanışlı değil arıtılan su bir depoda birikiyor sonuçta. Filtrelenmiş suyu depolamadan direkt veren sistemler de var ama ona da girmedim artık evde hazır RO sistemi varken 🙂. RO’yu yıllar önce almıştım zaten kahve için değil genel kullanım için. Bana böyle pratik geldi ve memnunum.

bakteri oluşumu için 2 aylık süre oldukça uzun bir süreç. bir başka açıdan şöyle de diyebiliriz; bir ortamda bakteri üremesi için 2 aylık bir süreye ihtiyaç yok. bahsedilen süreç başka bir şeyle ilgili olabilir. herhangi bir sürahide suyu 1 hafta kadar bile bıraktığımızda bakteri üremesi riski ortaya çıkacaktır ancak PW günlük kullanılan bir şey ve suyun sürekli devir daimi söz konusu.

bakteri oluşumu için 2 aylık süre oldukça uzun bir süreç. bir başka açıdan şöyle de diyebiliriz; bir ortamda bakteri üremesi için 2 aylık bir süreye ihtiyaç yok. bahsedilen süreç başka bir şeyle ilgili olabilir. herhangi bir sürahide suyu 1 hafta kadar bile bıraktığımızda bakteri üremesi riski ortaya çıkacaktır ancak PW günlük kullanılan bir şey ve suyun sürekli devir daimi söz konusu.
Bende biyle dusunmustum surekli devir daim soz konusu, arastirmalarimda bazilar aylardir kullandigi problem olmadigini soylemis. Sanirim birazda ticari kaygi soz konusu ilk basta aylik degistirin diyormuski bu durumda maliyeti cok cok yuksek seviyelere cikiyor.

Bende biyle dusunmustum surekli devir daim soz konusu, arastirmalarimda bazilar aylardir kullandigi problem olmadigini soylemis. Sanirim birazda ticari kaygi soz konusu ilk basta aylik degistirin diyormuski bu durumda maliyeti cok cok yuksek seviyelere cikiyor.
evet, günlük kullanım oluyorsa ve sürekli de kapalı tutuluyorsa ilk aldığımızda striplerle yaptığımız teste uyularak süre belirlemek doğru olur diye düşünüyorum. benim çeşme suyunda 120 gün çıkmıştı. herhangi bir sorun (koku vs) olmazsa 4 aydan önce değiştirmeyi düşünmüyorum. zaten PW'da tamamen çeşme suyu da kullanmıyorum. genelde karışım kullanıyorum.

Aslinda uzun sure gidebilecek bir deger, sadece kahve demleyecek birisi icin bazi gunler 500gr bazi gunler 1litre dersek 6 ayi bulabilecek bir zaman cikar ortaya
O yüzden her şekilde 2 ayda bir değiştirin demişler. Tabii normalde filtre değişimleri ücretsiz olduğu için imkan olsa 2 ayda bir değiştirmek gayet makul ama bizim için o şartlar oluşana kadar biraz esneteceğiz sanırım.

120 lt suyu 120 gün kullanacağım dediğim zaman aslında içinde bir yanıt barındırıyordu..:)
"evet, günlük kullanım oluyorsa ve sürekli de kapalı tutuluyorsa ilk aldığımızda striplerle yaptığımız teste uyularak süre belirlemek doğru olur diye düşünüyorum. benim çeşme suyunda 120 gün çıkmıştı. herhangi bir sorun (koku vs) olmazsa 4 aydan önce değiştirmeyi düşünmüyorum. zaten PW'da tamamen çeşme suyu da kullanmıyorum. genelde karışım kullanıyorum."

Bu mesajınızda 120 lt ibaresi yok. Neyse uzatmak için yazmıyorum, böyle bir çıkarımda bulunmaya benim aklım yetmedi diyelim :)

O yüzden her şekilde 2 ayda bir değiştirin demişler. Tabii normalde filtre değişimleri ücretsiz olduğu için imkan olsa 2 ayda bir değiştirmek gayet makul ama bizim için o şartlar oluşana kadar biraz esneteceğiz sanırım.
benim peak water sitesinden ve replacement filtre ile maliyet hesabı yapan ingilizlerden anladığım kadarıyla filtreleri çöpe atmak yerine geri dönüşüme göndermek ücretsiz. yani gönderiyoruz, çevreyi koruyoruz 25 sterlin verip yine ikili geri dönüştürülmüş filtre alıyoruz :D
türkiyede belki farklı bir uygulamaya gidebilir distribütör.

benim peak water sitesinden ve replacement filtre ile maliyet hesabı yapan ingilizlerden anladığım kadarıyla filtreleri çöpe atmak yerine geri dönüşüme göndermek ücretsiz. yani gönderiyoruz, çevreyi koruyoruz 25 sterlin verip yine ikili geri dönüştürülmüş filtre alıyoruz :D
türkiyede belki farklı bir uygulamaya gidebilir distribütör.
Yok tamamen ücretsiz. Kullandığınız filtreyi gönderiyorsunuz, şarj edip geri gönderiyorlar. Türkiye distribütörünün nihai hedefi de bu hatta, önceki açıklamalarında 1 yıla kadar bu sistemi başlatmayı hedeflediklerini söylemişlerdi.

Yok tamamen ücretsiz. Kullandığınız filtreyi gönderiyorsunuz, şarj edip geri gönderiyorlar. Türkiye distribütörünün nihai hedefi de bu hatta, önceki açıklamalarında 1 yıla kadar bu sistemi başlatmayı hedeflediklerini söylemişlerdi.
İngilizler çok garip insanlar, hala su maliyeti hesaplıyorlar https://coffeeforums.co.uk/topic/40693-peak-water-from-mcd/#comments
Kickstarterda da 91 kişiye 12 filtreli paketi itelemişler, 2li filtre alıp sürekli değişime yollayabilirlerdi oysa :)
Umarım bizde ücretsiz olur, hayatımda yaptığım en başarılı yatırıma dönüşür 500 liralık sürahi :D
1611500805545.png

İngilizler çok garip insanlar, hala su maliyeti hesaplıyorlar https://coffeeforums.co.uk/topic/40693-peak-water-from-mcd/#comments
Kickstarterda da 91 kişiye 12 filtreli paketi itelemişler, 2li filtre alıp sürekli değişime yollayabilirlerdi oysa :)
Umarım bizde ücretsiz olur, hayatımda yaptığım en başarılı yatırıma dönüşür 500 liralık sürahi :D
Ekli dosyayı görüntüle 8518
Emin değilim ama git-gel kargo ücretli sanırım, onun maliyetini hesaplıyor olabilirler :)

Ben ilk filtremi yaklaşık 70 gün kullandım. İlk 30, 35 gün 3 ayarında sonrasında İstanbul’da sular sertleşmeye başlayınca 4.1’e çektim. Bardak kalitesinde artış da hissedince öyle devam ettim.

Günde ortalama olarak 600ml civarı su filtreliyorum. 60. gün civarı, filtrelenmiş sudan tam tarif edemeyeceğim, felaket olmasa da bana çok da hoş gelmeyen kokular almaya başladım. Bardak kalitesine veya demli kahvede hissedebildiğim bir koku veya aroma değişimi olmadı. Misafirliğe gelen kişilere koklattığımda benim aldığım kokuları almadılar (Bu noktada Aralık ayında Covid geçirdiğimi ve Ocak başlarına kadar tat ve koku almada sorunlar yaşadığımı ekliyeyim).

Ben kokuyu almaya devam edince 70. günde filtreyi hizalayıcıdan çıkarıp burnumun içine sokarak koklama kararı aldım :). Filtreden herhangi bir garip koku vs alamadım, kullanılmamış filtreyle kıyasladım yine bir fark görmedim. Ancak filtre ile hizalayıcı arasında çok hafif yosun oluşmaya başlamıştı. Teoride oradan arıtılmış suya fazla bir bulaş olması mümkün değil. Yine de haftada 1 biraz havalandırma kararı aldım.

Bu yosunları temizleyip birkaç saat kurumaya bıraktıktan sonra yeni arıtımda da ben o kokuyu almaya devam edince 70. Günde yeni filtreye geçtim. Bardak kalitemde çok ahım şahım bir değişim olmadı. ‘Değişmese miydim yaa’ dedim ama koku ortadan kalktı açıkcası. O nedenle 2 ayda bir düzenli değişmeye karar verdim.

Tecrübemi faydalı olması umuduyla paylaşayım dedim. Ben çok memnunum, açıkcası kahve için damacana suyumu değiştirme sürem, bunun maliyetleri vs hesaplayınca aylık bazda çıkardığı ekstra ücret benim kullanımımda 30—40 tl gibi bir şey oluyor. Bardak başı 1 liradan aza geliyor bu. Uzun vadede, bardak kalitesine getirdiği artışla, benim için kesinlikle mantıklı bir yatırım oldu.

Ben ilk filtremi yaklaşık 70 gün kullandım. İlk 30, 35 gün 3 ayarında sonrasında İstanbul’da sular sertleşmeye başlayınca 4.1’e çektim. Bardak kalitesinde artış da hissedince öyle devam ettim.

Günde ortalama olarak 600ml civarı su filtreliyorum. 60. gün civarı, filtrelenmiş sudan tam tarif edemeyeceğim, felaket olmasa da bana çok da hoş gelmeyen kokular almaya başladım. Bardak kalitesine veya demli kahvede hissedebildiğim bir koku veya aroma değişimi olmadı. Misafirliğe gelen kişilere koklattığımda benim aldığım kokuları almadılar (Bu noktada Aralık ayında Covid geçirdiğimi ve Ocak başlarına kadar tat ve koku almada sorunlar yaşadığımı ekliyeyim).

Ben kokuyu almaya devam edince 70. günde filtreyi hizalayıcıdan çıkarıp burnumun içine sokarak koklama kararı aldım :). Filtreden herhangi bir garip koku vs alamadım, kullanılmamış filtreyle kıyasladım yine bir fark görmedim. Ancak filtre ile hizalayıcı arasında çok hafif yosun oluşmaya başlamıştı. Teoride oradan arıtılmış suya fazla bir bulaş olması mümkün değil. Yine de haftada 1 biraz havalandırma kararı aldım.

Bu yosunları temizleyip birkaç saat kurumaya bıraktıktan sonra yeni arıtımda da ben o kokuyu almaya devam edince 70. Günde yeni filtreye geçtim. Bardak kalitemde çok ahım şahım bir değişim olmadı. ‘Değişmese miydim yaa’ dedim ama koku ortadan kalktı açıkcası. O nedenle 2 ayda bir düzenli değişmeye karar verdim.

Tecrübemi faydalı olması umuduyla paylaşayım dedim. Ben çok memnunum, açıkcası kahve için damacana suyumu değiştirme sürem, bunun maliyetleri vs hesaplayınca aylık bazda çıkardığı ekstra ücret benim kullanımımda 30—40 tl gibi bir şey oluyor. Bardak başı 1 liradan aza geliyor bu. Uzun vadede, bardak kalitesine getirdiği artışla, benim için kesinlikle mantıklı bir yatırım oldu.
Bende yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Özellikle son zamanlarda suyu kokladığımda çok net olmasada bir koku fark etmeye başladım. Ama özellikle suyu ısıttığım zaman bu koku daha belirginleşmeye başlıyor. Açıkcası tam kokuyuda tarif edemiyorum ama rahatsız edici bir koku. Kettle ile ilişkili olabilir mi dedim. Suyu değiştirdiğim, damacana suyu kullandığım zaman koku ortadan kalktı. Muhtemelen bu da filtre değiştirme için bir gösterge olsa gerek.

Arkadaşlar Peak Water her ne kadar tat bozulmasa da bünyesinde birikecek atıklar toksik oluşumlara, yosunlanmaya neden olabileceği için ortalama 2 ayda bir filtreyi değiştirin diye tavsiyede bulunuyor. Yani bir şey olursa haklı olarak ben söylemiştim diyerek sorumluluğu kullanıcıya yüklüyor. Bizler bunu bilerek değiştirebilir veya kullanmaya devam edebiliriz, tercih bizim...

Geri