• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Peak-Water Türkiye Distribütörlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Orijinal filtre de 5. ayarda RO gibi arıtıyordu nerdeyse. Benim 350 ppm suyu 10-20 aralığına düşürüyordu. Sizdeki gerçekten endurance ise ppm düşürme anlamında pek fark yok galiba?

Kahve çıktısı üzerinde ki etkilerini merak ediyorum. Karşılaştırabilen oldumu acaba ?

Endurance bende ppm değerini çok düşürmüyor, 160'ı 5. ayarda 120'ye falan indiriyor
Sacid bey , hiç karşılaştırma yapabildiniz mi acaba ? Siz kendi suyunuzu yapıyordunuz , nasıl bir fark olur acaba arasında 🧐

Benim daha ilk günden net bir şey söylemem doğru olmaz ancak ilk dikkatimi çeken şey denediğim kahvelerin 2'sinde çıktıların buzdağı demlemelerime göre özellikle sonlarda "içi boş" hissettirdiği. Buzdağı demlemeleri daha gövdeli gibiydi.

Bu kahvelerin 2'si de anaerobik amerika kahvesi olmak üzere birini 3.0 ayarda 88 ppm, diğerini 4.0 ayarda 59 ppm ile demlediğimi de belirteyim.

Yine de dediğim gibi ben yönlendirmiş gibi olmayayım burada çok daha tecrübeli arkadaşlar varken. Sadece ilk denemelerimden bir tecrübe bırakmak istedim. Zira kesin yargıda bulunmak için erken.

Sacid bey , hiç karşılaştırma yapabildiniz mi acaba ? Siz kendi suyunuzu yapıyordunuz , nasıl bir fark olur acaba arasında 🧐

Kendi suyumu hazırlamıyorum ama kaynak suyu kullanıyorum, yani farklı bir su.

Onunla kıyasladığımda @nuclearmoonrise ın tespitine ben de katılıyorum, sanki gövde geride fincan elde ettim

Bu sabah da, Baristatus'un kahvesini yine endurance filtre ile, yine 5. ayarda demledim, yine gövde bir miktar geride olsa da çıkan sonuç tatmin etti beni.

Malum, Peak'in meselesi alkalinitede, yani ürün oraya yoğunlaşıyor. Elimde alkaliniteyi ölçmek için bir düzenek var, ölçebilirsem onu da paylaşırım.

endurance filtrelerinde kum sorunu yaşayan oldu mu? güya halletmişlerdi de benimkinin poşetine baya bir kum dolmuş. suya koyunca da net şekilde görüldü. sanırsam hatalı üretim @Globally

Ekli dosyalar

• 1663912067931.png
    1663912067931.png
    452.2 KB · Görüntüleme: 75
  • 1663912097851.png
    1663912097851.png
    745.2 KB · Görüntüleme: 73
endurance filtrelerinde kum sorunu yaşayan oldu mu? güya halletmişlerdi de benimkinin poşetine baya bir kum dolmuş. suya koyunca da net şekilde görüldü. sanırsam hatalı üretim @Globally
Merhaba, size gelen filtre orjinal/precision filtre olabilir. Poşet üzerinde bir numara yazar onu bize yazabilir misiniz?

Bu durumda ürünü değiştirip endurance filtre göndereceğiz. Sürahi içinde değişim yapalım

Endurance filtreler geldi. Hazırlık aşamasında epey bir kırmızıya çalan sarı su çıktı. 15-20 dk suda beklettikten sonra defalarca duruladım. Parçacık gözlemlemedim. İlk filtrelemede 5. ayarda 350 ppm su 150 ppm'e düştü.

Merhaba, evet bu şekilde olması normal renk mutlaka oluyor. Mutlaka aktivite için 10 dk minimum bekletmek gerekiyor. Ppm olarak gayet iyi düşüyor ama alkalite önemli ppm’ e çok odaklanmamak lazım

Son düzenleme:
Bendekinin sipariş ettiğim Endurance değil Precision filtre olduğu gelbura tarafından onaylandı bu arada. Üstte bahsettiklerim bu filtreye ait sorunlar ve sonuçlar...

Geri