• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Peak Water - Kahve için Su Filtreme Sürahisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Alternatif bir ürün var mı acaba peakwatera türkiyede? ideal ppm kaç olması gerekiyor kahve için?
Sürahi anlamında yok. İngilterede ücretsiz olarak kartuşlar tekrar sarj ediliyor. Sadece posta servisi ödüyorsunuz. Umarım bu sarj olayı dünya da yaygınlaşır

Brita diye bir ürün varmış sanırım kullanan var mı nasıl bir ürün?
Brita değil ama muadil bwt kullandım hala da kullanıyorum. Güzel bir ürün bence ama peakwater gibi herhangi bir ayar mekanizması içermiyor. Söylenen kadar yüksek ppmlerde ne yapar bilmiyorum ama benim evimdeki 160ppm suyu 80ppm indiriyor, suyu yumuşatıyor ve mg ekliyor. Sıcak kullanımda o da bir alternatif olabilir.

Peak 3.2 ayarında 2 haftadır kullanıyorum. Kesinlikle çok farklı ve güzel bir ürün. Ama hala arıtma ve kendi suyunu oluşturma sanki bir tık daha önde gibi geliyor bana. Arıtma vs Peak vs Brita tadında bir video düşünüyorum.

Peak Türkiye satışı için sayılı günler kaldı :)

Çok iyi haber. Kim getiriyor acaba?

Bir de ürünün kendi başlığı olduğu için kullanan arkadaşlar temel çalışma mantığını ve tecrübelerini paylaşabilirlerse sonra merak edip başlığa girenler de bilgilenmiş olurlar.

Yakında duyuru gelir 😬

Ürünün çalışma prensibi alkalinite dengeleme üzerine, alkalinite (carbonate hardness) ve genel sertlik suyun kahve üzerindeki temel etkenlerden biri; başlangıç suyunu test etmek için bir strip test var, orda çıkan renge göre ayarlama yapıyorsunuz, ayarı düşürdükçe daha az suyu arıtma kısmı ile buluşturmuş oluyorsunuz, yani suyun bypass’ını ayarlamış oluyorsunuz.

Espresso için nispeten daha sert sular kullanmanız gerekir (düşük ppm’lerde basınç altında su havadaki CO2 (asit) tutma eğilimi artabilir, boiler ve hatlara zarar gelebilir. Böyle bir durumda mesela, filtreden espresso suyuna geçiş 1 saniyenizi almıyor.

Geri