• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Peak Water - Kahve için Su Filtreme Sürahisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
...ama filtreler 4-5 filtrelemeden sonra açılıyor sanki. Filtreyi suda bekledim sonra 2-3 kere 5. ayarda filtreleme yaptım 200 ppm veriyordu. Bugün yeniden denedim 120 civarına indirmiş.
Aslında filtreler filtreledikçe açılmıyor. Suda 10 dakika bekletme yöntemiyle kullanıma hazır hale getirmek filtreleri hazır hale getirmiyor. Bunu defalarca gördüm. Mutlaka en az 2 litre suyu 4. ayarda filtreleyerek kullanmaya başlamak gerekiyor. Yani eskiden önerildiği gibi.

Gayet normal, endişe etmeyin. Üretici geri dönüşümlü malzeme kullanma gerekliliğinden elinizdeki seride daha şeffaf bir malzeme kullanmış. Reçine içine su çektikçe çamur kıvamına gelip koyulaşıyor. Kalın malzemeden üretilenlerde bunu dışarıdan bakınca fark edemiyorduk.
Merhaba tekrar. Bu seri size de denk geldi mi? Hep bir sorundan bahsediyorum ancak en son tat sorunu yaşadığım filtreler vardı, o düzeldi yeni seriyle ama şimdi de her filtrelediğim suya yoğun şekilde reçine geçiyor. Siz de yaşadınız mı acaba kullandıysanız eğer?

Ben de dün yeni filtre taktım. Eskisini 3 ay kadar kullanmıştım.

180 ppm olan şebeke suyumu 5 ayarında 70 e kadar indirdi, 3.2 ayarında ise 120 ppm civarında çıktı alıyorum.

Tabii daha 4-5 kez filtreleme yaptım, biraz daha düzelecektir ama şimdilik durum bu. @MuratBlues

Merhaba tekrar. Bu seri size de denk geldi mi? Hep bir sorundan bahsediyorum ancak en son tat sorunu yaşadığım filtreler vardı, o düzeldi yeni seriyle ama şimdi de her filtrelediğim suya yoğun şekilde reçine geçiyor. Siz de yaşadınız mı acaba kullandıysanız eğer?
Ben suya karışan reçine sorunu yaşamadım ancak 400-450 ppm civarındaki şebeke suyunu 5. ayarda filtrelediğimde hafif sarımsı bulanık çıktı aldığım oldu.

180 ppm olan şebeke suyumu 5 ayarında 70 e kadar indirdi, 3.2 ayarında ise 120 ppm civarında çıktı alıyorum.

Tabii daha 4-5 kez filtreleme yaptım, biraz daha düzelecektir ama şimdilik durum bu. @MuratBlues
Tek seferde kaç gram su filtreledin Leventciğim? Çıktı değerlerin bu ayarlarda bu seviyelerdeyse 700-800 gram civarındadır diye düşünüyorum.

Tek seferde kaç gram su filtreledin Leventciğim? Çıktı değerlerin bu ayarlarda bu seviyelerdeyse 700-800 gram civarındadır diye düşünüyorum.
Tam ölçmedim Muratcım ama 1lt civarı olması lazım. Bu değerlere bakınca filtrelerde büyük sorun yok gibi anladım ama ölçmeye devam edeceğim.
İlk filtre ile daha düşük çıktı görüyordum diye hatırlıyorum ama filtre yeni olduğundan az zaman veriyorum. Doğru mudur senin tecrübene göre?

Tam ölçmedim Muratcım ama 1lt civarı olması lazım. Bu değerlere bakınca filtrelerde büyük sorun yok gibi anladım ama ölçmeye devam edeceğim.
İlk filtre ile daha düşük çıktı görüyordum diye hatırlıyorum ama filtre yeni olduğundan az zaman veriyorum. Doğru mudur senin tecrübene göre?
Bence gayet doğru. Tek seferde filtrelediğin su miktarını azalttıkça daha düşük ppm değerleri elde edersin. Ve dediğin gibi, zamanla daha tutarlı değerler elde edeceksindir. Filtrelerin iyi maşallah :)

Ek bilgi olması amacıyla paylaşıyorum. 180 ppm olan şebeke suyunu 4.2’de 79 ppm’e düşürüyor benim filtre. 170 ppm şebeke suyunu ise 4.2’de 59’a düşürdü. 1 lt filtreleme yapıyorum.

Bügün aldığım bilgiye göre Peak yeni filtreler geliyormuş.

Gelişme var mı, @Globally yiğit bey
Merhabalar,

ilk defa böyle bir firma ile karşılaşıyoruz inanız bizde beklemekten ve istemektek yorulduk. Sevgili Morgan Takip ediyor süreci. Gönderi halen hazırlanıyor hızlandırmaya çalışıyoruz. :/

Good Morning Yigit

Please accept my apologies, we are still waiting for the final shipment from our manufacturer to complete the stock for your order.

I will let you know as soon as we have an update on your order.

Thanks for your patience,

Morgan

selamlar. normalde malum ev şartlarında buzdağı veya taşdelen kullanarak genelde demlemeler yapıyorum. peak water a geçtikten sonra normal sularla kıyasla ne kadar memnunsunuz ürünü alan dostlar ? almaya değer mi sizce ? demleme çıktılarınızda bariz kalite farkı oluştu mu ?

Bende kendi adıma peakwater denemiş birisi olarak beklentimi yeterince karşılamadığını söyleyebilirim. Akabinde tekrar paket suya geri döndüm.

üründe filtrelerde sorun varmi devam ediyormu tam oturmadığı için bir sıkıntı oluyor deniyordu son deneyimler ne şekilde almaya değer mi

Bende de bir Peak Water sürahi var, şimdi baktım 5 sene önce almışım. Şu anki durum ne acaba ben de merak ettim yeni filtrelerin benim sürahiye olup olmayacağını.

Gelbura.com'da 'endurance' diye bir filtre mevcut ama kullanan varsa bilgi alsak iyi olur genel itibarıyla.

Geri