• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Orkun Üstel ile Kahve Kulübü Kahvelerini Tadıyoruz 2 Eylül Çarşamba 21:00

Katılımınız, paylaşımınız ve yorumlarınız için herkese çok teşekkür ederim! Gerçekten yine çok keyifli, yine ilklerin denendiği, yine verimli bir yayın oldu! 🙏

@msacid bey önemli olan deneyimlemiş olmak, herkesin her paylaşımı getçekten çok değerli. Deneyim büyük öğretmen hepimiz için. 😇

Yarın öğlen civarı ben de notlarımı paylaşmış olurum. Herkesin notlarını paylaşması güzel bir birikim yaratacaktır.

Görüşmek üzere! 👋🏻

Katılımınız, paylaşımınız ve yorumlarınız için herkese çok teşekkür ederim! Gerçekten yine çok keyifli, yine ilklerin denendiği, yine verimli bir yayın oldu! 🙏

@msacid bey önemli olan deneyimlemiş olmak, herkesin her paylaşımı getçekten çok değerli. Deneyim büyük öğretmen hepimiz için. 😇

Yarın öğlen civarı ben de notlarımı paylaşmış olurum. Herkesin notlarını paylaşması güzel bir birikim yaratacaktır.

Görüşmek üzere! 👋🏻
Emeğinize sağlık, müsait olup en kısa zamanda yayını izleyeceğim.

Canlı yayını izleme fırsatım olmadı ama kahveler genel olarak beklentimin oldukça altında çıkmıştı. En yakın zamanda kendi yaptığım cuppingte aldığım notlar eşliğinde karşılaştırmalı olarak yayını izleyeceğim, yorumlarda ne kadar ortak noktada buluşmuşuz merak ediyorum. 🧐

Çok güzel bir yayın olduğundan şüphem yok, umarım mümkün olduğunca devamı da gelir. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Kasuya Dripper'ı eve getirdim bu arada biraz sonra ve sabah denemeler yapacağım :)

Normal v60 kalınlığında öğüttüm. Kasuya 100 lük filtre kağıdı 2:15 gibi bitti. Döküşü aralıklı değil yavaş yaptım daha hızlı döksem daha hızlı bitebilirdi. Ama tadsal olarak 2 -3 aylık kahve tadı yoktu notalar hafiflesede hissettiriyordu. Project 5 i test ettim.

Normal v60 kalınlığında öğüttüm. Kasuya 100 lük filtre kağıdı 2:15 gibi bitti. Döküşü aralıklı değil yavaş yaptım daha hızlı döksem daha hızlı bitebilirdi. Ama tadsal olarak 2 -3 aylık kahve tadı yoktu notalar hafiflesede hissettiriyordu. Project 5 i test ettim.
Şimdi demleme yaptım. Tabi Coarse öğütmedim 😂 Konu belki burası değil ama dilerseniz ilgili alana taşıyabilirsiniz.

Rem Project 05 biz de tükendiği için yeni Rem Project 06 kullandım (kardeş sayılır Sumatra Orang Utan G1 ile yaptığım ve ilk kez projelerde pH'ın 4'ün altına inip 3,80 seviyesine ulaşan fermantasyon)

20 gram kahve
CM 20 Klik
İlk döküş 50 gram 40. saniyeye kadar bekleme
İkinci döküş 120 grama kadar ve su kahve yatağında yüzeye inene kadar bekleme
Üçüncü döküş 180 grama kadar ve su kahve yatağında yüzeye inene kadar bekleme
Dördüncü Döküş 240 grama kadar ve su kahve yatağında yüzeye inene kadar bekleme
Beşinci Döküş 300 grama kadar
Toplam demleme süresi: 2:30

Tadım sonucu: Zayıf ve gelişmemiş. CM 17-18 klik Kasuya dripper dahi olsa bence daha iyi olabilir.

Herkese iyi günler. Ben çok istediğim halde ne yazık ki yayına katılamadım. Zoom da yayının kaydı oluyor mu? İzleme şansım olabilir mi ? Teşekkürler ☺️

Herkese iyi günler. Ben çok istediğim halde ne yazık ki yayına katılamadım. Zoom da yayının kaydı oluyor mu? İzleme şansım olabilir mi ? Teşekkürler ☺

Merhaba iyi günler. Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

Gayri resmi tadım notlarım
Kenya, Ruanda, Kongo --- Asidite sıralama yüksekten küçüğe doğru. Asidite Tadı olarak hepsi Lime, Limon gibi. Fakat burda hiçbirinde aşırı ekşi bir yüksek asiditeden bahsetmiyorum. Tad olarak Lime - limon arası geliyor bana.

Kongo ---- Toprakımsı, tütün Tadları sıcakken. Soğudukça tütün tadları kayboluyor. Bitişi keskin ve uzun.

Guatemala -- Bitişi hafif. Tad olarak çiçeksi, arada baharat notaları. Tad olarak kompleks farklı . İçimi hafif.

Costa Rika -- Not yok, olumsuz görüş yok.

Geri