orkunustel
Üye
- Konum
- İstanbul
- İsim
- Orkun Üstel
Herkese selamlar,
Etkinliğin detaylarını bugün @NoDRaC Suat Bey'le konuştuk.
Detaylar şöyle:
Su Sıcaklığı: 94 C
Demleme Süresi: 4 Dakika
Öğütme: Comandante Normal Klikte 25 Klik, Red Clix'te 50 Klik. (Timemore ve Molent kullanan arkadaşlar bu ayara yakın ayar önerileriniz için lütfen yazın.) Bu üç değirmen dışında kullanan arkadaşlar değirmeninizin filtre öğütme ayarından biraz daha kalın öğütebilirsiniz.
Önemli: Yayın başlamadan 15-20 dakika kadar önceden kahvelerinizi dozlamış ve öğütmenizi rica edeceğim. Öğüttükten sonra fincanlarınızın üstünü bardak altlığıyla ya da benzeri birşeyle kapamanızı tavsiye ederim. Bunu rica etmemin sebebi dozajlama ve öğütme el değirmeni de işin içerisine girdiğinde çok zaman alacaktır, bahsettiğim yöntemle süreci daha verimli kullanabiliriz böylece.
Tadım esnasında resmi Cupping formunu kullanmayacağız ancak formda yer alan tadım basamaklarının çoğunu baz alarak tadım yapacağız.
Koku: Kuru ve Islak-Yoğunluk Düzeyi ve Tanımı
Lezzet: Genel olarak aldığınız tadım notları
Bitiş: Keyifli olup olmadığı, uzunluğu-kısalığı, damakta kaldığında bıraktığı hissiyat ya da notu
Asidite: Yoğunluk düzeyi ve türü/notu
Gövde: Yoğunluk düzeyi ve tanımı
Detaylı tüm yönergeleri canlı yayında beraber gerçekleştireceğiz.
Şimdiden hepimiz için keyifli yayınlar diliyorum!
Canlı yayında görüşmek üzere!
Etkinliğin detaylarını bugün @NoDRaC Suat Bey'le konuştuk.
Detaylar şöyle:
- 5 kahve için 5 fincan,
- Cupping kaşığınız varsa 2 adet, yoksa da çorba kaşığı 2 adet,
- Kaşık temizliği için 3 bardak,
- Tartı,
- Kettle,
- Değirmen, (Katılımcılardan öğütülmüş olarak alan arkadaşlar kahvenin kendi öğütüldüğü boyutla yapabilirler tadımı)
Su Sıcaklığı: 94 C
Demleme Süresi: 4 Dakika
Öğütme: Comandante Normal Klikte 25 Klik, Red Clix'te 50 Klik. (Timemore ve Molent kullanan arkadaşlar bu ayara yakın ayar önerileriniz için lütfen yazın.) Bu üç değirmen dışında kullanan arkadaşlar değirmeninizin filtre öğütme ayarından biraz daha kalın öğütebilirsiniz.
Önemli: Yayın başlamadan 15-20 dakika kadar önceden kahvelerinizi dozlamış ve öğütmenizi rica edeceğim. Öğüttükten sonra fincanlarınızın üstünü bardak altlığıyla ya da benzeri birşeyle kapamanızı tavsiye ederim. Bunu rica etmemin sebebi dozajlama ve öğütme el değirmeni de işin içerisine girdiğinde çok zaman alacaktır, bahsettiğim yöntemle süreci daha verimli kullanabiliriz böylece.
Tadım esnasında resmi Cupping formunu kullanmayacağız ancak formda yer alan tadım basamaklarının çoğunu baz alarak tadım yapacağız.
Koku: Kuru ve Islak-Yoğunluk Düzeyi ve Tanımı
Lezzet: Genel olarak aldığınız tadım notları
Bitiş: Keyifli olup olmadığı, uzunluğu-kısalığı, damakta kaldığında bıraktığı hissiyat ya da notu
Asidite: Yoğunluk düzeyi ve türü/notu
Gövde: Yoğunluk düzeyi ve tanımı
Detaylı tüm yönergeleri canlı yayında beraber gerçekleştireceğiz.
Şimdiden hepimiz için keyifli yayınlar diliyorum!
Canlı yayında görüşmek üzere!
Moderatörün son düzenlenenleri: