• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Şubat ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Calibre Coffee seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Online Kahve Çekirdeği Arama Tablosu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Emeğinize sağlık Süper....

bu kadar emek için teşekkürler. diğer forumda görmüştüm konunuzu buraya açsam mı diye niyetlendim , sonra emeğinizin üzerine çökmek gibi olacak diye vazgeçtim. iyi ki gelip açmışsınız konuyu , hoşgeldiniz.

Esasen benzer bir sebeble tavsiye üzerine geldim bende bu foruma aranıza. Konu açılsaydı benden önce de kişisel olarak da mutlu olurdum. Burada benim için önemli olan, konudan bir şekilde haberdar olup altına yazılan olumlu ve olumsuz yorumları takip etmem olurdu. Çünkü iyileştirilmeler yapmaya çalışıyorum. Yapıcı ve destekleyici mesajları görmek sistemin gerçekten ihtiyaç olduğunu hissettiriyor ve motivasyon sağlıyor.

İlk başta eksik sitelerin eklenmesine odaklanmıştır. Artık site ve ürün sayısı baya artmış oldu. Artık odağımı mevcut sistemin kullanışlığını arttırmak yönünde çevirdim.

Harika olmuş, geliştirmelerle çok daha iyi olacağına hiç şüphem yok. Emeğinize sağlık.

Merhaba,

Elimden geldiğince sistemde yenilik yapmaya çalışıyorum. Bugün önemli gördüğüm bir kaç şeyi ekleme fırsatım buldum. Ve bu yenilikleri sizlerle paylaşmak istedim.
  1. Teknik nedenlerden ekleyemediğim bazı siteleri ekleyebildim sonunda. Şu anda toplam site sayısı 42 çıktı. Deneyipte başaramadığım site sayısı ise 1.
  2. Daha iyi filtrelemek için bir yöntem ekledim. Artık birden fazla kelimeyi " | " işareti ile birleştirebilirsiniz.
    Mesela " kronotrop | coffeesapiens | kahvefabrikasi " yazıp favori satıcılarınızı filtreleye bilirsiniz.
    Fiyat kısmında ">50 and <70 " yazıp belli fiyat aralığında filtreleme yapabilirsiniz.
  3. Yaptığınız filtrelemeler "reset" lemediğiniz sürece aktif. Yani siteden çıkıp bir daha girseniz bile eski filtreleriniz hala aktif olucak. Böylelikle sadece belli satıcılardan veya belli tarzda kahve alıyorsanız her girdiğinizde yazmak ile uğraşmayacaksınız.
Sizden ricam gördüğünüz eksiklik, çalışmayan fonksiyon vs. varsa geri bildirimde bulunun lütfen. Galiba artık eklenebilicek bütün siteleri ekledim.
Her ne kadar filtreleme fonksiyonları artık daha fonksiyonlu olsada, geliştirmek için uğraşıyorum.

Bir sorum da var. Mevcut sitelerin hepsini, taze kavurma yapan siteler olarak düşündüğüm için ekledim. Zaten büyük kısmı farklı kullanıcılardan öneri olarak geldi. Burada eklenmiş ama kavurma yapmayan site var mı gözünüze çarpan.

Merhabalar,

Çekirdek tablosu için arada ufak hatalar düzeltiyor ve yeni dokunuşlar yapma fırsatı buluyorum. Her değişikliği yeni bir mesaj ile belirtmek bana sevimli gözükmediği için buradan sadece önemli duyduğum major değişiklikleri duyuruyorum. İşte son zamanda yaptığım güzel eklentiler.
  • Artık filtreleme kısmında klavye kullanmadan çekirdek ve mağaza seçimi yapabileceksiniz. Özellikle mobil kullanıcılar bu kısmı sevecektir, çünkü mobilde klavye ile yazmak zor oluyor. Eski usul klavye sevenler hala yazarakta filtreleme yapabilirler. Fiyat ve Durum kolonu hala eski usul. Bu kısımlar için kısa zamanda bir kolaylık daha getiriceğim.
    Dipnot: Yeni filtreleme sisteminde bildiğim bir kaç hata var. Büyük kısmı benden kaynaklı değilde kullandığım araçlar ile alakalı. Kısa vadede pragmatik bir kaç çözümüm olacak.
  • Yeni bir kolon var artık, durum kolonu. Listeye yeni eklenen çekirdeklerde buraya Yeni yazıcak. Burada bir mağazaya yeni gelmiş ürünlerin takibini kolaylaştırıcaktır.
  • Yine durum kolonunda son fiyat değişikliklerini karşılaştırması var. Şimdilik son iki fiyat üzerinde karşılaştırma yapıyor. Sistem dün devreye girdiği için daha az veri mevcut. İleriki aşamada burada eskiye yönelik fiyat takibine için detaylı bilgiler sunucağım. Şu anda son iki fiyat bilgisi ile zam veya indirim takip etmek için yararlı olabilir diye bu haliyle ekledim. Şuanda artış veya indirim miktarı ve geçen gün süresini belirtiyor.

Teşekkürler Gökhan Bey elinize sağlık.

Teşekkürler, çok güzel ve kullanışlı olmuş :)

Bu arada ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum ama burada 100 gram cascara 100 lira mı gözüküyor??

@selamet in sitesinde araştırırken fark ettim 70 lira artış yazıyordu ilgimi çekti.

Konu ile alakalı buradan bilgilendirme yapayım istedim, diğer konuyu bu açıklama ile kirletmeyeyim istedim.

Zaman zaman, firma sitelerinde ürünün fiyatı ile birlikte, özelliklerini de değiştiriyorlar. En basit örnek 4x100 gr deneme paketi 5x100 gr oluyor. Bu değişiklikler firma sitesinde yeni bir ürün gibi girilmeyip mevcut ürünün özellikleri ile oynanarak yapıldığında, benim sitedeki sistem bunu eski ürünün için fiyat değişikliği gibi algılıyor. Genelde bu tarz durumlar, deneme paketleri yada gramaj değişikliğinde yaşanıyor.

Cascara özelinde bahsettiğiniz ürün için yukarıda açıklama benzeri özel bir durum yaşanmış olabilir diye düşündüm. Fakat bunun ile ilgili ek bir dataya sahip değilim. Kişisel düşüncem, ürünün fiyatının yanlış girilerek böyle fahiş bir fiyat artması yada ürün hakikaten böyle dramatik bir fiyat değişikliğine uğradığı yönünde.

Bir konuyuda buradan gayri resmi sormak isterim. Çekirdek bilgileri tablosunda ben özellikle kahve çekirdeği harici ürünlerin bulunmasını engellemeye çalışıyorum. Genelde kakao çekirdeği, kahve kapsülü, çikolata, ekipman, çay, cold brew gibi ürünler çeşitli firmaların kahve ürünleri sayfalarında listelenebiliyor. Cascarada çekirdek olmadığı için aslında bu katagoride bir ürün, fakat benim gözümden kaçtığı için bu zamanda kadar tabloda listeleniyomuş. Sizce cascara, çekirdek tablosunda bulunmalı mı ?

Konu ile alakalı buradan bilgilendirme yapayım istedim, diğer konuyu bu açıklama ile kirletmeyeyim istedim.

Zaman zaman, firma sitelerinde ürünün fiyatı ile birlikte, özelliklerini de değiştiriyorlar. En basit örnek 4x100 gr deneme paketi 5x100 gr oluyor. Bu değişiklikler firma sitesinde yeni bir ürün gibi girilmeyip mevcut ürünün özellikleri ile oynanarak yapıldığında, benim sitedeki sistem bunu eski ürünün için fiyat değişikliği gibi algılıyor. Genelde bu tarz durumlar, deneme paketleri yada gramaj değişikliğinde yaşanıyor.

Cascara özelinde bahsettiğiniz ürün için yukarıda açıklama benzeri özel bir durum yaşanmış olabilir diye düşündüm. Fakat bunun ile ilgili ek bir dataya sahip değilim. Kişisel düşüncem, ürünün fiyatının yanlış girilerek böyle fahiş bir fiyat artması yada ürün hakikaten böyle dramatik bir fiyat değişikliğine uğradığı yönünde.

Bir konuyuda buradan gayri resmi sormak isterim. Çekirdek bilgileri tablosunda ben özellikle kahve çekirdeği harici ürünlerin bulunmasını engellemeye çalışıyorum. Genelde kakao çekirdeği, kahve kapsülü, çikolata, ekipman, çay, cold brew gibi ürünler çeşitli firmaların kahve ürünleri sayfalarında listelenebiliyor. Cascarada çekirdek olmadığı için aslında bu katagoride bir ürün, fakat benim gözümden kaçtığı için bu zamanda kadar tabloda listeleniyomuş. Sizce cascara, çekirdek tablosunda bulunmalı mı ?
Bana göre durmalı. Bu uzun bir liste ve ben kimsenin çekirdek ismi girip arama yapmadan bakındığını zannetmiyorum. Yani insanlar kenya yazınca kenya buluyor, peru yazınca peru buluyor, cascara bir kalabalık oluşturmuyor. Ben cascara bulmak için arattım ve buldum benim işime yaradı.

Diğer bahsettiğiniz konuyu ben de fark etmiştim ancak daha önce hiçbir sitede cascara'yı bu kadar pahalı görmeyince ürünün aynı URL'de daha nitelikli olarak sunulduğu düşüncesi kafama yatmadı.

Pek ilgi görmemiş ama güzel bir sistem olmuş, elinize sağlık. (Konuya yazılan mesaj sayısına binaen yazdım.)

Selamlar, ufak bir bilgilendirme yapayım.

Aslında son mesajdan beri kafamda olan ve burayada yazdığım bazı güzel yenilikleri ve geliştirmeleri yapamadım. Bu durum tamamen kişisel yoğunluğum ile alakalı maalesef. Ancak zaman zaman sistemin ayakta kalması için gerekli düzenlemelere vakit harcıyorum.

Bu günlerde ki uğraşım, forumda ki genel konulara da arada takip ederken rastladığım yazılar ile alakalı olarak, yeni firmaların sisteme eklenemesi üzerine. Aslında burada temel motivasyonum, forumda ki Santa Rosa çekirdeği konusu oldu. Aynı çekirdeğin 10 farklı firma tarafından satılması iyi bir durum mu kötü bir durum mu açıkçası bir kahve sever olarak net bir görüş belirtemiyorum. Yeşil çekirdeğin aynı olması, kavrum profili ve lezzet olarak aynı olacağını söylemiyor. Zaten bu noktada denemek istediğimiz bir çekirdeği beğendiğiniz yada güvendiğiniz bir kavurucudan almanız yada alternatiflerini değerlendirmeniz daha çok önem arz etmeye başlıyor diye düşünüyorum. Bu noktada yeni listede olmayan bir çok kavurucuyu eklemek üzere biraz yoğunlaştım.

Aynı zamanda isimlendirme kısmı için ufak değişiklikler yaptım. Benzer çekirdekler farklı kavurucularda listelenmesine rağmen isimlerde ki farklılıklar karşılaştırmayı zorlaştırıyordu. Şu anda mükemmel olmayan ama eski haline göre biraz daha iyileşmiş bir halde.

Şu anda sistemde toplam 80 farklı web sitesi var. Çekirdek kısmı için aktif olan 70 farklı firmadan listeleme yapılıyor. Toplam çekirdek ürünü sayısı ise 942. Son bir-iki haftada, bir çok yeni firma ekledim. Bir kısmını forumdan keşfettim, bir kısmı içinde genel bir internet araması ile buldum. Farkettiyseniz, daha önce konuşulmamış firmaları için forumda konu başlıklarını da açtım.

Benzer altyapı ile hazırlanan, ekipman tablosu aslında hala demo halde. Genel olarak sadece çekirdek kahve satışı olan sitelerde ekipman satışı ayrı olarak olarak listeleniyorsa basitçe farklı bir sayfada göstermek üzere hızlıca hazırlanmıştı. Kişisel amacım ekipman üzerine olmadığı için hala çok üzerine düşmüyorum. Aslında fiyat karşılaştırması kısmı en çok ekipmanlar için önemli ve anlamlı. Çünkü çekirdek tarafında kavrum farklı olduğu sürece, yeşil çekirdek aynı olsa bile aslında ürün olarak farklı bir üründen bahsediyoruz. Fakat ekipman için bire bir aynı ekipmandan bahsediyoruz. Bu durumuda düşünerek, çekirdek satışı olmayan, sadece ekipman satışı yapan kahve ile alakalı bir kaç sevilen siteyi de ekledim. Umarım yardımı dokunur.

Ekipman kısmına demo dememin sebebi, detaylı ekipman sınıflandırmasının olmaması. Ayrıca N11, hepsiburada vs gibi bir çok kahve ekipmanını da alabileceğimiz genel alışveriş sitelerinin listelenmemesi. İkinci kısımı yapmak biraz uğraştırıcı. Kısa vadede böyle bir iş ile uğraşmayı düşünmüyorum açıkçası.

Merhaba, öncelikle (@selamet) Gökhan arkadaşımızın eline ve emeğine sağlık. Ben bu siteyi daha önce keşfetmiştim ve çok şaşırmıştım hatta doğru çalışıyor mu diye bazı satıcı sitelerinden kontroller yapmıştım tüm fiyatlar doğru çalışıyor bir kaç deneme daha yaparak forumda konusunu açacaktım ama sitenin sahibinin açması ve kendisi ile burada tanışmak da güzel oldu. :)

Siteye katkısı olur mu bilemiyorum şöyle bir konu geldi aklıma, bu site biraz akakçe, cimri.. vb tipinde en uygun fiyatı bize gösteriyor acaba satıcılar kısmına N11, HB, Trendyol vs firmalarda satılan nitelikli kahve fiyatları da eklenebilir mi? Hatta şöyle bir örnek vereyim bazı kavurucu ve kahve satışı yapan tanıdığımız firmalar bu tür siteler üzerinden de satış yapıyorlar. Bu tür büyük sitelerin çok fazla indirim kampanyaları oluyor aynı kahveyi kavurucunun kendi sitesinden bile daha ucuza alınabildiği günler olabiliyor. Siteye bu tür bir özellik eklenebilir mi bilemedim.

Mobil uygulamasını da yapsanız var yaaa.
@tanerkosar

Site ilk zamanlarına mobil cihazlar için çok kullanışlı değildi. Bu problemi gidermek adına baya geliştirmeler zaten yapmıştım. Güncel versiyon mobil cihazda sorunsuz kullanabilmeniz lazım. Hatta ben günlük kontrolleri mobilden yapar hale geldim. Acaba kullanışlılık olarak bir sıkıntı zorluk mu yaşıyorsunuz mobil cihazda, yazı kayması vs gibi? Şayet böyle bir durum varsa lütfen belirtin.
Mobil uygulama olsa güzel olur ama ekstra bir iş yükünü de beraberinde getirir.

N11, HB, Trendyol vs firmalarda satılan nitelikli kahve fiyatları da eklenebilir mi?
@Simyacı

Dediğinizi daha önce değerlendirdim. Bir kaç nokta yüzünden uygulamaya geçmemiştim. İlerisi için düşünülebilir.

Geri