Selamlar, ufak bir bilgilendirme yapayım.
Aslında son mesajdan beri kafamda olan ve burayada yazdığım bazı güzel yenilikleri ve geliştirmeleri yapamadım. Bu durum tamamen kişisel yoğunluğum ile alakalı maalesef. Ancak zaman zaman sistemin ayakta kalması için gerekli düzenlemelere vakit harcıyorum.
Bu günlerde ki uğraşım, forumda ki genel konulara da arada takip ederken rastladığım yazılar ile alakalı olarak, yeni firmaların sisteme eklenemesi üzerine. Aslında burada temel motivasyonum, forumda ki
Santa Rosa çekirdeği konusu oldu. Aynı çekirdeğin 10 farklı firma tarafından satılması iyi bir durum mu kötü bir durum mu açıkçası bir kahve sever olarak net bir görüş belirtemiyorum. Yeşil çekirdeğin aynı olması, kavrum profili ve lezzet olarak aynı olacağını söylemiyor. Zaten bu noktada denemek istediğimiz bir çekirdeği beğendiğiniz yada güvendiğiniz bir kavurucudan almanız yada alternatiflerini değerlendirmeniz daha çok önem arz etmeye başlıyor diye düşünüyorum. Bu noktada yeni listede olmayan bir çok kavurucuyu eklemek üzere biraz yoğunlaştım.
Aynı zamanda isimlendirme kısmı için ufak değişiklikler yaptım. Benzer çekirdekler farklı kavurucularda listelenmesine rağmen isimlerde ki farklılıklar karşılaştırmayı zorlaştırıyordu. Şu anda mükemmel olmayan ama eski haline göre biraz daha iyileşmiş bir halde.
Şu anda sistemde toplam 80 farklı web sitesi var. Çekirdek kısmı için aktif olan 70 farklı firmadan listeleme yapılıyor. Toplam çekirdek ürünü sayısı ise 942. Son bir-iki haftada, bir çok yeni firma ekledim. Bir kısmını forumdan keşfettim, bir kısmı içinde genel bir internet araması ile buldum. Farkettiyseniz, daha önce konuşulmamış firmaları için forumda konu başlıklarını da açtım.
Benzer altyapı ile hazırlanan, ekipman tablosu aslında hala demo halde. Genel olarak sadece çekirdek kahve satışı olan sitelerde ekipman satışı ayrı olarak olarak listeleniyorsa basitçe farklı bir sayfada göstermek üzere hızlıca hazırlanmıştı. Kişisel amacım ekipman üzerine olmadığı için hala çok üzerine düşmüyorum. Aslında fiyat karşılaştırması kısmı en çok ekipmanlar için önemli ve anlamlı. Çünkü çekirdek tarafında kavrum farklı olduğu sürece, yeşil çekirdek aynı olsa bile aslında ürün olarak farklı bir üründen bahsediyoruz. Fakat ekipman için bire bir aynı ekipmandan bahsediyoruz. Bu durumuda düşünerek, çekirdek satışı olmayan, sadece ekipman satışı yapan kahve ile alakalı bir kaç sevilen siteyi de ekledim. Umarım yardımı dokunur.
Ekipman kısmına demo dememin sebebi, detaylı ekipman sınıflandırmasının olmaması. Ayrıca N11, hepsiburada vs gibi bir çok kahve ekipmanını da alabileceğimiz genel alışveriş sitelerinin listelenmemesi. İkinci kısımı yapmak biraz uğraştırıcı. Kısa vadede böyle bir iş ile uğraşmayı düşünmüyorum açıkçası.