• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Online Kahve Çekirdeği Arama Tablosu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok iyi iş. bravo emeğinize. ben aktif kullanıyorum bu siteyi.
ek olarak tavsiyem kodları arzu ederseniz github gibi yerlere yükleyerek en azından kahvekulubu içerisinde yer alan yazılımcılar olarak destek vererek geliştirebiliriz diye düşünüyorum.
selamlar

Dilek şikayet ve önerilere açığım. (y)
Benim zorlandığım iki konu var.

1. Sitedeki listeler çok uzun ve şu an düşük özellikte bir telefon kullanan biri olarak sayfa çok donuyor ve kasıyor. Sayfada listenin hepsinin tamamen yüklenmesi değil de aşağıya indikçe yüklenen bir sistem şeklinde geliştirme yapılsa güzel olabilir.

2. Çekirdek aramaya girince diyelim ki businde yazdım. Yazdığım kutucuğun hemen üstünde tıklanabilir bir şekilde businde yazısı çıkıyor ve tıklayınca businde ile birlikte Sulawesi de aramaya dahil oluyor. Ne yazarsam yazayım tıkladığımda Sulawesi illa araya karışıyor.

Özellikle bahsettiğim ilk sorun can sıkıyor. Çözüm bulunabilirse güzel olur. Aklıma geldikçe önerilerde bulunmaya devam ederim :)

Siteyi buradan bağımsız şekilde bulmuştum ve kullanmaktaydım, eğer yoksa kahvekulübü'nde konusunu açayım dedim siteye emek veren kişiyi buldu, teşekkürler. :)

Merhaba,

Bir kahve sever olarak foruma yeni katıldım. Malum korona günlerinde günlük ritüelimizden daha farklı bir yaşantı içersindeyiz. Şahsen bu günlerde hem kahveyi daha fazla tüketmeye hem de cafeler kapalı olduğu için daha fazla demleme yapar bir pozisyonda buldum kendimi.

Çekirdek satın alırken bu sürecin nasıl uzun zaman aldığını farkettim. Bir çok taze kavurum yapan web sitelerinde teker teker dolaşmak mecburiyetindeydim. Hem farklı lezzetler denemek için, hemde uygun fiyatlı alternatifleri değerlendirmek zaman harcıyoruz. Site sayısının fazla olması ve her satıcıda birden fazla çekirdek tiplerinin bulunması, bu işin artık daha kolay bir hale gelmesi gerektirdiğini düşündürdü bana. Bu neticede bir projeye başladım.

Online çekirdek satışı yapan kavurucuların kahve çeşitlerini, fiyatları ile birlikte bir tabloda toparladım. Tablo günlük güncelleniyor, arama ve sıralama fonksiyonlarıda mevcut. Kişisel ihtiyacımı gidermek için başladığım proje, bir çok kahve severe yardımcı olabilicek bir hal aldı.

Proje daha çok yeni. Bir çok site için teker teker uğraşmak oldukça zaman alıcı.Daha hem eksik siteler var, hemde olsa güzel olur dediğim ama ekleme fırsatını bulamadığım fikirler var. Arada hatalar olabiliyor.

Forumda ki ilk konumda, bu yeni projemi siz kahve severlerin beğenisine sunmak isterim.

Kahve Çekirdek Tablosu
KRALSIN...

benim de su miktarı, sıcaklığı, debi, döküş stili, sayısı ve aralıkları gibi parametreleri ayarlayabileceğimiz bir brew app fikrim var. ancak geriye yalnızca bir donanım eksiğimiz kalıyor.😂

@selamet vaktin olduğunda Kronotrop'a bi el atar mısın :D
Kronotrop sitesi komple yenilenmişti. Yeni site için ayar yapmama rağmen, yine bir kaç şey değiştirmişler sanırım. artık sorunsuz çalışıyor olması lazım.
Bir kaç site daha sorun çıkarmaya başlamış vakit olunca onlara da bakacağım.

Geçen gün niji ile kungpow'u eklemek için ekstra çaba sarfettim. Linklerde türkçe karakterler vardı, uğraştırdı. :oops:

Son düzenleme:
Kronotrop sitesi komple yenilenmişti. Yeni site için ayar yapmama rağmen, yine bir kaç şey değişmiş site de, artık sorunsuz çalışıyor artık sanırım.
Bir kaç site daha sorun çıkarmaya başlamış vakit olunca onlara da bakacağım.

Geçen gün niji ile kungpow'u eklemek için ekstra çaba sarfettim. Linklerde türkçe karakterler vardı, uğraştırdı. :oops:
Vallahi emeğinize sağlık 🙏

Küçük bir duyuru yapmak istedim.

2020’den beri kendi ihtiyacım için başlayıp zamanla büyüyen kahve tablom, artık yeni bir site üzerinden yoluna devam ediyor. Bugüne kadar bu tabloda kahvelerin fiyatlarını, nerede bulunabileceklerini ve temel bilgilerini bir arada toplamaya çalıştım.

Açıkçası bu platformun bu noktaya gelmesinde sizlerin de büyük payı var. Paylaşılan bilgiler, yapılan düzeltmeler, öneriler ve geri bildirimler olmasa bu kadar uzun soluklu olmazdı. Bunun için gerçekten teşekkür ederim 🙏

Yeni sitede işi biraz daha büyütüyorum. Artık sadece yerel kavurucular değil, dünyanın farklı yerlerindeki kavurucuların kahveleri de listede olacak. Ayrıca bu site altında, tabloya ek olarak başka kahve içerikleri de yayınlamayı planlıyorum zamanla.

👉 Yeni site: https://kahve.one

Elinize sağlık çok yararlı bir site olmuş, ileride yapacağınız projelerinizde de başarılar dilerim.

site harika olmuş. forumla alakası pek yok ama site ve backend'in hakkında biraz bilgi verebilir misin :D? bütün siteler için ayrı scrapermı yazıyorsun yoksa tüm listingleri almanın farklı bi yolu var mı? (gerçi bu post'u yazarken biraz daha inceledim her listing'in ayrı scrap metodu var) "scrap_method: "json_ld""

ayrıca arama yaparken hiç network isteği gitmediğini farkettim. ilk site yüklenirken bütün listeyi client'a gönderiyor. 650kb çok önemli bişey değil ama genelde best practice böyle şeyler için pagination yaptırıyorlardı bize. bu tercihinin özel bi sebebi var mı yoksa daha kolay veya hızlı olsun diye mi bu şekilde yaptın?

bazı sitelerde 150gr 250gr 500gr 1kg seçenekleri oluyor ürün sayfasında. böyle durumlarda site ilk açılınca ne gösteriyorsa o sayıyı mı alıyorsun fiyat olarak? mesala bi site şey yapmış ürün isminde 250 gr yazıyor, ürün sayfasında da hem 250gr'lık hem 1kglik fiyatlar var ama fiyatı 1kg versiyonu için gösteriyor. paper roasting'in ürünlerinde hep öyle olmuş.

site fikri de hoşuma gitti. geçtiğimiz ay işten ayrıldım da yeni iş bakarken side project olarak senin sitenin klonunu yapsam ayıp olmaz dimi?

Birkaç sene once görmüştüm ve çok etkili bulmuştum, şimdi çok daha sağlam gorunuyor. bence çok kullanışlı tabi ama geliştirilebilecek cok nokta var spesifik durumları da düşündüğümüzde. eline sağlık hocam, buraya girmeden kahve almayacak insanlar belki bir gün.

Geri