• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ödüllü Kahve testi Part I

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tdsintentions
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ya gercekten laf olsun torba olsun diye yazi olmus bu. 😀 Iyi ozaman mersinde kahve ureten beyfendiyi alalim onun uzerinden turkiye de tepelere tirmansin.
8bin ton uretimi olan ulke. Onumi alacaksiniz brezilyanin vietnamin kolombiyanin yanina. Millet anladi cevapladi. 😇

Onuda cevap verseydiniz kabul ederdim dedigim gibi. @campos un ozelinde ayri olarak gosterecegim
Önce sizin niyetinizi bir anlayayım sonra devam edeyim.

Niyetiniz buradaki kullanıcılar kahve ile ilgili doğru bilgilere ulaşsın ve zenginleşsin mi, yoksa sizin doğru diye bildiğiniz yanlış bilgileri kabul mu etsin?

Üzerine konuştuğumuz soru işlenmiş mi yeşil çekirdek mi diye belirtilmediği için iki opsiyonu var yazdım, ekili alan başına ticaret ise cevabı verdiğiniz ülke değil, ekili alan başına üretim ise yine cevabı verdiğiniz ülke değil. (Birleşmiş milletlerin en son verisine göre, elinizde daha yeni veri varsa paylaşırsanız ona da hep beraber bakalım.)

Soruda ekili alan başına diye sorup kendi açıklamanızda cevabı ülkenin yüzölçümüne göre oranlayıp hesaplamak zaten soru cevap eşleşmesini hatalı kılıyor.

arkadaşlar bir daha ki test bu sayfalardan olacak bilginiz olsun. aynı konular , gene sasa sestic, gene dale haris, gene channeling vs. tüm buradaki kaynakların sizi 2 hafta götüreceğini düşünüyorum . 3 kez bu testi kazanan veya kazananlardan biri olan "ekipman" kazanacak bilginiz olsun. plastik v60 vermeyeceğim bilginiz olsun.

Bu sorunun cevabı da eksik sanıyorum, world latte art 2009 da Emre Refik Tolan 7. olmuş mesela.

3. Aslı yaman (brew dünya 3.sü), Nisan Ağca (dünya barista 17.si), Turgay yıldızlı (dünya 1.si), Koray (manifesto dünya 3.sü), çağtay (probador dünya 4.sü) kavurmada başka dereceler var ama 17 kişi katılıyor fakat onlarıda yazsaydınız sayardım. (google: past world coffee championship rankings )

Bu sorunun da refere edilen cevabını bulamadım, link paylaşılırsa orada da soru işaretim var.

Pour Over da hangi demleme ekipmanı diğerlerine göre çok daha fazla channeling e meyillidir?
5. burada cevap chemex (most chanelling pour over - ilk link scott rao)

Bu sorunun cevabı da eksik sanıyorum, world latte art 2009 da Emre Refik Tolan 7. olmuş mesela.

3. Aslı yaman (brew dünya 3.sü), Nisan Ağca (dünya barista 17.si), Turgay yıldızlı (dünya 1.si), Koray (manifesto dünya 3.sü), çağtay (probador dünya 4.sü) kavurmada başka dereceler var ama 17 kişi katılıyor fakat onlarıda yazsaydınız sayardım. (google: past world coffee championship rankings )
Burak da eksik yazmıştı ama sonra düzeltti, bunu da yazsanız kabul ederdim.
Bu sorunun da refere edilen cevabını bulamadım, link paylaşılırsa orada da soru işaretim var.

Pour Over da hangi demleme ekipmanı diğerlerine göre çok daha fazla channeling e meyillidir?
Dig lemeye devam, okuyun bol bol.
Önce sizin niyetinizi bir anlayayım sonra devam edeyim.

Niyetiniz buradaki kullanıcılar kahve ile ilgili doğru bilgilere ulaşsın ve zenginleşsin mi, yoksa sizin doğru diye bildiğiniz yanlış bilgileri kabul mu etsin?

Üzerine konuştuğumuz soru işlenmiş mi yeşil çekirdek mi diye belirtilmediği için iki opsiyonu var yazdım, ekili alan başına ticaret ise cevabı verdiğiniz ülke değil, ekili alan başına üretim ise yine cevabı verdiğiniz ülke değil. (Birleşmiş milletlerin en son verisine göre, elinizde daha yeni veri varsa paylaşırsanız ona da hep beraber bakalım.)

Soruda ekili alan başına diye sorup kendi açıklamanızda cevabı ülkenin yüzölçümüne göre oranlayıp hesaplamak zaten soru cevap eşleşmesini hatalı kılıyor.
benim amacım etkinlik yapmak üstündense sohbet etmek. :) Kimin ne öğreneceği kendisine kalmış. Malesef anlam bozuklukları test sohbeti için geçerli değil. Bu arada teste katılmadıysanız başka testi bekleyin yanıtlayın. Inputlar için teşekkürler . Linklerde bilgi bulacaksınız.

soru işaretleri çok varsa nisanagca nın harika eğitimleri var. katılmanızı öneririm. :)

Burak da eksik yazmıştı ama sonra düzeltti, bunu da yazsanız kabul ederdim.

Dig lemeye devam, okuyun bol bol.

benim amacım etkinlik yapmak üstündense sohbet etmek. :) Kimin ne öğreneceği kendisine kalmış. Malesef anlam bozuklukları test için geçerli değil. Bu arada teste katılmadıysanız başka testi bekleyin yanıtlayın. Inputlar için teşekkürler . Linklerde bilgi bulacaksınız.
Benim herhangi bir yarışmaya katılma veya ödül kazanma amacım bulunmuyor. Doğru bilgi edinme amacım bulunuyor sadece, bu doğrultuda iyi niyetinize inanarak yanlış/eksik yazdığınız cevapları kabul ettiğinizi anlıyorum, aksi taktirde konunun uzmanı olarak ortaya çıkıp doğru cevaplarını dahi bilmediğiniz sorular ile kahveseverleri sınava aldığınızı düşüneceğim. (kahve üretimi ve dereceye giren Türk profesyonel kısımları yanlış veya eksik.)

Chemex konusu ile ilgili bu kadar yazacağınıza referans gösterdiğiniz linki paylaşsanız daha iyi olmaz mı? Ben yönlendirdiğiniz şekilde google da arama yaptım karşıma çıkan scott rao linkine tıkladım daha önce okuduğum ve içinde chemex ile kanallamanın etkisini barındırmayan bir dökümana ulaştım bu sebeple sizden hangi dökümana refere ediyorsunuz diye soruyorum ki eksik veya yanlış bir yorum yapmayayım.

Benim herhangi bir yarışmaya katılma veya ödül kazanma amacım bulunmuyor. Doğru bilgi edinme amacım bulunuyor sadece, bu doğrultuda iyi niyetinize inanarak yanlış/eksik yazdığınız cevapları kabul ettiğinizi anlıyorum, aksi taktirde konunun uzmanı olarak ortaya çıkıp doğru cevaplarını dahi bilmediğiniz sorular ile kahveseverleri sınava aldığınızı düşüneceğim. (kahve üretimi ve dereceye giren Türk profesyonel kısımları yanlış veya eksik.)

Chemex konusu ile ilgili bu kadar yazacağınıza referans gösterdiğiniz linki paylaşsanız daha iyi olmaz mı? Ben yönlendirdiğiniz şekilde google da arama yaptım karşıma çıkan scott rao linkine tıkladım daha önce okuduğum ve içinde chemex ile kanallamanın etkisini barındırmayan bir dökümana ulaştım bu sebeple sizden hangi dökümana refere ediyorsunuz diye soruyorum ki eksik veya yanlış bir yorum yapmayayım.
google a gidin
scott rao pour over channeling yazın. burada çıkan ne varsa scott rao ya ait okuyun. Ama ne varsa. orada bulacaksınız.
Birde hemen ekliyeyim, lütfen bana yorum yapmayın. daha önce yorumlarınızı okudum, vakit ayırabileceğimi düşünmüyorum. @campos çok istiyormuş size yanıt vermek . :D Testle ilgilendiğiniz için bu denli teşekkürler. Daha fazla soru almayacağım, zira zaten ingilizceyi de kötü çeviriyorsunuz. Olacakları düşünemiyorum.

Çağatay Gülabioğlundan bir yıl önce kavurma dalında dünya 4.sü olan Kaan Bergsen'i de göremedim cevaplarda....

google a gidin
scott rao pour over channeling yazın. burada çıkan ne varsa scott rao ya ait okuyun. Ama ne varsa. orada bulacaksınız.
Birde hemen ekliyeyim, lütfen bana yorum yapmayın. daha önce yorumlarınızı okudum, vakit ayırabileceğimi düşünmüyorum. @campos çok istiyormuş size yanıt vermek . :D Testle ilgilendiğiniz için bu denli teşekkürler. Daha fazla soru almayacağım, zira zaten ingilizceyi de kötü çeviriyorsunuz. Olacakları düşünemiyorum.
Bence üslup konusunda sıkıntılarınız var.

Maalesef konu yine bilgiden, belgeden, istatistikten, referanstan çıktı polemiğe geldi.
Burası bir forum yani bilgi paylaşım platformu, kime yorum yapıp yapmayacağımı herhangi bir forum üyesine danışacak değilim, yanlış gördüğüm bilgileri bilebildiğim ve arkasını da doldurabildiğim kadarıyla paylaşıyorum aksi somut bir bilgi veya kanıt varsa da her zaman dinlemeyi ve öğrenmeyi isterim.

10 soru sormuşsunuz görebildiğim 2 tanesinin cevabı yanlış/eksik. 1 tanesi ile ilgili de bilgimi güncellemek/öğrenebilmek için referans verdiğiniz scott rao linki soruyorum onu bile paylaşmaktan imtina ediyorsunuz ki muhtemelen zaten referans verdiğiniz link benim paylaştığım link ve herhangi bir chemex/ kanallanma karşılaştırması barındırmıyor.
Konuyu açtığınız için yazıyorum, daha önce de kahve tazeliği ile ilgili koyduğunuz kanıt döküman ile iddia ettiğiniz şeyin tutarsızlığını sadece çevirirek yazdım herhangi bir yorum katmadım. İngilizce çevirimden memnun değilseniz siz çevirirsiniz ve itiraz ettiğiniz yerleri belirtirsiniz üzerine herkes de rahatça yorum yapar.

Benim bilgi edinme şeklim google a soru yazıp ilk çıkan linkin doğru olduğunu kabul etmek değil.

Soruların tamamı ya çelişkili ya yanlış. Üstüne çok bozuk bir Türkçe, imla kuralları falan da hak getire.

Mesela Scott Rao chemex konusunda böyle bir yorumda bulunmuş olabilir ama ben size Kasuya tıkanmaya ve channellinge daha müsait diyebilirim. Siz bunu nasıl savunabilirsiniz? Başka bir soru tarla başına verimliliği sormuş, tam onu sormamış ama öyle kabul edelim. Ben bunun muhtemelen Brezilya olacağını düşünüyorum, makineleşme ve arazi bakımından dünyada eşsiz. Sonra, dünyada ilk 20’ye girilmiş profesyoneller sorulmuş. Denizhan beyin söylediği Kaan Bergsen’den ayrı olarak Cezve şampiyonasında yine dereceye girmiş yarışmacılarımız var. Üstüne ilk 20 sorulması gerçekten absürt.

Her neyse anlatmak istediklerim anlaşılmıştır diye umuyorum. Gelecek sefere umarım daha özenli ve daha düzgün sorular sorarsınız. Bu daha çok sizin egonuzu tatmin etmek için hazırlanmış gibi görünüyor.

Sevgili @Tdsintentions, bence yaptığınız sınav, yarışma, çekiliş, biraz itici bir hale sahip. Çok paldır küldür ve öğretici, paylaşımcı, geliştirici üsluptan uzak. Sanki biraz da pr’ınızı olumsuz etkiliyor ya da etkileyecek. Bu benim kendi çıkarımım ve fikrim.
sizi uzun tutmuyayım. https://www.scottrao.com/blog/2016/10/8/some-observations-on-hand-pours
bu 1.
Bence üslup konusunda sıkıntılarınız var.
size birşeymi söyledim neden dahil oluyorsunuz?
bu beyfendi daha önce sca nın ve 1950 lerden bile bilinen kahve gerçeklerini kabul etmedi. bende yeterince araştırma yapmadığını söyledim. üstüne yanlış çeviri yaptı, tekrar uyardım.

ÖZET OLARAK: Bu sorularda pek çok böyle yaparsam bu olabilir neden böyle diyorsunuz sorularıda doğru kabulümdü.
Burada da gözüktüğü gibi bazı sorularda açıklanamayn olabilir, Tetsu o kadar kanallamaya yapı olarak açık değil de,
konuya dönersek, cevap verenlerden v60 ve chemex ide vizkoziteye atıfta bulunarak birlikte söyleyenler oldu kabul ettim.
ancak en meyillisi chemex. kalita da deseniz kabulümdü arkadaşlar :)

anlam bozukluklarında bana sorsaydınız cevaplayabilirdim, ve halen de cevaplıyorum. Size kaynak veriyorum, anlam bozukluğu dediniz, birinizde çıkıp burada bunu okudum demediniz.
burada PR yapsaydım instagram da insanları davet ederdim, koskoca sayfam var. burada amacım etkinlikti. Size soru soracaktım ,siz olmaz diyecektiniz. size kaynak gösterecektim.
Benim bilgi edinme şeklim google a soru yazıp ilk çıkan linkin doğru olduğunu kabul etmek değil.
size nasıl bilgi verileceğini bilmiyorum, Scott rao ve sca yı kabul etmiyorsanız sizin çok büyük deneysel gereçleriniz ve inanılmaz bir tecrübeniz olmalı. Saygıyla eğiliyorum. Sizle diyaloga girmiyorum bu yüzden.

Sonunda link geldi ki zaten benim paylaştığım link ile aynı,

burada chemex in diğer pour over yöntemlere göre kanallanmaya daha meyilli olduğu nerede yazıyor? okuyup beni yönlendirecek birisi olursa sevinirim.

Sevgili @Tdsintentions, bence yaptığınız sınav, yarışma, çekiliş, biraz itici bir hale sahip. Çok paldır küldür ve öğretici, paylaşımcı, geliştirici üsluptan uzak. Sanki biraz da pr’ınızı olumsuz etkiliyor ya da etkileyecek. Bu benim kendi çıkarımım ve fikrim.
hocam geliştirici olması için soruda yanlışı anlam bozukluğunda değil, verilen bilgide ararsınız. Ben türkçe hocası değilim, dilimin döndüğünce karşılıklı birşeyler konuşmaktı amacım. Suat , campos ,kahvecinin galaksi rehberi olmasa (username şimdi geldi)
şimdi birincisi neden ilk 20
barista şampiyonaları 40 kişi falan. ve inanılmaz zor bir şampiyona
ben gene postun sağını solunu okumadığınızı söyledim ve doğruda. bunları söylesenizde kabulümdü, amacım orada kimler dereceye girmiş onları görmenizdi.

anlam bozukluklarında bana sorsaydınız cevaplayabilirdim, ve halen de cevaplıyorum. Size kaynak veriyorum, anlam bozukluğu dediniz, birinizde çıkıp burada bunu okudum demediniz.
burada PR yapsaydım instagram da insanları davet ederdim, koskoca sayfam var. burada amacım etkinlikti. Size soru soracaktım ,siz olmaz diyecektiniz. size kaynak gösterecektim.

size nasıl bilgi verileceğini bilmiyorum, Scott rao ve sca yı kabul etmiyorsanız sizin çok büyük deneysel gereçleriniz ve inanılmaz bir tecrübeniz olmalı. Saygıyla eğiliyorum. Sizle diyaloga girmiyorum bu yüzden.
Scott rao yu neden kabul etmeyeyim, bir yorumu veya kanıtı varsa pek tabi kabul ederim ve öğrenmiş olurum. scott rao linki paylaştınız orada chemexin diğer pour over yöntemlere göre kanallanmaya daha meyilli olduğu nerede yazıyor? bakın bu linki siz kanıt olarak koyuyorsunuz.

ikinci konu sca, sca nın hangi içeriğini paylaştınız da itiraz ettim? kahve tazeliği ile ilgili bir kanıt link paylaştınız (sca değil bu link) ve içinde iddia ettiğiniz şey ile ilgili bir bilgi yer almıyordu. (tartışılan konu 3-4 haftalık kavrulmuş kahve gelmesi, paylaşılan link belirli bir ön şartta - yüksek irtifa, yoğun, afrika kahvelerinin optimum degassing süresi ve aroması hangi zaman aralığında başlar ki buna da 10-14 gün yazılmış, ne kadar sürer yazılmamış.)

Geri