• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2024 - Calibre Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Matematik ile başlayabilirsiniz, nacizane onerim. Oranlar ve demleme basamaklari hatali cunku, pek titiz bi calisma olmamis. 🙂


Eglence amacli yazdim, yanlis anlasilmasin, eline saglik @Yusufcan baki 🙂
Uyarınız, dikkatiniz için teşekkürler, yanlış anlaşılacak birşey yok, ben çok memnun oluyorum hatalar uyarılınca.
Detaylar önemli, haklısınız daha da titiz olmalı birkaç kere kontrol etmeliyiz, özellikle yarışmada en ufak dikkatsizliğin maliyeti çok yüksek olacaktır.
 
Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Kenya - PAUL KARANİ
Demleme Yöntem ve Detayları: V60
Öğütüm Detayları: EK 43 S 12 (timmemore 13clk)
Su Detayları: Buzdağı - 93°C
Filtre: Cafec Traditional
Toplam Süre: 3:10
Kahve Miktarı: 20
gr
Oran: 1 / 16

Demleme Basamakları: 60ml - 40sn blooming, 120ml, döküş 1:10 dakika son 120 ve hafif spin(3tur)

Tadım Detayları: Geleneksel kenyaların alıştığımız canlı ve kompleks asiditesini barındıran bir kahveydi
ben kırmızı meyveleri özellikle baskın hisstettim (malik) soğudukça daha şarapsı ve tropikal tonlardaydı
1zpresso q2 için click önerisi alabilir miyim?
 
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Calibre Coffee @Talhaerdinc & @OkanT
Çekirdek: Alex Herrara-Guatemala
Filtre: Hario 40'lı
Öğütüm Detayları: CMD 22
Su Detayları: Buzdağı 94°C
Toplam Süre: 2:35
Kahve Miktarı: 16g/240 ml
Oran: 1/15
Kavrumdan sonra 10.gün
Demleme Basamakları: 40ml blooming, 30sn-45sn 140ml tamamla 1:10sn-1:30sn 240ml tamamla çok hafif spin, bitiş 2:35

Tadım Detayları:
Gövde orta-yüksek, bariz karadut-böğürtlen ve az nar birleşimi tatı aldım. Meyvesuyu gibi gayet tatlı bir bardak çıktı. Aftertaste uzun ve damakta kalıcı. Bitterlik hiç yoktu. Soğudukça hafif nar asiditesi ön plana çıkıyor ama yine de tatlı. Gayet memnun olduğum bir çekirdek ve fincan oldu. Sadece deneyimlemek için birdahaki sefere öğütümü kalınlaştırıp süreyi kısaltmayı düşünüyorum.
Hocam sizin reçetenizi aynı şekilde, aynı kahve, su ve ekipmanlarla uyguladım ama dediğiniz hiç bir aromayı, kokuyu vs. alamadım, nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum? ayrıca kahvenin hiç kuru kokusu da yok.
 
Kaç klikte öğüttünüz hocam?
Bir de standartta Espresso için olan ayarları değiştirdiniz mi?
12 kliği var toplam normalde standart 6daydı ben 3e kadar indirdim. Öyle kullanıyorum. Yoğunluk ve miktar olarak da ikisini 2. Kademede aldım. 1. Kademe yoğunlukta 7-7,5 gram kahve kullanıyor ama 2. Kademe yoğunlukta 10-11 gram civarı kullanıyor sanırım. Siz de aynı makineyi kullanıyorsunuz sanırım varsa tavsiye alabilirim ben de yeniyim bu makinede keşfetmeye çalışıyorum hala 😊
 
12 kliği var toplam normalde standart 6daydı ben 3e kadar indirdim. Öyle kullanıyorum. Yoğunluk ve miktar olarak da ikisini 2. Kademede aldım. 1. Kademe yoğunlukta 7-7,5 gram kahve kullanıyor ama 2. Kademe yoğunlukta 10-11 gram civarı kullanıyor sanırım. Siz de aynı makineyi kullanıyorsunuz sanırım varsa tavsiye alabilirim ben de yeniyim bu makinede keşfetmeye çalışıyorum hala 😊
Ben de 3 klik civarlarındayım. Yoğunlukla pek oynamıyorum açıkçası. O yüzden tatsal farklılıklarını değerlendiremeyeceğim. Dediğiniz gramlar civarında okumuştum sanki ben de bir yerde.
 
Hocam sizin reçetenizi aynı şekilde, aynı kahve, su ve ekipmanlarla uyguladım ama dediğiniz hiç bir aromayı, kokuyu vs. alamadım, nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum? ayrıca kahvenin hiç kuru kokusu da yok.
8 Ocak kavrumlu kahvekulübü seti ben de bir türlü çözemedim. Asidite, meyvemsilik çok çok az. Tek döküş, yüksek sıcaklık, tetsu kasuya gibi metodları bile denedim ama bir türlü tadım notalarına ulaşamıyorum. Degas için daha beklemeli miyim? Neden böyle olduğuna dair en ufak bir fikrim yok. Bu tarifte de dümdüz bir çıktı aldım. Burada arkadaşlar bahsettikçe özeniyorum bir koşu deniyorum ama verimli bir tarif çıkaramadım hala.

Öte yandan kardeşim memnun kahvelerden. Benim demlediğim kahveleri içiyor, metod da farklı değil yani. Bitki çayı gibi diyor, elmalı olanları soğuyunca çok beğendiğini söyledi. Sorun benim damak zevkime hitap etmemesi de olabilir. Genel beğeniyi de görünce damaksız olabileceğimden şüphelenmeye başladım.
 
alex herrera. 17 ocak kavrum. Clever Dripper. tchibo beyaz filtre. 15.8/250. 21 klik comandante. 92 derece nestle su +5ppm potasyum +5ppm sodyum. öğütüp bir saat kadar beklettim. Tek seferde suyu ekleyip kapağı kapattım. 2. dakikada yüzeyi kaşıkla karıştırdım. 2.30'da süzülmeye bıraktım. bütün süreçte üst kapağı kapalı halde bıraktım. pakette yazanların aksine daha mandalina tarafında tatlara sahip olduğunu söyleyebilirim. biraz çikolatamsı tat da vardı.
 
10 gün degass brezilya bekleneni verdi. çok aromatik bir kahve beklemiyordum ve öyle de oldu. diğerleri için oldukça heyecanlıyım.
 
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Calibre Coffee
Çekirdek: Nikaragua Agua Sarca Modern Natural Ext. Ferm. Maracaturra
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik Cafec Abaca
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-Max 75 klik
Su Detayları: 90°
Toplam Süre: 1:55
Kahve Miktarı: 15
Oran: 15/240

Demleme Basamakları: 4*60

Tadım Detayları:
Öncelikle söylemeliyim ki bu parametrelerde demleyerek servis ettiğim insanlar bu kahveye bayıldı.Anaerobik işlem kaynaklı aroma ve tat barındırmıyor diyebilirim.Kahve sıcakken daha kompleks,frenk üzümü orman meyveleri bandında ilerleyen bir lezzete portakal kabuğu diyebileceğim bir tat eşlik ediyor sıcakken, ılıdıkça bu aromalar yerine tropik meyveler daha ön plana çıkıyor.Orta düşük gövdeli,yumuşak bir asidite,sulu sulu ve yuvarlak bir ağız hissiyatı mevcut.
Düzenleme: 70 klikte çok çok daha iyi oldu çıktı,aromalar daha belirgin,asidite daha canlı ve bitişteki burukluk yok.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
George Muia

18/310
95c Pınar Madran + 2 Magnezyum 3 Kalsiyum 1 Potasyum(350 ml için) su
Q2 Heptagonal 20.0(60) klik
V60 + Traditional
60-210-310(ikinci ve üçüncü döküşlerden sonra çok hafif tek tur swirl)
45 sn bloom
2:35-2:45 arası bitiş(biriyle konuşuyordum çok dikkat edemedim açıkçası)

Demledikten sonra karafı ilk kokladığımda aklıma direkt çocukken bol bol yediğim turuncu paketli kayısılı Danino geldi, öyle bir koku. Tatta da benzer bi his hakimdi. 1:17.22 civarı bir oran kullanmama rağmen tatlar oldukça yoğundu, cidden çok baş döndürücü bir kahve, daha kısa oranla düşünemedim ben açıkçası. Demlediğim diğer 3 Calibre kahvesine göre biraz daha gövdeli buldum. 5-6 dakika kadar sürdü galiba tüm fincanı bitirmem öyle lezzetli bi deneyim oldu, lıkır lıkır gitti açıkçası.
 
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Calibre Coffee @Talhaerdinc & @OkanT
Çekirdek: Kenya - Mukurweini
Demleme Yöntem ve Detayları: V60
Öğütüm Detayları: 1zpresso Q2 - 17+2 click
Su Detayları: Buzdağı - 95°C
Filtre: Cafec Traditional
Toplam Süre: 2:55
Kahve Miktarı: 16gr
Oran: 1 / 15

Demleme Basamakları: 60ml - 40sn blooming, 120ml, 180ml, 240ml eşit.

Tadım Detayları: Ben kenyayım diye bağıran, ilk başta elma, sıcaklık düştükçe, yeşil çilek, erik.
Hocam elimde X Pro modeli var, öğütüm için detay verebilir misiniz? 17 + 2 click tam olarak nereye denk geliyor anlayamadım.
 
Hocam elimde X Pro modeli var, öğütüm için detay verebilir misiniz? 17 + 2 click tam olarak nereye denk geliyor anlayamadım.
Total kliğin iki katı olması lazım X Pro ve Q2 arasındaki ayar farkının. 17.2 klik 53 toplam klik yapar, sizdeki 106 toplam klik nerdeyse o olması lazım teoride. Bir turu 60 klik galiba X Pro'nun ordan hesaplayın bence.
 
Sanırım bende 1.5 ya da 110 kliklere geliyor, bir V60 yaptım ama hatta Q2'de 18'e geliyor sanırım pek güzel olmadı, biraz acı bile oldu diyebilirim sizce ne yapmalıyım?
 
Sanırım bende 1.5 ya da 110 kliklere geliyor, bir V60 yaptım ama hatta Q2'de 18'e geliyor sanırım pek güzel olmadı, biraz acı bile oldu diyebilirim sizce ne yapmalıyım?
İki tam tur çevidiğinizde 120=2.0.0 aralığına geliyorsunuz. Buradan hareketle fincandaki çıktıya göre 110-130=1.5.0-2.1.0 arası gezinebilirsin.
 
Hocam elimde X Pro modeli var, öğütüm için detay verebilir misiniz? 17 + 2 click tam olarak nereye denk geliyor anlayamadım.
1.5.0 ile denedim, V60 her bir basamağı 40 saniye tuttum, ilk yaptığımdan çok daha iyi bir sonuç ortaya çıktı tabi öncekinde 25 gr - 480 yapmıştım belki iyi dökemediğimdendir, 1.4.0 yapıp 40 saniye ve 30 saniyeleri de deneyeceğim bakalım.
 
Geri
Üst