• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Null coffe den kahve alacağım ama hangi kahve daha iyi hangisi daha güzel sonuç verir bilemiyorum yeni hasat ethiopia uraga ve colombia asobombo yıkanmış almayı düşünüyorum deneyenler varmı ya da diğer kahvelerden olan tecrübelerinizi aktarabilirmisiniz
Uraga Oro Yeast ve anaerobik denedim, 2 ay oldu sanıyorum. Alacaksam Oro olanı alırdım. Kötü değildi ama söylendiği gibi uçan kaçan bir durumu da yoktu. Dondurucuya attım birkaç paket, bir ara tekrar dönüp bakacağım.

Espresso için önerisi olan var mı ? Daha önce uraga-carbonic maceration denedim ama espresso'da çok ağır kokulu ve yoğun bir çıktı aldım. Two da denediğim çekirdeklerden. Farklı önerilere açığım.

IMG_3464.jpeg
Selam, geçen gün nöbette aeropress için öğütüm yapacakken, Null Jhon Samboni Geisha Honey’nin içinden çıkan taş. Bu Null ile yaşadığım ilk taş sorunu değil ve başka bir işletmeyle de hiç yaşamadım. Özellikle elektrikli değirmen ve tabiiki el değirmenine de atarken elemekte fayda var dikkat ediniz. Binlerce lira para verip bu kalitesizliği yaşamak üzücü, sayın kavurucular lütfen siz de dikkat ediniz, sonra bir sorun olduğunda üstlenmiyorsunuz çünkü.

Selam, geçen gün nöbette aeropress için öğütüm yapacakken, Null Jhon Samboni Geisha Honey’nin içinden çıkan taş. Bu Null ile yaşadığım ilk taş sorunu değil ve başka bir işletmeyle de hiç yaşamadım. Özellikle elektrikli değirmen ve tabiiki el değirmenine de atarken elemekte fayda var dikkat ediniz. Binlerce lira para verip bu kalitesizliği yaşamak üzücü, sayın kavurucular lütfen siz de dikkat ediniz, sonra bir sorun olduğunda üstlenmiyorsunuz çünkü.
Bende de Uraga Oro'dan çıktı ancak kahve işinde arada bir olabildiği için çok önemsemedim. Ama bu sıklık şaşırtıcı.

Bende de çıkmıştı. Uzun zaman önce, 2022 sonları. Kahve de çıkan benim gördüğüm en büyük taştı. Fırlatsan, kafayı yarabilir :) Puerto Alegre CM 1 kg paketti. Vakumlarken yakalamıştım.

Bu arada, bu çekirdekten buzlukta 1 paket kalmış. Geçenlerde içtim. 2 yıldan fazla zaman geçmesine ragmen, ilk günden farksızdı.Çok iyi kahveydi.

IMG_9282.jpegIMG_9285.jpeg

Merhabalar. Niji kampanyasını pas geçip Null'un bu ay için tanımladığı %30 indirimle birkaç çekirdek denemek istiyorum. Daha önce Miriam Quesada denemiş ve gerçekten bayılmıştım. Almak istediğimde ise çekirdek tükenmişti :D Onun dışında toplu Null alımlarına hiç katılmadım. Null severler şu anda stokta olan çekirdeklerden hangilerini önerirler?

niji kampanyasının yanına bu null kampanyası çiçek gibi oldu. ilk siparişi verdim, ay sonuna doğru bütçeye bağlı ikinci bile gelebilir

Ben de aşağıdaki gibi alıma katıldım, pandemi sırasında özellikle çok alışveriş yapmıştım favori kavurucular listemde ilk 3 sırada yer alır kendileri zaten...

Uraga Oro Yeast, Wilmer Cubillos, Beloya Ora Yeast, Mantiquira Mountains, Asobombo ile alıma katılmış oldum.

Bayramınız kutlu olsun :)

Ekli dosyalar

• 1748966357883.png
    1748966357883.png
    156.1 KB · Görüntüleme: 147
21 Şubat tarihinde aldığım 5 paket 250gr'lık paketlerden sonuncuyu dün akşam açtım ve taş kontrolü yaptım. Bugüne kadar daha önceki alışverişlerim de dahil hiçbir pakette karşılaşmamıştım fakat son pakette bende de taş çıktı. Hepimizin başına her firmada gelebilecek bir durum, aman dikkat.

Ekli dosyalar

• Null.jpg
    Null.jpg
    68.7 KB · Görüntüleme: 94
Bayağı özelmiş.
Reçetenin özel oluşu, birçok kişinin bahsi geçen kahvenin işleme yöntemi ve fermantasyon aşamalarından dolayı bu parametrelerde demlemeyeceğinden ötürü. Özel bir reçete olması için bol dokuslu ve küsuratlı rakamlar olması gerekmiyor :)
Recete Cihan Beyin kendi kahvelerinde genel olarak uyguladigi bir tarif , 1 veya 2 yil once baristatus videosunda bu tarifle demliyordu kahvelerini , o gunden bu yana uraga oro serisini bu sekilde demliyorum ve sonuclar gayet iyi , tavsiye ederim

Geri