• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Beloya Carbonic Maceration
Comandante 19 Klik
70 ppm su / 93C / 15-245
45-145-245 Bitiş 2.15

Bu bardak sabah bana çok keyif verdi, kahvenin 2 ay sonra böyle bir hale geleceğini beklemiyordum. Önceki demlemelerimde de bu kahveyi çilek tatlılığıyla beğenmiştim fakat bu demlememde baharat notaları ortaya çıktı. Bu notalar kokuda çok baskın tarçınsı fakat zencefile daha yakın kokulardı. İçerken ise yine mevcut olmakla beraber, çilek tatlılığını baskınlaştırmayıp dengelemişti. Çok kompleksti.

Null Solis Cordero Alto Canet Anaerobic Natural
Aeropress Tek Filtre/ CMD 23 Klik / 60 PPM su / 90C

Bu reçeteyi Youtube’da bir kanalda gördüm. Baştaki plunge’sız blooming uzun sürdüğü için bana hibrit bir reçete gibi geliyor. Yani gövde ve hissiyat bakımından V60, tatlılık ve aroma ise Aeropress. Kağıdı ıslatmadan direk kahveyi koyuyoruz, ardından 100 gr suyu döküp, 1.30 dk bekliyoruz. 1.30’da 250 gr a tamamlıyoruz. İleri geri çizgi şeklinde ve sağ sol çizgi şeklinde karıştırıp plunge takıyoruz. 2.30’da hafif swirl yapıp basmaya başlıyoruz 3.00’e kadar. 3 ve 3.15 arası da ‘’hiss’’ sesinde basıyoruz.
Sonuç ise; su oranının yüksekliği ile meyve suyumsu, çilek tadının baskın olduğu. Özellikle aftertaste’de yoğun bir kakao nibi. Kokuda da parfümsü.

Two filtre, zero espresso, brazil Yellow espresso ve Colombia huitaca aldım. Umarım keyifli bir içim olur.

Şu an satışta olan kahvelerinden 10 filtre, 2 espresso çekirdeğini denedim, deniyorum. Denemek isteyip kararsız kalanlar için birkaç tane kendi deneyimime göre seçim yapacağım.

Filtre:
  • Kenya Njogu AA
  • Kenya Kutere PB
  • Colombia Puerto Alegre Castillo CM
Espresso:
  • Demse Wote
Bu 12 çekirdekten mutsuz olduğum olmadı ancak fiyatına göre beklentimi karşılamayan, çok da keyifli olmayanlar var:
  • Costa Rica La Maquina Black Honey
Castillo CM ile başım dertte. Süreyi 1:50 üzerine taşımayı başaramadım. Bir tarifiniz var mıdır bu çekirdek özelinde?

Castillo CM ile başım dertte. Süreyi 1:50 üzerine taşımayı başaramadım. Bir tarifiniz var mıdır bu çekirdek özelinde?
Değirmen olarak ne kullanıyorsunuz? Puerto Alegre su direnci çok düşük bir kahve. Bu nedenle oldukça inceye gitmenizi öneririm. Bir diğer alternatif ise öğütüm aynı ancak döküş sayısını arttırmak olabilir.

Değirmen olarak ne kullanıyorsunuz? Puerto Alegre su direnci çok düşük bir kahve. Bu nedenle oldukça inceye gitmenizi öneririm. Bir diğer alternatif ise öğütüm aynı ancak döküş sayısını arttırmak olabilir.
Fazla inceye gitmek durumunda kaldım, kullanmadığım inceliklere. Genelde farklı proses kahveler tükettiğim için alışığım su tutmamasına ama bu çekirdekte olmadı maalesef. Çoklu döküş deneyeceğim, o da olmazsa immersion da deneyeceğim ama bu çekirdek özelinde beğenen arkadaşlardan fikir duymak istedim bir yandan da. SSP MP kullanıyorum öğütücü olarak.

Her kahvede ne tarif kullanıyorsam bunda da onu kullandım diye hatırlıyorum. 18/290, 4 eşit döküş, KPro 78.

Ben genelde öğütümü inceltmek yerine bir tık yavaş filtre kullanıyorum ve eğer akış çok hızlıysa 1-2 spin de atıyorum.

Bu kahvede süreyi benim de çok uzatmadığımı ve o civarlarda sonuç aldığımı hatırlıyorum.

Benim için sonuç dengeden uzakta çok yüksek asidite ve şarapsılıktı. Hoşuma gittiğinden süreyi uzatmaya çalışmamıştım.

Her kahvede ne tarif kullanıyorsam bunda da onu kullandım diye hatırlıyorum. 18/290, 4 eşit döküş, KPro 78.

Ben genelde öğütümü inceltmek yerine bir tık yavaş filtre kullanıyorum ve eğer akış çok hızlıysa 1-2 spin de atıyorum.

Bu kahvede süreyi benim de çok uzatmadığımı ve o civarlarda sonuç aldığımı hatırlıyorum.

Benim için sonuç dengeden uzakta çok yüksek asidite ve şarapsılıktı. Hoşuma gittiğinden süreyi uzatmaya çalışmamıştım.
k-pro 78 kalın değil mi. Ben k-max max 70 e çıkabildim. normalde 65-70

Anladım, teşekkür ederim. Ben de normalde Origami kullanırım ağırlıklı ve 40'lı hario filtre kullanırım v01 boy. Bu çekirdek için standart V60 dripper'a ve en yavaş olan Traditional filtreye geçtim. TH-1 ya da TH-2 tercih etmedim, bana göre biraz tat profilini değiştiriyorlar. Bugünkü demlememde 4 parçalı döküş denedim, 2:20 civarı yakalayabildim ve güzel oldu. Biraz daha zamana ihtiyacı var gibi sadece 18 günde bile. Normal tarifimde 2'li döküş kullanıyorum ama bu çekirdekte döküş arttırmak gerekli sanırım.

Anladım, teşekkür ederim. Ben de normalde Origami kullanırım ağırlıklı ve 40'lı hario filtre kullanırım v01 boy. Bu çekirdek için standart V60 dripper'a ve en yavaş olan Traditional filtreye geçtim. TH-1 ya da TH-2 tercih etmedim, bana göre biraz tat profilini değiştiriyorlar. Bugünkü demlememde 4 parçalı döküş denedim, 2:20 civarı yakalayabildim ve güzel oldu. Biraz daha zamana ihtiyacı var gibi sadece 18 günde bile. Normal tarifimde 2'li döküş kullanıyorum ama bu çekirdekte döküş arttırmak gerekli sanırım.
Origami zaten hızlı bir demleme sunuyor traditional ile daha güzel olur hario kağıtları tutarsız oluyorlar 2.10-2.30 arası bitişleri gayet güzel bence 3 lü döküş deneyin genellikle bazen 4 yapın origami için çok uygun oluyor. 2 li döküş az kalıyor bence brezilya standart kahvelerinde daha iyi işliyor 2 döküş.

Cafec iyi dediler ona geçtik hario iyi dediler ona şimdi yine cafec öne çıktı :D
Origami zaten hızlı bir demleme sunuyor traditional ile daha güzel olur hario kağıtları tutarsız oluyorlar 2.10-2.30 arası bitişleri gayet güzel bence 3 lü döküş deneyin genellikle bazen 4 yapın origami için çok uygun oluyor. 2 li döküş az kalıyor bence brezilya standart kahvelerinde daha iyi işliyor 2 döküş.

Hario 40'lı 01 boy kullanıyorum, herhangi bir tutarsızlık görmedim yıllardır. Traditional oldukça yavaş, eski serisi harikaydı ama sonraki seri tamamen değişti maalesef. Ben oldukça ince öğüttüğüm için origami hızı anca yetiyor genelde bana, hatta bazen daha da hızlanması gerekince timemore kullanıyorum. 2'li döküş de her zaman asidite için daha iyi geliyor. Anca arada sırada süre her halükarda hızlı olunca bu çekirdekteki gibi döküş sayısını arttırıyorum, diğer türlü ince öğüttüğüm için asiditeyi azaltıyor çoklu döküşler bende.

Hario 40'lı 01 boy kullanıyorum, herhangi bir tutarsızlık görmedim yıllardır. Traditional oldukça yavaş, eski serisi harikaydı ama sonraki seri tamamen değişti maalesef. Ben oldukça ince öğüttüğüm için origami hızı anca yetiyor genelde bana, hatta bazen daha da hızlanması gerekince timemore kullanıyorum. 2'li döküş de her zaman asidite için daha iyi geliyor. Anca arada sırada süre her halükarda hızlı olunca bu çekirdekteki gibi döküş sayısını arttırıyorum, diğer türlü ince öğüttüğüm için asiditeyi azaltıyor çoklu döküşler bende.
Merhabalar. Shantawene için origami reçeteniz var mı acaba?

Uraga Oro ile Shantawene için Origami ve 60 reçete önerisi alabilir miyim? Ayrıca bu iki kahvenin degassing süreci için de bir öneri alabilirim. Teşekkürler.

Geri