• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Evet ben de etiyoplarla ilgili yorumları merak ediyorum!
Alemu Gataneh özellikle fiyatı da dikkate alındığında çok iyi. Çok tatlı, meyve suyumsu tam bir natürel gibi. Anaerobik denmez bu kahveye.

Ama Şantaveneye ayrı bir başlık açmak gerek, kesinlikle başka bir seviye. Hayatımda içtiğim en tatlı kahvelerden birisi diyebilirim. Cam gibi çok temiz net vurucu hafif fermente bir hissi var ama iyi bir fermantasyon görmüş çok belli. Mest oldum. Bence deneyimlenmesi gereken bir kahve.

Bu iki çekirdek ve diğer denediklerimin hepsi için önerim şu: 3.haftadan paketi açmayınız, gerçekten yazık olur.

Kenya njongu
Alemu getaneh anaerobic sipariş geçmeyi düşünüyoruz alemu için bir yorumu tavsiyesi olan varmı
Kenyalarla aranız iyiyse Njogu denenmeli, çok iyi bir örnek. Ama seçkideki diğer çekirdekler biraz gölgede bırakır Njoguyu.

Başta Şantavene ve S&C Alto Canet. İkisi de çok özel deneyimler oldu. Beloya Karbonik Maserasyon da etkileyici bir kahve.

Uraga oro özelinde demleme tavsiyesi olan var mı?

Ama Şantaveneye ayrı bir başlık açmak gerek, kesinlikle başka bir seviye. Hayatımda içtiğim en tatlı kahvelerden birisi diyebilirim. Cam gibi çok temiz net vurucu hafif fermente bir hissi var ama iyi bir fermantasyon görmüş çok belli. Mest oldum. Bence deneyimlenmesi gereken bir kahve.
Dillendirme dillendirme biz bize içelim😅😀😀🤫

Espressoda Demse Wote'yi deneyen oldu mu?

Espressoda Demse Wote'yi deneyen oldu mu?
Cafelat Robot,
Full ön ısıtma,
Elmacık + ms 150 ppm
Eureka Mignon Specialita değirmen

1685871176137.png
Üstteki profilde,
Null Demse Wote Natural Ethiopia :
Öğütüm, 0.8
Oran, 15/50 ml
Süre, 65 sn
Düşük asidite, düşük gövde, meyvemsi, floral, bitki çayı gibi.

1685871281972.png
Üstteki profilde,
Öğütüm, 1
Oran, 15/55 ml
Süre, 50 sn
Düşük gövde, zayıf aroma, keyifsiz.

Bu kahve özelinde normale göre ince çekim kısa bir pre-infusion ve ardından 30-35 sn shot iyi sonuç verecektir. Kolay bir kahve 1/2-1/2.5 gibi oranlarda temiz çıktı alabilirsiniz.

Cafelat Robot,
Full ön ısıtma,
Elmacık + ms 150 ppm
Eureka Mignon Specialita değirmen

Ekli dosyayı görüntüle 27079
Üstteki profilde,
Öğütüm, 0.8
Oran, 15/50 ml
Süre, 65 sn
Düşük asidite, düşük gövde, meyvemsi, floral, bitki çayı gibi.

Ekli dosyayı görüntüle 27080
Üstteki profilde,
Öğütüm, 1
Oran, 15/55 ml
Süre, 50 sn
Düşük gövde, zayıf aroma, keyifsiz.

Bu kahve özelinde normale göre ince çekim kısa bir pre-infusion ve ardından 30-35 sn shot iyi sonuç verecektir. Kolay bir kahve 1/2-1/2.5 gibi oranlarda temiz çıktı alabilirsiniz.
18/36
40 sn
2 bar ön demleme, sonrasında 7 bar.

şeklinde denemiştim birkaç saat önce. Gayet dengeli bir çıktı vermişti. Orta gövde, orta-yüksek asidite ve biraz da çiçeksilik. Hoş olmayan tat yok.

Arkadaşlar elimde buzdağı su var, ayrıca forumda adı geçenlerden pürsuya da erişebilirim ama null için genelde önerilen nestle yok buralarda. Hangi suyla devam etmeliyim sizce

Taşkesti bulabilirseniz o da olur 👌🏻

Elinde 2 hazirandan njogu ve kanyi olan var mı? Mayıs ayında alıp çok beğenerek içtiğim iki çekirdek olmuştu fakat bu sefer gelen parti tat açısından daha koyu kavrum gibi geldi. Aynı durumu yaşayan var mı acaba?

p.s. kahvelerin tadı her şekilde güzel fakat geçen ay daha güzeldiler 😅

Kenya njongu
Uruga Oro
Kahvelerin degas süresi için ilave olarak yerel bir yerden kahve edinmem gerekecek gibi :)
Tek sorum olacak; Uruga anaerobik olmasından dolayı 14-21 gün bandından beklememe gerek var mı?

Geri