• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Null’un kavrumlarına gerçekten kimsenin laf etcegini sanmıyorum.Evet piyasa serbest ama bu kadar da serbest olmasın yahu.Allahtan kavurucu sayısı artıyor ve yerli kavurucular artık bi standartı tutturdu.100 liralık bir kahveyi 140 liraya satmak gerçekten biraz haksızlık gibi geliyor.Evet biz de dayanamayıp(kızsak da eleştirsek de) alıyoruz.Siteye bakıyorum Keramo da 140 lira,yeni gelen Geısha da.Burda bile bi terslik var gibi.Yani geısha 200 lira olsa sesimi çıkarmicam.Ya geısha çok iyi degil ya da Keramo pahalı.Ama malesef ülkede her alanda böyle.Herhangi bir hobiniz olması için durumunuzun baya baya iyi olması lazım.

Kahveleri denemek istiyordum ama gelen yorum olmaması ve fiyatlar tamamen soğuttu. Ayrıca insanlara ücretsiz kahve gönderip içerik ürettirmek de hiç hoşlandığım bir davranış değil. Bu mesajı bu konu için değil ama haziran ayında aldığım 1 kg Cascavel Verde için yazıyorum. Kavrumun üzerinden 15 gün geçtikten sonra küçük tüplere koyup buzlukta sakladım. O günden beri 2-3 kere sıkılıp başka kahvelere geçsem de denemeye devam ettim. Öncelikle tüplerin koruma performansı espresso için harika. Yaklaşık 4 ay sonra herhangi bir aroma kaybı hissedilmiyor. Az önce buhar vanasını da denkleme dahil ederek bir espresso yaptım, çok beğendim ve o yüzden mesaj yazmaya karar verdim. Demleme parametreleri şu şekilde: 92 derece 17 g in 34 out 34 sn. Basınç 10 bar ile başladı daha sonra kademeli olarak 8 bar değerine kadar düşürdüm ve akışı sonlandırdım. Yüksek basınçla aromalar biraz gölgeleniyor o yüzden bu çıktıyı çok sevdim. Hem fiyatın yükselmesi hem de yeni kahveler denemek adına yeniden alacağımı düşünmüyorum ama 1 kg aldığım nadir kahvelerden biri olduğu için uzun süre aklımda kalacak gibi görünüyor.

7294B344-E1A0-43E3-9365-B43856B10D21.png
Bizde arkadaşımla ortaklaşa 1 kg aldık. Yurtdışı alımına katılmaktansa null daha cazip geldi. Tadım notlarına göre alalım dedik. Workaya aşinayız zaten, karbonik maserasyonu deneme fırsatımız oldu. Hiç fikrimiz olmayan Beloya Oro tercih edelim dedik. Pişman olmayacağımıza eminim. Deneyen varsa ve yorum bırakırsa çok memnun oluruz.

Workaya yakın bir şarapsılık alabildim sadece. Null' un kahvelerini getiren bir kafede içtim ve su sıcaklığını pek önemsemeden demleme yaptıklarını gördüm o yüzden çekirdek tam performansını yansıtmamış olabilir.

Şansımı deneyip "Gera Jimma Geisha Natural - Ethiopia - 2021" kahvesinden 1kg aldım. Tadını bilmeden yarı yarıya bölüşmek isteyen olursa benimle iletişime geçebilir. (İstanbul dışındayım 10 gün sonra dönüş yapacağım)

Kahvem o kadar çok ki , Null kahvelerin uzun degassing zamanlarınıda göz önüne alınca bir müddet bergamotlu çaya talim edeceğim gibi.😂

Geri