• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Yeni kahveleri denemek isteyen üye sayısı az değil gibi. Null ile iletişimi olan bir üye varsa, bir deneme seti kampanyası üzerine konuşulsa ne güzel olur diye düşünmüyor değilim.
deneme setleri diye bir alan açmışlar sitelerinde (daha önce yoktu), ama içinde bişey yok şu an. demek ki bir çalışma var null tarafında.

Yeni kahveleri denemek isteyen üye sayısı az değil gibi. Null ile iletişimi olan bir üye varsa, bir deneme seti kampanyası üzerine konuşulsa ne güzel olur diye düşünmüyor değilim.
Deneme seti talebi daha önce defalarca iletildi diye hatırlıyorum, hatta ben de siparişim ile ilgili aramışken dile getirmiştim. Pek olumlu yaklaşmıyorlar.

@veto @opare @veto

Burada bir mesaj yazmışlardı. Doğrudan mesajlarını kopyalamıyorum. Deneme paketi çalışması olacak.

Instagram kullanmayan arkadaşlar için ben de aşağıda paylaşayım. Sanırım mesaj şu;

"Levent duyuru için teşekkürler. 4 yeni Worka ekspresyonu, 1 Kochere Beloya Oro, 1 Gera Geisha ile toplamda 6 Ethiopia kahvesi web sitesinde listelendi. Bu listeleme süresinin uzama nedeni hedeflediğim kavurma profillerinin henüz oturmasıydı. Şu an yeni her bir kahvemiz tam istediğim formunda. Yeni kahvelerden bir de Kolombiya seçkiniz var. Bunlardan Asogucharos yıkanmış pink bourbon u listeledim. Diğer 3 Kolombiya içlerinde yarışma serisi kahvenin de olduğu Super Special serisi kahveler. Soran arkadaşlar için tüm yeni kahvelerin olduğu 100gr lık farklı setler yapılıyor. Sanırım bunun için en az bir iki haftamız var. Bir de notum var. Kavurma profillerimizden dolayı gaz salım süreleri oldukça uzun. 20 günden önce tüketmenizi önermiyoruz. İdeal zamanlama ise 30.gün."

Instagram kullanmayan arkadaşlar için ben de aşağıda paylaşayım. Sanırım mesaj şu;

"Levent duyuru için teşekkürler. 4 yeni Worka ekspresyonu, 1 Kochere Beloya Oro, 1 Gera Geisha ile toplamda 6 Ethiopia kahvesi web sitesinde listelendi. Bu listeleme süresinin uzama nedeni hedeflediğim kavurma profillerinin henüz oturmasıydı. Şu an yeni her bir kahvemiz tam istediğim formunda. Yeni kahvelerden bir de Kolombiya seçkiniz var. Bunlardan Asogucharos yıkanmış pink bourbon u listeledim. Diğer 3 Kolombiya içlerinde yarışma serisi kahvenin de olduğu Super Special serisi kahveler. Soran arkadaşlar için tüm yeni kahvelerin olduğu 100gr lık farklı setler yapılıyor. Sanırım bunun için en az bir iki haftamız var. Bir de notum var. Kavurma profillerimizden dolayı gaz salım süreleri oldukça uzun. 20 günden önce tüketmenizi önermiyoruz. İdeal zamanlama ise 30.gün."
Evet. Mesaj bu. Kendi mesajım olmadığı içim doğrudan kopyalamak istemedim.

Gelen kahvelerden profilleri oturanları satışa sunuyorlarmış. Üzerinde çalıştıkları bir kaç tane daha kahve kalmış.

bu aralar instagram'daki tüm kahve influencerlarında null'un yeni kahvelerini görüyorum, bu da bende "demek ki yeni kahvelerde beklenilen talebi göremedikleri için, reklama kasıyorlar" fikri oluşturuyor. ayrıca 10 gün önce deneme setleri diye bir alan açtılar web sitelerinde 10 gündür bir hareket yok.

bu aralar instagram'daki tüm kahve influencerlarında null'un yeni kahvelerini görüyorum, bu da bende "demek ki yeni kahvelerde beklenilen talebi göremedikleri için, reklama kasıyorlar" fikri oluşturuyor. ayrıca 10 gün önce deneme setleri diye bir alan açtılar web sitelerinde 10 gündür bir hareket yok.
Fiyatları belli olmadan önce ben de meraklanmıştım, daha sonra fiyatlardan sonra tekrar bakmadım bile. burada da alıp paylaşan olmayınca unutmuşum açıkçası, dün önüme şu video çıkınca izledim, iyi ki hiç heveslenmemişim.

Fiyatları belli olmadan önce ben de meraklanmıştım, daha sonra fiyatlardan sonra tekrar bakmadım bile. burada da alıp paylaşan olmayınca unutmuşum açıkçası, dün önüme şu video çıkınca izledim, iyi ki hiç heveslenmemişim.

Selamlar @Rader

Ben bir pour over demleyicisi değilim lakin yalnızca merakımdan soruyorum.

Videonun başında tüm çekirdekleri aynı parametreler ile demlediğini iletti ve tadlarını buna göre değerlendireceğini aktardı.Lakin çekirdeğin potansiyelini daha iyi ortaya çıkartmak için her ne kadar çekirdek aynı olsada öğütümlerinide değiştirmiyor muyuz,bu değişiklik fincana yansımıyor mu?Aynı çekirdek olsada farklı yöntemler ile işlenen çekirdeklerin öğütüm derecesi aynı olur ise ne kadar doğru bir karşılaştırma yapılabilir?

Eleştirmek amacı ile değil yanlış biliyorsam düzeltmek için soruyorum.

aslında bu tür videolar piyasayı takip eden bilinçli tüketiciyi çok etkilemiyor ancak kahve arayışında olan bütçe anlamında sıkıntısı olmayan biri direk gidip anaerobic ve carbonic'i alır mesela. sonuç olarak hediye geldiği için kahveler kimse bu kahve bu fiyatı haketmiyor, tavsiye etmem diyemiyor. kahvelere para vermedim, fiyatlar yüksek ama kur artışı dikkate alındığında bu fiyat seviyeleri normal şeklindeki ifade ise geçen yılın aynı dönemine göre %20 oranında artan kurun fiyatlarda neden %40 oranında artışa sebep olduğunu açıklamaktan uzak bence. videodan anladığım tek kısım kahvelerin çiçeksi olduğu :)

aslında bu tür videolar piyasayı takip eden bilinçli tüketiciyi çok etkilemiyor ancak kahve arayışında olan bütçe anlamında sıkıntısı olmayan biri direk gidip anaerobic ve carbonic'i alır mesela. sonuç olarak hediye geldiği için kahveler kimse bu kahve bu fiyatı haketmiyor, tavsiye etmem diyemiyor. kahvelere para vermedim, fiyatlar yüksek ama kur artışı dikkate alındığında bu fiyat seviyeleri normal şeklindeki ifade ise geçen yılın aynı dönemine göre %20 oranında artan kurun fiyatlarda neden %40 oranında artışa sebep olduğunu açıklamaktan uzak bence. videodan anladığım tek kısım kahvelerin çiçeksi olduğu :)
Fiyat açıklamasını ben de kendimce mantıklı bulmadım zaten. Dikkat çekmek istediğim şey aslında kahveler hakkında yapılan yorumdu. Benim anladığım da kahvelerin çiçeksi olduğu ve öyle 'vay be' dedirtmediği. Sizin dediğiniz gibi bütçe herkes için farklıdır. Yalnız gerçek olan bir şey, son bir yılda kimlerin gelirinde %40'lık bir artış oldu da biz bu fiyat artışını normal karşılayalım.

Null kaliteli kahve getirdiği sürece bu fiyatlara satabilir bence bir problem yok. Mesela yabancı bir kavurucuda eğer aynı kahveyse karbonik maceration'un cupping puanı 89, bu fiyat ile bu puan bence uyumlu. Ama benzer fiyatlı beloya oro anaerobic ise bir başka yabancı kavurucuda puanı 87 olarak belirtilmiş. Sanıyorum ki bu da Null'un fazla fiyatlaması değildir, umarım. Örnek olarak Petra'nın 87.25 puanlı Kebede Maro kahvesi Nordic Approach'ta "FOB: USD 9.03 / kg" belirtilmiş. Diima Buku Sayisa kahvesi ise 88.50 puanlı olmasına rağmen daha ucuz, FOB: USD 7.42 / kg" olarak belirtilmiş. Puanlara göre fiyatlar ters orantılı olabiliyor demek istiyorum.

Null'un fiyatları yüksek diye en göze çarpan kavurucu o. Bence bu kadar yüklenilmeyi haketmiyor. Yakın zamanda iki yeni sayılabilecek kavurucunun normal fiyatlarını birden 20 lira indirdiğine şahit oldum, indirim olarak değil, direkt liste fiyatı. O yüzden biraz da farklı kavuruclara göz gezdirin, takip edin derim ben...

Null fiyat anlamında kendini bir yere konumlandırmak istiyor, fakat konumlanmak istediği yerde; yeterli düzeyde Null'u tercih edecek insan olduğunu düşünmüyorum. Daha önce de bu yorumu yaptım; bu insanlar bu paraları verdikten sonra yurtdışına yönelecektir. Null'un kavrumları da bu düzeyde kaliteliyse yurtdışına satış opsiyonunu değerlendirebilirler. Kaliteli kavrumlarıyla yurtdışı pazarında kolayca yer edinebilirler.

Null kısa-orta vadede kar marjlarını düşürmezse orta-uzun vadede yurt içinde firma adı kötü etkilenebilir, çok daha az tercih edilen bir yer haline gelebilir. Null'u beğenen bir kahvesever olarak üzülürüm.

Null kaliteli kahve getirdiği sürece bu fiyatlara satabilir bence bir problem yok. Mesela yabancı bir kavurucuda eğer aynı kahveyse karbonik maceration'un cupping puanı 89, bu fiyat ile bu puan bence uyumlu. Ama benzer fiyatlı beloya oro anaerobic ise bir başka yabancı kavurucuda puanı 87 olarak belirtilmiş. Sanıyorum ki bu da Null'un fazla fiyatlaması değildir, umarım. Örnek olarak Petra'nın 87.25 puanlı Kebede Maro kahvesi Nordic Approach'ta "FOB: USD 9.03 / kg" belirtilmiş. Diima Buku Sayisa kahvesi ise 88.50 puanlı olmasına rağmen daha ucuz, FOB: USD 7.42 / kg" olarak belirtilmiş. Puanlara göre fiyatlar ters orantılı olabiliyor demek istiyorum.

Null'un fiyatları yüksek diye en göze çarpan kavurucu o. Bence bu kadar yüklenilmeyi haketmiyor. Yakın zamanda iki yeni sayılabilecek kavurucunun normal fiyatlarını birden 20 lira indirdiğine şahit oldum, indirim olarak değil, direkt liste fiyatı. O yüzden biraz da farklı kavuruclara göz gezdirin, takip edin derim ben...
null kaliteli kahve getiriyor ve işini gayet iyi yapıyor, o konuda zaten ben kimsenin itirazı olacağını zannetmiyorum. fiyatlandırma konusunda ise, geçen sene 105 TL'ye çok az kahve vardı, yani o zaman için de nispeten yüksek fiyatı vardı, ama sanırım forumun en çok tükettiği kahvelerden biri olmuştur, sonuçta tabii ki firmanın kendi fiyatlandırma politikası var ister 145 tl'ye satar ister 250 tl'ye. ama türkiye şartları belli, insanların alım gücü null'un fiyatlandırma politikası paralelinde ilerlemiyor. öyle olsaydı normal şartlarda burası kahveyi alıp deneyen, beğenen ya da beğenmeyen kişilerin yorumları ile dolardı ki geçen sene öyle olmuştu.

Bu arada benim tepkim video üzerindendi, dediğim gibi istediği fiyattan ilerleyebilirler tabii ki, sonuçta talep göreceğini düşünüp belirlemişlerdir heralde. yine de son zamanlarda sosyal medyada çok önüme düşüyor, o yüzden sanki bekledikleri talebi göremediklerini hissettim.

Geri