• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Sudan mı kaynaklanıyormuş?
Yooo.... Bu işlerde yeniyim ama poşeti ilk açtığımda bariz şekilde yanık kahve kokusu geldi. İçtiğimde ise yanmış kahve kokusu ve acı bir tat vardı. İri öğütüm ve düşük su sıcaklığı da çok kurtaramadı. Farklı firmalardan birçok çekirdek denedim, bazılarının tadı bana hitap etti bazılarını çok beğenmedim ama bu kavurma ile ilgili değildi. El Penon bariz şekilde çok kavrulmuş, çekirdek ile ilgili bir sorun değil.
Kavurma ile ilgili sorundan ziyade firmanın yaklaşım şekli üzdü. Gereksiz bir tartışma konusu açılmaması için ayrıntı vermedim.

Bana gelen Bombe gayet iyi diyebilirim. Daha degassing devam ederken osmotik demlemede başarılı(tadım notları gelmeye başladı) oldu. MAM kavrumu da iyiydi. 1kg Cascavel almıştım ama daha ambalajı açmadım.

Kavurmayla ilgili bunda kesin bir sıkıntı var diyeceğim bir durum yok. Normal görünüyorlar, nispeten normal kokuyorlar. Daha önce Cascavel Verde almıştım, aşık olmasam da benim için makul ve az da olsa keyif veren kahveler içtim. Damağım yurtdışı kahvelerine çok alışmış olabilir. Son aldığım iki kahve, belirgin herhangi bir karakteri olmayan vasat altı ve keyiften çok somurtma getiren kahvelerdi. Verdiğim fiyat da yüksek olunca üzüldüm.

null ve montag bombe ; ikisini de denedim.tercih yapacak olsam fiyat farkina ragmen null tercih ederim.
Montag’ın Bombe'sini çok beğenmiştim, forumdaki genel Null hype'ı üstüne bu mesajı gördükten sonra bu ayki alımda Bombe ve Burundi anaerobik sipariş ettim ve sonuç hayal kırıklığı, indirimle diğer kavurucuları standart fiyatlarına ancak denk gelen ama vasat kahveler.

Tadım notları da zaten bir garip, forumda bi yerde okumuştum, tadım notalarında abuk subuk aromalar varsa uzak durun diye, bu tecrübeden sonra o mesaja hak verdim.

Null Turaco Brundi'yi bu sabah denedim. Moccamaster ile 1:17 oranıyla, Nestle su ve CMD 22 click ile.
Limon tadının ön planda olduğu gayet güzel bir kahve. Cold brew ile limonata benzeri bir sonuç elde edebilirim gibi :) deneyeceğim.

Montag’ın Bombe'sini çok beğenmiştim, forumdaki genel Null hype'ı üstüne bu mesajı gördükten sonra bu ayki alımda Bombe ve Burundi anaerobik sipariş ettim ve sonuç hayal kırıklığı, indirimle diğer kavurucuları standart fiyatlarına ancak denk gelen ama vasat kahveler.

Tadım notları da zaten bir garip, forumda bi yerde okumuştum, tadım notalarında abuk subuk aromalar varsa uzak durun diye, bu tecrübeden sonra o mesaja hak verdim.
Yanlış hatırlamıyorsam tadım notaları hk. adında bir konuda ben demiş olabilirim, sebebi de aynen bu gibi durumlar. Q-Grader'ın bile alamayacağı notalar yazılıyor, inanılmaz spesifik (mesela arpa ama, öyle böyle arpa değil, Almanya Solingen Arpası!). Bu kadar spesifik bir tadı değil ev demleyicisi cidden kolay kolay kimse alıp belirleyemez, kaldı ki genel geçer (meyvemsi, çikolata) gibi notaları bile alamadığımız oluyor. Tabi bir de çok kişisel bir durum, çoğumuz mesela popüler olan Nensebo Refisa'nın meyvemsiliğini tattık ama gidip Afrika'nın şu bölgesinde sadece şu dağın güney yamacında yetişen şirinlerin beslendiği meyve desek, bu tadı kim alabilir ki?

Yanlış hatırlamıyorsam tadım notaları hk. adında bir konuda ben demiş olabilirim, sebebi de aynen bu gibi durumlar. Q-Grader'ın bile alamayacağı notalar yazılıyor, inanılmaz spesifik (mesela arpa ama, öyle böyle arpa değil, Almanya Solingen Arpası!). Bu kadar spesifik bir tadı değil ev demleyicisi cidden kolay kolay kimse alıp belirleyemez, kaldı ki genel geçer (meyvemsi, çikolata) gibi notaları bile alamadığımız oluyor. Tabi bir de çok kişisel bir durum, çoğumuz mesela popüler olan Nensebo Refisa'nın meyvemsiliğini tattık ama gidip Afrika'nın şu bölgesinde sadece şu dağın güney yamacında yetişen şirinlerin beslendiği meyve desek, bu tadı kim alabilir ki?
Bir yerden sonra serbest çağrışım oluyor diye düşünüyorum, benim daha çok şaşırdığım kısım şerbetçi otu tadım notu. İyi demlenmiş bir kahvede istenen bir acılık olması fikri garip geliyor

Bir yerden sonra serbest çağrışım oluyor diye düşünüyorum, benim daha çok şaşırdığım kısım şerbetçi otu tadım notu. İyi demlenmiş bir kahvede istenen bir acılık olması fikri garip geliyor
Kesinlikle bana da öyle. Bira da hoş karşılanabilen bir durum, hatta ben de ara sıra farklı biralar denediğimde bu tat hoşuma bile gidiyor. Ama kahveye farklı bir karakterden ziyade negatiflik kattığını düşünüyorum, çünkü kahve ve bira tamamen farklı iki dünya.

tadım notlarının nasıl olmasını bekliyoruz ki? elma, limon, ekşi, tatlı, armut, mandalina gibi olması da çok tekdüze ve sıkıcı olmaz mı? sonuçta kahve firmasının yazdığı tadın aynısını almak zorunda değiliz, oldukça subjektif bir durum söz konusu..

tadım notu yazım tarzına bakarak firma seçmek veya yermek bence çok mantıklı bir yaklaşım olmaz..

Cipizu peru (v60) bir türlü verim alamıyorum. Öğütünce kuru kokuda kurabiye kokusu çok net var, demledikten sonra sıcak kokuda kurabiye kokusu muhteşem, ama tat karanfil gibi, bitişte biraz acımsı oluyo. 16/250 50 ml bloom sonrası 100/100 çift döküş, 60×4 döküş denedim sonuç aynı kokuda muhteşem tat sıkıntılı. Molent pocket 18-22 arası deniyorum, süre en geç 2.40

Kesinlikle bana da öyle. Bira da hoş karşılanabilen bir durum, hatta ben de ara sıra farklı biralar denediğimde bu tat hoşuma bile gidiyor. Ama kahveye farklı bir karakterden ziyade negatiflik kattığını düşünüyorum, çünkü kahve ve bira tamamen farklı iki dünya.
Bunu ben şöyle yorumluyorum.

Mesela bazı kahvelerde de domates yazıyor, bu da demek ki benzer bir ham tat ya da acılık alabilirsiniz. Özellikle Kenya kahvelerinde karşımıza çıkabiliyor ve bu yüzdendir ki Kenya kahvelerinin seveni kadar sevmeyeni de var.

Kahvenin üstünde bu tarz çağrışım yapan tatlar (domates, şerbetçi otu, vs) yazıyorsa ve siz bu tatları sevmiyorsanız, uzak durmak gerekiyor. Yoksa nasıl demlerseniz demleyin, memnuniyet düşük olacaktır.

Domatesden domatese de fark eder ya hu. Çeri domates var ithal miss gibi tulumba niyetine yersin, Çanakkale domatesi büsbüyük salatalık, domates var bol sulu salçalık. Subjektif konular arkadaşlar :P

Son düzenleme:
Domatesden domatese de fark eder ya hu. Çeri domates var ithal miss gibi tulumba niyetine yersin, Çanakkale domatesi büsbüyük salatalık, domates var bol sulu salçalık. Subjektif konular arkadaşlar.
İşte herkesin domates algısı farklı. Çeri, pembe, çanakkale, vs desen o da olmuyor. Genelleme yapıp sebzemsi desen zaten büyük sıkıntı, kimse almaz :) Meyvemsi desen, bu sefer de hangi meyve denecek. Gerçekten subjektif.

Ben kahvelerin üstünde yazan notlara çok fazla takılmıyorum ama alırken muhakkak çoğu insanı etkiliyor.

Diamond türk kahvesi benim hoşuma gitti, turaco’yu aeropress ve espressoda denedim üst düzey değil ama olumsuz diyemem. ( aeroda jh metodu ile espresso kavrumunu 87 derecede demledim munzur su / saka su ile, espressoda yaklaşık 35-40 snde 18-36 aldım, 28-30 sn 2 katı aldığımda ekşilik çok belirgindi biraz incelterek süreyi uzatınca daha verimli buldum. )

Bunu ben şöyle yorumluyorum.

Mesela bazı kahvelerde de domates yazıyor, bu da demek ki benzer bir ham tat ya da acılık alabilirsiniz. Özellikle Kenya kahvelerinde karşımıza çıkabiliyor ve bu yüzdendir ki Kenya kahvelerinin seveni kadar sevmeyeni de var.

Kahvenin üstünde bu tarz çağrışım yapan tatlar (domates, şerbetçi otu, vs) yazıyorsa ve siz bu tatları sevmiyorsanız, uzak durmak gerekiyor. Yoksa nasıl demlerseniz demleyin, memnuniyet düşük olacaktır.
Orası kesinlikle öyle, bu konuda benim düşüncem inanılmaz spesifik yerine biraz daha genele gidilmesi. Mesela elma tadım notasına sahip olan bir kahvede kırmızı elma veya yeşil elma birbirinin zıttı olduğu için tabi ki normal karşılanacaktır, fakat Braeburn, Honeycrisp, Cortland elma şeklinde çok net elmalarla belirtilince bence tüketici kahveden çok o notaya yöneliyor ve onu demlemeden elde etmeye çalışırken kahveyi beğenmeyebiliyor. Bu yönden iki keskin ucu olan bir durum, bu kadar net verilen ve sayıca da çok olan nota ilgi de çekecektir, fakat o ilgi karşılıksız kalınca da memnuniyetsizlik ortaya çıkabiliyor.

Ben kişisel olarak tadım notalarını kısmen destekliyorum, en belirgin ve net alınabilen kesinlikle belirtilmeli, tüketici olarak zevklerimiz doğrultusunda kendimiz için doğru tercihi yapabilmemizi sağlıyor.

Diamond türk kahvesi benim hoşuma gitti, turaco’yu aeropress ve espressoda denedim üst düzey değil ama olumsuz diyemem. ( aeroda jh metodu ile espresso kavrumunu 87 derecede demledim munzur su / saka su ile, espressoda yaklaşık 35-40 snde 18-36 aldım, 28-30 sn 2 katı aldığımda ekşilik çok belirgindi biraz incelterek süreyi uzatınca daha verimli buldum. )
duz tabanli dripper ile de kismen dengeli oluyor.

Orası kesinlikle öyle, bu konuda benim düşüncem inanılmaz spesifik yerine biraz daha genele gidilmesi. Mesela elma tadım notasına sahip olan bir kahvede kırmızı elma veya yeşil elma birbirinin zıttı olduğu için tabi ki normal karşılanacaktır, fakat Braeburn, Honeycrisp, Cortland elma şeklinde çok net elmalarla belirtilince bence tüketici kahveden çok o notaya yöneliyor ve onu demlemeden elde etmeye çalışırken kahveyi beğenmeyebiliyor. Bu yönden iki keskin ucu olan bir durum, bu kadar net verilen ve sayıca da çok olan nota ilgi de çekecektir, fakat o ilgi karşılıksız kalınca da memnuniyetsizlik ortaya çıkabiliyor.

Ben kişisel olarak tadım notalarını kısmen destekliyorum, en belirgin ve net alınabilen kesinlikle belirtilmeli, tüketici olarak zevklerimiz doğrultusunda kendimiz için doğru tercihi yapabilmemizi sağlıyor.
Ben bu işle uğraşsam iki şekilde yazarım. Bir tanesi genel notalar ve kahvenin genel karakteri olur. Diğeri ise detaylı notalar ve çağrışımlar olur, bunu pakete yazmam ve açıklama kısmına yazarım.

Bir de tat profilinin nasıl çıkarıldığı kısmı var. Null ile yaptığımız yayında notaları V60 ile demleyerek çıkarıyoruz demişlerdi. Bazı kavurucular cupping yapıyor. Bir kısmı da ana tedarikçi notalarını benimsiyor.

Cipizu peru (v60) bir türlü verim alamıyorum. Öğütünce kuru kokuda kurabiye kokusu çok net var, demledikten sonra sıcak kokuda kurabiye kokusu muhteşem, ama tat karanfil gibi, bitişte biraz acımsı oluyo. 16/250 50 ml bloom sonrası 100/100 çift döküş, 60×4 döküş denedim sonuç aynı kokuda muhteşem tat sıkıntılı. Molent pocket 18-22 arası deniyorum, süre en geç 2.40
20 g çekirdek 60 g Bloom 55. Saniyeye kadar 200e tamamlıyorum 1.15ten sonra da 320ye kadar yavaşça tamamlıyorum ve çok verim aldım bu tariften bi denemeni öneririm. Cmd 25 klik benim öğütümüm buna göre uyarlayıp dene bakalım. Süre olarak da 2.25 2.30 arası bitiyor th3 ile

Filtre blend kahvesini deneyimleyen oldu mu ?

Geri