zafer
Barista
- İsim
- zafer
Daha fazla
- İsim
- zafer
Şimdilik bir Montag Nensenboyu sevdim nensenboyu seven benim gibi algılayanları takip ediyimBenim size daha faydalı bir önerim olur, verilen önerilerden kendi damak tadınıza paralel ve beklentileri benzer kahve severleri belirleyip onlardan yorum almanız.
Konu zaten son derece subjektif, mesela asidite bilgisi verirken objektif olmak isterseniz 0.05 sitrik asit çözeltisi gibi bir metrik vermeniz lazım bu da genel kullanımda pek mümkün olmayacaktır.
Herkesin damak kalibrasyonu bir olamayacağı için, en temel tatların yoğunluğu bile kişiler arasında gayet farklı algılanabilir. Yani benim çok tatlı bulduğum bir kahve birebir aynı şekilde demlenseniz bile size aynı tatlılıkta gelmeyebilir.
Başta da belirttiğim gibi önerim herkesin önerisine değil sizinki ile çok paralel deneyim yaşamış kişilerin yorumlarını takip etmeniz. (Çok asidik bulduğunuz bir kahveyi yine çok asidik bulanlar gibi.) Bu sayede o kahveden ne bekleyeceğinizi çok daha rahat anlarsınız. Dolayısı ile iyi kötüden ziyade size uyan uymayan tespiti yapmak daha kolay olur.