• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nok Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zebercet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
El jaguar ve Yirgachaffe Grade 2'yi deneme şansım oldu. Öncelikle El Jaguar espressoda iyi sonuç verdi, 18/36 oranındaki shotu hızlı almış olsam da gayet canlı ve tatlı bir shot aldım. Yirgachaffe'i ise V60'da denedim, 92 derece su ile demleme 2 dk sürdü ve tadı biraz yavan kaldı açıkçası, biraz daha inceltip 2.30-3 dakika civarlarında deneyeceğim. V60 konusunda acemi olduğum için deneye yanıla göreceğiz. Ama ilk izlenimim olumlu.

El jaguar ve Yirgachaffe Grade 2'yi deneme şansım oldu. Öncelikle El Jaguar espressoda iyi sonuç verdi, 18/36 oranındaki shotu hızlı almış olsam da gayet canlı ve tatlı bir shot aldım. Yirgachaffe'i ise V60'da denedim, 92 derece su ile demleme 2 dk sürdü ve tadı biraz yavan kaldı açıkçası, biraz daha inceltip 2.30-3 dakika civarlarında deneyeceğim. V60 konusunda acemi olduğum için deneye yanıla göreceğiz. Ama ilk izlenimim olumlu.
El jaguarı ben de kesinlikle öneririm. V60da koyu kaçsa da günlük kahve için denenebilir, espressoda da klasik tonlarda tam fp bir kahve

Bende denemek için italian espresso blend, ethiopia djimmah, el jaguar aldım bakalım kahveler nasıl fakat @Farid13 hocam kahvelerin işleme yöntemini birde hasat tarihlerini siteye eklerseniz çok daha iyi olur.

Selam,
Kendi denemelerim için, kaliteli robusta çekirdek arayışı içindeyken, bir vesile kendileriyle dün iletişim kurdum, gerek bilgilendirme gerekse satın alım sürecinde çok yardımcı oldular, bugün 500 gram india cherry AAA çekirdekleri elime ulaştı, ilk etapta kendilerinden aldığım izlenim çok olumlu olduğu için dikkatte alınması gereken bir firma olduğunu düşünüyorum. Denemelerimi yaptığımda o izlenimlerimi de aktarmaya çalışırım.

Son düzenleme:
Ben de buradan Meksika, Etiyopya, Brezilya ve Kolombiya kahveleri aldım.

İlk izlenim çok olumlu. Kahvenin tazeliği ve kalitesi belli. Zaten üstünde kavrum tarihi yazıyor. Fiyatlarının ucuzluğu soru işareti yaratmasın, ben tavsiye ederim.

Bügün kahveler elime ulaştı. Kavrum homojen gözüküyor

Ekli dosyalar

• 3A3B0034-D8F2-4E3B-BEAB-6B1CDEAC8614-min.jpeg
    3A3B0034-D8F2-4E3B-BEAB-6B1CDEAC8614-min.jpeg
    140.5 KB · Görüntüleme: 200
  • 6BD89F2F-1988-4EE5-8CFB-675FF8AD7C98-min.jpeg
    6BD89F2F-1988-4EE5-8CFB-675FF8AD7C98-min.jpeg
    147.6 KB · Görüntüleme: 159
  • D64F0709-B2E5-4FA6-9BBA-3E11BDC77968-min.jpeg
    D64F0709-B2E5-4FA6-9BBA-3E11BDC77968-min.jpeg
    143.6 KB · Görüntüleme: 164
Bügün kahveler elime ulaştı. Kavrum homojen gözüküyor
Kavrum ve çekirdek kalitesi güzel görünüyor. Gr4 olan kahvede bile sıkıntılı bir çekirdek görmedim. Gr4 okuyunca baya defect beklerdim.

Demleyip içtikten sonra tadım notları ile ilgili düşüncelerinizi yazabilir misiniz?

Olur hocam. Ben bunları genelde picopressoda espresso için almıştım ama filtredede denerim.

kendilerinden ofis için 1 kg filtre kahve aldım. öğütüm seçeneğini yanlışlıkla çekirdek olarak bıraktığım için apar topar kendilerine ulaşıp siparişi düzeltmek istedim. sağolsunlar çok çabuk geri dönüş yaptılar ve ilgilendiler. kahve blend olarak ofiste içilebilecek güzellikte, memnunum ancak naçizane bir önerim olacak kendilerine; özellikle bu tarz 1 kg gibi siparişlerde de valfli paket kullanabilirlerse sanırım çok daha güzel olur.
filtre kahveyi sipariş ederken deneme amaçlı bir de nikaragua aldım. henüz detaylı olarak deneme yapamadım ancak genel olarak gövdeli bir içim sundu bana hem v60 hem de güral kalita denemelerinde. haftasonu bir de moka potta deneyeceğim, bu tarz orta kavrulmuş gövdeli kahvelerden hep güzel çıktılar alıyorum moka potta.
bu hafta bir de setlerden sipariş vermeyi düşünüyorum.

Nok Ethiopia Djimmah
Kavrum:11,02,2023
Değirmen: Timemore chestnut x 12 kilik, Picopresso için ise, Timemore Chestnut X 5 kilik
Su: Erikli 91 derece , Espressoda 99 derece
Oran: 15:240 Orkun üstel v60 tarifi
Tadım notaları: Kahveyi hem filtrede hemde picopresso üzerinden denedim, Tad olarak sadece aşırı yoğun kuruyemiş tadları mevcuttu arkadan ise silikte olsa küfümsü tatlar geliyordu ben bunu kahvenin defactlarından dolayı olduğunu düşünüyorum. Gövde yoğun asidite ise yok gibi diyebilirim yani tipik bir ethiopia kahvesi değil sanki brezilya kahvesi gibi. Malesef ben çok beğenmedim ama bu fıyata anca bu kadar oluyor. Bence en fazla cold brew ve türk kahvesi olarak tüketilebilir.

Nok Guatemala El Jaguar
Değirmen: Timemore chestnut x 12 kilik
Su: Erikli 91 derece
Oran: 15:240 Orkun üstel v60 tarifi
Tadım notları: Bu kahvede ise hafif meyvemsilik dışında herhangı bir aroma alamadım ayriyetten kuru kokuda arkadan gelen bi is kokusu vardı ve bu is kokusu ve tadı demlemeden sonrada devam etti, Bu is kokusu zannedersem kavrumdan kaynaklı hata olabilir. Bu kahveyi özellikle kuru kahveci mehmet efendi gibi diyebilirim yani kahve gibi kahve tanımına tam uyan bir kahve.

Nok İtaliano Espresso Blend
Değirmen: Timemore chestnut x 5 kilik
Su: Erikli 97 derece
Oran: 18/35, 23 saniye, 8 saniye preinfusion.
Tadım notları: Kurukahveci mehmet efendi diyebilirim gene herhangı bi aroma alamadım. Gövdesi yüksek, dengeli, orta tatlılıkta ve gene guatemala gibi bu kahvede de arkadan gelen bir is kokusu mevcut malesef ve bu tadada yansıyor.

Sonuc: Açıkcası ben çok memnun kalmadım kahvelerden ancak amacınız oıfiste f.p olarak taze bir kahve içmekse tercih edilebilir veya klasik tadları seven misafirler için ikramda edebilirsiniz. Nitelikli kahve arıyorsanız ve Aroma açısından tatmın edecek bir kahve istiyorsanız tercih edilebilir değil bana göre sonuçta ucuz etin yahnisi yavan olurmuş.

Son düzenleme:
Bizim millete de yaranılmıyor, pahalı olunca neden pahalı, ucuz olunca neden ucuz... :D Şaka bir yana, elimdeki çekirdekler bitince mutlaka bir şans vereceğim. 200 gr çekirdek fiyatına dışarıda 2 shot espresso anca içeriz. Ki ben kötü olacağını da düşünmüyorum.

Alınca düzenleme yapacağım.

...silikte olsa küfümsü tatlar geliyordu ben bunu kahvenin defactlarından dolayı olduğunu düşünüyorum.
Detaylı inceleme ve yorumların için teşekkürler.

Bizim millete de yaranılmıyor, pahalı olunca neden pahalı, ucuz olunca neden ucuz... :D Şaka bir yana, elimdeki çekirdekler bitince mutlaka bir şans vereceğim. 200 gr çekirdek fiyatına dışarıda 2 shot espresso anca içeriz. Ki ben kötü olacağını da düşünmüyorum.
Grade 4 kahvede defect olması çok doğal, zaten o yüzden grade değeri bu. Kavurucu Gr4 kahveyi Gr1 parasına satmıyor sonuçta, Yukarıdaki arkadaşın da gözlemlerini söylemesi yaranamamakla ilgili değil, deneyimlerini paylaşıp alacak insanların beklentilerine uygun alışveriş yapmasını sağlamak. Nok'tan hiç alışveriş yapmadım fakat satıcısının yaklaşımı ve şeffaflığını takdir ediyorum.

Detaylı inceleme ve yorumların için teşekkürler.

Grade 4 kahvede defect olması çok doğal, zaten o yüzden grade değeri bu. Kavurucu Gr4 kahveyi Gr1 parasına satmıyor sonuçta, Yukarıdaki arkadaşın da gözlemlerini söylemesi yaranamamakla ilgili değil, deneyimlerini paylaşıp alacak insanların beklentilerine uygun alışveriş yapmasını sağlamak. Nok'tan hiç alışveriş yapmadım fakat satıcısının yaklaşımı ve şeffaflığını takdir ediyorum.

Ben yukarıdaki arkadaşa bir şey söylemedim. Genel yorumları kastettim ve "şaka" olduğunu belirttim. Onun dışında sana katılıyorum.

Bugün Nok coffeeye uğradım, Farid ile tanıştım. Espresso için uygun olanları test etmek için aşağıdakileri elden aldım. Gerçi çoğu için forumda denemeler, yorumlar yapıldı. Ama testleri güncellemek lazım. Kavurma makineleri gayet modern. Markalarını bilmiyorum. Çekirdeklerin hepsi orta kavrum. Geçen cumartesi kavrulmuş. Denemek için birkaç gün daha beklemeyi düşünüyorum. Garanti olsun. Exagrind ile öğütüp picopresso ile deneyeceğim.

Denemelerin sonucunu paylaşırım. Baya umutluyum. Barista espresso blendi özellikle istedim. Robustasını da merak ettim.

20230302_132812.jpg

Valla yorumlara aldanıp sipariş ettim. Espresso için kesinlikle alabilirsiniz. Filtre kahve için uzak durun. Bu kavruma omni demem ben baya baya dark yakını. Kesinlikle kömür demiyorum ama 5 çeşit kahve aldım. Aroma falan yok. Çekirdekler farklı evet ama tadımlar aynı. Ben Fam, kahve fabrikası, William coffee, coffee department vb yerlerden alan biri olarak şans vermek istedim. Abi uygun fiyata Aroma lezzet mümkün olmuyor. Mesele, kavrum profilinin filtre için berbat olması. Yoksa ben özel çekirdekler peşinde değilim.

kendilerinden ofis için 1 kg filtre kahve aldım. öğütüm seçeneğini yanlışlıkla çekirdek olarak bıraktığım için apar topar kendilerine ulaşıp siparişi düzeltmek istedim. sağolsunlar çok çabuk geri dönüş yaptılar ve ilgilendiler. kahve blend olarak ofiste içilebilecek güzellikte, memnunum ancak naçizane bir önerim olacak kendilerine; özellikle bu tarz 1 kg gibi siparişlerde de valfli paket kullanabilirlerse sanırım çok daha güzel olur.
filtre kahveyi sipariş ederken deneme amaçlı bir de nikaragua aldım. henüz detaylı olarak deneme yapamadım ancak genel olarak gövdeli bir içim sundu bana hem v60 hem de güral kalita denemelerinde. haftasonu bir de moka potta deneyeceğim, bu tarz orta kavrulmuş gövdeli kahvelerden hep güzel çıktılar alıyorum moka potta.
bu hafta bir de setlerden sipariş vermeyi düşünüyorum.
Her kese Selamlar arkadaşlar.

Yeni tasarım ve yeni geri dönüşüm 200 gr valvlı ve kilitli, 500gr ve 1 kg ambalajlarla valvlı ambalajlarla sizlere sunum yapmaktayız. Umarım beğeneceksiniz. Bu arada yeni iki kahvelerimiv mevcut. Peru Papagayo SHB EP Grade 1 ve Uganda Bugisu Mount Rwenzori Arabica.

Ekli dosyalar

• IMG_4922.jpg
    IMG_4922.jpg
    56.9 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_5213.jpg
    IMG_5213.jpg
    64.7 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_5251.jpg
    IMG_5251.jpg
    57.6 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_5261.jpg
    IMG_5261.jpg
    77.1 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_5355.jpg
    IMG_5355.jpg
    77.8 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_5374.jpg
    IMG_5374.jpg
    111 KB · Görüntüleme: 55
Ambalaj ve Peru kahvenin resimleri

Ekli dosyalar

• Изображение WhatsApp 2023-04-28 в 12.19.52.jpg
    Изображение WhatsApp 2023-04-28 в 12.19.52.jpg
    51.3 KB · Görüntüleme: 53
  • Изображение WhatsApp 2023-04-28 в 11.45.01.jpg
    Изображение WhatsApp 2023-04-28 в 11.45.01.jpg
    63.4 KB · Görüntüleme: 68
İki kez sipariş verdim kendilerinden, f/p olarak iyi. Ben americano yapmak için italiano espresso aldım iki siparişte de ancak ikisinde de gözden kaçmayacak büyüklükte irili ufaklı taşlar çıktı. İki seferde de gözümden kaçtı, Comandantede öğütürken sesten anladım ne yazık ki. Burdan sipariş veriyorsanız çekirdekleri ayıklamadan değirmene koymamak gerek.

Geri