• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli "Saat"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Metalik G Shock sevenler uygun fiyatlı bir opsiyon olarak aşağıdaki ilanıma göz atabilir:)
Sıfır modifiye haliyle satıyorum.

20230719_113530.jpg

Arada otomatik saatimden uzaklaşıp günümü bu güzellikle geçiriyorum.
Markası: Uwood
Malzeme: Afrika Gül Ağacı
1000038512.jpg

Konu da görmediğim bir saat var ve aslında herkesin görüşünü merak ediyorum.
Grand Seiko Spring Drive Snowflake

Grand-Seiko-Spring-Drive-Snowflake-titanium-SBGA211-Review-1.jpg0e96d3ae-grand_seiko_spring_drive_snowflake_blue-1240142-e1671028096632.jpg

İlk yorumu da yapmış olayim hemen, bence pahalı bir saat , özgün olduğunu da düşünmüyorum. Ancak güzel gözüken ve bence fotojenik bir saat. Kenarda duran umrumda olmayan bir 5 bin dolarcık param olsaydı ikinci el bir tane almak isterdim :D

Ekli dosyayı görüntüle 27706Ekli dosyayı görüntüle 27707

İlk yorumu da yapmış olayim hemen, bence pahalı bir saat , özgün olduğunu da düşünmüyorum. Ancak güzel gözüken ve bence fotojenik bir saat. Kenarda duran umrumda olmayan bir 5 bin dolarcık param olsaydı ikinci el bir tane almak isterdim :D
Selamlar, aslında biraz araştırırsanız eşi olmayan bir mekanizma olduğunu göreceksiniz:) Grand Seikonun quartz dakikliğiyle otomatik saat mimarisini bir araya getirdiği spring drive mekanizması bu. Normalde quartz kristalleri bir pil veya kapasitör üzerinden gelen akımla titreşip dakikliği sağlarken bu sistemde direkt saatin mekanik sistemi üzerinden aktarılan akımla titreşiyor ve saniye değerindeki sapmaları düzelterek işliyor. Ayrıca saniyenin akışı da tamamen pürüzsüz. Yani ikinci elde hiç sorun yaşamazsınız, sahtesi üretilemeyen bir saat. Bayılırım böyle saatlere:)
Bana göre tek sorun modellerinin fazla klasik görünmesi. Onu değiştirirlerse dört dörtlük bir saat modeli olacak.
Üstelik power reservi de 5 gün (@zebercet:)

Bana göre tek sorun modellerinin fazla klasik görünmesi. Onu değiştirirlerse dört dörtlük bir saat modeli olacak.
Bana da böyle geliyor. Karakteristik bir tasarım müthiş bi etki yaratırmış.
Hal böyle olunca seiko fiyat performans olarak rakipsiz kalıyor ancak yüksek fiyatlı saatlerinde tasarım konusunda klasikten öteye geçemediği için ona bu parayı verene kadar şunu alırım diyorsun.
Alpinistlerde böyle bak. Kadran renklerinde bi başka olmaya çalışıyorlar ama alpiniste para verene kadar ortalama oris alırım gibi düşünüyorsun.

Selamlar, aslında biraz araştırırsanız eşi olmayan bir mekanizma olduğunu göreceksiniz:) Grand Seikonun quartz dakikliğiyle otomatik saat mimarisini bir araya getirdiği spring drive mekanizması bu. Normalde quartz kristalleri bir pil veya kapasitör üzerinden gelen akımla titreşip dakikliği sağlarken bu sistemde direkt saatin mekanik sistemi üzerinden aktarılan akımla titreşiyor ve saniye değerindeki sapmaları düzelterek işliyor. Ayrıca saniyenin akışı da tamamen pürüzsüz. Yani ikinci elde hiç sorun yaşamazsınız, sahtesi üretilemeyen bir saat. Bayılırım böyle saatlere:)
Üstelik power reservi de 5 gün (@zebercet:)
Kesinlikle haklısınız, mekanızma ile ilgili biraz bilgi sahibiyim. Saniye akışının pürüzsüz olması yanılmıyorsam spring drive teknolojinin geleneksel mekanik saatlerden farklı olarak sürekli dönmesinden kaynaklı olabileceği aklıma geldi. Zaten belirttiğiniz teknolojik olarak söylenecek söz yok, IC chip'in elektromanyetik sinyaller yardımıyla saniyenin ufak sapmalarını düzeltmesi olayı karşısında şaşkınlığımı gizleyememiştim :)
Tasarım konusunda size ve @zebercet bey'e katılıyorum evet seiko mimarisinden öteye geçmiyor, Benim mesajımda belirttiğim özgün olmama kısmını çok daha iyi açıklamışsınız :)

Ekli dosyayı görüntüle 27706Ekli dosyayı görüntüle 27707

harika bir saat ne denilebilir ki. snowflakeine bayılıyorum.
bu bir seiko değil, grand seiko. dolayısıyla param olsa almaktan hiç çekinmezdim.

dolayısıyla param olsa almaktan hiç çekinmezdim.
Sadece bu konu özelinde bi hesap yaptım. İstediğiniz saatlere 700-850bin bandında bir bütçe gerekiyor(: Hani tak diye milyoner olursanız bunun gibi küçük hesaplarla uğraşmayın diye yardımcı olmak istedim(:

Annemlere uğrayınca sandıktaki eşyalarımı kurcaladım.
IMG_2234.jpeg
Citizen evo-drive. Yıllarca kullandım sonra arızalandı sanırım, hatırlamıyorum ama şu an çalışmıyor. Baktıracak bi yer bulmalıyım.
Orient. Lise ingilizce hazırlık karne hediyem, çok sevdiğim bir büyüğümün hediyesi. Pil takılaa çalışır, eşim göz koydu bile.
IMG_2236.jpegIMG_2237.jpeg
Rahmetli dedemin hatırası. TCDD emeklisi olunca kurumunca ona verilen saat, kurmakı swiss. Tıkır tıkır çalışıyor.

Şüphesiz burada ki saatler çok değerli. Siz işin içindesiniz o da çok belli :) Hiç bir fikrim olmadığı için soruyorum max 2bin TL bütçe ile alabileceğim en iyi marka veya model nedir? Teşekkürler.

Pahalı bir marka olmasa bile Citizen'ın alt markası ve işi saatçilik olan Q&Q markasını öneririm. Quartz saatler üretse de hoşuma gidiyor bu marka :)

Ekli dosyalar

• 20230803_133233.jpg
    20230803_133233.jpg
    108 KB · Görüntüleme: 60
Şüphesiz burada ki saatler çok değerli. Siz işin içindesiniz o da çok belli :) Hiç bir fikrim olmadığı için soruyorum max 2bin TL bütçe ile alabileceğim en iyi marka veya model nedir? Teşekkürler.
Lorenzen'in söylediği casio mdv / duro gerçekten çok estetik, güzel saatler.
O rakamlara ikinci el bi seiko'da bulabilirsin istersen, dolapta çok temiz seiko 5ler var

Casio sanırım en iyi tercih. Hatta yaşadığım yerde çok temiz bir ikinci el var. Seiko bileğime biraz küçük gelebilir ama mutlaka bakacağım. Q&Q da baktım fazlaca çeşit var belki bir alternatif olabilir. Çok teşekkürler.

Geri