Eluna
Barista
- İsim
- Utku
Kasyo B-şok dişometer edişınEkli dosyayı görüntüle 27519
Herkes bileğini atiyormuş.
Kasyo B-şok dişometer edişınEkli dosyayı görüntüle 27519
seiko invisible serisi sanırımEkli dosyayı görüntüle 27519

Selamlar, aslında biraz araştırırsanız eşi olmayan bir mekanizma olduğunu göreceksinizKonu da görmediğim bir saat var ve aslında herkesin görüşünü merak ediyorum.
Grand Seiko Spring Drive Snowflake
Ekli dosyayı görüntüle 27706Ekli dosyayı görüntüle 27707
İlk yorumu da yapmış olayim hemen, bence pahalı bir saat , özgün olduğunu da düşünmüyorum. Ancak güzel gözüken ve bence fotojenik bir saat. Kenarda duran umrumda olmayan bir 5 bin dolarcık param olsaydı ikinci el bir tane almak isterdim![]()
Bana da böyle geliyor. Karakteristik bir tasarım müthiş bi etki yaratırmış.Bana göre tek sorun modellerinin fazla klasik görünmesi. Onu değiştirirlerse dört dörtlük bir saat modeli olacak.
Kesinlikle haklısınız, mekanızma ile ilgili biraz bilgi sahibiyim. Saniye akışının pürüzsüz olması yanılmıyorsam spring drive teknolojinin geleneksel mekanik saatlerden farklı olarak sürekli dönmesinden kaynaklı olabileceği aklıma geldi. Zaten belirttiğiniz teknolojik olarak söylenecek söz yok, IC chip'in elektromanyetik sinyaller yardımıyla saniyenin ufak sapmalarını düzeltmesi olayı karşısında şaşkınlığımı gizleyememiştimSelamlar, aslında biraz araştırırsanız eşi olmayan bir mekanizma olduğunu göreceksinizGrand Seikonun quartz dakikliğiyle otomatik saat mimarisini bir araya getirdiği spring drive mekanizması bu. Normalde quartz kristalleri bir pil veya kapasitör üzerinden gelen akımla titreşip dakikliği sağlarken bu sistemde direkt saatin mekanik sistemi üzerinden aktarılan akımla titreşiyor ve saniye değerindeki sapmaları düzelterek işliyor. Ayrıca saniyenin akışı da tamamen pürüzsüz. Yani ikinci elde hiç sorun yaşamazsınız, sahtesi üretilemeyen bir saat. Bayılırım böyle saatlere
Bana göre tek sorun modellerinin fazla klasik görünmesi. Onu değiştirirlerse dört dörtlük bir saat modeli olacak.
Üstelik power reservi de 5 gün (@zebercet![]()
harika bir saat ne denilebilir ki. snowflakeine bayılıyorum.Konu da görmediğim bir saat var ve aslında herkesin görüşünü merak ediyorum.
Grand Seiko Spring Drive Snowflake
Ekli dosyayı görüntüle 27706Ekli dosyayı görüntüle 27707
İlk yorumu da yapmış olayim hemen, bence pahalı bir saat , özgün olduğunu da düşünmüyorum. Ancak güzel gözüken ve bence fotojenik bir saat. Kenarda duran umrumda olmayan bir 5 bin dolarcık param olsaydı ikinci el bir tane almak isterdim![]()
Sadece bu konu özelinde bi hesap yaptım. İstediğiniz saatlere 700-850bin bandında bir bütçe gerekiyordolayısıyla param olsa almaktan hiç çekinmezdim.
Sadece bu konu özelinde bi hesap yaptım. İstediğiniz saatlere 700-850bin bandında bir bütçe gerekiyorHani tak diye milyoner olursanız bunun gibi küçük hesaplarla uğraşmayın diye yardımcı olmak istedim
![]()
Saati istemek konusunda hem fikirizharika bir saat ne denilebilir ki. snowflakeine bayılıyorum.
bu bir seiko değil, grand seiko. dolayısıyla param olsa almaktan hiç çekinmezdim.
reddit'te görüyorum, indirimle 4 civarına alıyorlarSaati istemek konusunda hem fikirizorada bir sorun yok sadece kenar köşe unuttuğum bi 5bin$ bulursam neden olmasın...

en iyi diye bir şey yok aslında ama casio duro önerebilirim. biraz büyük bir saat, bill gates meşhur etmişti.Şüphesiz burada ki saatler çok değerli. Siz işin içindesiniz o da çok belliHiç bir fikrim olmadığı için soruyorum max 2bin TL bütçe ile alabileceğim en iyi marka veya model nedir? Teşekkürler.
Casio her türlü memnun edecektir, elimde baba yadigarı 20 25 yıllık bir saati var tık demeden çalışıyor hala.Şüphesiz burada ki saatler çok değerli. Siz işin içindesiniz o da çok belliHiç bir fikrim olmadığı için soruyorum max 2bin TL bütçe ile alabileceğim en iyi marka veya model nedir? Teşekkürler.
Lorenzen'in söylediği casio mdv / duro gerçekten çok estetik, güzel saatler.Şüphesiz burada ki saatler çok değerli. Siz işin içindesiniz o da çok belliHiç bir fikrim olmadığı için soruyorum max 2bin TL bütçe ile alabileceğim en iyi marka veya model nedir? Teşekkürler.