• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Çekirdekler İle Türk Kahvesi Denemeleri

Toplu alımdaki Nutz Guatemala ile türk kahvesi demlemiştim paketin yarısından sonra ve çok beğenmiştim. Demlemeye nazaran türk kahvesinde o lime tatları gövdenin öne çıkmasıyla baskılanmış ve keyif verici bir içiciliğe kavuşmuştu.
Yine diğer toplu alımımızdaki Coffeemamma Salvador'u da, olumsuz yorumların etkisinde kalıp demlemeye yanaşmadım ve türk kahvesi olarak tüketiyorum. Salvador kahvelerinin türk kahvesine yakıştığını düşünüyorum genel olarak. Kronotrop'tan bundan birkaç yıl önce aldığım Matazano unutulmazlarım arasında yerini almıştı. Bunda da en azından demleme için dile getirilen olumsuzluklardan hiçbirini yaşamadım. Tavsiye ederim.
Bu arada Pınar Madran su; 60 derece sıcaklıkta, 1/10 oran, Soy C1G Pro cezve, 2.15 demlenme süresi, Cmd 8-10-12 gibi farklı öğütüm aralıkları kullandım.

Ekli dosyalar

• DSC_0180_1.JPG
    DSC_0180_1.JPG
    80.5 KB · Görüntüleme: 19
  • DSC_0253.JPG
    DSC_0253.JPG
    62.9 KB · Görüntüleme: 19
4-5 çekirdek denedim ama en çok sevdiğim biraz önce deneme fırsatı bulduğum boxx coffee roasters'ın espresso blend xx oldu. 8 ph değerine sahip su ile içi gümüş kaplı bakır cezve ile demledim. kullandığım oran 1 gr kahve 9 ml su olacak şekilde ayarladım. damak tadıma göre tatlığı ve gövdesini yakaladım sonunda. teşekkürü borç bildiğim @kahvekolik.barista tarifi ve verdiği doğru bilgiler sayesinde türk kahvesi artık daha sık tercihim oldu.

Atalar Afrika'dan gelen çekirdeklerle demlemiş yüzyıllar boyu Türk kahvelerini. Biz ise Brezilya'ya alıştık.

Çekirdeğin yöresi ve işlenme şeklinin yanı sıra Türk kahvesi için kullanılacak kahvenin kavrum derecesi ne olmalıdır?

Keşke kavurucular nitelikli çekirdeklerine demleme önerisi yazarken yöntemlere cezveyi de ekleseler. Gerçi bazı kavurucular neredeyse her çekirdek için standart önerileri yazıyorlar: V60, Kalita, Aeropress, Delterpress vs... O çekirdeği ve o kavrulma profilini bunların hepsinde gerçekten denediler mi acaba? Neyse...

Null'un Worka'sı ile TK demledim bu sabah ve çok iyi oldu. TK ile çok aram olmamasına rağmen bu kahveyi keyifle içtim.

Demleme: Arçelik Telve
Öğütme: Comandante ile 6 klik
Su: Nestle Pure Life
her bir fincan için 9 gr kahve kullandım

tempImageKAvTMu.jpg

Şuana kadar en çok zevk aldığım çekirdek Null Worka, Morgon Costarika Carlon Montera Gesha ve Morgon Chelbesa Gedeb'tir. Ama arayışa devam.

Geri