• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Çekirdekler İle Türk Kahvesi Denemeleri

benim değirmenim pudra kıvamına getirmiyor. Yine de türk kahvesi denenebilir mi acaba?

Herkese çok teşekkür ederim, az önce A roasting Lab'in Etiyopya Adado grade 1 ini porlexte öğütup @mimds abinin tarifiyle Türk kahvesi demledim, Meyvemsi ve bal aromalı nefis bir kahve oldu.
Afiyet olsun! Tarif bana ait değil aslında, bu işe kafa yormuş yerli nitelilkli kahve erbabının videolarından öğrenmiştim ve çok da memnunum

Nullun Kenyası ile acaip Türk Kahvesi çıkmıştı hatırlıyorum kulüple yaptığımız alımda. Aklınızda bulunsun. ;)

Mzungu hakikaten öyle! Diğer kahvelerin de bazilarindan çok güzel türk kahvesi çıkıyor, örneğin bazı Etiyopyalardan nefis oluyor... Bence zamanı geçmek üzere olan kahveler için de ideal yöntemlerden biri Türk kahvesi...
Ben zamanı geçmiş Colombia Finca La Conchita ile denedim. Hiç olmadı. Siz denemeyin☺️

Olur, ince öğütebildiydiniz kadar örgütün,l ve tarifi uygulayın, iyiye yakın sonuc alırsınız
Az önce 1/10 oraninda türk kahvesi demlememi yaptım. Gercekten bekledigimden güzel oldu. Filtrese aldigim tatların daha koyusunu aldim gibi oldu. Ustelik degirmenim pudra kivamini birak espresso ayarinda bile ogutmuyor

Türk kahvesi hakikaten çok güzel olabiliyor nitelikli çekirdeklerle. Ben de Afrika çekirdekleri ile daha çok seviyorum. Bir de itirafım var; telveden kurtulup temiz içmek için v60 ile süzüyorum bazen😊

Probador etiyopya halu beriti natural ile overdose harmanı karıştırdım. Halu beritiyi türk kahvesinde tek başına daha çok beğensem de bu karışımda hem aromatik hem de klasik annemle babamın dahi sevebileceği bir karışım oldu. Lelit ile ince öğütüm yaptığımdan su oranını 1e 12 gibi yüksek bir oranda tuttum. 7 gr kahveye 50 derecede 84 gr su ekleyip karıştırdıktan sonra ocağa aldım. Toplam demleme 2.15 de bitti

Ekli dosyalar

• 20200216_114307-01.jpeg
    20200216_114307-01.jpeg
    106.6 KB · Görüntüleme: 20
Türk kahvesi en güzel kuru işleme çekirdekerden oluyor ama kuru işlemede kahve meyvelerinin yere değen kısmı çürümemesi için süreki çevrilmeleri gerek yani düzgün işleninde güzel oluyor.
Kuru işlemeye örnek yemen kahveleri en başta tabi, etyopya kahveeri de güzel oluyor.
Kuru işlemeden sonra da natural processing denen yöntemle işlenmişler güzel oluyor, kaiteli brezilyaların çoğu bu şekilde, buldu mu kaçırmamak lazım.
Washed yöntem denen yıkanmış kahveler nedense Türk kahvesi konusunda o kadar favorim değil, bazen iyi olduğu oluyor ama onları filtre olarak v60 ile içmeyi tercih ederim.

Bir de tuhaf ama bu işleme yöntemleri espressoda da ayn şekilde. yani espresso yapılamamakta ısrar eden yıkanmış yöntemle işlenmiş bazı kahveler türk kahvesi de olmuyor, onları en iyi V60'la demlenince güzel oluyor.

Her yola gelen kahveler var, onları ayrı seviyorum, hem türk kahvesi hem espresso olarak güzel oluyorlar.

Sözen el değirmenimi yıllarca espresso içi kulanmıştım, 10 yılı geçmiş, hatta 12 yıl olmuş, hala sapasağlam. Şimdi Türk kahvesi için onu kullanıyorum hala. İyi ki almışım dediğim kahve ekipmanlarımdandır.

Petra'nın iki yıkanmış Etiyopyalısı, Hunkute ve Uraga Samii, ikisi de Türk kahvesi metoduyla çok iyi sonuç veriyor... özellikle Hunkute, bir içim su mübarek...

işte bu yüzden önyargılı olmayıp denemek gerek.
Bütün yıkanmışları kastetmemiştim. Bu yıkanmış kahve bununla yalnızca filtre yapılır uğraşmayayım demeyip deneye deneye 200gr kahvey espressoda harcamışlığım vardır.

Bir de yurdum insanında brezilya rio minas damak tadı alışkanlığı oluşmuş, türk kahvesini başka çekirdekten yapınca tuhaf gelebiliyor.

Denemeye devam o halde!

Yurdum insanı çoğunlukla ne içtiğinin farkında bile değil, hatta Türk kahvesi deyince kahvenin burada yetiştiğini düşünen ve diğerlerini yadırgayan azımsanmayacak bir kitle de var maalsef...

Petra'nın iki yıkanmış Etiyopyalısı, Hunkute ve Uraga Samii, ikisi de Türk kahvesi metoduyla çok iyi sonuç veriyor... özellikle Hunkute, bir içim su mübarek...

petranin kahvelerini ben de denemek istiyorum ancak tadim notlarinda siyah cay yazan bir kahve beni oldukca endiselendiriyor ki siz de bir icim su yazmishsiniz. siyah cay, su, 250gr 65lira. siparis butonuna basmaya cekiniyorum...

petranin kahvelerini ben de denemek istiyorum ancak tadim notlarinda siyah cay yazan bir kahve beni oldukca endiselendiriyor ki siz de bir icim su yazmishsiniz. siyah cay, su, 250gr 65lira. siparis butonuna basmaya cekiniyorum...
Denemeden de bilemezsiniz... Kimlerin kahvelerini tercih ediyorsunuz ya da hangi ekipman/metod önceliğiniz bilemiyorum ama örneğin Hunkute'yi sevmeyene pek rastlamadim...ilk siz olursanız da birşey diyemem :))

Geri