Offf off her defasında ölümcül oluyor...
Afiyet olsun! Tarif bana ait değil aslında, bu işe kafa yormuş yerli nitelilkli kahve erbabının videolarından öğrenmiştim ve çok da memnunumHerkese çok teşekkür ederim, az önce A roasting Lab'in Etiyopya Adado grade 1 ini porlexte öğütup @mimds abinin tarifiyle Türk kahvesi demledim, Meyvemsi ve bal aromalı nefis bir kahve oldu.
Olur, ince öğütebildiydiniz kadar örgütün,l ve tarifi uygulayın, iyiye yakın sonuc alırsınızbenim değirmenim pudra kıvamına getirmiyor. Yine de türk kahvesi denenebilir mi acaba?
Mzungu hakikaten öyle! Diğer kahvelerin de bazilarindan çok güzel türk kahvesi çıkıyor, örneğin bazı Etiyopyalardan nefis oluyor... Bence zamanı geçmek üzere olan kahveler için de ideal yöntemlerden biri Türk kahvesi...Mzungu, her yola gelen nadir çekirdeklerden sanırım![]()
Ben zamanı geçmiş Colombia Finca La Conchita ile denedim. Hiç olmadı. Siz denemeyinMzungu hakikaten öyle! Diğer kahvelerin de bazilarindan çok güzel türk kahvesi çıkıyor, örneğin bazı Etiyopyalardan nefis oluyor... Bence zamanı geçmek üzere olan kahveler için de ideal yöntemlerden biri Türk kahvesi...
Az önce 1/10 oraninda türk kahvesi demlememi yaptım. Gercekten bekledigimden güzel oldu. Filtrese aldigim tatların daha koyusunu aldim gibi oldu. Ustelik degirmenim pudra kivamini birak espresso ayarinda bile ogutmuyorOlur, ince öğütebildiydiniz kadar örgütün,l ve tarifi uygulayın, iyiye yakın sonuc alırsınız
Onu bilmem ama Gardelli Mzungu'nun telvesini bile yiyesim geliyorTürk kahvesi hakikaten çok güzel olabiliyor nitelikli çekirdeklerle. Ben de Afrika çekirdekleri ile daha çok seviyorum. Bir de itirafım var; telveden kurtulup temiz içmek için v60 ile süzüyorum bazen![]()
Telve tadanlarda +1Onu bilmem ama Gardelli Mzungu'nun telvesini bile yiyesim geliyor)
Ben zamanı geçmiş Colombia Finca La Conchita ile denedim. Hiç olmadı. Siz denemeyin☺
Petra'nın iki yıkanmış Etiyopyalısı, Hunkute ve Uraga Samii, ikisi de Türk kahvesi metoduyla çok iyi sonuç veriyor... özellikle Hunkute, bir içim su mübarek...
Petra'nın iki yıkanmış Etiyopyalısı, Hunkute ve Uraga Samii, ikisi de Türk kahvesi metoduyla çok iyi sonuç veriyor... özellikle Hunkute, bir içim su mübarek...
Denemeden de bilemezsiniz... Kimlerin kahvelerini tercih ediyorsunuz ya da hangi ekipman/metod önceliğiniz bilemiyorum ama örneğin Hunkute'yi sevmeyene pek rastlamadim...ilk siz olursanız da birşey diyemempetranin kahvelerini ben de denemek istiyorum ancak tadim notlarinda siyah cay yazan bir kahve beni oldukca endiselendiriyor ki siz de bir icim su yazmishsiniz. siyah cay, su, 250gr 65lira. siparis butonuna basmaya cekiniyorum...
Denemeden de bilemezsiniz... Kimlerin kahvelerini tercih ediyorsunuz ya da hangi ekipman/metod önceliğiniz bilemiyorum ama örneğin Hunkute'yi sevmeyene pek rastlamadim...ilk siz olursanız da birşey diyemem)