• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Nisan 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Featured
Lalesa’yı V60’ta bir türlü istediğim noktaya getiremedim. 1:17 oran, K-Ultra’da 8 click ve Abaca filtreyle toplam 3 döküş denedim. Alttan meyvemsi-floral notalar gelse de bitter tatlar daha baskın geliyor. Evde kahve kalmadığı için 10. gününde demlemelere başladım. Bunun etkisi olmuş olabilir mi?
Lalesa gibi yüksek rakımda yetişen, sert bi kahve için 10 gün biraz erken.

Lalesa’yı V60’ta bir türlü istediğim noktaya getiremedim. 1:17 oran, K-Ultra’da 8 click ve Abaca filtreyle toplam 3 döküş denedim. Alttan meyvemsi-floral notalar gelse de bitter tatlar daha baskın geliyor. Evde kahve kalmadığı için 10. gününde demlemelere başladım. Bunun etkisi olmuş olabilir mi?
Hocam daha önceki lalesa tecrübelerime dayanarak, bu kahve özelinde daha ince öğütümle, 1/16, 20/320 için 3:30 üstü demleme sürelerine çıkmak gerekiyor bence. Bir de böyle deneyin. Kağıt hafif tıkanmadan aromasını bırakmıyor uyuz çekirdek 😀

Arkadaşlar Selamlar,

Toplu alımda 11. günü geride bırakırken bazı kahveler tükendi. Ben bu süreçte giden kahvelerin yerine size çok keyifli deneyimler yaşatıcak yeni kahvelerin arayışına girmiştim. Nihayet hazırlıkları tamamladım.

Savanna Blend içinde bildiğiniz gibi iki nitelikli kahve var. Brasil Fazenda Sertao ve Colombia Coocentral. Coocentral stokları azalınca satışa kapayıp Savanna ve Savanna Black içinde size sunmuştum ve bir süredir aynı profilde keyifli bir yıkanmış Colombia kahvesi arıyordum. Onu artık buldum🥳 Kahvemiz;

Colombia Cauca ( Yıkanmış)

Canlı ve temiz bir Kolombiya profili. Üzümsü bir açılış, ardından yeşil elmanın parlak asiditesi ve esmer şekerle dengelenen tatlı bir bitiş sunuyor. Dengeli, ferah ve içimi çok keyifli bir yıkanmış Colombia

Bu kahvenin Dark versiyonu gelmeyecek çünkü asiditesi benim dark profili çizgimin biraz üstünde. Dilerseniz önümüzdeki hafta savanna kavrumları içinde deneyimleyebilirsiniz. Belli bir oranda kullanınca çook keyifli.

Bu kahveyle birlikte Savanna ve Savanna Black tadım notaları değişmedi. Hissiyat olarak aynı keyifte (Belki birazcık daha keyifli). Bunun dışında Savanna birazcık canlanmış olabilir.

Henüz Cauca yı aktif olarak blend'e eklemedim. Deneme numunelerini kavurup tadımını yaptım. Önümüzdeki hafta ekleyince burdan da duyuracağım.

Honduras La Paz ( Naturel )

Honduras kahvelerini sevdiğim için koleksiyonda yer vermek istediğim kahvelerden biri. Genel olarak diğer kahvelere göre asiditesi biraz daha düşük, gövdesi daha dolgun ve içimi oldukça keyifli.
İlk yudumda kuru dutla açılıyor, ardından armut ve karamel notalarıyla dengeli bir şekilde devam ediyor. Las Calaveras’ı sevenlere de tanıdık gelecek bir profil.
Bu kahvenin bir de Dark versiyonunu kavurduk; asiditesi düşük, dengeli ve özellikle espresso ve yoğun filtre kahve için çok keyifli bir alternatif.

Ethiopia Hambella Bella Dark

Daha önce paylaştığımız Hambella Bella’nın dark versiyonunu profilledim ve gerçekten çok güzel oldu.🤩 Light versiyonunda ayrı ayrı hissedilen notalar yerine, bu profilde daha yoğun bir böğürtlen karakteri öne çıkıyor ve kavunumsu aftertaste ile tamamlanıyor.
Asiditesi düşük, yoğun ve keyifli bir profil.

Rwanda Akagera Dark

Dark olarak profillediğim kahvelerden biri. İlk yudumda yoğun mandalina aromasıyla açılıyor, ardından papayanın tatlılığıyla devam edip sonlanıyor. Hambella Bella Dark ’a göre asiditesi biraz daha canlı ve hissedilir.

Bunların dışında; Arkadaşlar koleksiyondaki kooperatif kahvelerimiz arttı. Honduras La Paz, El Salvador Altamira, Colombia Cauca, Ethiopia İdido gibi.

Ben bu tarz kahveleri yeşil kalitesi temiz, içimi keyifli olduğu sürece seviyorum. Üstelik fiyatları daha ulaşılabilir oluyor. Bu zamana kadar içlerinden sert bir taş vs çıkmadı ve bu konuda şikayet almadım. Yine de tedirgin oluyorum. Çünkü ne kadar önlem alsak, ne kadar dikkatli olsakta bazen minik taş, ya da kireç parçası vs çıkabiliyor. Bunu geçmiş toplu alım başlıklarında da gördüm. Bu yüzden;

Lütfen kahvelerini değirmene koymadan önce bir göz kontrolünden geçirin.

Ben şahsen kahveleri kargo siparişleri bittikten sonra akşam saatlerinde rahat rahat kavurup quarker ve olabilecek yabancı cisimler konusunda ince eleyip sık dokuyorum. Aynı şekilde gündüz paketleme yapan çalışma arkadaşımda bu konuda titiz şekilde çalışıyor. Yine de ekipmanlarımız için önlem almakta fayda var.

Herkese güzel pazarlar dilerim.

#1668 numaralı siparişle selam, yıllardır sessiz sessiz izinizdeyim, sizinleyim . Her siparişimde teşekkür etmek istiyorum ama nasip olmuyor. Kahve kulübü yöneticilerine emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Yaptığınız benim için çok değerli, ciddi mesai harcadığınızın farkındayım.
E tabi Rumo Coffee’ ye de teşekkür ederim 💐

Alıma katıldım. Emeği geçenlere ve firmaya teşekkür ederim. Hayırlı olsun

Yeni bir çekirdek heyecanıyla, #1684 1Kg Savanna Black ile alıma katıldım. İyi de bir indirim oldu. Teşekkür ederim…
Açık kavrumlardan olabildiğince kaçınıyorum. Malumunuz ev tipi manuel makinelerde bu çekirdekleri çözmek hummalı bir süreç.

Savanna Black içenlerden küçük bir tavsiye isteyeceğim.

Bende Tchibo Lapressa var ve bu makineye 51mm dipsiz ekledim, sorun çıkarmadı. Puck screen falan fistan her şey mevcut. Comandante red clix ile 12. Clix te genellikle dark blendleri kısmen sorunsuz aldım fakat zaman zaman tutarsızlıklar da oldu.

İlk denemede kaç klik denemeliyim sizce. Benzer ya da yakın ekipmanları kullananlar varsa tavsiyelere açığım.

#1659 ile alıma katıldım, kahvelere ek olarak geleneksel trüf de ekledim sepete. sabırsızlıkla bekliyorum, bir yandan da aklım diğer çikolatalarda kaldı...

#1659 ile alıma katıldım, kahvelere ek olarak geleneksel trüf de ekledim sepete. sabırsızlıkla bekliyorum, bir yandan da aklım diğer çikolatalarda kaldı...
Geleneksel trüf bana ikram olsrak geldi ve bayıldım. Sırf trüf için ay sonuna doğru sipariş geçmeyi düşünüyorum. Tiramisu bar'ı albeniye çok benzettim, trüfe kıyasla çok uçurmadı beni. Çarkıfelek bar fenaydı ama. Tropik meyve hazetmeyen birine gitmeyecektir. Ancak dışarısındaki kıtır çikolata ve içinde püre kısmı alınmış pürüzsüz çarkıfelek kreması tarzı bir içerikle çok şaşırttı beni. Çikolata barlar arada eğlenmek için güzel ama düzenli tüketim için trüfün daha iyi kanaatindeyim(kişiden kişiye değişir elbet). Eğer bir çikolata seçeneğim varsa trüf derim. O bağlamda güzel seçim yapmışsınız.

Haftasonu etiyopyaları topladım, bugün kargoya verilmiş. Hem filtre hem de espresso performanslarını merakla bekliyorum.

Son düzenleme:
Ben de katıldım alıma. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Keyifli bir tadım süreci olsun herkese.
Listemden Akagera'yı merak ediyorum.

Arkadaşlar selamlar,

12.04 Savanna Black ve 14.04 Savanna içeriği Colombia Coocentral yerine Colombia Cauca bilgilerinize sunarım.

4 farklı çekirdek seçmiştim, bugün evime ulaştı kargo. tadımlık çikolata da koymuşlar sağ olsunlar: ahududu & yerfıstığı. abartmıyorum yerken aklımı kaybettim :D emeğinize sağlık. ay bitmeden çikolata da almak farz oldu :)

Savanna Black bugün elime ulaştı. Degas süresi henüz tamamlanmamış olmasına rağmen ilk izlenimim oldukça olumlu. Bu aşamada tat notaları henüz tam olarak ayrışmamış olsa da kahvenin yoğun gövdesi, şurupsu yapısı ve düşük asiditesi şimdiden kendini belli ediyor. Çikolata ve karamel tarafı daha baskın hissedilirken, diğer nüansların degas süreci tamamlandıkça daha net ortaya çıkacağı aşikâr. Elimdeki ekipmanlar espresso için çok ideal olmasa da bu haliyle bile tatmin edici sonuç aldım. İlerleyen günlerde kahvenin karakterinin daha da açılacağını düşünüyorum. Paketlemeyi de oldukça başarılı buldum.
Tiramisu bonbon hediyesi için de ayrıca teşekkür ederim, gerçekten çok lezzetliydi.

Dip Not:

Bir sonraki alımda bu kahveden devam edeceğim…

Selam,

Hindistan cevizli trüf siteye ekledim. Frambuazlı - Fıstıklı Roche haftasonu üretip stoklara ekleyeceğiz.

Arkadaşlar selamlar, artık toplu alımda son haftaya girdik. Umarım keyifli kahveler içiyor, lezzetli çikolatalar yiyiyorsunuzdur. Bu günlerde ağırlıklı olarak 2. 3. siparişler geliyor. Beğendiğiniz kahvelerin devamı kaçırmamanız için sizi kritik stoklu kahveler konusunda bilgilendirmek istiyorum.

Colombia Gaitana 5 kilo
Kenya Nyeri 10 kilo
Colombia S.Monica Lychee 3 kg

Diğer kahvelerde şuan için stok sorunu gözükmüyor.

çikolata fiyatları akıllara zarar, bayram çikolatası gibi şeyin tanesi 100 tl olur mu, bilemiyorum altan.
kesin al diyeceğiniz kahveler nelerdir? ayın kavurucusunu boş geçmek istemiyorum.

Geri