Arkadaşlar Selamlar,
Toplu alımda 11. günü geride bırakırken bazı kahveler tükendi. Ben bu süreçte giden kahvelerin yerine size çok keyifli deneyimler yaşatıcak yeni kahvelerin arayışına girmiştim. Nihayet hazırlıkları tamamladım.
Savanna Blend içinde bildiğiniz gibi iki nitelikli kahve var. Brasil Fazenda Sertao ve Colombia Coocentral. Coocentral stokları azalınca satışa kapayıp Savanna ve Savanna Black içinde size sunmuştum ve bir süredir aynı profilde keyifli bir yıkanmış Colombia kahvesi arıyordum. Onu artık buldum

Kahvemiz;
Colombia Cauca ( Yıkanmış)
Canlı ve temiz bir Kolombiya profili. Üzümsü bir açılış, ardından yeşil elmanın parlak asiditesi ve esmer şekerle dengelenen tatlı bir bitiş sunuyor. Dengeli, ferah ve içimi çok keyifli bir yıkanmış Colombia
Bu kahvenin
Dark versiyonu gelmeyecek çünkü asiditesi benim dark profili çizgimin biraz üstünde. Dilerseniz önümüzdeki hafta savanna kavrumları içinde deneyimleyebilirsiniz. Belli bir oranda kullanınca çook keyifli.
Bu kahveyle birlikte
Savanna ve Savanna Black tadım notaları değişmedi. Hissiyat olarak aynı keyifte (Belki birazcık daha keyifli). Bunun dışında Savanna birazcık canlanmış olabilir.
Henüz Cauca yı aktif olarak blend'e eklemedim. Deneme numunelerini kavurup tadımını yaptım. Önümüzdeki hafta ekleyince burdan da duyuracağım.
Honduras La Paz ( Naturel )
Honduras kahvelerini sevdiğim için koleksiyonda yer vermek istediğim kahvelerden biri. Genel olarak diğer kahvelere göre asiditesi biraz daha düşük, gövdesi daha dolgun ve içimi oldukça keyifli.
İlk yudumda kuru dutla açılıyor, ardından armut ve karamel notalarıyla dengeli bir şekilde devam ediyor. Las Calaveras’ı sevenlere de tanıdık gelecek bir profil.
Bu kahvenin bir de
Dark versiyonunu kavurduk; asiditesi düşük, dengeli ve özellikle espresso ve yoğun filtre kahve için çok keyifli bir alternatif.
Ethiopia Hambella Bella Dark
Daha önce paylaştığımız Hambella Bella’nın dark versiyonunu profilledim ve gerçekten çok güzel oldu.

Light versiyonunda ayrı ayrı hissedilen notalar yerine, bu profilde daha yoğun bir böğürtlen karakteri öne çıkıyor ve kavunumsu aftertaste ile tamamlanıyor.
Asiditesi düşük, yoğun ve keyifli bir profil.
Rwanda Akagera Dark
Dark olarak profillediğim kahvelerden biri. İlk yudumda yoğun mandalina aromasıyla açılıyor, ardından papayanın tatlılığıyla devam edip sonlanıyor. Hambella Bella Dark ’a göre asiditesi biraz daha canlı ve hissedilir.
Bunların dışında; Arkadaşlar koleksiyondaki kooperatif kahvelerimiz arttı. Honduras La Paz, El Salvador Altamira, Colombia Cauca, Ethiopia İdido gibi.
Ben bu tarz kahveleri yeşil kalitesi temiz, içimi keyifli olduğu sürece seviyorum. Üstelik fiyatları daha ulaşılabilir oluyor. Bu zamana kadar içlerinden sert bir taş vs çıkmadı ve bu konuda şikayet almadım. Yine de tedirgin oluyorum. Çünkü ne kadar önlem alsak, ne kadar dikkatli olsakta bazen minik taş, ya da kireç parçası vs çıkabiliyor. Bunu geçmiş toplu alım başlıklarında da gördüm. Bu yüzden;
Lütfen kahvelerini değirmene koymadan önce bir göz kontrolünden geçirin.
Ben şahsen kahveleri kargo siparişleri bittikten sonra akşam saatlerinde rahat rahat kavurup quarker ve olabilecek yabancı cisimler konusunda ince eleyip sık dokuyorum. Aynı şekilde gündüz paketleme yapan çalışma arkadaşımda bu konuda titiz şekilde çalışıyor. Yine de ekipmanlarımız için önlem almakta fayda var.
Herkese güzel pazarlar dilerim.