Arkadaşlar selamlar,
Antalya Coffee Festival dönüşü salı ve çarşamba günleri tüm kargoların çıkışını yaparak etkinliği tamamladık.
Öncelikle hepinize, Nisan ayı toplu alımında bizi seçtiğiniz ve siparişlerinizle destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Yaklaşık 30 gün boyunca yüzlerce siparişi Türkiye’nin dört bir yanına gönderdik. Açıkçası süreç bizim için hem çok yoğun hem de çok keyifli geçti. Bu kadar fazla kahve severle tanışmak, kahveye ve çikolataya olan yaklaşımımızı anlatabilmek bizim için gerçekten çok değerliydi.
Biraz da toplu alıma nasıl hazırlandığımızı ve süreci nasıl geçirdiğimizi anlatmak istiyorum.
Öncelikle sıkı bir forum takipçisi olarak burada paylaşılan pozitif veya negatif tüm deneyimleri oldukça önemsiyoruz. Bu yüzden koleksiyon oluşturma, kavrum profilleri ve kalite kontrol süreçlerinde olabildiğince fazla kişiyi mutlu etmeyi hedefledik.
Kahve koleksiyonunu oluştururken yüksek puanlı mikro lotların yanında; yetiştiği coğrafyayı karakteriyle yansıtan, temiz içimli ve daha ulaşılabilir fiyatlı kahveleri de sizlere sunmaya çalıştık.
Bulunduğumuz ekonomik koşulları düşündüğümüz için özellikle 500 TL üzeri kahvelerde 125 gram seçeneği sunarak daha fazla kişinin daha fazla kahve deneyimleyebilmesini hedefledik.
Kavrum renginin kişiye ve demleme tercihlerine göre değişebildiğinin uzun zamandır farkındaydık. Klasik sabah kahvesi sevenler, ofis kullanımları, geleneksel espresso içicileri ve otomatik makine kullanıcıları genelde benzer profillerde kahvelere ulaşabiliyordu. Biz de biraz daha farklı bir koleksiyon sunmak istedik. Bu yüzden Nisan ayı boyunca 11 farklı kahveyi
Dark profiliyle sunduk. Tahmin ettiğimiz gibi çok sevildi
Ben (Zeki)

kahveyle profesyonel olarak ilgilenmeye başladığım ilk günden beri; duyusal olarak kendimi nasıl geliştirebilirim, nasıl daha iyi kahveye ulaşabilirim, bu kahveleri tercihlere göre en iyi şekilde nasıl kavurabilirim ve kavrum tutarlılığını nasıl geliştirebilirim diye aynı heyecanla çalışıyorum.
Çok şükür, Nisan ayı boyunca içime sinmeyen hiçbir kahveyi kavurup sizlere göndermedim. Tutarlılığı koruyabilmek için birçok veriyi analiz ederek çalışsam da kararlarımı her zaman duyusal olarak verdim. Koklayarak, görerek ve tadarak
Küçük bir kavurucu için bu tarz organizasyonlar sadece satış anlamına gelmiyor. İnsanlara ulaşabilmek, emeğinin karşılığını görebilmek ve güzel geri dönüşler alabilmek gerçekten çok motive edici oluyor.
Yoğunluk boyunca anlayış gösteren, yorumlarını paylaşan, bizi destekleyen herkese tekrar çok teşekkür ederim. Yorucu günler oldu ama forumdaki güzel geri dönüşleri görmek tüm yorgunluğu aldı diyebilirim
Umarım kahvelerimiz ve çikolatalarımız sizlere keyifli anlar yaşatmıştır. Tekrar görüşmek üzere