• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

5. Kuru koku çok güzel parfümsü, mis gibi çiçeksi mükemmel . Portakal adaş @portakalhalil 'den okuduğum ve daha önce tatmadığım bu favori çekirdeğim olsa olsa Bombe'dir dedim -şahidim var :cool:- ve bingo!
Ekli dosyayı görüntüle 22853

6. Kuru koku fermente, herkesin tahmin ettiği bu Matruşka 4 ve bingo!
Ekli dosyayı görüntüle 22854

7. Bunu hemen bildim, bende de bulunan Kongo Kivu, bingo!
Ekli dosyayı görüntüle 22855

8. Çikolata, tatlı çiçeksi, güzel. Sonuç hepsinden biraz.
Ekli dosyayı görüntüle 22856

9. Matruşka serisine benziyor, soğudukça şurupsu.
Ekli dosyayı görüntüle 22857

Sonuç olarak bombe benim bir numaram oldu, çuvalı kapatacak ve bu yorumu yazmayacaktım; ama siz değerli arkadaşlarımın bu çekirdeği tatmadan bu ayı kapatmasına gönlüm razı olmadı :p tamam inanmadınız ve evet şaka, sevdiğim çekirdeği bulmuşum paylaşmam kimseyle, sağolsun Alireza Bey yeterli stok var dedi de öyle paylaştım ve yine kendimi garantiye alarak her halükarda 2kg sadece bana ayırma sözünü aldım da ikna oldum. Bu çekirdeğe not düşeyim, parfümsü ve yoğun çiçeksi geçen yıl Coffee Circulor 'dan aldığımız öğütürken mis gibi kokan çekirdeğine çok benziyor. Yoğun ve parfümsü çiçekten hazzetmeyenler uzak dursun zira ben her daim alırım bu çekirdekten. Sitede de yer alan iki V60 reçetesiyle demledi Alireza Bey. Ortak beğeni ilk reçete oldu:
Bombe konusunda kesinlikle aynı fikirdeyim.Kava’dan içtigim Etiyopyaya benziyor.Tekrar sipariş vercem.

Bir
Firma: Niji Coffee Co.
Kahve: Indonesia-Java Halu Banana (Matryoshka Series 4)-Yellow Honey
Kavurma Tarihi:01.11.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 2.05

Seriyi kaçırmadan devam ediyorum.Origami denemelerimde yoğun bir fincan elde ettim (17-18 klik).Benim tecrübelerime göre klik sayısını artırınca daha güzel bir fincan elde ettim ama Chemex ile :) Bal gövdesi eşliğinde floral tatların hakim olduğu daha sonra vişne,kuru üzüm bitişte aşırı tatlı fermente tatlar ile son buldu. Her iki demleme metodunda da kakao kokusu aldım.Matryoshka serisi farklı tecrübeler katmaya devam ediyor. Emeğinize sağlık.
Merhabalar , biraz geç geri dönüş yaptığım için kusura bakmayın . 🙌

Afiyet olsun efendim , pozitif geri dönüşünüz bizi her zaman motive ediyor ! ☕

Sevgiler , Alireza

#4 ile önerilen Orea reçetesini Kalita'da denedim. Demleme süresi aynı şekilde bitti ama bana daha çok çözdürmem gerekiyormuş gibi geldi. Asidite çılgını ama cılız gövdeli pek de damakta kalmadı.

Don Joaquin hafta içi düzenli tükettim, beğendim. Meyvemsi, hoş aftertaste.
Afiyet olsun , umarım matruşka 4 üzmemiştir sizi ve iyi fincanlar elde etmişsinizdir 🌟☕

Matruşka 3 beklentimin altında kaldı. Tadım notalarını alabiliyorum ama gövdeyi bir türlü ön plana çıkamaradım, immersion yöntemler deneyeceğim. Espresso'da da bir şans vermek istiyorum. Belki de bana hitap etmemiştir.
Yeniden afiyet olsun , Espresso sonucunu merak ettim ; nasıl bir sonuç elde ettiniz?

@Niji Coffee Co. Cupping Etkinliği
Ekli dosyayı görüntüle 22847

Yoğun başlayan kulüp toplu alımı sonrası daha önceden sözleştiğimiz cupping etkinliğini ancak bugün gerçekleştirebildik. Yine çok keyifli, eğlenceli ve tanışmadığımız üyelerimizle tanışma fırsatı yakaladığımız harika bir etkinlik oldu: Ben, @selamet ve arkadaşı Ünal Bey, @ekşibirazsanki ve muhterem eşi, @Freeman ve @Kürşad .

Peşinen @Niji Coffee Co. ailesine, sevgili Alireza Bey ve Kevser Hanım'a teşekkürlerimi ileterek yazımızı da çok uzatmadan kısa kısa başlayalım.

Önce kısa bir reklam:

Üç değirmen, aynı çekirdek, aynı demleme ve şaşırtıcı sonuçlarıyla Kahve Kulübü "Üç Değirmen Çelıncı" nı iftiharla sunar. Az sonra.

Ne diyorduk... Haahh çok uzatmadan :D

Cupping

9 farklı çekirdek cupping kaselerinde özenle hazırlanmış bir masada bizi karşılıyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 22849

Ek43'te Alireza Bey'in elleriyle öğüttüğü dokuz farklı çekirdek kaselerdeki yerini aldı. Bilgilendirme sonrası; kuru koku, ıslak koku ve dört tavafla tamamladığımız tadım sonrasında notlarımızı paylaştık. Kör tadım... Ben notlarımı, çekirdek tahminlerini yazıp fotoğrafları ekleyerek başlıyorum. Arkadaşlarım da yorumlarını paylaşacaklardır. Dilerseniz yazıyı çok da uzatma...

1. Tatlı anaerobik,matruşka serisi dedim. Bingo!
Ekli dosyayı görüntüle 22850

2. Kuru koku tatlı, baharat, hafif orta asidite.
Ekli dosyayı görüntüle 22851
3. Kuru koku hafif acı badem, espresso, haruki. Bingo!

4. Kuru koku bitter çikolata, çok az çiçeksi koku, Kongo Kivu benzeri asidite.
Ekli dosyayı görüntüle 22852
Ayağınıza sağlık , çok keyifli bir etkinlik oldu sayenizde …

Umarım gelecek haftalarda daha güzel ve farklı etkinlikler ile yeniden beraber oluruz !🌟

Sevgiler , Alireza

Etkinlik fotoğrafları.

Bir reklam

Kahve Kulübü iftiharla sunar, yani öyle planlıyoruz, malum enflasyo...

Pek yakında

Üç Değirmen Çelıncı, I Kahve Kardeşliği
Üç Değirmen Çelıncı II , Dripper Savaşları
Üç Değirmen Çelıncı III, Kralın Çöküşü
1zpresso for ever 👍🚀

Firma: Niji coffee
Kahve: Honduras Don joaquin
İşlem: Naturel anaerobic
Kavurma Tarihi: 02-11-2022
Demleme Metodu: Hario v60 02 çelik
Filtre: Hario V60 02 40 lı kutu
Değirmen : Jx-pro
Öğütüm: 3.5 klik,
Su Markası: Buzdağı
Sıcaklıklığı: 94 derece.
Firma Tadım Notları: kayısı, şeftali,bal,elma,şarapsı,kalın ve tatlı aftertaste

Nijinin denediğim ikinci kahvesi, dikkatimi çeken farklı tariflerden değilde firmanın kendi demleme tarifinden daha başarılı sonuç alıyorum, bu çekirdekte de firmanın tarifini su sıcaklığı dışında bire bir uyguladım, farklı olarak su sıcaklığını 90°C yerine 94°C ye çıkardığımda daha hoşuma giden sonuç aldım. Çok fazla ayırımını yapamadığım farklı tatlar aldım, biraz ılıdığında tatlılık arttı, kremamsılık yanında tatlar daha belirgin hale geldi. Anaerobic yöntem uygulanmış çekirdekler bana ağır geliyor sevmiyorum fakat ikinci kez denediğim doğal anaerobic uygulanmış olanları oldukça beğendim. Sonuç, oldukça keyif verdi, sevdim!

Düzeltme: değirmen ayarını yaparken fark ettim, 4.5 değil 3.5 de çekim yaptığımı fark ettim, istemeden yanlış ölçü yazmışım, düzelttim, bu değerede ilk kez çıkıyorum.

Son düzenleme:
Firma: Niji coffee
Kahve: Honduras Don joaquin
İşlem: Naturel anaerobic
Kavurma Tarihi: 02-11-2022
Demleme Metodu: Hario v60 02 çelik
Filtre: Hario V60 02 40 lı kutu
Değirmen : Jx-pro
Öğütüm: 4.5 klik,
Su Markası: Buzdağı
Sıcaklıklığı: 94 derece.
Firma Tadım Notları: kayısı, şeftali,bal,elma,şarapsı,kalın ve tatlı aftertaste

Nijinin denediğim ikinci kahvesi, dikkatimi çeken farklı tariflerden değilde firmanın kendi demleme tarifinden daha başarılı sonuç alıyorum, bu çekirdekte de firmanın tarifini su sıcaklığı dışında bire bir uyguladım, farklı olarak su sıcaklığını 90°C yerine 94°C ye çıkardığımda daha hoşuma giden sonuç aldım. Çok fazla ayırımını yapamadığım farklı tatlar aldım, biraz ılıdığında tatlılık arttı, kremamsılık yanında tatlar daha belirgin hale geldi. Anaerobic yöntem uygulanmış çekirdekler bana ağır geliyor sevmiyorum fakat ikinci kez denediğim doğal anaerobic uygulanmış olanları oldukça beğendim. Sonuç, oldukça keyif verdi, sevdim!
Ben de JX-PR0 kullanıcısıyım ama 4,5 (180 click) neredeyse frenchpress büyüklüğünde öğütüm. Bu çok iri değil mi v60 için?

Don Joaquin demlemesi gerçekten kolay ve tatmin edici kahveymiş. Siteye sanırsam sidamo bombe yeni eklenmiş. Deneyen arkadaş varsa Qonqanayı mı yoksa sidamoyu mu önerirler. Sidamo bombeyi başka kavurucudan birkaç ay önce içip beğenmiştim.

Ben de JX-PR0 kullanıcısıyım ama 4,5 (180 click) neredeyse frenchpress büyüklüğünde öğütüm. Bu çok iri değil mi v60 için?
Merhaba,
Daha düşük kliklerde ve farklı tariflerde aradığımı bulamadım, en son yukarıda da tarif ettiğim gibi bu ayar (jx-proda ilk kez bu kalınlığa çıktım) ve su sıcaklığını yükselterek firmanın tarifindeki süre ve döküş aralıklarını uyguladım, sonuçta ne acılık nede ekşilik var, oldukça hoşuma giden çıktı aldım, kahvemi demleyip forumu karıştırırken notunuzu gördüm, kahvemi yudumlarken yazıyorum ve çok lezzetli 🤌

Bu ayki alımda Etiyopya Bombe ve Endonezya Java Halu Banana'yı denedim. Bombe özellikle tarçınımsı baharat notalarının bariz şekilde alınabildiği, geçen seneden Etiyopya Keramo'yu andıran çok keyifli bir çekirdek. Java Halu Banana ise daha paketteki kokusundan kompleksliği belli olan, kompleks meyve notalarının alınabildiği bir çekirdek. Ben iki siparişimden de son derece keyif aldım.

Tek olumsuz nokta olarak şunu söyleyebilirim, paketin içindeki defekt sayısı bana bir miktar fazla geldi. Onun dışında bana göre son derece güzel bir toplu alım oldu.

Bu ayki alımda Etiyopya Bombe ve Endonezya Java Halu Banana'yı denedim. Bombe özellikle tarçınımsı baharat notalarının bariz şekilde alınabildiği, geçen seneden Etiyopya Keramo'yu andıran çok keyifli bir çekirdek. Java Halu Banana ise daha paketteki kokusundan kompleksliği belli olan, kompleks meyve notalarının alınabildiği bir çekirdek. Ben iki siparişimden de son derece keyif aldım.

Tek olumsuz nokta olarak şunu söyleyebilirim, paketin içindeki defekt sayısı bana bir miktar fazla geldi. Onun dışında bana göre son derece güzel bir toplu alım oldu.
Merhabalar efendim , öncelikle afiyet olsun🌟
Beğenmenize sevindim 🙌🌟
Kahveleri elimizden geldiği kadar sort etmeye çalışıyoruz ama bazen elimizden kaçıyor … lütfen kusurumuza bakmayın ☕
Sevgilerimle , Alireza

Don Joaquin demlemesi gerçekten kolay ve tatmin edici kahveymiş. Siteye sanırsam sidamo bombe yeni eklenmiş. Deneyen arkadaş varsa Qonqanayı mı yoksa sidamoyu mu önerirler. Sidamo bombeyi başka kavurucudan birkaç ay önce içip beğenmiştim.
Afiyet olsun efendim 🌟☕

Geri