HaLiL
Barista
- İsim
- İbrahim Halil
Daha fazla
- İsim
- İbrahim Halil
- Espresso Makinesi
- Cafelat Robot
- Değirmen
- Eureka MSD, 1Zpresso K-Plus&X Pro
, Sözen♾,
- Ekipmanlar
- Clever Dripper, Kalita 155, V60(01-02 plastik+02 İmmersion), Aeropress&Delter Press, Espro, Stagg Ekg
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Gaziantep
Herkese merhaba sevgili arkadaşlar 
Yine bir @Niji Coffee Co. ziyareti sonrası birlikteyiz. Peşinen bizi yine çok güzel karşılayıp ağırlayan Kevser Hanım ve Alireza Bey'e teşekkürlerimizi sunup kısa kısa notlarla başlayalım:
Kahve Çekirdekleri
Matruşka
3 sınırlı sayılı
4 (çok iyi)
Yeniler
1 Yıkanmış
1 Exotic natural anaerobic Adını duyunca ceketlerimizi ilikleyip hürmetle ayağa kalktık. Önemli biri olduğu adından belli
1 natural anaerobik kavrum sonrası blend (2 varyete) nitelikli çekirdeklerden.
Mevcut çekirdekler
Honduras Don joaquin
Kongo Kivu
Kolombiya Cauca
Espressolar
Haruki
Matsuo
Murasaki
Kahve, Muhabbet ve Dedikodu
Simplify

V60 02

Hario Swich
1 kg almakla iyi yapmışız @selamet

Aeropress
Bunu mutlaka deneyin arkidişler, önce yoğun bir gövde ve lezzet birden yumuşama dalga dalga geçiş... Şapkam olsa çıkarırım Kevser Hanım ellerinize sağlık. Su sıcaklık farkı, yoğunluğu mudur nedir, dalga dalga vuran değişik ama güzel bir kahve deneyimi olmadı mı? Bence oldu.

Espresso
Robot ve K plus da deneyimlenmiş oldu. Zahmetsizce ve kaçta kaldım derdi çekmeden 60'tan 80'e filtre öğütürken; 38'e şak diye espresso ayarına inmek...Benim ellerimde
yağ gibi akıyor saniyeler içinde espresso öğütüyor K Plus.
Robot ve K Plus için sevgili arkadaşlarım da benim gibi objektif
değerlendirmelerini yapacaklardır elbet. @selamet @Kürşad .
Elbette Alireza Bey ve Kevser Hanım'ın yorumlarını da bekliyoruz. @Niji Coffee Co.

Yine bir @Niji Coffee Co. ziyareti sonrası birlikteyiz. Peşinen bizi yine çok güzel karşılayıp ağırlayan Kevser Hanım ve Alireza Bey'e teşekkürlerimizi sunup kısa kısa notlarla başlayalım:
Kahve Çekirdekleri
Matruşka
3 sınırlı sayılı
4 (çok iyi)
Yeniler
1 Yıkanmış
1 Exotic natural anaerobic Adını duyunca ceketlerimizi ilikleyip hürmetle ayağa kalktık. Önemli biri olduğu adından belli
1 natural anaerobik kavrum sonrası blend (2 varyete) nitelikli çekirdeklerden.
Mevcut çekirdekler
Honduras Don joaquin
Kongo Kivu
Kolombiya Cauca
Espressolar
Haruki
Matsuo
Murasaki
Kahve, Muhabbet ve Dedikodu
Simplify
Her gelişimizde farklı bir ekipmanla kahve içmeden yapamıyoruz efenim. Kendileri Japonya'dan teşrif etmişler.Oran: 1-15,5
Öğütüm: K-Plus 60
Süre: 1.15

V60 02
Her iki demlemede aynı çekirdek kullanıldı. İkisi de güzel olmakla birlikte, ikincisi daha dengeli ve güzeldi bana göre.Filtre: 01
Oran: 1/15,5
Öğütüm: K plus 80
Süre: 2.30

Hario Swich
100gr 85 derece su swich kapalı. Ardından 92 derece su.Çekirdek: Santa Rosa @Gordion @TarıkTercan
Oran: 1/15,5
İki su ısıtıcısı iki farklı sıcaklık
İlk 85 ikincisi 92
1 kg almakla iyi yapmışız @selamet

Aeropress
Otuzuncu saniyede karıştırın havasını alıp hemen çevirerek yavaşça presleyin ve 1.35 bitiş 35gr soğuk suyla bypass.Çift filtre
Ters metod
25/125
Bunu mutlaka deneyin arkidişler, önce yoğun bir gövde ve lezzet birden yumuşama dalga dalga geçiş... Şapkam olsa çıkarırım Kevser Hanım ellerinize sağlık. Su sıcaklık farkı, yoğunluğu mudur nedir, dalga dalga vuran değişik ama güzel bir kahve deneyimi olmadı mı? Bence oldu.

Espresso
İkinci denemede gayet güzel bir çıktı aldık. @selamet , refraktometreyle bir bakalım dedi, hatta biz arkada konuşurken farklı sularla da bir şeylere baktılar, sahi neye bakıyordunuz?K plus 40
16 in 38 out 40 saniye
Robot ve K plus da deneyimlenmiş oldu. Zahmetsizce ve kaçta kaldım derdi çekmeden 60'tan 80'e filtre öğütürken; 38'e şak diye espresso ayarına inmek...Benim ellerimde
Robot ve K Plus için sevgili arkadaşlarım da benim gibi objektif
Elbette Alireza Bey ve Kevser Hanım'ın yorumlarını da bekliyoruz. @Niji Coffee Co.