• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Herkese merhaba sevgili arkadaşlar 😁

Yine bir @Niji Coffee Co. ziyareti sonrası birlikteyiz. Peşinen bizi yine çok güzel karşılayıp ağırlayan Kevser Hanım ve Alireza Bey'e teşekkürlerimizi sunup kısa kısa notlarla başlayalım:

Kahve Çekirdekleri

Matruşka
3 sınırlı sayılı
4 (çok iyi)

Yeniler
1 Yıkanmış
1 Exotic natural anaerobic Adını duyunca ceketlerimizi ilikleyip hürmetle ayağa kalktık. Önemli biri olduğu adından belli :D
1 natural anaerobik kavrum sonrası blend (2 varyete) nitelikli çekirdeklerden.

Mevcut çekirdekler
Honduras Don joaquin
Kongo Kivu
Kolombiya Cauca

Espressolar
Haruki
Matsuo
Murasaki

Kahve, Muhabbet ve Dedikodu

Simplify
Oran: 1-15,5
Öğütüm: K-Plus 60
Süre: 1.15
Her gelişimizde farklı bir ekipmanla kahve içmeden yapamıyoruz efenim. Kendileri Japonya'dan teşrif etmişler.
IMG_20221028_163526.jpg

V60 02
Filtre: 01
Oran: 1/15,5
Öğütüm: K plus 80
Süre: 2.30
Her iki demlemede aynı çekirdek kullanıldı. İkisi de güzel olmakla birlikte, ikincisi daha dengeli ve güzeldi bana göre.
IMG_20221028_163839.jpg

Hario Swich
Çekirdek: Santa Rosa @Gordion @TarıkTercan
Oran: 1/15,5
İki su ısıtıcısı iki farklı sıcaklık
İlk 85 ikincisi 92
100gr 85 derece su swich kapalı. Ardından 92 derece su.
1 kg almakla iyi yapmışız @selamet :D
IMG_20221028_164146.jpg

Aeropress
Çift filtre
Ters metod
25/125
Otuzuncu saniyede karıştırın havasını alıp hemen çevirerek yavaşça presleyin ve 1.35 bitiş 35gr soğuk suyla bypass.

Bunu mutlaka deneyin arkidişler, önce yoğun bir gövde ve lezzet birden yumuşama dalga dalga geçiş... Şapkam olsa çıkarırım Kevser Hanım ellerinize sağlık. Su sıcaklık farkı, yoğunluğu mudur nedir, dalga dalga vuran değişik ama güzel bir kahve deneyimi olmadı mı? Bence oldu.
IMG_20221028_164451.jpg

Espresso
K plus 40
16 in 38 out 40 saniye
İkinci denemede gayet güzel bir çıktı aldık. @selamet , refraktometreyle bir bakalım dedi, hatta biz arkada konuşurken farklı sularla da bir şeylere baktılar, sahi neye bakıyordunuz?

Robot ve K plus da deneyimlenmiş oldu. Zahmetsizce ve kaçta kaldım derdi çekmeden 60'tan 80'e filtre öğütürken; 38'e şak diye espresso ayarına inmek...Benim ellerimde 😁 yağ gibi akıyor saniyeler içinde espresso öğütüyor K Plus.

Robot ve K Plus için sevgili arkadaşlarım da benim gibi objektif :ROFLMAO: değerlendirmelerini yapacaklardır elbet. @selamet @Kürşad .
Elbette Alireza Bey ve Kevser Hanım'ın yorumlarını da bekliyoruz. @Niji Coffee Co.
IMG_20221028_130828.jpg

IMG_20221028_130846.jpg

Ekler
Yeni paket
photo_2022-10-28_17-41-35.jpg

@Niji Coffee Co. 'nun kutsal metinleri. Her biri ayrı bir tılsım, aman diim bilmeyenler okumasın bunları, başına kahve cinleri musallat olur alimallah 🤣
photo_2022-10-28_17-42-03.jpg
photo_2022-10-28_17-41-52.jpg
photo_2022-10-28_17-42-01.jpg

@Firma1 yaye . @zebercet , buram buram çilek mi desem ne desem bilemedim. Yaye de biz koklicek mi @Firma1 ? Bitti mi, yok mu ? Deme öyle? Stokta olsa oracıkta 1kg alacaktık.
photo_2022-10-28_17-41-45.jpg

Kahveler çok lezzetliydi. Genelde espresso tüketen biriyim fakat Aeropress ile demlenen kahve gerçekten çok iyiydi. Kibar ve güzel bir karşılama için Kevser Hanım ve Alireza Bey'e teşekkür ederim. Yaye gerçekten inanılmaz bir kokuya sahipti ve hâlâ aklım onda :). Robot güzel bir ekipman fakat K plus'ı çevirmenin her yiğidin harcı olmadığını ilk denememde anladım ve CMD'ye teşekkürlerimi sundum (Her ne kadar @HaLiL beğenmemiş olsa da :)). Reçete defterini görür görmez vuruldum çünkü böyle bir şey gerçekten her kahvesevere lazım. Kısacası ziyaret harikaydı, tekrardan gitmeyi ve bu sefer kendi ekipmanlarımı da götürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum :). Her şey için teşekkürler @Niji Coffee Co.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-10-28 at 6.43.29 PM (2).jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-28 at 6.43.29 PM (2).jpeg
    79.3 KB · Görüntüleme: 121
  • WhatsApp Image 2022-10-28 at 6.43.29 PM (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-28 at 6.43.29 PM (1).jpeg
    54.4 KB · Görüntüleme: 111
  • WhatsApp Image 2022-10-28 at 6.43.29 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-28 at 6.43.29 PM.jpeg
    50.3 KB · Görüntüleme: 145
Son düzenleme:
Herkese merhaba sevgili arkadaşlar 😁

Yine bir @Niji Coffee Co. ziyareti sonrası birlikteyiz. Peşinen bizi yine çok güzel karşılayıp ağırlayan Kevser Hanım ve Alireza Bey'e teşekkürlerimizi sunup kısa kısa notlarla başlayalım:

Kahve Çekirdekleri

Matruşka
3 sınırlı sayılı
4 (çok iyi)

Yeniler
1 Yıkanmış
1 Exotic natural anaerobic Adını duyunca ceketlerimizi ilikleyip hürmetle ayağa kalktık. Önemli biri olduğu adından belli :D
1 natural anaerobik kavrum sonrası blend (2 varyete) nitelikli çekirdeklerden.

Mevcut çekirdekler
Honduras Don joaquin
Kongo Kivu
Kolombiya Cauca

Espressolar
Haruki
Matsuo
Murasaki

Kahve, Muhabbet ve Dedikodu

Simplify

Her gelişimizde farklı bir ekipmanla kahve içmeden yapamıyoruz efenim. Kendileri Japonya'dan teşrif etmişler.
Ekli dosyayı görüntüle 22611

V60 02

Her iki demlemede aynı çekirdek kullanıldı. İkisi de güzel olmakla birlikte, ikincisi daha dengeli ve güzeldi bana göre.
Ekli dosyayı görüntüle 22612

Hario Swich

100gr 85 derece su swich kapalı. Ardından 92 derece su.
1 kg almakla iyi yapmışız @selamet :D
Ekli dosyayı görüntüle 22613

Aeropress

Otuzuncu saniyede karıştırın havasını alıp hemen çevirerek yavaşça presleyin ve 1.35 bitiş 35gr soğuk suyla bypass.

Bunu mutlaka deneyin arkidişler, önce yoğun bir gövde ve lezzet birden yumuşama dalga dalga geçiş... Şapkam olsa çıkarırım Kevser Hanım ellerinize sağlık. Su sıcaklık farkı, yoğunluğu mudur nedir, dalga dalga vuran değişik ama güzel bir kahve deneyimi olmadı mı? Bence oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 22614

Espresso

İkinci denemede gayet güzel bir çıktı aldık. @selamet , refraktometreyle bir bakalım dedi, hatta biz arkada konuşurken farklı sularla da bir şeylere baktılar, sahi neye bakıyordunuz?

Robot ve K plus da deneyimlenmiş oldu. Zahmetsizce ve kaçta kaldım derdi çekmeden 60'tan 80'e filtre öğütürken; 38'e şak diye espresso ayarına inmek...Benim ellerimde 😁 yağ gibi akıyor saniyeler içinde espresso öğütüyor K Plus.

Robot ve K Plus için sevgili arkadaşlarım da benim gibi objektif :ROFLMAO: değerlendirmelerini yapacaklardır elbet. @selamet @Kürşad .
Elbette Alireza Bey ve Kevser Hanım'ın yorumlarını da bekliyoruz. @Niji Coffee Co.
Ekli dosyayı görüntüle 22615

Ekli dosyayı görüntüle 22616
Sizleri her zaman bekliyoruz öncelikle :) Gelişiniz bizlere çok keyif verdi, sayenizde bizler de farklı ekipmanlarla güzel deneyimler yaşamış olduk.

Deneyimlemekten en keyif aldığımız şey ise Robot oldu ! harika bir ekipmandı, bize sunduğunuz tat ile bambaşka bir lezzet oldu, ellerinize sağlık !

K-plus ise commandante den daha hızlı öğütüyor ama öğütmek için daha fazla güç gerekiyor. Bu nedenle gönlüm K-plus, gücüm commandante :)))

Yaye' ye gelecek olursak, Firma1 çok kaliteli bir iş çıkarmış. Bu kahveyi ikinci kez atölyemiz de görme şansı bulduk. Bu nedenle ekstra onlara teşekkürlerimi iletiyorum !

Santa Rosa ise en sevdiğimiz kahvelerden birisi ve Gordion takımı yine harika bir iş çıkarmış !

Atölyemiz de sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyduk ve her zaman bekleriz ! :)

Kahveler çok lezzetliydi. Genelde espresso tüketen biriyim fakat Aeropress ile demlenen kahve gerçekten çok iyiydi. Kibar ve güzel bir karşılama için Kevser Hanım ve Alireza Bey'e teşekkür ederim. Yaye gerçekten inanılmaz bir kokuya sahipti ve hâlâ aklım onda :). Robot güzel bir ekipman fakat K plus'ı çevirmenin her yiğidin harcı olmadığını ilk denememde anladım ve CMD'ye teşekkürlerimi sundum (Her ne kadar @HaLiL beğenmemiş olsa da :)). Reçete defterini görür görmez vuruldum çünkü böyle bir şey gerçekten her kahvesevere lazım. Kısacası ziyaret harikaydı, tekrardan gitmeyi ve bu sefer kendi ekipmanlarımı da götürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum :). Her şey için teşekkürler @Niji Coffee Co.
Kaliteli kahvelerle geçen harika bir sohbetti. Ayaklarınıza sağlık, yine bekleriz ! :)

Firma: Niji Coffee Co.
Kahve: Brasil-Danilo Barbosa (Matryoshka Series 3)
Kavurma Tarihi:18.10.22
Çekirdek Miktarı: 13 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-30mL)- Tek döküş (165 mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 195 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -96
Demleme Süresi: 2.03

Brazilya kahveleri benim damak tadıma çok hitap eden bir bölge değil aslında.Ancak bu seri benim sevmeme yardımcı oldu diyebilirim.Önerilen reçeteye göre kendi demleme metoduma göre çeşitli farklılıklar yaptım.Bunun sonucunda aşırı tatlı bir fincan elde edemedim ama özellikle kokuda ve tat profilinde vanilya ve hindistan cevizi net bir şekilde ortaya çıktı.Hafif soğudukça elma ve limon notaları son kısımda kakao profili ile son buldu.Bu serideki bütün kahveleri cidden çok beğendim.Verilen hizmetin tadını sonuna kadar alabiliyorum. Seri 4. kahveside yakında gelecek gibi umarım bu seriler çoğalarak devam eder :) Emeğinize sağlık. @Niji Coffee Co. sormak istediğim bir soruda bu serideki kahvelerin çuvalda dibi görüldü mü seri 1 2 tekrar satışa çıkacak mı daha sonraları ?
Öncelikle afiyet olsun.
Danilo Barbosa, serilerimizin en tatlı aromatik kahvesiydi ve bunu hissetmeniz bizi mutlu etti :)

Matruşka 1 ve 2 malesef tükendi.. Ama Matruşka 4, serilerimizin en yüksek puanlı kahvesidir. Umarım aynı keyifle devam edersiniz..

Sevgiler, Alireza

Ekler
Yeni paket
Ekli dosyayı görüntüle 22617

@Niji Coffee Co. 'nun kutsal metinleri. Her biri ayrı bir tılsım, aman diim bilmeyenler okumasın bunları, başına kahve cinleri musallat olur alimallah 🤣
Ekli dosyayı görüntüle 22618
Ekli dosyayı görüntüle 22619
Ekli dosyayı görüntüle 22622

@Firma1 yaye . @zebercet , buram buram çilek mi desem ne desem bilemedim. Yaye de biz koklicek mi @Firma1 ? Bitti mi, yok mu ? Deme öyle? Stokta olsa oracıkta 1kg alacaktık.
Ekli dosyayı görüntüle 22620
Merhaba @HaLiL Bey 😊🙏
Malesef kokluyamiyacak. Vallahi bizdede bitti .En son kendimize ayirdigimizida çok isteyen oldu o dostlara paylaşırdık. Kahveleri kavurmadan ayikladigimiz yeşil defactleri kavurdum evde onu içiyoruz özlem gidermek için 🤣🤣🤣🙏

Kasım ayı alımlarıyla ilgili reçetelerimizi bu başlıktan paylaşabilirsiniz. Yıldızımız bu ay Nijide :)

Geri