• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uzun yıllardır @Montag Coffee Roasters kahvelerini tüketirim; kampanya olsun olmasın benim için net skordur. Ancak o güzelim paketler yerine ‘yenilik’ diye bu yeni tasarımlara geçilmesi… Ne diyeyim, hayırlısı olsun. :) Bana biraz sıradanlaşmış geldi.

Yenilik her zaman iyi değildir; bence bazen iyi olanı korumak gerekir. Bunca yıllık geçmişimize istinaden ben de fikrimi söyleyebilirim diye düşündüm.

Allah’tan zamanında elimdeki ambalajlardan şöyle bir şey yapmışım da anısı kaldı. :D

1787727338464.jpeg

Bir tasarımcı olarak bir önceki dilinizi çok beğeniyordum. Olumlu-Olumsuz eleştirileri kabul edersiniz ki ben de oldukça sıradanlaşmış buldum, önceki dilinizdeki yazı fontları ve renk kodlamaları bence türkiyedeki en iyi örneklerden biriydi. Kahve renk eşleşmesi bence tüketicinin aklında büyük bir yer ediniyor. Örneğin funky berry'nin her sene kırmızı bir kutu ile gelmesi. Yellow lasso ve pink lassodaki renk kodlamalarının paketteki karşılığını görmemiz gibi. Şimdi ise kahve isimlerinde renkler ile oluşturulmuş bir kodlama var fakat paketlerde bir karşılığını göremiyoruz. Funky Berry ile yellow lasso aynı renk ve desen ile sunmanız gibi.

Merhaba,

Samimi ve içten yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ben de aynı samimiyetle, kişisel olarak cevap vermeye çalışacağım.

Öncelikle şunu söylemeliyim: Eski marka kimliğimizi ben de çok seviyordum. Hâlâ seviyorum. Ancak zaman içinde bazı noktalarda elimizi kolumuzu bağladığını ve ne yazık ki ulaşmak istediğimiz kitlenin bir bölümünde karşılık bulmadığını da gördük. Bu nedenle biraz daha evrensel bir yere taşınmayı, Montag’ın karakterini kaybetmeden bir tık daha geniş bir kitleyi kucaklayabilecek bir kimlik oluşturmayı hedefledik. Bunu yaparken de ürün kalitemizden ödün vermeden, hatta mümkünse onunla daha uyumlu ve daha güçlü bir iletişim dili kurmak istedik.

Yorumları okurken bazen “Tam olarak istediğimiz şey olmuş” deyip çok keyifleniyorum; bazen de açıkçası biraz ürperiyorum. :) Ama her şeyden önce bu yeni dünyanın bizim içimize sinmesi gerekiyor ki onu sizlere de doğru ve samimi bir şekilde aktarabilelim. Bize göre daha yolun çok başındayız. Yeni tasarım diline alışmak, etiketleri okumayı ve birbirinden ayırt etmeyi öğrenmek elbette biraz zaman alacak. İtirazlar olacak, eskiyi daha çok sevenler olacak, yeniyi hiç sevmeyenler de olacak. Bunların hepsini çok doğal karşılıyorum.

Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında yüksek lisans yapmış biri olarak şunu da söyleyebilirim: Bu, bir anda verilmiş bir değişim kararı değil. Yaklaşık iki yıl boyunca üzerine düşündüğümüz, çalıştığımız ve farklı açılardan değerlendirdiğimiz bir süreçti. Eski tasarım dilimizin bugün bu kadar tanınır ve bize ait görünmesinin arkasında da yıllar içinde kurduğumuz bir dünya var. Aynı derinliği ve tanınırlığı zamanla bu yeni kimlikte de oluşturacağımıza inanıyorum. O yüzden biraz sabırlı, ama aynı zamanda meraklı olalım.

Yeni kimlikte ilk bakışta daha sade ve daha soyut görünen şeylerin arkasında aslında kahvenin toprağı, çekirdeği, coğrafyası ve demleme biçimi var. Zaman içinde bu bağlantıları daha görünür hale getirdikçe yeni tasarım dilinin de kendi hikâyesini oluşturmaya başlayacağını düşünüyoruz.Yani sistemin bir çerçevesi var ama bu, her kahveyi aynılaştıracağımız anlamına gelmiyor. Tam tersine; güçlü bir temel oluşturup kahvenin karakterine göre o sistemin içinde farklı dünyalar açabilmek istiyoruz. Mesela Funky Berry için özel hazırladığımız bir tasarımımız var. Bu turda bilinçli olarak kullanmadık. Ama Funky Berry, Tropic Punch ve Pink Sunrise gibi karakteri çok daha güçlü ürünlerde zaman içinde farklı şeyler yapmamız gerektiğinin biz de farkındayız. Yeni kimliğin sınırlarını keşfetmek, bazı yerlerde esnetmek ve ona yeni katmanlar eklemek için önümüzde zaman var.

Acelemiz yok; biz bizeyiz. :) Kahve festivalinde bu konuyu detaylı konuşmak isteyenler beni bulabilirler.

Tekrar bütün yorumlarınız ve Montag’ı bu kadar sahiplenmeniz için teşekkür ederim.

Uğur,

En son aldığım funky berry temiz bir fincana sahip asiditesi yüksek değil günlük içim olarak rahat gider, Apoente sütle uyumu güzel ama tek başına espressodan istediğim verimi alamadım, benim için orta noktayı bulmak kolay olmadı. Şuanda Panchoy deneyimliyorum espressoda asidetesi hissedilmekte Apoenteye kıyasla daha iyi geldi. Sebebi benden mi ama krema ve çözünmesi iki çekirdeğinde az geldi. Orta noktayı bulayım derken uğraşmak bazen oldukça yoruyor. Bu üçlüden favorim funky berry olurdu.

Geri