• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
V60 tekniğimi geliştirmek için 6 Nisan tarihli Copan’ı kurban olarak kullanmaya karar verdim. Hoffmann single cup tekniğini kullandım, %70 bi doğruluk oranı var diyebilirim. Şimdi bu kahve için “kahve gibi kahve” yazmışlar açıklamaya. Notalar da bitter çikolata yemiş bisküvi ve karamel. Bu fincan diğer 4 aeropress denemelerime kıyasla daha keyifliydi, özellikle sıcakken, ve azıcık daha tatlıydı lakin bu çekirdeğin ederi 200 lira mı emin olamıyorum. Bu karamel bisküvi falan komple sallamasyon gibi geliyor bana. Soğudukça yavanlaşan bir kahve çıkıyor. Bilemedim.

Benim ve arkadaşlarımın aldıkları arasında Caballero başı çekecek biçimde ne demleme yaparsak yapalım asla iyi bir sonuç vermiyor. 7 ve 4 nisan kavrumları özelinde yazıyorum.

İnstagram yazışmamız sonrası Kadıköy Moda'daki mekanlarına götürüp kendilerine satın almış olduğum çekirdeği denettirdim.

2 kere denediler malesef onlar da bi sonuç alamadı. Özellikle vurguladım. Barista arkadaşlar kısaca anladık dediler sadece bahsettiğiniz durumu...

Bakın bu öznel bir durum değil benim damağım veya demleme metodlarımla ilgili değil gördünüz diye altını çizdim. Gel gelelim ben zaten instagramda mesajla ilettikleri tarifi ek43 öğütücüsüne kadar birebir denemiştim.

Kafelerinde çözüm olarak Mart ayına ait Caballero'dan başka bir kavrumu da denedik malesef gene çok sorunluydu...

Başka çekirdeklerini değişim için (kenya v.s) denediysem de onlarda da aynı problemi görünce gerçekten yıldım. Ne yazık ki paketimi alıp değişim yapamadan çıktım.

Caballero Francisca özeli için konuşursam net olarak kahvede hiçbir aromatik yapı çözünmüyor.

Demleme sonucunda sadece düz gövde veya sebzemsi denilebilecek çiğ bir tat açığa çıkabiliyor. İçtiğiniz zaman özellikle after taste'de damakta acılık ve kuruluk bırakıyor. Çekirdekte malesef ciddi bir kavrum problemi mevcut.

Bu sorunu yaşayan tüm arkadaşların ya çekirdekleri değiştirilmeli ya da ücret iadesi yapılması gerektiğini düşünüyorum...

Özellikle İstanbul'daki arkadaşlar baskı kurarsa bir sonuç alabileceğimizi düşünüyorum ben. Şu fiyata böyle bir çekirdek satılması akıl alır gibi değil. TKHK m. 8/1 ayıplı mal hükümlerine kadar dayanalım bence :D

Benim ve arkadaşlarımın aldıkları arasında Caballero başı çekecek biçimde ne demleme yaparsak yapalım asla iyi bir sonuç vermiyor. 7 ve 4 nisan kavrumları özelinde yazıyorum.

İnstagram yazışmamız sonrası Kadıköy Moda'daki mekanlarına götürüp kendilerine satın almış olduğum çekirdeği denettirdim.

2 kere denediler malesef onlar da bi sonuç alamadı. Özellikle vurguladım. Barista arkadaşlar kısaca anladık dediler sadece bahsettiğiniz durumu...

Bakın bu öznel bir durum değil benim damağım veya demleme metodlarımla ilgili değil gördünüz diye altını çizdim. Gel gelelim ben zaten instagramda mesajla ilettikleri tarifi ek43 öğütücüsüne kadar birebir denemiştim.

Kafelerinde çözüm olarak Mart ayına ait Caballero'dan başka bir kavrumu da denedik malesef gene çok sorunluydu...

Başka çekirdeklerini değişim için (kenya v.s) denediysem de onlarda da aynı problemi görünce gerçekten yıldım. Ne yazık ki paketimi alıp değişim yapamadan çıktım.

Caballero Francisca özeli için konuşursam net olarak kahvede hiçbir aromatik yapı çözünmüyor.

Demleme sonucunda sadece düz gövde veya sebzemsi denilebilecek çiğ bir tat açığa çıkabiliyor. İçtiğiniz zaman özellikle after taste'de damakta acılık ve kuruluk bırakıyor. Çekirdekte malesef ciddi bir kavrum problemi mevcut.

Bu sorunu yaşayan tüm arkadaşların ya çekirdekleri değiştirilmeli ya da ücret iadesi yapılması gerektiğini düşünüyorum...
ben de indirimden faydalanarak bochisa ve caballero almıştım. bochisa demlerken baya keyifliydi ve Japanese demlemede güzel sonuçlar elde ettim.
caballero ise düz bi çekirdekti. olgunlaşmamış şeftali/nektarin tatlarını biraz aldım ama oldukça sönük durumdaydı.

Psikolojik bir rahatlama hissettim ne yalan söyleyeyim, teşekkürker.

Belki de o yüzden geldi o devasa indirimler diye düşünüyor insan 😓

Cabellero kesinlikle sorunlu, iki farklı pakette denemediğimiz yöntem, su kalmadı ama yok yani hiçbir şekilde içilebilir bir sonuç elde edemedik. En son dükkana götüreceğim çekirdeği siz demleyin içelim diyeceğim ama yukarıda okudum o da yapılmış gerek yok buna da.

Başlıkda bu kadar çok şikayet varken yetkili birinin hala bir açıklama yorum yapmaması çok garip

Cabellero için yazılanlara tamamen katılıyorum. En iyi dediğim reçete blooming artı tek döküş 1/15 95 derece ama bunda da sıradan içilebilir bir kahve çıktı, paketi 390 tl olan bir kahve ile bağdaştıramadım

hobe'de de durum pek farklı sayılmaz. künyeye bakıyorsun, demleyip içiyorsun. beceremedim galiba deyip daha farklı şeyler deniyorsun, tekrar deniyorsun, tekrar tekrar. kahve bitiyor ve 1 kez bile vadettiğinin yakınından geçmiş bir fincan bile içemiyorsun. zihindeki montag algısı yerle bir oluyor. süper kampanya cidden :love::love:

Roast defect olmayan bir çekirdeğe %50 indirim yapacak babayiğit var mıdır? Ayağı alışsın, pr, yeni müşteri filan yersen..

Tanışmak için güzel fırsat diyip %50 indirimle 4 çekirdek aldım. Küba ve el puenteyi açtım ve denedim. Çok kötü beeee…Montag sende beni kazıklamış oldun öyle mi? Canın saolsun sorun değil ama hoş olmadı.

Hocam firmalarla amcaoğlu gibi bağ kurmayın, her sorunda olsun be evimizin kavurucusu derseniz daha çok böyle kahve içersiniz, inşallah ironidir 😂
Halil bey kavurucu firmalarla çok göğüs göğüse çarpışmış biriyim bu forumda. Canın saolsun demeden önce söylediklerimle “kazıkladığınla kalırsın” ironisi vermeye çalıştım. Ama açık açık yazıyım asla bir daha alış veriş yapacağım bir firma değil bitmiştir.

Halil bey kavurucu firmalarla çok göğüs göğüse çarpışmış biriyim bu forumda. Canın saolsun demeden önce söylediklerimle “kazıkladığınla kalırsın” ironisi vermeye çalıştım. Ama açık açık yazıyım asla bir daha alış veriş yapacağım bir firma değil bitmiştir.
Benimde cok sevdiğim, muhabbette olduğum kavurucular var ama kötüye de kötü derim her zaman, para kolay kazanılmıyor onlarla da ticaret bağımız oluyor genelde, ha ilerde dost oluruz 250 gram panama geisha alir ayni tastan içeriz o zaman başka 😁

Açıkçası Montag’ın kavrum konusunda bir süredir istikrara kavuştuğunu düşünüp sevinmiştim. Çünkü Anadolu yakasına işim düştükçe gayet keyifli ve tatsal açıdan risksiz bir nokta oluyor benim için. Ancak bu süreçte Caballero özelinde gördüğüm durum olumsuz.

Caballero (03.04.2023 kavrum) tartışmaya mahal vermeyecek şekilde başarısız. Daha önce Caballero’nun düzgün halini tattığım için gönül rahatlığıyla kıyaslayabiliyorum.

Bochisa’da herhangi bir olumsuzluk görmedim. Kavrum ve tat gayet olması gerektiği gibi.

Bu tarz zamanlarda iş yoğun olsa bile özen ve hassasiyetten ödün verilmemeli. Gerekirse kargo geç çıksın ama özellikle kavrum operasyonu sorunsuz tamamlansın. Olay zaten burada.

Naçizane komüniteye geri bildirim.

Sudandır. Forumda birisi su karışım malzemesi satıyordu. Bence o 600 liralık karışımı da denemden pes etmeyin.
Cabellora alan kişilerin hepsi bence o karışımı da sipariş etsin. Sonrasında herkes farklı bir aparat hatta demleme metodu o da olmazsa klik ayarlarını farklılaştırsın. Böylece çekirdekte problem olup olmadığını anlayabiliriz.

Geri