• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İndirimden aldığım caballero francisca ve rio brilhante kahvelerini deniyorum 2-3 gündür. Kavrumlar 28 mart tarihli. Bir türlü güzel bir sonuç alamadım. Yanık veya tahılımsı dediğimiz sonuçlardan almıyorum ama baya baya "tatsız"lar. Kabaca bir asidite hissediliyor, ancak düz, buruk bir profil ile karşılaşıyorum. Tricolate ve v60 ile denedim. Su olarak da buzdağı ve nestle denedim. Nestle iyice düzledi tatları, asiditeyi öldürdü. Ama o "tatsız" dediğim yönü de törpüledi. Isı ile de oynadım, pek fayda etmedi. Oran olarak da 1'e 15 ile 1'e 18.18 arasında oynadım, ı ıh olmuyor.

Geriye iki ihtimal kaldı: ya kahveleri biraz daha dinlendirmem lazım, ya da pek yapmadığım kalın öğütüm taraflarında bir şeyler denemem lazım. Ama tat profili öyle "seyrek" kalıyordu ki kalında iyice düzleşir diye düşünüp pek denemedim.

Bir önerisi olan var mı? Ya da deneyimi benimle farklı olan? Zira caballero'nun fiyatına bakarak üst segment bir kahve olduğunu tahmin ediyorum.
Ben ara sıra kalın öğütüp sıcaklığı da nispeten yüksek tutarak güzel sonuçlar alabiliyorum. Denerseniz yorumunuzu paylaşabilirseniz sevinirim. Bu arada Pürsu asidite dengesi için iyi sonuç verebiliyor. Son ölçtüğümde 1,5L şişe için 35 PPM olarak kaydetmişim.

İndirimden aldığım caballero francisca ve rio brilhante kahvelerini deniyorum 2-3 gündür. Kavrumlar 28 mart tarihli. Bir türlü güzel bir sonuç alamadım. Yanık veya tahılımsı dediğimiz sonuçlardan almıyorum ama baya baya "tatsız"lar. Kabaca bir asidite hissediliyor, ancak düz, buruk bir profil ile karşılaşıyorum. Tricolate ve v60 ile denedim. Su olarak da buzdağı ve nestle denedim. Nestle iyice düzledi tatları, asiditeyi öldürdü. Ama o "tatsız" dediğim yönü de törpüledi. Isı ile de oynadım, pek fayda etmedi. Oran olarak da 1'e 15 ile 1'e 18.18 arasında oynadım, ı ıh olmuyor.

Geriye iki ihtimal kaldı: ya kahveleri biraz daha dinlendirmem lazım, ya da pek yapmadığım kalın öğütüm taraflarında bir şeyler denemem lazım. Ama tat profili öyle "seyrek" kalıyordu ki kalında iyice düzleşir diye düşünüp pek denemedim.

Bir önerisi olan var mı? Ya da deneyimi benimle farklı olan? Zira caballero'nun fiyatına bakarak üst segment bir kahve olduğunu tahmin ediyorum.
caballero francisca benim de bir türlü verim alamadığım bir kahve oldu. su olarak hep buzdağı kullandım. v60-ince kalın öğütme, french press ve moccamaster’da denemeler yaptım. dümdüz sonuçlar aldım. kuru kokuda da kahve bir şey vaat etmiyor. dün paketlerken eşim luna ile karıştırmış- hangisi luna hangisi francisca ayırt etmek kuru kokuda filan zor.
alım yaptığım kahvelerden hobe’yi çok beğendim. kiba yıkanmış bir etiyopyadan bekleneni veriyor.

caballero francisca benim de bir türlü verim alamadığım bir kahve oldu. su olarak hep buzdağı kullandım. v60-ince kalın öğütme, french press ve moccamaster’da denemeler yaptım. dümdüz sonuçlar aldım. kuru kokuda da kahve bir şey vaat etmiyor. dün paketlerken eşim luna ile karıştırmış- hangisi luna hangisi francisca ayırt etmek kuru kokuda filan zor.
alım yaptığım kahvelerden hobe’yi çok beğendim. kiba yıkanmış bir etiyopyadan bekleneni veriyor.
Benim deneyimime çok yakın olmuş sizinkisi. Bugün ilk defa hobe demledim buzdağı ile. Diğerlerine göre daha çok sevdim ama yine tatta bir muğlaklık var tarif edemediğim. Bir de nestle ile deneyeceğim tarifi hiç değişmeden

Düzenleme: nestle ile hiç olmadı :( nijiden alireza bey nestlenin güneydoğuda sattığı sular çok farklı demişti diye hatırlıyorum, herhalde daha da almam bu suyu.

Son düzenleme:
Benim deneyimime çok yakın olmuş sizinkisi. Bugün ilk defa hobe demledim buzdağı ile. Diğerlerine göre daha çok sevdim ama yine tatta bir muğlaklık var tarif edemediğim. Bir de nestle ile deneyeceğim tarifi hiç değişmeden

Düzenleme: nestle ile hiç olmadı :( nijiden alireza bey nestlenin güneydoğuda sattığı sular çok farklı demişti diye hatırlıyorum, herhalde daha da almam bu suyu.
Hocam hobede hissettiğiniz muğlaklık asidite ve tatlılığın yanında hafif bir ekşilik mi sanki under extract kahve tadı gibi. Kahve 15.gününde, az önce 96° korusu, 18/300, 60-180-300, 2.20' demledim ve dediğim hissiyatı yaşıyorum. Sıcaklığı daha düşük tuttuğumda hiç verim alamadım. Belki suyumdan kaynaklıdır yarın özkaynak suyla deneyeceğim bir de.

Hobe'de şimdilik iki deneme yaptım. Birinde süre 2.05 iken diğerinde uzatıp 2.40'ta bitirdim. İki fincan da ideal olmamakla birlikte farklı şeyler sundu. Kısa süren demlemede gövde düşük ve asidite daha canlı ve keyifliyken uzun süren demlemede asidite daha tatlıydı (ancak belirgin bir meyvemsilik yoktu).

Biraz daha gaz salmasını bekliyorum.

Hocam hobede hissettiğiniz muğlaklık asidite ve tatlılığın yanında hafif bir ekşilik mi sanki under extract kahve tadı gibi. Kahve 15.gününde, az önce 96° korusu, 18/300, 60-180-300, 2.20' demledim ve dediğim hissiyatı yaşıyorum. Sıcaklığı daha düşük tuttuğumda hiç verim alamadım. Belki suyumdan kaynaklıdır yarın özkaynak suyla deneyeceğim bir de.
Pek underextraxt gibi değil benim deneyimim, zaten genelde çok çözüyorum kahveleri. Sanki çeşitli tatları hissediyorum ama hepsi zayıf, hepsi sönüm gibi. Sözlü ifadesinde zorlanıyorum. Ama çok çok yüksek olasılıkla iyi bir degas beklemek lazım diye tahmin ediyorum.

Pek underextraxt gibi değil benim deneyimim, zaten genelde çok çözüyorum kahveleri. Sanki çeşitli tatları hissediyorum ama hepsi zayıf, hepsi sönüm gibi. Sözlü ifadesinde zorlanıyorum. Ama çok çok yüksek olasılıkla iyi bir degas beklemek lazım diye tahmin ediyorum.
Hobe ve Bochisa yi dun denedim Bochisa icin ayni seyi dusunuyorum ben de ama hobe'dan dun cok memnun kaldim Fermente cilek ve karamel tadi belirgindi , hatta cilek notasi bana kungpowun cilek infuze kahvesini ciddi anlamda animsatti , hobenin cilek tadi biraz daha eksiydi ona gore 6 nisan kavrum her ikisi de , bir sure daha bekletmeyi dusunuyorum

Son bir deneyim daha not düşeyim dedim, daha da uzatmam herhalde. Caballero francisca bekledikçe daha güzelleşti. Rio ise nanay. Hobe ise düz taban bir demlemede kalın öğütüm ama uzun süren bir demlemede güzel denebilecek bir sonuç verdi. Immersion mantıklı olabilir. 25 klik cmd ile öğüttüm. Oran olarak ise sanırım 3 kahve de 1:16dan daha fazla su eklenmeyi kaldırmıyor pek, yoğun demlemeniz lazım yani.

Hobe için çilek veya kayısı notalarını duyuyorum forumdaki yazılarda. Ben ise hiç üstündekileri okumadığımda "çilek gibi ama henüz olmamış bi çileğin en beyaz/yeşil renkteki sert kısmı gibi" diye düşünmüştüm. Zaten yine aynı şekilde oldukça sert ve açık renkli kayısı da da bu tarz bir tat var.

Son bir deneyim daha not düşeyim dedim, daha da uzatmam herhalde. Caballero francisca bekledikçe daha güzelleşti. Rio ise nanay. Hobe ise düz taban bir demlemede kalın öğütüm ama uzun süren bir demlemede güzel denebilecek bir sonuç verdi. Immersion mantıklı olabilir. 25 klik cmd ile öğüttüm. Oran olarak ise sanırım 3 kahve de 1:16dan daha fazla su eklenmeyi kaldırmıyor pek, yoğun demlemeniz lazım yani.

Hobe için çilek veya kayısı notalarını duyuyorum forumdaki yazılarda. Ben ise hiç üstündekileri okumadığımda "çilek gibi ama henüz olmamış bi çileğin en beyaz/yeşil renkteki sert kısmı gibi" diye düşünmüştüm. Zaten yine aynı şekilde oldukça sert ve açık renkli kayısı da da bu tarz bir tat var.

Hobe’den cold brew yaptım. En sevdiğim hali bu oldu. Elimde az buçuk kaldı bir de Hoffmann style french press deneyeceğim😊

Hobe cold brew tarifini yazar misin rica etsem 🙂

Tabiki.

Ben bunu kullanıyorum.

soulhand Cold Brew için kahve hazırlayıcı, soğuk demleme kahve makinesi, buzlu kahve makinesi – 1,5 l, borosilikat camdan sıcak ve soğuk çay demlemeleri için uygun, ev ofisi, buzlu kahve ve çay için soğuk demleme sistemi https://www.amazon.com.tr/dp/B07MMR31WQ?ref_=cm_sw_r_apin_dp_XCAVV6DKQ89NS0G0V61Q

V60 kalınlığında 70 gr/ 1 litre 20 saat 30 saat de denedim ama 16 saat de yetiyor.

Metal filtre fena değil iş görüyor ancak ben bir kere de kağıt filtreden geçiriyorum.

v60 demlemesi de soğudunda güzelleşiyordu, cold brew'da iyi olacağını tahmin etmeliydim 😄 bu fiyattaki bir kahveyi cold brew yapınca da ziyan etmiş gibi hissediyorum.

Tarif için teşekkürler, benzer bir yolla deneyeceğim ben de.

Ben de öyle düşünüyordum ama geçen sene Damo ve La Fany Pacamara sonrası fikrim değişti. Pacamara’nın soğuk halini net sıcağına tercih ederim. Hobe de biraz bana onun huyunu suyunu anımsattı😊

Kavrumun 10. gününde Caballero ve bochisa denedim, ikisi de içilecek gibi değil henüz. Bi 3-5 gün daha bekletmek lazım herhalde.

Arkadaşlar, bu kampanya döneminde Montag kavrumlarında sıkıntı sezen var mı içinizde?
tüketici : evet, çekirdeklerden bir türlü verim alamadım
kavurucu : gayet normal çünkü biz pizza değiliz

Arkadaşlar, bu kampanya döneminde Montag kavrumlarında sıkıntı sezen var mı içinizde?
Yoğunluktan artık yan yattı çamura battı oldu kesin. 🙄 Bende de Caballero var henüz açmadım 2 hafta dolsun dedim ama yorumlardan sonra iyice beklentim düştü, hayırlısı.

Geri