• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dün Hope Coffee & Bakery'de automat ve zenith vardı yalnızca. Automat kötü demlenmiş olmasına rağmen hatayı olabildiğince kaldırıyor, güzel bir günlük kahve.

@Montag Coffee Roasters emekleri ve bize sağladığı bu güzel indirim için teşekkür ediyorum. umarım iki taraf içinde güzel ve yararlı bir toplu alım olmuştur. Yıldızımızı Kafein Kültür'e devir ediyoruz :) @orkunustel

Son düzenleme:
Honduras Copan'ı ve New Year Blend'i gayet başarılı buldum.
Copan'ı kahvaltılık/çalışırken kahve gibi kahve, New Year'ı da gün içinde keyiflik kahve arayanlara öneririm.

Genelde iki kişilik C3 13 klik, 30/480 demledim. Döküşleri 90-300-480 şeklinde yapıyorum. Daha az gramajlar için de 1:16dan şaşmadan gayet güzel sonuçlar veriyor Montag kahveleri.

Alımda emeği geçen herkese teşekkürler

Boxx yaye'den sonra bir yudumda bitirdiğim diğer bir kahve oldu. Paketteki tadım notaları limonotu ve kiraz çok bariz hatta limon da diyebilirim.
Bochisa (27 Aralık kavrumu)
15/32 2 bar 5 saniye pre infusion
7 bar bitiş
Toplam süre 35 saniye.

Screenshot_20230119_094147.jpg

Montag toplu alımda gerçekten üzmedi.Fiyat konusuna hiç girmeden gerçekten kavrumlardan çok memnun kaldım.Kibanın espresso kavrumunu şimdi v60’ta demledim.O kadar farklı bir çiçek kokusu ve karamel baskın ki çok keyifli bir fincan çıktı.Kenya,Bochısa,Kıba hepsi çok güzeldi.Funky berry için de bir şeyler söylemek gerekirse;ben artık iyice anladım ki fermante tatlar bana göre hiç degil.Zaten seven bayılıp ölüyor,sevmeyen içemiyor bile.Null’un Karbonigini de arkadaş vesilesiyle denemiş oldum.Hepsi aynı kahveler gibi.Suyu kahveyle buluşturdugum anda bile o çıkan koku beni rahatsız ediyor.Farklı kahvelerde de aynı şeyi hissettim.Sanki kahvenin kimyasını bozuyolar gibime geliyor ve üzücü olan da şu ki; sanki piyasa artık iyice degişik fermantasyonlara kayıyor gibi;lactigi,karbonigi filan.İnşallah çok uzun sürmez bu deneysel çalışmalar.

Montag toplu alımda gerçekten üzmedi.Fiyat konusuna hiç girmeden gerçekten kavrumlardan çok memnun kaldım.Kibanın espresso kavrumunu şimdi v60’ta demledim.O kadar farklı bir çiçek kokusu ve karamel baskın ki çok keyifli bir fincan çıktı.Kenya,Bochısa,Kıba hepsi çok güzeldi.Funky berry için de bir şeyler söylemek gerekirse;ben artık iyice anladım ki fermante tatlar bana göre hiç degil.Zaten seven bayılıp ölüyor,sevmeyen içemiyor bile.Null’un Karbonigini de arkadaş vesilesiyle denemiş oldum.Hepsi aynı kahveler gibi.Suyu kahveyle buluşturdugum anda bile o çıkan koku beni rahatsız ediyor.Farklı kahvelerde de aynı şeyi hissettim.Sanki kahvenin kimyasını bozuyolar gibime geliyor ve üzücü olan da şu ki; sanki piyasa artık iyice degişik fermantasyonlara kayıyor gibi;lactigi,karbonigi filan.İnşallah çok uzun sürmez bu deneysel çalışmalar.

Sanırım natural çekirdekler size daha uygun gibi bende tam tersi bunlara bayılıyorum özellikle gidip alıyorum.
Ayrıca küflü peynirleri ve çürük rokfor peynirlerinede bayılıyorum :D hatta casu marzu bile yemişliğim vardır o yüzden dağılımın neresinde yer alıyorum bilmiyorum

Sanırım natural çekirdekler size daha uygun gibi bende tam tersi bunlara bayılıyorum özellikle gidip alıyorum.
Ayrıca küflü peynirleri ve çürük rokfor peynirlerinede bayılıyorum :D hatta casu marzu bile yemişliğim vardır o yüzden dağılımın neresinde yer alıyorum bilmiyorum
Aslında natural ya da yıkanmış kabulümüz ancak bunlar farklı bir içecekmiş gibi geliyor.Kahvenin kimyası bozuluyor sanki.Yapay bir şeyler var gibi.Yukarıda da bahsettim bloom aşamadında bir koku çıkıyor o bile rahatsız ediyor.

Aslında natural ya da yıkanmış kabulümüz ancak bunlar farklı bir içecekmiş gibi geliyor.Kahvenin kimyası bozuluyor sanki.Yapay bir şeyler var gibi.Yukarıda da bahsettim bloom aşamadında bir koku çıkıyor o bile rahatsız ediyor.
Ben bu çekirdeği (Funky Berry) farklı reçetelerde denedim. Sürekli yanık kokusu gibi bir koku ve yoğun ekşilik aldım. Filtre kahveye yeni başladım aslında ama yine de bu tür bir demleme beklemiyordum ve elimde natürel bir kahve de olmadığı için farklı bir deneme yapamadım. Sizde de bu tarz bir geri dönüş oldu mu acaba?

Ben bu çekirdeği (Funky Berry) farklı reçetelerde denedim. Sürekli yanık kokusu gibi bir koku ve yoğun ekşilik aldım. Filtre kahveye yeni başladım aslında ama yine de bu tür bir demleme beklemiyordum ve elimde natürel bir kahve de olmadığı için farklı bir deneme yapamadım. Sizde de bu tarz bir geri dönüş oldu mu acaba?
Yani iki zıt durum mevcut. bize kavrumu gösterebilir misin eğer bitmediyse

@Kradonaski nin dediği gibi zıt sayılacak iki durum var. Ekşi geliyorsa ince öğütün derdim ama acı tatlar da mevcut diyorsunuz. Şayet bu tarz asiditeye sahip fermente etkileri olan çekirdeklere alışkın değilseniz bu kahveyi beğenmenizi beklemem. Daha düşük asiditeye sahip kahvelerle biraz damağınızı alıştırmanızı öneririm.
Yine de mevcut durumda ince öğüterek ekşilikten kurtulun derim, süreyi uzatın. Kahve/su oranını da 1/16.5-17 gibi yapıp biraz seyteltin. Bu acılığı azaltmaz, ama biraz sulu gövde daha rahat bir içim sunar. Tatlar da biraz daha transparan hale gelir, damağınız yorulmaz. Afiyet olsun

Öncelikle bu benim V60 ile ilk demleme denememdi. Hario V60 metal ile Hario 01 filtre kağıdı kullandım. 60*5 ölçeğinde ve 50ml ön demleme, kalanı iki parça olacak şekilde 20gr kahve 300 ml su olaraktan demlemeler yaptım. K-max 55 ve 70 ayarlarında öğütmeler de yaptım fakat her zaman demleme esnasında bir yanık kokusu ve demleme sonrasında da yoğun ekşi bir tat ile karşılaştım. Daha önceden birçok kez V60'ta nitelikli kahve tattım. Bu yüzden de genel bağlamda bir tat profilim var diyebilirim. En azından kahvenin bu kadar ekşi ve sulu çıkmaması gerektiğini bilecek kadar tadım yaptım. 50ml ön demleme ve 125+125 demlemelerimde süre hep 2:15 gibi bitti. 60*5'te ise 3:30'da bitti. 60*5 olanın içimi daha yumuşak ve ekşiliği diğerine göre azdı ama yine de kokusu ve tadı diğeriyle benzerdi. Nerede hata yaptığımı @ikoh ile de sürekli konuşuyoruz fakat henüz net bir çözüm bulmuş değiliz. Natürel bir çekirdek alıp denemem gerek sanırım.

Son düzenleme:
Ben hiçbir çekirdeginde sıkıntı yaşamadım ama size gelen kavrum nasıldır bilmiyorum.

Öncelikle bu benim V60 ile ilk demleme denememdi. Hario V60 metal ile Hario 01 filtre kağıdı kullandım. 60*5 ölçeğinde ve 50ml ön demleme, kalanı iki parça olacak şekilde 20gr kahve 300 ml su olaraktan demlemeler yaptım. K-max 55 ve 70 ayarlarında öğütmeler de yaptım fakat her zaman demleme esnasında bir yanık kokusu ve demleme sonrasında da yoğun ekşi bir tat ile karşılaştım. Daha önceden birçok kez V60'ta nitelikli kahve tattım. Bu yüzden de genel bağlamda bir tat profilim var diyebilirim. En azından kahvenin bu kadar ekşi ve sulu çıkmaması gerektiğini bilecek kadar tadım yaptım. 50ml ön demleme ve 125+125 demlemelerimde süre hep 2:15 gibi bitti. 60*5'te ise 3:30'da bitti. 60*5 olanın içimi daha yumuşak ve ekşiliği diğerine göre azdı ama yine de kokusu ve tadı diğeriyle benzerdi. Nerede hata yaptığımı @ikoh ile de sürekli konuşuyoruz fakat henüz net bir çözüm bulmuş değiliz. Natürel bir çekirdek alıp denemem gerek sanırım.
Hocam kahveyi 2:15 ile 3:30 arasında bir aralikta denediyseniz diyecek pek bir şey kalmıyor bana. Suyu değiştirmeyi denediniz mi diyeceğim ama iyice kafa bulandirmak da istemem

Forumdaki bu paylaşımı seviyorum, neredeyse her konuda farklı bir beğeni var:) benim için Funky Berry bu senenin en iyilerindendi mesela ve hatırı sayılır derecede çekirdek denediğimden bu benim için şaşırtıcı oldu.

Hocam kahveyi 2:15 ile 3:30 arasında bir aralikta denediyseniz diyecek pek bir şey kalmıyor bana. Suyu değiştirmeyi denediniz mi diyeceğim ama iyice kafa bulandirmak da istemem
Suyu da değiştirdim hocam. Erikli ve Nestle kullanıyorum. İkisi arasında da değiştirdim. Sıcaklığa kadar oynadım ama sonuç aynıydı. Sanırım bu çekirdeği salacağım artık :)

Forumdaki bu paylaşımı seviyorum, neredeyse her konuda farklı bir beğeni var.

Zaten bu farklılıklar, fikirler, yaklaşımlar ve bilgi paylaşımı bu tarz forumları ayrıcalıklı, güzel kılıyor. Yoksa insan bu kadar zaman ayıramaz. 👌🏻🙂

Geri