• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pahalı kahveden isteyerek ayıp mı etmişim onu anlamadım yazışma olunca?

Montag uygulaması çekirdek kahve aldığınızda istediğiniz bir kahveyi ikram ediyorlar.
Bu 250 gramı 300 küsür TL olan kahvenin v60 demlemesi de olabilir sütlü bir flat white veya ice latte vs ne istiyorsanız. @Gigesa
Siz bunu yazdıktan sonra aklıma şu geldi: Geçen ay eşimin Bomonti tarafında işi vardı ben de Montaga uğrayıp bir paket Aruco almasını istemiştim. Şimdi eşime hatırlatınca verdiği cevap: 1 tane bedava kahve kartı verdiler unutturma da vereyim sana 🤦

Tartışmaların arasına ufak bir şey sıkıştırmak istiyorum, Kiba espressoda gayet iyi...

Etiyopya Bochisa espresso kavrum için demleme önerisi alabilir miyim?

Etiyopya Bochisa espresso kavrum için demleme önerisi alabilir miyim?

Pdi modlu gaggia classic, eureka crono ve buzdağı su ile

92 derece
27-28sn
19gr => 38-40 gr çıktı

Bende düzen bu şekilde Bochisa için.

Makine, öğütücü ve su bilgileri verirseniz belki daha net tavsiyeler olur.

Pdi modlu gaggia classic, eureka crono ve buzdağı su ile

92 derece
27-28sn
19gr => 38-40 gr çıktı

Bende düzen bu şekilde Bochisa için.

Makine, öğütücü ve su bilgileri verirseniz belki daha net tavsiyeler olur.
Buzdağı su ve 92 derecede hedef süreyi bir deneyeyim bakayım. Çok teşekkürler

Colombia Funky Berry için demleme önerisi alabilir miyim?

Santarosacılar muhakkak Funky Berry denesinler derim. İlk yudumda kesin Santarosa bu, Montag alengirli bir isim yapıştırmış geçirmiş fiyatı dedim, yanılmışım. Her yudumda renk değiştirdi, inanılmaz meyvemsi bir kahve Santarosa gibi tekdüze ve yorucu bir kahve değil, çok kompleks ve temiz içimli.
Kenya içinse ayrı bir başlık açmam lazım. Bu sene çok Kenya denedim özellikle KafeinKültür Ichuga ve Grizzly Kiandu akılda kalmıştı. Ama bu bambaşka bir şey, farklı bir klansmanda değerlendirilmesi gerek. Baharatlarla çeşnilendirilmiş bir portakal suyu demek istiyorum.

abi son santarosa'mı 150 liraya içmişim.. bu 375 diyo:ROFLMAO:
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Ben de kafede içtim zaten. Evet fiyatlar uçuk gerçekten ben de bu ay seçilirler ve sağlam bir indirim yaparlarsa alacağım bu çekirdekleri.
Ama çekirdek Santarosa'ya göre üst segment, bunu net bir biçimde söyleyebilirim(Bu sene hem Gordion hem Cleancup kavrumlarını denedim).

Santarosacılar muhakkak Funky Berry denesinler derim. İlk yudumda kesin Santarosa bu, Montag alengirli bir isim yapıştırmış geçirmiş fiyatı dedim, yanılmışım. Her yudumda renk değiştirdi, inanılmaz meyvemsi bir kahve Santarosa gibi tekdüze ve yorucu bir kahve değil, çok kompleks ve temiz içimli.
Kenya içinse ayrı bir başlık açmam lazım. Bu sene çok Kenya denedim özellikle KafeinKültür Ichuga ve Grizzly Kiandu akılda kalmıştı. Ama bu bambaşka bir şey, farklı bir klansmanda değerlendirilmesi gerek. Baharatlarla çeşnilendirilmiş bir portakal suyu demek istiyorum.

En son alımım içinde Funk Berry de vardı. 12 Kasım Kavrumu, dün heyecanla açıp Pazar günü merkla açıp denememi yaptım. Sanırkm bu kahve pey niş bir örnek, muhtemelen ya çok sevilir ya da hiç sevilmez. Ben ikinci kısımda yer alıyorum, hiç beğenmedim. Dediğiniz gibi yoğu meyvemsi, asiditesi yüksek bir kahve. Benzetmemi maruz görün kötü mahsül genç bir şarabı içmek gibiydi.
Tamamen kişisel bir zevk muhtemelen bir başkası çok sevecek öve öve bitiremeyecektir çünkü çok özel kendine has bir tadı var. Sadece, bana göre değilmiş. Hani çok meyvemsi, ekşi, asiditesi yüksek tatları beğenmeyenler için hatırlatma babında eklemek istedim.

Aralık ayı Montag alımlarınız ile ilgili reçetelerinizi ve fikirlerinizi bu başlığa yazabilirsiniz. Şimdiden Güzel Alımlar Dilerim :)

Espresso olarak öneriniz var mı?

Kavurucu: Montag
Çekirdek: Kahete, Kenya
Demleme Aracı: V60
Oran: 12:200 (95C)
Öğütüm: C40, 19 click
Filtre: Hario 40'lı Kutu
Su: Kuzeyden 1.5lt.
Döküş Yöntemi (gr): 40*5
Döküş Saniyeleri: 0+45+70+90+110

Kavurucu: Montag
Çekirdek: Huehuetenango, Guatemala
Demleme Aracı: Kalita 185
Oran: 15:250 (93C)
Öğütüm: C40, 23 click
Filtre: Orijinal 185
Su: Kuzeyden 1.5lt.
Döküş Yöntemi (gr): 50+100+100
Döküş Saniyeleri: 0+45+su max. seviyeden yarıya düştüğünde

En son alımım içinde Funk Berry de vardı. 12 Kasım Kavrumu, dün heyecanla açıp Pazar günü merkla açıp denememi yaptım. Sanırkm bu kahve pey niş bir örnek, muhtemelen ya çok sevilir ya da hiç sevilmez. Ben ikinci kısımda yer alıyorum, hiç beğenmedim. Dediğiniz gibi yoğu meyvemsi, asiditesi yüksek bir kahve. Benzetmemi maruz görün kötü mahsül genç bir şarabı içmek gibiydi.
Tamamen kişisel bir zevk muhtemelen bir başkası çok sevecek öve öve bitiremeyecektir çünkü çok özel kendine has bir tadı var. Sadece, bana göre değilmiş. Hani çok meyvemsi, ekşi, asiditesi yüksek tatları beğenmeyenler için hatırlatma babında eklemek istedim.
Bu bahsi geçen kahve için yorumunuz harika ''genç bir şarabı içmek gibiydi'' Santa Rosa içinde oldukça doğru bir yorum olurdu. Umuyorum aynı çekirdekler değildir.

Bu bahsi geçen kahve için yorumunuz harika ''genç bir şarabı içmek gibiydi'' Santa Rosa içinde oldukça doğru bir yorum olurdu. Umuyorum aynı çekirdekler değildir.
İlk yudumda bana da doğrudan Santarosa yi hatırlatmıştı ama kesinlikle bu çok daha kompleks bir meyvemsiliğe sahip

Demleme Rehberi

Demleme önerisine gelirsek, karışık, çok adımlı reçetelerdense basit, tekrar edilmesi kolay reçetelerden tarafız (simple but complex). Hasat dönemlerinde titizlikle seçtiğimiz kahvelerin potansiyeli birkaç kilit değişkene dikkat ederek rahatlıkla ortaya çıkmaktadır. Bunlar öğütme ayarı ve bıçak kalitesi, kullanılan suyun mineral dengesi ve sıcaklığı, ve kahve ile suyun oranıdır.
Dükkanlarımızda kullandığımız ve başlangıç noktası olarak alabileceğiniz demleme reçetesi ise

18g orta kalınlıkta öğütülmüş kahve (Comandante 20-22 click)
Ön demleme: 50g 93°C su
30. sn: 180 grama tamamlanacak kadar su
1:30. dk: 300 grama tamamlanacak kadar su
Suyu döktükten sonra nazik bir “spin” ile kahve yatağını düzleştirin
Toplam süre yaklaşık 3:15-3:30

Kahvenin TadıÖğütme AyarıDemlenme Süresi
EkşiİnceltilmeliUzatılmalı
AcıKalınlaştırılmalıKısaltılmalı

Bu reçete sadece bir öneri olup kullandığınız ekipman, su, ve değirmene göre farklılıklar gösterecektir. Damak zevkinize göre istediğiniz doğrultuda uyarlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Videoda Cafec TH-3 filtre kağıdı için 16 click kullanım mevcut.
Cafec Abaca filtre kağıdı içinde aynı click sayısını uygulayabilir miyiz? @UTKUx54

Geri