• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Merhaba tüm yorumları eksiksiz okudum f/p olarak kafama yattı ve almaya karar verdim son olarak aklıma takılan Camouflage desenli olarak satılan model ile siyah olan model arasında nasıl bir fark var yani desen boyama şeklinde mi yoksa kaplama şeklinde mi uzun kullanımda soyulacak bir durumu varsa düz siyah versiyonunu alayım. Soyulma kalkma solma gibi bir durum yaşamazsınız kaliteli bir kaplama veya boya diyebilicek birisi varmıdır kullananlardan.

Merhaba tüm yorumları eksiksiz okudum f/p olarak kafama yattı ve almaya karar verdim son olarak aklıma takılan Camouflage desenli olarak satılan model ile siyah olan model arasında nasıl bir fark var yani desen boyama şeklinde mi yoksa kaplama şeklinde mi uzun kullanımda soyulacak bir durumu varsa düz siyah versiyonunu alayım. Soyulma kalkma solma gibi bir durum yaşamazsınız kaliteli bir kaplama veya boya diyebilicek birisi varmıdır kullananlardan.
Bende siyahı vardı, sıkıntı çıkınca kamuflaj olanla değiştirdiler sağolsunlar. Kamuflaj desen boyadan ziyade sanki siyah üzerine plastik kaplama gibi duruyor, hemen çıkacak gibi durmuyor ama uzun vadede nasıl olur bilinmez. İki desen arasındaki bir fark da kamuflaj desenli olan siyaha göre daha pürüzlü yani elden kayma ihtimali daha düşük.

@Molent sizin yorumunuz nedir?

Firma ile görüştüm ürün üzerinde boyama veya kaplama yok lazerle desen işleniyormuş ve lazer işlemesi ile oluşan renk değişimi ürünün kendi rengiymiş dolayısıyla zamanla renk atma veya soyulma gibi şeyler olmaz birtek aşınma olabilir ki o sertlikteki malzemede de aşınma olacağını da zannetmiyorum PE HDPE gövde ısı dayanımı -42ºC +86ºC arasıdır deniliyor. Metalurji mühendisi değilim ama ürün gerçekten tatmin edici özelliklerde.

Bu arada öğütüm yaparken elimden kaymasını bir nebze olsun azaltır diye semi kamuflaj deseni sipariş verdim.

Deneyimlerimi paylaşırım kullandıkça.

Aeropress için öğütüm yapan varsa kaç klikten başlamak lazım yardımcı olabilecek var mı ? :)

Bugün elime ulaştı koku sorunu olmasın diye 1 saate yakın havalandırdım. Sonra 8 10 gr kahve öğütüp attım. Plastik kokusu kayboldu, kalıcı koku olur mu acaba diye korkuyordum. 8 klik tk denedim zorlanmadan öğüttü, v60 için 18 klik denedim onu da hızlıca öğüttü ama sanki biraz ince geldi yarın 20 klik deneyeyim diyorum. Gözle görünür düzeyde bir dengesiz öğütüm yok gibi geldi bana. Elde de kötü hissettirmiyor açıkçası, atom karınca gibi işini güzel yapıyor ele avuca sığıyor. Alışana kadar üst kapak çıkma sorunu yaşayacağım sanırım, biraz kolay bırakıyor. Atanıp iş güç sahibi olabilirsem tercihimi g50'den yana kullanmak için bir sebebim olacak, uzun kullanımda sorunu yaşamazsam.
Moka pot ve v60 için referans klik paylaşımlarını ilgiyle takip ediyor olacağım.

Ben v60 için 14-18 kullanıyorum. Düşük gramajda yada tek döküşlerde 12ye indiğim bile oluyor. Firma v60 için 18-24 referans etmiş ama her değirmenin kendine özgü klik aralığı var galiba. Aynı marka modelde farklı aralıklar olabiliyormuş.

Ben v60 için 14-18 kullanıyorum. Düşük gramajda yada tek döküşlerde 12ye indiğim bile oluyor. Firma v60 için 18-24 referans etmiş ama her değirmenin kendine özgü klik aralığı var galiba. Aynı marka modelde farklı aralıklar olabiliyormuş.
Kendi adına söyleyeyim şaşırtıcı bir aralık verdiniz. Ben 18-22 arası kullandım bu zamana kadar. Daha aşağı indiğimde acılık oluyordu.

başlarda 14-18 arası geziyordum. sonrasında 18-24 arasında daha tutarlı sonuçlar aldım.

3 kliğe kadar oynama olabileceğini okumuştum buradaydı sanırım o bilgi de.

Demleme süresi +25 sn civarında oldu o yüzden biraz kalın mi öğütsem diye düşünmüştüm. Acılık vb yoktu sadece süreye takılmıştım :/ 2-3 demleme sonrasında oturur sanırım ogutum derecesi. Moka pot için 14 denemeyi düşünüyordum v60 için 14 duyunca şaşırdım açıkçası 😅

Kendi adına söyleyeyim şaşırtıcı bir aralık verdiniz. Ben 18-22 arası kullandım bu zamana kadar. Daha aşağı indiğimde acılık oluyordu.
20ve üstünde nerdeyse french presse yakın öğütüm alıyorum. Kendi v60 aralığımı bulduğum içinde sıkıntı etmedim açıkçası. İlhan abi ile görüştüm istersem kontrol edilebileceğini söyledi ama kendi aralığımı bulduğum için kullanmaya devam ediyorum.

3 kliğe kadar teknik fark, 3 klik de kişisel zevk için fark desek 6 klik fark olabilir başkasının tarifinden sizin istediğinize. Yani en sağlıklısı kendi kliginizi kendiniz bulmanız oluyor. Benimkiyle şuan kahvesine göre 15-18 iyi oluyor. French press veya kasuya için 22-24 kullanıyorum.

Türk kahvesinde genelde 8 klik kullanıyorum ama 9 klikte ogutum yaptigim da oluyor. V60 demlemelerimde 19-22 arasi mokapotta ise 15 veya 16.

Türk kahvesinde 7-8 klik v60 18-20 klik aeropress ile 13-15 klikten verim alıyorum 🙂

Türk markası olmasına rağmen hala bir kampanya vs yapmadılar. Direkt 600 TL civarı satmak bana bir tık pahalı geliyor. C2 bile daha ucuza bulunabiliyor. Kasım ayına özel kampanya yapılırsa alabilirim ancak.

Türk markası olmasına rağmen hala bir kampanya vs yapmadılar. Direkt 600 TL civarı satmak bana bir tık pahalı geliyor. C2 bile daha ucuza bulunabiliyor. Kasım ayına özel kampanya yapılırsa alabilirim ancak.
açıklama yaptılar indirim geliyor.

Geri