• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Merhabalar, 2 gün önce pocket i aldım. ayar mekanizması arızalı çıktı klik klik değil de normal vidalama şeklinde dönüyordu. Molent in whatsapp numarasına görüntülerini yolladım, durumu izah ettim. İlk kez böyle bir durum olduğunu ileterek aynı gün bana yeni aparat gönderdiler. Bende ki aparatı da firmaya göndermek için rica ettiler. Gerçekten her aşamada çok ilgili ve hızlılar. Bu benim ilk öğütücüm. Sanırım indirimden G50 de alacağım :) eski ve yeni gelen aparatın fotoğraflarını ekliyorum.
Merhaba öncelikle hayırlı olsun, 2. fotoğraftaki kese veya çanta değirmenle mi geldi size yoksa 2. parçayı gönderdiklerinde mi, eskiden yoktu sanırım yeni eklemişler, taşımak için faydası olur mu yorumlarınızı sorabilir miyim kalitesi hakkında :D

Merhabalar, 2 gün önce pocket i aldım. ayar mekanizması arızalı çıktı klik klik değil de normal vidalama şeklinde dönüyordu. Molent in whatsapp numarasına görüntülerini yolladım, durumu izah ettim. İlk kez böyle bir durum olduğunu ileterek aynı gün bana yeni aparat gönderdiler. Bende ki aparatı da firmaya göndermek için rica ettiler. Gerçekten her aşamada çok ilgili ve hızlılar. Bu benim ilk öğütücüm. Sanırım indirimden G50 de alacağım :) eski ve yeni gelen aparatın fotoğraflarını ekliyorum.
Aynı sorunu ben de yaşadım ve çok ilgililerdi. Hemen yardımcı olup yenisi gönderdiler ve eskisini geri istediler incelemek için.
Ama o kılıf benim de gözüme çarptı güzelmiş 🙂

Bende 2 3 gün önce alime ulaştı 13 klik ten önce öğütüm yapamıyor varmı yaşayan

Ben 7 klike kadar düştüm genelde 7 ya da 8'de tk öğütüyorum. Instagramdan vs iletişime geçin sorunu mutlaka çözeceklerdir, daha önceki yaklaşımları hep olumlu.

Pour over amaçlı bağ, bahçede kullanmak için aldığım pocket geldi. Firma çok ilgiliydi şaşırtıcı derecede iyi bir durum bu. Gönül muhabbet ister kahve bahane diyerek ticaretin doğru ve güzel tarafını da gösteriyorlar.
Screenshot_2022-01-27-16-53-02-212_com.google.android.apps.photos.jpg

Arkadaşlar merhaba, molent pocket ile demlemeleriniz nasıl gidiyor, demleme sürelerinizden ve öğütüm kalınlıklarınızdan biraz bahsedebilir misiniz

Merhabalar. Brew timer uygulamasında molent pocket için ayar yapan var mı ? Varsa paylaşırsanız çok sevinirim

Kasuya 4:6 22 klikte 3 4 sn farkediyor bende o da döküş farkından muhtemelen. Tam ayar yapmadım ama en azından fikir vermesi için yazmak istedim.
Teşekkür ederim. Brew timer da net ayar yapan çıkarsa çok güzel olacak 🙂

Son soğuk kahve deneyimlerimle birlikte Molent Pocket kalın öğütüm referanslarım şöyle:
30 klik: Mırra, Aşırı kalın. Bu seviyeye gelmenizi gerektirecek fazla bir yöntem yok. Soğuk demleme için bile kalın.
28 klik: Soğuk Demleme (Cold brew) için üst sınır olabilir. (Tarifinize göre)
26 klik: Soğuk Demleme
24 klik: French Press kalın, Kasuya, Soğuk Demleme
22 klik: French Press Orta, V60 çok kalın, Soğuk Demleme
20 klik: French Press Başlangıç, V60 kalın, Soğuk Demleme

Zamanında bazı timemore modellerinde kullanıcılar arası kalibrasyon uyuşmazlıkları çok çıkmıştı. Önceki gün @UTKUx54 ile Pocket hakkında konuştuğumuzda ikimizin değirmenleri arasında özellikle Türk kahvesi ayarlarında uyuşmazlık olduğunu gördük. Benim Pocket 7klikten başlayarak makul sürelerde öğütüm yapıyor. 6 kliğe indiğinizde öğütüm çok ince, çevirmek çok kolay ama süre çok uzuyor. Bu yüzden başlangıcı genelde 7 sayıyorum. Yine de zorlanmasın diye Türk kahvesini en çok 8 kliklerde öğütüyorum. Bu kalibrasyon farkının sebibi ne olabilir acaba imkan olsa da değirmenleri yanyana karşılaştırabilirsek keşke. Aklıma aslında farklılık olmayabileceği ihtimali de geliyor. Mesela 0 noktasını tespit ederken kolun düşmekle düşmemekte tereddüt ettiği zamanlar oluyor. Oradan 1 klik farklılık olabilir. Ayrıca herkesin damak tadı farklı olduğundan yöntemlere farklı klikleri referans vermeleri çok normal. Kimi v60da en çok 16 kullanıyordur kimi hafif sevdiği için en çok 20 kullanabilir. Sadece bu durumlar varsa farklılıklar normal sayılabilir. Ama yapısal bir farklılık varsa öğütüm sürelerinden belli olur sanıyorum. Ufuk için 8klikte 7gr kahveyi öğütüm videosunu çekmiştim aşağıya eklerim. Başka pocket kullanıcıları da 8klikte 7gr kahveyi deneyebilirler mi acaba?

pratik buldugum ve severek kullandigim molent pocket icin elimde kayma sorununa bulabilecegim en şık cozumu buldugumu dusunuyorum
*reklam kokan hareketler olmayacaksa calismayi yapan sicak kanli ve tatli insanlarin atolyesini de severek paylasirim :)

Ekli dosyalar

• AFD74E64-C59F-42EE-97B8-AE77EB3A1278.jpeg
    AFD74E64-C59F-42EE-97B8-AE77EB3A1278.jpeg
    60.8 KB · Görüntüleme: 200
Geri