Önemli bir bilgi, ilginize teşekkür ederim bildiğim iyi oldu değerlendirmekte fayda var.En basit konu belki ama reklamlarındaki değirmen ile satın alanlara gönderdikleri değirmenin üzerindeki yazı tipi neden farklı görünüyor diye soru sorunca, cevap vermeyi geçtim soruyu siliyor olmaları garibime gitti.
Slim plus sahibi de olarak: Türk kahvesi özelinde birebir kıyaslama yapmadım ancak ağırlık mesele değilse bence değişim gerektirecek bir yükseltme değil pocket.Ben de timemore slim'i satıp yerine molent pocket edinmeyi düşünüyorum. Timemore u da seyahat ederken daha çok kullanıyordum, molent in daha geniş aralıkta öğütüm yapması ilgmi çekiyor. Tk da demleyebilmek hoş olurdu.
İkisini de kullanmış olanınız varsa tavsiye eder misiniz böyle bir değişikliği?
Merhaba, bildiğim kadarıyla sadece molent pocket da böyle bir sorun var bende de aynı sorun oluyor ama ben biraz fazla sıktığımda açılmıyor eğer bütçeni çok aşmayacaksan G50 daha mantıklı hem yeni renklerde ateş ediyorMerhabalar, forumun yeni üyesiyim. Paylaşımlar çok kıymetli ve en önemli çok seviyeli.
Burada bir beyefendi oğluyla ile birlikte molent pocket videosu çekmiş, youtube'da paylaşmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam çektiği bir videoya cevaben veya düzeltme amacıyla çekmişti. Velhasıl, pocket'in kapağının öğütme esnasında çıktığından bahsetti ki video esnasında 2 kere elinde kaldı. Bu problem pocket'a mı hastır yoksa g50 modelinde de var mıdır? Pocket satın alma niyetindeyken bu durum epey tereddütte bıraktı beni. Statiklenme vs. gibi şu an için sorun etmeyeceğim problemlerin yanında kapağın kolay çıkıyor olması daha önemli. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin. Ben de merak ediyorum. Video güzel olacaktır. Koluna kuvvetelime yeni geçti ürün. @kahvetrip tatilden sonra alacak benden ondan hafta sonuna yetiştirmeyi planlıyorum ilk videoyu bakalım daha hiç deneyemedim ama elde tutuşu ve tasarımı güzel. Bakalım kahve öğütümünde nasıl ?
çok teşekkürler LeventKolay gelsin. Ben de merak ediyorum. Video güzel olacaktır. Koluna kuvvet![]()
üretici ne diyor peki sorunla ilgili? sordunuz mu? g50 ile aralarında ciddi bir fiyat* farkı var. tasarım olarak, g50 ile kıyasladığımızda, en hoşuma giden model yarı kamuflaj modeli olduMerhaba, bildiğim kadarıyla sadece molent pocket da böyle bir sorun var bende de aynı sorun oluyor ama ben biraz fazla sıktığımda açılmıyor eğer bütçeni çok aşmayacaksan G50 daha mantıklı hem yeni renklerde ateş ediyor![]()
Ürün tasarım olarak ve kullanım olarak çok hoş gerçekten ben İlhan bey ile bu konuda görüştüm firmada bu konu hakkında bizlerle hem fikir şuan için bir müdahalede bulunamıyorlar fakat ilerisi için arge çalışmalarının devam ettiğini bildirmişti.üretici ne diyor peki sorunla ilgili? sordunuz mu? g50 ile aralarında ciddi bir fiyat* farkı var. tasarım olarak, g50 ile kıyasladığımızda, en hoşuma giden model yarı kamuflaj modeli oldukamuflaj fikri güzel, siyah cam hazne ve sütlü kahve topuz ile güzel tamamlanıyor.
anladım. üretim seri halinde ise birkaç ay daha beklemek daha mantıklı olacak gibiÜrün tasarım olarak ve kullanım olarak çok hoş gerçekten ben İlhan bey ile bu konuda görüştüm firmada bu konu hakkında bizlerle hem fikir şuan için bir müdahalede bulunamıyorlar fakat ilerisi için arge çalışmalarının devam ettiğini bildirmişti.
Merhabalar,
Sözen'den sonra ilk kez doğru dürüst bir değirmen arayışına girdim. Molent G50 ile Molent Pocket arasında kaldım. Başlıktaki bütün mesajları okudum ancak emin olmak adına yine de sorularımı size sormak istiyorum (anlayışınıza sığınarak).
G50 tekil olarak alındığında dahi Pocket ile arasında azımsanmayacak bir fiyat farkı var. Ve bu durum benim biraz takıntılı olmama neden oluyor.
1) İkisi arasındaki fiyat farkının "tek" nedeni G50'nin daha büyük bir değirmen olması mı? Başka bir "gözle görülür" neden var mı? Örneğin G50'nin "sırf şu özellik için bile Pocket yerine G50 almalısın" diyebileceğiniz bir özelliği var mı?
2) Molent Pocket uzun yıllar dayanabilecek kalitede bir değirmen mi? Alınca yıllarca başka bir değirmen almadan, Sözen'e geri dönmem gerekmeden (ellere sinen o metal kokusu çekilir bir çile değil) kullanabilir miyim?
3) Molent Pocket'in resmi sayfasındaki açıklama kısmında dişi ve erkek burr için "Paslanmaya dayanıklı" ibaresi yer alıyor. Bu "paslanabilir" demek mi?
Ben evde çoğunlukla hep tek kişilik kahve demliyorum. Bu yüzden Molent Pocket bana daha uygun gibi geldi. Eğer alırsam, aldıktan sonra "keşke biraz daha verip G50'yi alsaymışım" der miyim?
Biraz uzun oldu. Ama çekincelerimi anladığınızı umuyorum. Cevabınız için şimididen teşekkürler.![]()
param olsaydı komandante alırdım. molent'e yöneldiyseniz komandante alacak durumda değilsinizdir. G50 ile arada kaldıysanız pocket almaya müsait durumdasınızdır. G50'den komandante'ye 3-5 sene sonra geçecekken pocket ile 1-2 sene sonra geçersiniz. kaldı ki zaten birçok ülkeden daha düşük kalitede çekirdeğe ulaşıyoruz. böyle bir durumda G50 ile pocket arasında kalmanın, statiklenme gibi ufak parametrelerin çıktıya etkileri o kadar da majör değil. ben üzerine düşünmeyi bıraktım, pocket sipariş ettim. izmir'deyseniz buluşalım, alın, istediğiniz gibi inceleyin ya da imalathanelerine gidip inceleyebilirsiniz.Merhabalar,
Sözen'den sonra ilk kez doğru dürüst bir değirmen arayışına girdim. Molent G50 ile Molent Pocket arasında kaldım. Başlıktaki bütün mesajları okudum ancak emin olmak adına yine de sorularımı size sormak istiyorum (anlayışınıza sığınarak).
G50 tekil olarak alındığında dahi Pocket ile arasında azımsanmayacak bir fiyat farkı var. Ve bu durum benim biraz takıntılı olmama neden oluyor.
1) İkisi arasındaki fiyat farkının "tek" nedeni G50'nin daha büyük bir değirmen olması mı? Başka bir "gözle görülür" neden var mı? Örneğin G50'nin "sırf şu özellik için bile Pocket yerine G50 almalısın" diyebileceğiniz bir özelliği var mı?
2) Molent Pocket uzun yıllar dayanabilecek kalitede bir değirmen mi? Alınca yıllarca başka bir değirmen almadan, Sözen'e geri dönmem gerekmeden (ellere sinen o metal kokusu çekilir bir çile değil) kullanabilir miyim?
3) Molent Pocket'in resmi sayfasındaki açıklama kısmında dişi ve erkek burr için "Paslanmaya dayanıklı" ibaresi yer alıyor. Bu "paslanabilir" demek mi?
Ben evde çoğunlukla hep tek kişilik kahve demliyorum. Bu yüzden Molent Pocket bana daha uygun gibi geldi. Eğer alırsam, aldıktan sonra "keşke biraz daha verip G50'yi alsaymışım" der miyim?
Biraz uzun oldu. Ama çekincelerimi anladığınızı umuyorum. Cevabınız için şimididen teşekkürler.![]()
Merhaba,Genellikle french press, çok seyrek Türk kahvesi için Molent Pocket ve Timemore C2 arasında kaldım. Hangi değirmeni tavsiye edersiniz?
Molent Pocket ilk çıktığında alanlardan biriyim. Firmanın bu kadar ilgili bu kadar esnaf yaklaşımı bana geçen hafta G50 de almama sebep olduGenellikle french press, çok seyrek Türk kahvesi için Molent Pocket ve Timemore C2 arasında kaldım. Hangi değirmeni tavsiye edersiniz?