• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 İnceleme ve İlk İzlenimler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar. Zannedersem bunun iki nedeni olabilir. Birincisi her iki öğütümde farklı miktarda kuvvet uygulamış olabilirim, bunu ölçemiyorum. İkincisi de elbette 5 klikle 28 klik aralığı bir hayli geniş ama önceki incelemeleri gördüyseniz bu değirmenin ayarı çok hassas gerçekten. Bu nedenle v60 için öğütümü 30 klik ve yukarısında yapanlar var. Tabii ki bu bahsettiğimiz aralığın yine de geniş olduğu gerçeğini değiştirmiyor. O nedenle bence sorunuz için doğru cevap muhtemelen ilki.

V60 demlemesi için kaç kliği tavsiye edersiniz?

Parçalama ve öğütme farkına açıkçası pek inanmıyorum. Belki toz miktarından kaynaklanıyordur. "ezilerek/parçalanarak" öğütülmüş ve "kesilerek" öğütülmüş çekirdekleri Kruve'da eleyip diğer tüm değişkenleri sabit tutarak yapılan demlemeler kör tadımda ayırt edilebilir mi? Ekipmanı olan birisi bu testi yapabilirse çok makbule geçer.

siz inanmasanızda bilimsel bir gerçek var. Düz bir yüzey ile girintili çıkıntılı bir yüzeyin yüzey alanı farklı oluyor ve buda çözünmeyene etki ediyor. kabacı aşağıda ki çizim gibi düşünü.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    55.9 KB · Görüntüleme: 28
siz inanmasanızda bilimsel bir gerçek var. Düz bir yüzey ile girintili çıkıntılı bir yüzeyin yüzey alanı farklı oluyor ve buda çözünmeyene etki ediyor. kabacı aşağıda ki çizim gibi düşünü.
En az homojenlik kadar önemli bence.Kanıta bile gerek yok.Mızrak gibi bir parça mı ? Yoksa oval hatlara sahip yuvarlak bir parça mi dengeli çözünür?Gayet açik bence

Teoride doğru elbette. Kör tadımda anlayabilir misiniz?

Evet anlaşılıyor hem de net çünkü demlemeniz etkileniyor :)

Bu neden ile insanlar binlerce dolar verdikleri değirmene, yüzlerce dolar verip ssp bıçak alıyorlar:)

Son düzenleme:
Merhabalar, geçtiğimiz gün G50’mi teslim aldım ve hevesle kullanmaya başladım. Üretimde emeği geçen herkese teşekkürler öncelikle, çiçeği burnunda bi kahvesever olarak bildiklerim ve yapmaya çalıştıklarım kadarıyla beklentimi son derece karşılayan bi değirmen diyebilirim G50 için :) umarım, bu kaliteyle ve ilgili hizmet anlayışıyla uzun ticari deneyimleri olur. kullanıcılara bir sorum olacak, başlığa bir yazma sebebim de bu açıkçası. türk kahvesi öğütüp içtim bugün, hem daha önce tk öğütmediğim için merak ettiğimden hem de elimde kahve fabrikası’nın espresso için kavrulmuş papua yeni gine kahvesi olduğundan v60 için deneyimleyemedim değirmeni. yorumlarda da bahsedildiği üzere firmanın verdiği öğütüm aralıkları ne yazık ki şimdilik çok doğru değil, en kısa zamanda revize edeceklerini söylediler sağolsunlar. benim sorum şu, 4 ve 5 klikte denemeler yaptım, suyun sıcaklığını tam olarak ölçemesem de forumda yer alan tk reçetelerine uygun yapmaya çalıştım her şeyi hemen hemen, fakat biraz olması gerekmediğini hissettiğim acı bir tat ile karşılaştım. deneyimli tk içicilerine ve molent kullanıcılarına acaba klik olarak kalınlaştırmalı mıyım, yoksa oranı mı değiştirmeliyim? bunu sormak istedim, şimdiden teşekkürler :)

Merhabalar, geçtiğimiz gün G50’mi teslim aldım ve hevesle kullanmaya başladım. Üretimde emeği geçen herkese teşekkürler öncelikle, çiçeği burnunda bi kahvesever olarak bildiklerim ve yapmaya çalıştıklarım kadarıyla beklentimi son derece karşılayan bi değirmen diyebilirim G50 için :) umarım, bu kaliteyle ve ilgili hizmet anlayışıyla uzun ticari deneyimleri olur. kullanıcılara bir sorum olacak, başlığa bir yazma sebebim de bu açıkçası. türk kahvesi öğütüp içtim bugün, hem daha önce tk öğütmediğim için merak ettiğimden hem de elimde kahve fabrikası’nın espresso için kavrulmuş papua yeni gine kahvesi olduğundan v60 için deneyimleyemedim değirmeni. yorumlarda da bahsedildiği üzere firmanın verdiği öğütüm aralıkları ne yazık ki şimdilik çok doğru değil, en kısa zamanda revize edeceklerini söylediler sağolsunlar. benim sorum şu, 4 ve 5 klikte denemeler yaptım, suyun sıcaklığını tam olarak ölçemesem de forumda yer alan tk reçetelerine uygun yapmaya çalıştım her şeyi hemen hemen, fakat biraz olması gerekmediğini hissettiğim acı bir tat ile karşılaştım. deneyimli tk içicilerine ve molent kullanıcılarına acaba klik olarak kalınlaştırmalı mıyım, yoksa oranı mı değiştirmeliyim? bunu sormak istedim, şimdiden teşekkürler :)

Merhaba.

3-5 click aralığı bence gayet makul bir aralık bu değirmen için. Ben de denemelerimde, daha yüksek araliklarin (7-8 click gibi) olması gerekenden bir miktar kalın sonuç verdiğini gördüm. Elinizdeki kahve çekirdeği tipi ya da demleme kaynaklı revizyonlar yaparak daha iyi bir sonuç alabileceğinizi düşünüyorum.

Selamlar arkadaslar
TK icin acilik sorunu cok cok buyuk ihtimalle kullanilan cekirdegin tipi ile ilgili. Yemen cekirdekleri ya da Arabica dan ornegin alacaginiz bir TK blendi ile test yapabilir misiniz? 4 click tk icin uygun aralik diyebilirim.

son olarak v60 icin cekirdek cekirdek degissede 40-42 clickde ben cogunlukla uygun sonuclar alinabilecegini dusunuyorum. Haftasonu yapilacak Ankara bulusmasinda elek testleri de yaparken aralik konusunda da bir ortak calisma yapip forumda paylasabiliriz diye dusnuyorum.

çok teşekkürler vakit ayırıp yanıtladığınız için, yeni kahvelerim ulaştığında tekrar deneyip deneyimlerimi yazacağım :)

edit: coffee department pedra azul ile deniyorum birkaç gündür ve bahsettiğim acılık bu denemelerde en ufak bile mevcut değil. öneriyorum, tekrar teşekkürler :)

Son düzenleme:
Merhaba.

3-5 click aralığı bence gayet makul bir aralık bu değirmen için. Ben de denemelerimde, daha yüksek araliklarin (7-8 click gibi) olması gerekenden bir miktar kalın sonuç verdiğini gördüm. Elinizdeki kahve çekirdeği tipi ya da demleme kaynaklı revizyonlar yaparak daha iyi bir sonuç alabileceğinizi düşünüyorum.

Kendi kendime cevap veriyorum gibi olacak ancak yaptığım denemeler neticesinde bir sure sonra edindiğim kanaat, G50’de 2-3 click’in Türk Kahvesi icin daha uygun olacağı yönünde oldu.

Kendi kendime cevap veriyorum gibi olacak ancak yaptığım denemeler neticesinde bir sure sonra edindiğim kanaat, G50’de 2-3 click’in Türk Kahvesi icin daha uygun olacağı yönünde oldu.

Bu aralar 4-6 click’te geziyorum, aslında keyif alıyorum ama siz böyle diyince epey merak ettim 2-3 click’te deneyip yorumumu yazarım, teşekkürler...

Coffee Department'tan Peru El Remanzo'yu Molent g50'de 36'da denedim ve ekşi bir tat aldım. Ekşiliği gidermek için kendimce 6 click indirdim ama yine ekşi tatlar almaya devam ettim. Kahve demleme konusunda çok yeni olduğum için sorunun tam olarak nerede olduğunu anlayamıyorum. Sizce burada ne yapmalıyım.
Bazı arkadaşlar kahvenin meyvemsi koktuğunu söylemiş ama ben öyle bir koku alamadım. Kahveyi kavrulma tarihinden 8 gün sonra açtım.

Coffee Department'tan Peru El Remanzo'yu Molent g50'de 36'da denedim ve ekşi bir tat aldım. Ekşiliği gidermek için kendimce 6 click indirdim ama yine ekşi tatlar almaya devam ettim. Kahve demleme konusunda çok yeni olduğum için sorunun tam olarak nerede olduğunu anlayamıyorum. Sizce burada ne yapmalıyım.
Bazı arkadaşlar kahvenin meyvemsi koktuğunu söylemiş ama ben öyle bir koku alamadım. Kahveyi kavrulma tarihinden 8 gün sonra açtım.
Aşağıdaki konuyu okumanızı tavsiye ederim. Demleme ile ilgili bir çok hatayı, yardımı ile düzeltebilirsiniz.

Aşağıdaki konuyu okumanızı tavsiye ederim. Demleme ile ilgili bir çok hatayı, yardımı ile düzeltebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Bu tablodan hareketle öncelikle oranı 1'e 16 yerine 1'e 20 yapacağım.
Başka tavsiyelerde bulunan arkadaşlarımız da olursa bize yol göstermesi açısından sevindirici olur..

Geri