• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 İnceleme ve İlk İzlenimler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muec

Üye
İsim
muec
Daha fazla  
İsim
muec
Öncelikle herkese merhabalar. Uzun süredir forumlarda hakkında az inceleme bulunduğu için şüpheyle yaklaşılan Molent G50'nin naçizane bir incelemesiyle karşınızdayım. Öncelikle bu işin profesyoneli olmadığımı ve daha önce Comandante kullanmadığımı (kıyaslamam isteneceğinden emin olduğum için) belirteyim.

İlk olarak ben neden Molent aldım? Bundan önce Timemore C2 modelini kullanıyordum ve filtre öğütümünden çok memnundum. Ancak hem Türk kahvesini çok seven hem de Cafflano Kompresso edinerek espresso denemeleri de yapmak isteyen biri olarak C2 modelinin bu incelikler için uygun olmaması beni yeni bir değirmen arayışına itti. Bu noktada 850 lira gibi bir rakama hem TK hem espresso hem de filtre için öğütüm yapabilen başka bir değirmen olmayışı beni otomatikman Molent G50'ye yöneltti. Meşhur Kahvetrip incelemesiyle değirmene bakışım hepten olumlu bir hal aldıysa da çok fazla kullanıcı yorumu görememek bir miktar endişelendiriyordu. Bu nedenle hem bu forumda hem diğer forumda hem de instagram'da g50 kullanıcısı olduğunu gördüğüm arkadaşlara yazdım ve hepsi de sağ olsun geri dönüş yaparak değirmenin performansından çok memnun olduklarını söylediler ve ben de hem bunlara dayanarak hem de yerli bir firmaya destek olmak amacıyla sipariş verdim. Değirmen bu sabah elime ulaştı ve ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle değirmenin şu ana kadar bana verdiği hissiyatı tek kelimeyle tanımlayacak olsam bu "premium" olurdu. Gerçekten kutusundan tasarımına, bir miktar ağır oluşundan elde tutarken verdiği hissiyata kadar her şey bana oldukça üst düzey hissettirdi. Eleştirileri dikkate alarak üst tarafa ekledikleri kapak çok şık olmuş. Ayrıca ayar mekanizmasının plastikten kroma çevrilmesi de hem kalite hem de dayanıklılık hissiyatı katmış. Henüz çok yeni denemeye başladığım için yalnızca iki öğütüm yaptım, ikisi de düşük kliklerde. İki öğütümü de yıkanmış bir Peru çekirdeğiyle yaptım. İlk öğütümde 7.5 gr kahveyi 6 klikte 18 saniyede tamamen öğüttü (bunun fotoğrafını ekleyeceğim). İkinci denemede ise 15 gram kahveyi 5 klikte toplam 33 saniyede öğüttü. Fotoğraftan ne kadar belli olur bilemiyorum ama son derece tutarlıydı her iki öğütüm de. Gün içerisinde v60 için gelecek çekirdekle filtre öğütümünü de ekleyeceğim bu başlığa.

Genel olarak değerlendirmek gerekirse gerek öğütümü gerek tasarımı ile g50'nin bende oluşturduğu ilk izlenimin son derece olumlu olduğunu söyleyebilirim.

Edit: 28 klikte öğütüm fotoğrafı eklendi.
Edit 2: Alt haznenin Comandante'deki gibi koyu ve camdan mamül olması hem kahveyi korumak açısından hem tasarım açısından hem de suya tutup yıkayabilme kolaylığı açısından hoş olmuş ancak bir eksi olarak öğütülen kahvenin az da olsa bir kısmının haznede kalmasını söyleyebilirim.
Edit 3: 4 klikte öğütüm fotoğrafı eklendi. 8 gram kahveyi önceki öğütümlere nazaran daha kuvvet uygulayarak öğüttüm, toplam 15 saniye sürdü. Arkadaşlar, it works!

Ekli dosyalar

• IMG_20200709_105420.jpg
    IMG_20200709_105420.jpg
    70.5 KB · Görüntüleme: 175
  • IMG_20200709_113410.jpg
    IMG_20200709_113410.jpg
    80.2 KB · Görüntüleme: 165
  • IMG_20200709_113444.jpg
    IMG_20200709_113444.jpg
    82.1 KB · Görüntüleme: 173
  • IMG_20200709_113524.jpg
    IMG_20200709_113524.jpg
    68.1 KB · Görüntüleme: 199
  • IMG_20200709_132009.jpg
    IMG_20200709_132009.jpg
    150.7 KB · Görüntüleme: 215
  • IMG_20200709_145201.jpg
    IMG_20200709_145201.jpg
    128.7 KB · Görüntüleme: 185
Son düzenleme:
hayırlı olsun güle güle kullanın. ben de kompresso almamla birlikte timemore c1 den terfi etmem gerektiğini gördüm. kompresso g50 ikilisini detaylı inceleyip buraya yazarsanız çok memnun olurum açıkcası. gözümü molente diktim sanırım.

Tabii ki hocam, kompresso siparişimi de dün gece verdim gelince g50 ile nasıl bir ikili olduklarını yazarım.

Yüklediğim fotoğraf 6 klikten. Demlemeyi 5 klikte yaptım ve gayet beğendim. Satıcı 1 yıldır 3-4 klikte denemeler yaptığını ve değirmenin zarar görmediğini söyledi. Bir sonraki TK demlememi 4 klikte yapıp fotoğrafını eklerim.
alanlar oldukça inceleme okumak güzel, türk kahvesine kadar inebiliyor mu?

28 klikte 15 gram kahveyi 25 saniyede öğüttü. Filtre öğütümü Timemore'dan bir tık fazla güç istiyor. Sonuç gayet tutarlı. Ayrıca öğütüm aralığının geniş, öğütüm ayarının ise hassas olmasını sevdim, öğütüm üzerinde daha ince oynamalar yapabiliyorsunuz.

Ekli dosyalar

• IMG_20200709_145201.jpg
    IMG_20200709_145201.jpg
    128.7 KB · Görüntüleme: 199
@muec Öncelikle inceleme için elinize sağlık. Güle güle kullanın.

ilk mesaj "15 gram kahveyi 5 klikte toplam 33 saniyede öğüttü. "
sonraki mesaj "15 gram kahveyi 28 klikte 25 saniyede öğüttü"

Hocam ayarı 23 klik artırmanız sadece 8 saniye mi kısalttı süreyi? Bu değerler normal mi. Yazım yanlışı mı oldu? 5 klik ile 28 klik arasındaki süre farkı daha fazla olması gerekmez mi aslında? Merakımdan soruyorum. Ben de bu değirmeni merak ediyordum ve hiç inceleme yoktu.

Merhabalar. Zannedersem bunun iki nedeni olabilir. Birincisi her iki öğütümde farklı miktarda kuvvet uygulamış olabilirim, bunu ölçemiyorum. İkincisi de elbette 5 klikle 28 klik aralığı bir hayli geniş ama önceki incelemeleri gördüyseniz bu değirmenin ayarı çok hassas gerçekten. Bu nedenle v60 için öğütümü 30 klik ve yukarısında yapanlar var. Tabii ki bu bahsettiğimiz aralığın yine de geniş olduğu gerçeğini değiştirmiyor. O nedenle bence sorunuz için doğru cevap muhtemelen ilki.

Daha doğru bir karşılaştırma olması adına sonraki 4 klik öğütümümle 28 klik öğütümümde maksimum güç uygulayarak denerim.

Şu Ürünü ilk çıkardıklarında direk bu şekilde çıkarsalar yada diretmeden hemen 1 Ay içinde revizyona gitseler. Çinden Timemore almak yerine ciddi anlamda düşünüp alacağım bir ürün olurdu. Benim gibi düşünüp Aynı durumda olan Çinden o 6-7 Aylık periyotta çok fazla Timemore alan oldu.Yada bütçesini zorlayabilen Comandanteye yöneldi veya elektrikli baktı.

Ek olarak tabi ögütüm performansı hala soru işareti testler yok ve test ürünleri gönderilmiyor. İncelemelere ulaşamıyorsunuz ürünle ilgili hala ögütüm konusunda büyük bir belirsizlik var. Nisan Agca gibi alanında profosyonel kişilerle görüşülebilir ürünün testi için ve salınım ögütüm vb testleri detaylı olarak yapılıp şefaff bir şekilde paylaşılması gerekiyor.

Şu Ürünü ilk çıkardıklarında direk bu şekilde çıkarsalar yada diretmeden hemen 1 Ay içinde revizyona gitseler. Çinden Timemore almak yerine ciddi anlamda düşünüp alacağım bir ürün olurdu. Benim gibi düşünüp Aynı durumda olan Çinden o 6-7 Aylık periyotta çok fazla Timemore alan oldu.Yada bütçesini zorlayabilen Comandanteye yöneldi veya elektrikli baktı.

Ek olarak tabi ögütüm performansı hala soru işareti testler yok ve test ürünleri gönderilmiyor. İncelemelere ulaşamıyorsunuz ürünle ilgili hala ögütüm konusunda büyük bir belirsizlik var. Nisan Agca gibi alanında profosyonel kişilerle görüşülebilir ürünün testi için ve salınım ögütüm vb testleri detaylı olarak yapılıp şefaff bir şekilde paylaşılması gerekiyor.
Bu konuda size katılmamak mümkün değil çünkü ben de o bahsettiğiniz 6-7 aylık periyotta Timemore'a yönelmiştim aynı nedenlerden 😄 Ben ortaya çıkan ürünün fiyatına göre gayet başarılı olduğunu düşünüyorum, bu yüzden ürünün üreticisi olsaydım Türkiye'de inceleme için göndermediğim kahve profesyoneli kalmazdı zannedersem.

alanlar oldukça inceleme okumak güzel, türk kahvesine kadar inebiliyor mu?
4 klik öğütümüm. Fotoğraftan ne kadar belli oluyor bilemeyeceğim ama Türk kahvesi öğütebiliyor gerçekten. Ki nitelikli Türk kahvesinde bu inceliklere inmiyorlar genelde. Mesela Koray Erdoğdu Comandante normal aksta 11-12 klikte öğüttüğünü yazmıştı. Molent'teki karşılığı 13-14'tür zannedersem.

Ekli dosyalar

• IMG_20200710_124402.jpg
    IMG_20200710_124402.jpg
    128.2 KB · Görüntüleme: 138
Rica ederim ne demek. Yani şu bir günlük kullanımdan her anlamda çok memnunum gercekten. 850 liradan çok 1500 liralık hissettiriyor😁

Siz yine de öyle demeyin, yarın fiyatını 1500 yapmaya kalkmasınlar.😂

Geri