• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 İnceleme ve İlk İzlenimler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
g100 ilk başta sanıyorum tam commandante karşısına konumlandırıldı, özellikle ahşap detaylr bana o izlenimi vermişti ancak o detaylar fiyatı da yukarı çekti sanıyorum, kişisel olarak g50 nin uzaktan görünümü daha çok hoşuma gitti (ikisini ele alıp bakmadım tabi uzaktan izlenimim bu), diğer forumda alan bir arkadaşımızın kruve testi yapmasını bekliyorum o testten de iyi çıkarsa kesin alıcam, ancak bu testler için kullanıcıları beklememiz çok garip, değrmen üreten bir firmanın kullanacak kişilerin hassasiyetlerini bilmeleri ve ona uygun testler yapıp, daha çok kişiye inceleme için ürün gödermeleri gerekirdi beni durduran sadece bu açıkçası.

Valla ben g50'mi çok sevdim kimseye bırakamam arkadaşlar 😂 Buradan bir kez daha @b_atamentes hocama teşekkür ediyorum kendi deneyimini paylaşarak molent almama vesile olduğu için.
Hocam güle güle kullanın lafı mı olur, sonuçta bu forum deneyimlerimizi paylaşmak için :D

Şu Ürünü ilk çıkardıklarında direk bu şekilde çıkarsalar yada diretmeden hemen 1 Ay içinde revizyona gitseler. Çinden Timemore almak yerine ciddi anlamda düşünüp alacağım bir ürün olurdu. Benim gibi düşünüp Aynı durumda olan Çinden o 6-7 Aylık periyotta çok fazla Timemore alan oldu.Yada bütçesini zorlayabilen Comandanteye yöneldi veya elektrikli baktı.

Ek olarak tabi ögütüm performansı hala soru işareti testler yok ve test ürünleri gönderilmiyor. İncelemelere ulaşamıyorsunuz ürünle ilgili hala ögütüm konusunda büyük bir belirsizlik var. Nisan Agca gibi alanında profosyonel kişilerle görüşülebilir ürünün testi için ve salınım ögütüm vb testleri detaylı olarak yapılıp şefaff bir şekilde paylaşılması gerekiyor.

O kadar doğru bir yorum ki, +1000 diyorum.

Kahvetrip'in Molent G50 incelemesinin yayın tarihi 8 Nisan. Benim değirmen arayışlarına girdiğim tarih de aşağı yukarı o tarih. Aradan 1 ay geçti, G50 hakkında başka hiçbir yerde bir kullanıcı tecrübesine rastlamadım. Ben de gittim Timemore siparişi verdim.

Bende G50'yi kullandım ama kruve performansını göremedim cidden merak ediyorum. Bir inceleme için hazırlıklara başlıyorum.

1594454641280.png
Dayanamadım bende aldım aynı timemore c2 ve g50'de deneme için gelirse onla birlikte cmd ve 3lü bir karşılaştırma yapmayı düşünüyorum. Kruve Testide olacak aynen :) .

tabi tabi . Bayadır forumda değildim. Malum iş,ev ve corona denkleminde sürüklenip durduk. Detaylı güzel bir inceleme inşallah yapmaya çalışacağım :)

tabi tabi . Bayadır forumda değildim. Malum iş,ev ve corona denkleminde sürüklenip durduk. Detaylı güzel bir inceleme inşallah yapmaya çalışacağım :)
Çok makbule geçer. İnternette gördüğüm bazı kruve testlerinde testi yapılan değirmenin kaç klikte olduğunu yazmıyorlar bu çok yanıltıcı olabilir. Bir kaç farklı klikte test olursa çok daha güzel olur :) Örneğin Comandante genel v60 kullanımı 20-30 klik arası ise 20-25-30 kliklerde değirmenin performansını görmek çok güzel olur. Aynı şey g50 için de yapılmalı ama molentin yazdığı v60 için olan aralıkların hatalı olduğu söyleniyor. @kahvetrip videosunda v60 için 30 klik üzeri tercih edilebilir demişti. @Bidoz Kafein de 36-42 aralığında değiştiriyorum demişti. Galiba 30-35-40 kliklerde kruve testi performansla alakalı ciddi bilgiler verir.

Arkadaşlar elek testinden ziyade tadsal performansa odaklanmanızı öneririm. Neden derseniz bıçakların çekirdeği öğütmesi ile parçalaması farklı bir durum. :)

Uzun zamandır timemore kullanıp comandanteye geçen bir arkadaşım tadsal olarak fark var ama çok belirgin değil Nitelikli kahveye yeni başlayan biri çok farkına varmaya bilir diye yorumda bulundu.

@kahveanalisti inceleme harika olur sayısal bir veri elde ederiz.

Arkadaşlar elek testinden ziyade tadsal performansa odaklanmanızı öneririm. Neden derseniz bıçakların çekirdeği öğütmesi ile parçalaması farklı bir durum. :)

Uzun zamandır timemore kullanıp comandanteye geçen bir arkadaşım tadsal olarak fark var ama çok belirgin değil Nitelikli kahveye yeni başlayan biri çok farkına varmaya bilir diye yorumda bulundu.

Evet bıçaklar çok önemli. Tada etkisi çok büyük bencede.

Çok makbule geçer. İnternette gördüğüm bazı kruve testlerinde testi yapılan değirmenin kaç klikte olduğunu yazmıyorlar bu çok yanıltıcı olabilir. Bir kaç farklı klikte test olursa çok daha güzel olur :) Örneğin Comandante genel v60 kullanımı 20-30 klik arası ise 20-25-30 kliklerde değirmenin performansını görmek çok güzel olur. Aynı şey g50 için de yapılmalı ama molentin yazdığı v60 için olan aralıkların hatalı olduğu söyleniyor. @kahvetrip videosunda v60 için 30 klik üzeri tercih edilebilir demişti. @Bidoz Kafein de 36-42 aralığında değiştiriyorum demişti. Galiba 30-35-40 kliklerde kruve testi performansla alakalı ciddi bilgiler verir.
Evet ben dün Molent'te 33 klikte çektim örneğin, bir tık ince kaldı. Öğütüm ayarının hassaslığı ile alakalı bir durum. @kahveanalisti hocam el atmışken Molent ile Comandante'nin eşdeğer kliklerini tespit edebilirse çok iyi olur.

Parçalama ve öğütme farkına açıkçası pek inanmıyorum. Belki toz miktarından kaynaklanıyordur. "ezilerek/parçalanarak" öğütülmüş ve "kesilerek" öğütülmüş çekirdekleri Kruve'da eleyip diğer tüm değişkenleri sabit tutarak yapılan demlemeler kör tadımda ayırt edilebilir mi? Ekipmanı olan birisi bu testi yapabilirse çok makbule geçer.

Geri