Bazı sorunları çözmeme yardımcı olmuştu. Teşekkürler
tek kelime ile harika ...Barista Hustle’ın çok geç de olsa izin vermesi sonrası, elimden geldiğince Türkçe'ye çevirmeye çalıştığım Kahve Pusulası. İyi demlemeler dilerim, iyi forumlar
Ekli dosyayı görüntüle 43
tek kelime ile harika ...
Aaaa bunun türkçesi de mi varmış? Aradaki gürbüz, külfetli, dandik'i yorumlamak zor ) Bir kaç güzel çeviri daha var da onları da yazmim
Öğütüm inceltebilirsiniz ya da su sıcaklığını arttırabilirsiniz, ek olarak her döküşten sonra swirl yapabilirsiniz bunlar ekstraksiyon arttiran şeyler, calibre montoya yeni kavrum acıktı 93 derecede demledim ot gibiydi, 97 demledim kendini gösterdi.Bir sorum olacak
Son zamanlarda demlemelerimden, teknik olarak daha başarılı oluyorum. Özellikle süre tutturma, sıcaklık kontrolü, tıkanma olmaması gibi hususlarda.
Niji peru
Calibre peru
Apoollns gold diversa Kosta Rika
G50 35 klik, 92°C, 13-15 gr, v60, kasuya metod, hario japon bol poşet denemelerimde çoğunlukla bildiğimiz patates haşlaması - közlemesi tad alıyorum. Bir türlü tutturamadım. Önceden ayarlı kettle, çelik burr falan yokken reçete tutturamıyordum ama lezzetli oluyordu sanki.
Bu pusulaya göre neyi değiştirmeliyim çözemedim. Yada olması gereken bu da ben mi hep yanlış tadlar aldım.
Pusulaya göre isimlendirirsem sanki çayımsı, sebzemsi tadlar var ama gövdesiz böyle sulu sulu değil. Miktarı azalt ekstasyonu arttır diyor lakin 13 gr denemelerimde de aynı tadlar geliyordu
Kayseride 97 derecede su kaynamış oluyor, koyu kavrum mu tercih edeceğim?Öğütüm inceltebilirsiniz ya da su sıcaklığını arttırabilirsiniz, ek olarak her döküşten sonra swirl yapabilirsiniz bunlar ekstraksiyon arttiran şeyler, calibre montoya yeni kavrum acıktı 93 derecede demledim ot gibiydi, 97 demledim kendini gösterdi.
Direk 97 dereceyle döküş yapabilirsiniz, bazı çekirdekler yüksek sıcaklık seviyor, bunun yerine öğütümü de inceltebilirsinizKayseride 97 derecede su kaynamış oluyor, koyu kavrum mu tercih edeceğim?