• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Herkese merhabalar forumda ve kahvede daha yeniyim. Çoğunlukla v60 demleme yapmayı planlıyorum. Timemore c2 ve molent g50 arasında kaldım. Şuan aliden c2 vergilerle birlikte 500 tl gibi bir fiyata geliyor benim için g50 ise base model şuan 900tl. Alacağım değirmen bana uzun süreler yoldaşlık edecekse 400 lira fark benim için verilebilir. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler
Yaklaşık 6 ay molent kullandım, şu anda da kız arkadaşım kullanmaya devam ediyor. Timemore kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama her gün kullandığınız alet bir sıkıntı çıkardığında karşınızda bir muhattap bulabilmek bence çok değerli. v60da sizi üzmez uzun süre çok rahat bir şekilde kullanırsınız diye düşünüyorum.

Merhaba. Muhtemelen defalarca sorulmuştur ama base ile full arasında ne fark var acaba? Konuda bazı sayfalara baktım ama bulamadım.

Molent özelleştirme-kişiselleştirme +50₺ diyor. Örnek göremedim. Bilgisi olan var mı? Logo isim vs kutuya mı işliyorlar değirmenin gövdesine mi ?

Değirmenin gövde kısmına lazerle işleniyor diye biliyorum. Eğer özelleştirme seçmezseniz Molent yazısı işleniyor.
Dayanamayıp iletişime geçtim. Molente istagramdan yazdım. Hemen whatsapp ile iletişime geçerek fotoğraf örnekleri gönderdi İlhan Bey. sağolsun. Molent Yazısının arkasına tek renk logo fotoğraf baskısı yapılıyor. (gördüğüm kadarıyla) Çözünürlüğü iyi bir Logo bastırmak hiç de fena bir fikir değilmiş. sevdim =) Bir de siyah rengine çok yakışır diye düşünüyorum.
* baskı; evet lazer ;)
Molent g50 kullanan arkadaşlar, zamanla tutma yerinde renk solması yazıların silikleşmesi gibi şeylere şahit oldunuz mu?

Dayanamayıp iletişime geçtim. Molente istagramdan yazdım. Hemen whatsapp ile iletişime geçerek fotoğraf örnekleri gönderdi İlhan Bey. sağolsun. Molent Yazısının arkasına tek renk logo fotoğraf baskısı yapılıyor. (gördüğüm kadarıyla) Çözünürlüğü iyi bir Logo bastırmak hiç de fena bir fikir değilmiş. sevdim =) Bir de siyah rengine çok yakışır diye düşünüyorum.
* baskı; evet lazer ;)
Molent g50 kullanan arkadaşlar, zamanla tutma yerinde renk solması yazıların silikleşmesi gibi şeylere şahit oldunuz mu?
Ben molent logosu kaldırılıyor sanıyordum, büyük bir ihtimalle öyle olduğunu düşündüğüm için yazmıştım iyi ki iletişime geçmişsiniz. Kusura bakmayın yanlış anlaşılma için, hemen düzenliyorum.

Ben molent logosu kaldırılıyor sanıyordum, büyük bir ihtimalle öyle olduğunu düşündüğüm için yazmıştım iyi ki iletişime geçmişsiniz. Kusura bakmayın yanlış anlaşılma için, hemen düzenliyorum.
Estağfurullah ne kusuru. Örnek fotoğraf koyarlarsa sayfalarına sanırım daha faydalı olur. Benim gördüğüm fotoğrafların bazılarında cidden Molent yazısı sanki yokmuş gibi de görünüyor. Açıdan kaynaklı yada bir ihtimal gerçekten molent yazısının yerine müşterinin istediğini basmalarından kaynaklı da olabilir. Ben Molent olsam kendi yazımı kaldırmazdım =) Hoş bir yazı stili gerçekten.

* baskı; evet lazer ;)
Örnek fotolar varsa bizimle paylaşabilir misiniz? Eşim için yaptırmayı düşünüyorum ama nasıl olur bilemedim.

Bu aralar değirmenin kolu takılıp kalıyor çıkaramıyorum gövdeden. İki üç kere ileri geri vurmam gerekiyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Çözüm bulabildiniz mi? Bir de sıfır ayarını yaparken bazen burr u taktıktan sonra sıfıra getiriyorum sonra bire alıyorum birinci ayarda bıraktığımda kolu kol sabitçe aşağı düimüyor ama hafif güçle kol dönüyor. Sonra tam ayarlayamadım diye düşünüp tekrar açıp burr u içinde hafif çevirip öyle takıyorum o zaman sıfır ayarı tam oluyor. Bu durumu benden başka yaşayan var mı bu normal midir?

Gemiye giderken yanımda götürmek için Nanopresso ve Barista Kit’in yanına Molent g50 almıştım. Kız arkadaşımı da nitelikli kahve bataklığına sokup V60 aldırınca benim Molent’i kaptırdım... Geçenlerde 1ZPRESSO’daki indirimle K-Pro alacaktım kendime ancak Molent g25’i o kadar övdü ki İlhan Abi... Sırf satış sonrası desteği ve firmanın genel duruşu bile kendini kanıtlamış 1ZPRESSO’yu değil de kim bilir ne zaman çıkacak olan g25’i beklemeye itti beni. Aynı dönemlerde hem Knobgrinder hem 1ZPRESSO’daki ara ara gelen indirimler hem de Molent g25.... Çok heyecanlı günler bekliyor bizi 😂

Selamlar değirmende bölgesel sürtmeler normalmiş bu başlıkta okuduğuma göre içim biraz rahatladı. Kahvenin tazeliğine göre espresso için burr ayarını bayağı değiştirmem gerekiyor. Yeni aldığım kahvede 5 klikte aynı sonucu alırken biraz beklemiş kahvede 2 ye düşmem bile gerekiyor. Bu herkeste böyle mi? Bu durumda standartı sağlamak biraz zorlaşıyor.

Daha önce Timemore Slim/Slim Plus veya Chestnut G1 kullanıp Molent G50 alan arkadaşlar uzun süreli kullanım deneyimleri nedir? Uzun süreli kullanımda ya da kullanırken herhangi bir sorun yaşadınız mı? (Merkezleme problemi, homojen öğütmeme vb.)

Geri