• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

10 gün önce 800 lira olan değirmen bir anda 1000 lira olunca tüketici ister istemez bir durup düşünüyor. Molent tarafında da işlerin çok kolay olmadığını tahmin edebiliyorum fakat bu zam bana da çok geldi açıkçası. Almayı düşünenlerden biriydim özellikle de yerli olduğu için ama fiyatlar bu civarda olduğu sürece maalesef başka firmaya yöneleceğim.

Kasım indiriminde molenti 699tl gibi gayet makul bir fiyata aldım. İlk değirmenim çinden vegi dahil geçen yıl 350 tl ye aldığım (bu sene vergi dahil 550 tl civarı)çelik burr lü bir değirmendi. Onu işyerine bırakınca kasımda fiyatta gayet cazip olunca düşünmeden aldım. Topuzunun çabuk çıkması, 3-4 klikte sürtünme sesi olması ve dış boyanın çabuk aşınması dışında öğütümü gayet tutarlı ve başarılıydı. İddialı fiyatlarla piyasaya girdikten sonra fiyat güncellemesi zamana yayılabilirdi. Halihazırda döviz kurları gevşemişken gelen zamma tepki olabilir. Comandante için alım gücü farkı öne çıkıyor. Yoksa avrupada alan vatandaş için 250 tl:)
Küçük bir düzeltme yapmak istiyorum, Avrupa’lı vatandaşın 1 eurosu’nu 1 TL gibi düşünmek doğru değil. 230 euro Almanya’da da ciddi para. Bu hesaplama çokça yapılıyor ama ne dolar için ne euro için doğru değil, kalan konularda yorumlarınıza katılmamak elde değil :)

Bahsedilen fiyat artışından hemen önce alabilen son şanslılardan biriyim sanırım. Daha önce Hario Skerton çakması, 100 liralık dandik bir el değirmeni kullanıyordum ve V60 demlemek mümkün bile olmuyordu çok fazla toz çıkardığı için. Aldığım günden beri G50'den inanılmaz memnunum. Öğütümün homojenliğini ve çıkan tozun ne kadar az olduğunu çıplak gözle bile görebiliyorum. Forumda uzun zamandır bir değirmen araştırıyordum ve neredeyse her değirmen tartışmasının Comandante üzerine yoğunlaştığını gördüm. Eminim Comandante inanılmaz bir üründür, kullanmadığım için yorum yapamam bu konuda ama bu kadar kişi yanılıyor olamaz. Fakat değirmen için böyle devasa bir bütçe ayıramayacak biri için G50 bence oldukça güzel bir alternatif. CMD veya Timemore kullanmadığım için kıyaslama yapma şansım yok ama inceleme videolarını izledim. Gördüğüm kadarıyla bu değirmenler arasında performans açısından büyük farklar yok ve olan bu farkların da aradaki fiyat uçurumunu karşılamayacağı fikrindeyim. Bu sebeple G50 için verdiğim paraya sonuna kadar değdiğini söyleyebilirim. Ekipman konusunun sınırı yok, her zaman üstüne biraz daha koyup daha iyisi olsun diyebilirsiniz. Fakat bu bütçeler dahilinde bir değirmen almayı düşünüyorsanız ve sürekli karşınıza "Üzerine X lira daha koy, Y ürününü al." gibi öneriler çıkıyorsa bütçenizi zorlamayıp G50 alabilirsiniz, kesinlikle işinizi görecektir. En azından benim şahsi tecrübem bu şekilde oldu. Ayrıca müşteri hizmetleri hakkında söylenen olumlu her şeye katılıyorum, aldığım hizmetten ve üründen çok memnunum.

Kalitesizlik maliyeti arttırır arkadaşlar. Kalitenin maliyeti artırdığı düşüncesi günümüzde geçerli değil. İlgili konu hakkında ders notu bırakıyorum :)

Son düzenleme:
Küçük bir düzeltme yapmak istiyorum, Avrupa’lı vatandaşın 1 eurosu’nu 1 TL gibi düşünmek doğru değil. 230 euro Almanya’da da ciddi para. Bu hesaplama çokça yapılıyor ama ne dolar için ne euro için doğru değil, kalan konularda yorumlarınıza katılmamak elde değil :)
Urfa'dan selamlar. Almanya'da asgari ücret kabaca 1500-1600 euro arasında. 2019'a kadar bizim asgari ücret de TL bazında benzer olduğu için bizdeki bir lira onlardaki bir euro gibiydi. Yurtdışında gezerken alışveriş yaparken tl veriyorum gibi düşününce psikolojim daha az etkileniyordu:-)

Arabica'daki molentlerin güncelliği konusunda şüheleri olan arkadaşlar için güncelleme yapayım. Bildiğim kadarıyla ürünün son güncellemesinde öğütme koluna kapak, topuzun altında rulman eklenmişti ve öğütme ayar kısmı çelikten plastiğe geçmişti. Arabica'dan yeni satın aldığım üründe kapaklı kol ve topuz altında rulman mevcut. Tek farklı yani öğütme ayarının hala çelik olması. Bu da statik konusunda biraz sorun yaratsa da öğütüm kalitesi üzerinde herhangi bir sorun yaratmıyor. Aynı zamanda base model fiyatına satış yapmalarına rağmen kutu ve kapaklı yedek kavanoz ile birlikte göndermişler. Sitede şu an satışta gözükmüyor ama site güncellenirse bakılmaya değer diye düşünüyorum.

Edit: Aşağıda @Osmansevgili düzeltmiş (teşekkürler), yeni üretilen molentlerin ayar mekanizması plastikten çeliğe geçmiş. Yani ürün molentin son sattığı ürünle bire bir aynı, gönül rahatlığıyla Arabica'dan da alışveriş yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Arabica'daki molentlerin güncelliği konusunda şüheleri olan arkadaşlar için güncelleme yapayım. Bildiğim kadarıyla ürünün son güncellemesinde öğütme koluna kapak, topuzun altında rulman eklenmişti ve öğütme ayar kısmı çelikten plastiğe geçmişti. Arabica'dan yeni satın aldığım üründe kapaklı kol ve topuz altında rulman mevcut. Tek farklı yani öğütme ayarının hala çelik olması. Bu da statik konusunda biraz sorun yaratsa da öğütüm kalitesi üzerinde herhangi bir sorun yaratmıyor. Aynı zamanda base model fiyatına satış yapmalarına rağmen kutu ve kapaklı yedek kavanoz ile birlikte göndermişler. Sitede şu an satışta gözükmüyor ama site güncellenirse bakılmaya değer diye düşünüyorum.
Hocam tam tersi plastikten çeliğe geçti, plastik eski çelik yeni

Rekabet kaliteyi getirir derler. Ben rekabet olduğunu düşünmüyorum. Rekabet olsa bu denli fiyat artışı yapılamaz bence...

Genel çerçevede son günlerde gelen zamlardan haberiniz varsa eğer bu zammın da çok normal, olması gerektiği düzeyde olduğunu görürsünüz. Zam sadece karlılık oranlı olmaz. İşletmenin olası risklere göre bu zamları yapması çok normal.

evet herkes olası risklere karşı zam yapıyor. Bunu herkes yapınca kriz oluyor. İnsanlarda olası risklerden dolayı temel tüketim haricinde keyfi şeylere para harcamak istemiyor. Sonra firmalar batıp duruyor...

Son düzenleme:
Bu konuyu hayretle izliyorum. Kahvelere zamlar geliyor diger tum ekipmanlara zamlar geliyor. Malesef molent degirmenede zam geldi. Ama hersey ucuzlamis sadece molentin fiyati artmis gibi bir algi var bu baslikta.

Disaridan bakilinca cok sacma gorunuyor bu durum neden (sadece) molente bu tepki yahu, sayfalar boyunca yapilan zam konusuluyor ancak diger zamlar bu konunun ceyregi kadar konusulmuyor.

Arkadaslar anliyorum molent orta segmentte cok iyi bir secenek ancak diger herseyde oldugu gibi bunada zam geldi malesef. Ancak hicbirine tepki yokken buna verilen bu tepki (linc) hissiyati yaratti bende ve bu durum beni rahatsiz etti

Linç degil ki bu. Yazilanlarin icinde bir surude oneri var. Hem sadece molent degil diger markalara da elestiri yapmisiz. Bu baslik altinda yumurya fiyatlarinida tartisabiliriz ama ayni kapiya cikar. A marka yumurta firması yumurtayi 1 tl yerine direk 1.5 tl ye satabiliyorsa o sektorde tavuk sayısı azdır dedik. Firma ilgilisine bu girisiminden dolayı takdir eden bir mail attım daha önceden. Ama öneri olarakta keske fiyat artışini yeni bir özellik yanında bir farklılıkla yapsa bu kadar göze batmaz diye öneride bulunduk. Kotü seyler yazmadık bence.

Linç degil ki bu. Yazilanlarin icinde bir surude oneri var. Hem sadece molent degil diger markalara da elestiri yapmisiz. Bu baslik altinda yumurya fiyatlarinida tartisabiliriz ama ayni kapiya cikar. A marka yumurta firması yumurtayi 1 tl yerine direk 1.5 tl ye satabiliyorsa o sektorde tavuk sayısı azdır dedik. Firma ilgilisine bu girisiminden dolayı takdir eden bir mail attım daha önceden. Ama öneri olarakta keske fiyat artışini yeni bir özellik yanında bir farklılıkla yapsa bu kadar göze batmaz diye öneride bulunduk. Kotü seyler yazmadık bence.
Katılıyorum. Kimse ürünü kötülemedi tepki sadece fiyat için. Sırf yerli veya müşteri hizmetleri iyi diye bir ürünü bu kadar övmemelisiniz. Müşteri geri bildirimi güzeldir. Teknik açıdan da tavsiyelerin yazılabileceği bir yer güzel olurdu @Molent

Sırf yerli diye ovmekmi?
Sadece musteri hizmetleri iyi diye ovmekmi?
Bunlara cevap vermek bile zul gelir bana

Ekonomi okumus, biraz olsun ekonomi bilen birisi olarak;

Fiyatlatlarin artisi sadece arzla ilgili bisey degildir. Burada talep, talebin esnekligi, arzin esnekligi, hammadde eksikligi, hammadde maliyet artisi, endirekt malin fiyatlari, ucretlerin degiskenligi, vergiler, malin niteligi(zorunlu mal, luks mal, kotu mal snop mal...). Cok cok fazla degisken vardir.

evet herkes olası risklere karşı zam yapıyor. Bunu herkez yapınca kriz oluyor. İnsanlarda olası risklerden dolayı temel tüketim haricinde keyfi şeylere para harcamak istemiyor. Sonra firmalar batıp duruyor...

Kusura bakmayın ama buradaki sorunun molent ile alakasını bulamadım.

Oyun oynayanlar bilir ekstra özellik açmak için belli bir efor sarfetmek gerekir. Aldığınız maaş aslında sizin iş için ayırdığınız zamandır. Siz kendi yaptığınız iş üzerinde bu dileğinizi düşünün. Ekstra iş yapacaksınız ama maaşınız aynı kalacak. Eğer bu sizin için sorun teşkil etmeyecekse bu kişisel yaklaşımdır. Herkes için bu yaklaşımı beklemeniz hatalı olur.

Geri