• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Şaşırmamak lazım mevcut düzende. Ben şahsen almayı düşünüyordum ama sürecin iyi yönetilmediğini düşünüyorum finansal açıdan. Başka alternatiflere yöneldim

Şunu anlamıyorum, bu manuel değirmenler, çelik burr olanların fiyatı neden bu kadar yüksek. Gerçekten maliyetini çok merak ediyorum. Sadece molent değil, 2200 lira olan Comandante için de durum aynı.

Bir güncellemedir gidiyor. Zammın adını güncelleme yapmışlar.

Şunu anlamıyorum, bu manuel değirmenler, çelik burr olanların fiyatı neden bu kadar yüksek. Gerçekten maliyetini çok merak ediyorum. Sadece molent değil, 2200 lira olan Comandante için de durum aynı.

Arge, reklam bütçesi, sponsorluklar, maaşlı çalışan elemanlar vs vs...

Şimdi bu çinden burr getirtme olayını düşününce zam mantıksız geldi. Arge olmaması gerek zaten hazır ürün? Reklam için de forum ve instagram gayet yeterli.

Aslında kahve fiyatlarıyla kıyaslayınca 3 kg kahve parası...

Şimdi bu çinden burr getirtme olayını düşününce zam mantıksız geldi. Arge olmaması gerek zaten hazır ürün? Reklam için de forum ve instagram gayet yeterli.
O zaman sizi uygun fiyatlı ürünler üretmeye davet ediyorum. Madem bu kadar basit aydınlatın lütfen bizi.
Fiyatların yüksekliği bir yana dursun, emeğin bu kadar basite indirgenmesini hoş bulmuyorum.

O zaman sizi uygun fiyatlı ürünler üretmeye davet ediyorum. Madem bu kadar basit aydınlatın lütfen bizi.
Fiyatların yüksekliği bir yana dursun, emeğin bu kadar basite indirgenmesini hoş bulmuyorum.
Bu kadar basit olduğunu söylemedim. Lafı çarpıtıyorsunuz sadece. Bir önceki sayfada 1000 tlyi bile hak ettiğini söyledim kendim de kullanıyorum bu ürünü. Burrların tanesinin 5 dolar olması sizi gerçekten de rahatsız etmedi mi?

Arkadaş mesajı silmiş sanırım ya da hesabı silindi tam olarak anlamadım fakat paylaşılan linki bırakıyorum.

Bu kadar basit olduğunu söylemedim. Lafı çarpıtıyorsunuz sadece. Bir önceki sayfada 1000 tlyi bile hak ettiğini söyledim kendim de kullanıyorum bu ürünü. Burrların tanesinin 5 dolar olması sizi gerçekten de rahatsız etmedi mi?
Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak gerekir. Suçlama yapmıyorum, fikrimi söylüyorum. Yazdığınızı en az 5-6 kere okudum ve hep aynı şeyi anladım. Fikrim hala geçerli, münakaşa olmaması adına bu diyaloğa daha fazla yazmayacağım. Bende de molent g50 var, fiyat yüksekliği bir yana dursun demiştim zaten. Keşke daha uygun olsaydı bütün ekipmanlar.

Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak gerekir. Suçlama yapmıyorum, fikrimi söylüyorum. Yazdığınızı en az 5-6 kere okudum ve hep aynı şeyi anladım. Fikrim hala geçerli, münakaşa olmaması adına bu diyaloğa daha fazla yazmayacağım. Bende de molent g50 var, fiyat yüksekliği bir yana dursun demiştim zaten. Keşke daha uygun olsaydı bütün ekipmanlar.
Aslında farklı düşünmüyoruz hocam tartışacak bir şey yok. Benim için comandantenin de 2300₺ olması saçmalık keşke her şey uygun olsaydı. Fakat dünyanın her yerinden insanların bunu kullanması, tariflerin comandanteye uygun verilmesi ve yapılan argeden dolayı anlayışla karşılayabiliyorum. Attığım o linkte kullanılan malzeme ve hrc (rockwell sertliği) yazmadığı için önyargılı olmamaya çalışıyorum. Fakat masraf olarak gözükecek en büyük parçanın burr olduğunu düşününce bence büyük sıkıntı var.

Ben rekabet oldugunu dusunmuyorum. 4 tane markanin ismi var. Comandante molent timemore sözen. Ağırlıklı olarak bunlar var. Sözeni hic saymiyorum. Firmaların haliyle maksimum kar elde edebilecekleri fiyat politikaları olacak. Ama yinede molent firmasının çok yeni bir firma olduğunu düşünüyorum. Geçen gün bende molent g50 almak için firmayı aradım. Ayın 15 ine kadar ürün olmayacağını söylediler. Bir ara sözen firmasına bayağı hayıflanmıştım. Kaç kuşaktır bu işteler neden kendilerini gelistirmemisler diye. Sonra kendime bir kac tane yapmayı bile düsündüm. Bu arada 2 aydır kahveyle ilgileniyorum. Fakat uzun bir süre cnc taşlama kalıp döküm isleriyle uğrastım. Sonra uğraşma al bir molent dedim kendime. Formlarda da tutarlı öğütümleriyle ilgili bayağı yorumlar var. Ama ellerinde ürün olmadığını olmayan ürünede zam geldiğini öğrenince hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Ama fiyat konusunda umuyorum ki en azından yine kahvekulubu uyelerine bir kampanya yaparlar...

Arkadaş mesajı silmiş sanırım ya da hesabı silindi tam olarak anlamadım fakat paylaşılan linki bırakıyorum.

İç sesim:

Molenti savunmamalıyım, molenti savunmamalıyım, molenti savunmamalıyım.... Sonra forumda adım çıkar üreticiyi destekliyor diye, sonra sinirlenip mesaj atarlar Türk üretici'nin arkasında durdum diye. Genel olarak Maliyetleri bildiğimi söylememeliyim, talaşlı üretim nedir anladığımı anlatmamalıyım. Krom, çelik ve cam kavanozların bile fiyatlarının tek tek 6 ayda yüzde 300 arttığından, doların, asgari ücretin, vergilerin ve enflasyonun arttığından bahsetmemeliyim. Adım markayı koruyor diye çıkacak. Ürünün kaliteli olduğunu düşünüyorum diye falan hiç söylememeliyim, üreticinin ürününün arkasında olduğunu, bir yere kaybolmadığını, bugüne kadar yaşanmış tüm sorunlara çözüm olduğunu bunların da bir maliyeti olduğunu "Kalite'nin maliyetli" olduğunu falan anlatmamalıyım. İnternet sitesinden, ödeme yöntemine var olan komisyonların arttığını, kasımdan beri kargo anlaşmalarının 3 kere zamlandığını falan söylememeliyim. İnsanları bu ekonomik şartlarda gelecek yıl da karşımızda görmek istiyorsak artık Yeni Türkiye'de bunun bir bedelinin olduğundan bahsetmemeliyim. Objektif bakmıyor olurum, zengin çocuğu olurum, öğrenci ne yapsın olurum. Sanki ülkeyi ben yönetiyorum ya anasını satim.

Aslında var ya hiç biri umrumda değil 35 yaşında adamım bildiğimi söylemekten değil istemeden de olsa ben bunları yazıyorum diye Molent'e zarar veriririm diye korkuyorum. Bunları bilin arkadaşlar. Görmek isteyen görür zaten de, görmek istemeyen lütfen "Zamlandı demek ki bunlar fırsatçı!" demeden önce bir daha tarttsın. Mal zamlanınca satış azalır kar da düşer, üreticiler rekabetçi piyasalarda zam yapmayı sevmezler. Molent'e bu kadar ön yargılı insanlar varken hatta çok zor "keyfi" zam yapmak.
👏👏👏

İçimden geçenleri okuyunca bir şeyler de ben yazayım istedim.

Zamanında bu forumda degirmenler bazında resmen "değirmen savaşları" diye adlandıracağımız tatlı atışmalar oldu. WhatsApp gruplarında birbirine yükseklip, fanatiklik yapıp tartışmalar uzayıp grubu terk edenler dahi çıktı. O dönem burr konusu açılınca @uralavci hocamla özelden konuşup, daha uygun maliyete yerli üretilebilir mi diye üzerine kafa dahi yorduk. Kendi firmamın (medikal sektör) Çin ile iş diyalogu olmasından kaynaklı ek vergilerden de haberim olduğundan en yukarıda arkadaşın bahsettiği linke benzer bir siteden 1000 burr için bir pazarlığa tutuştum :) sonuç öyle sitede yazanlar gibi değil öncelikle belirtmeliyim:) internet ortamında her yazan rakamı maliyeti budur işte 3 5 dolarlık malzemeleri bize kitliyorlar bakış açısından kurtulabilmeliyiz.

Ha şu da kesinlikle bir gerçek ki 1000 liralar 2500 liralar bir el değirmeni için çok çok yüksek fiyatlar ve pahalı evet. En klişe tabirle ülkenin asgari ücretiyle 3 yerli değirmen veya 1 ithal değirmen alabilmemiz oldukça hüzünlü ve sinir bozucu. Ama bunun sebebi bence üreticinin kar marjını yüksek tutması değil de bizim bu tarz nitelikli metal türevi malzemeleri çok yüksek maliyetle almamız olmızdır.

Bir degirmeni oluşturan parçaları hammaddeden başlayarak bir düşünürsek sanırım bir ahşap topuz yerlidir😁😁 düşünün ki nitelikli alüminyum ve paslanmaz da ithal olarak ve dövizle alınır hatta onu işleyen makinelerin kalitelisi, uzun yıllar ayni kalibrasyonda aynı parçaları aynı kalitede vereni de dövizledir, o makineleri aldığın krediler dövizle, hatta ve hatta son donem o makinelerin başında maliyetten kaynaklı kalifiye eleman çalıştıramayıp, vasıfsız işçi bile çalıştırsan, çalışanın isverene reel maliyet artışı %25 30lardadır.

Neyse fazla uzattım, "Büyük resmi görme ders notu" gibi oldu ama idare edin kahve sever dostlarim😁😅😇

Molent firmasına tavsiyem fiyatını yeni özelliklerle arttırması olur. Aynı ürünü 800 iken 1200 tl ye satması çok göze batıyor. Comandante milin hatvesini azaltıp red clik demis ve 300 tl lere satıyor. Alanlarda mutlu, daha cok clik daha çok hassasiyet. Bir mil ve somun 300 tl ler. Bence iyi bir strateji. Mikrometrenin üzerindeki hassas ayar gövdesini koysan bu fiyatlara çıkamazsın.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210107-205351.png
    Screenshot_20210107-205351.png
    308.8 KB · Görüntüleme: 98
Kasım indiriminde molenti 699tl gibi gayet makul bir fiyata aldım. İlk değirmenim çinden vegi dahil geçen yıl 350 tl ye aldığım (bu sene vergi dahil 550 tl civarı)çelik burr lü bir değirmendi. Onu işyerine bırakınca kasımda fiyatta gayet cazip olunca düşünmeden aldım. Topuzunun çabuk çıkması, 3-4 klikte sürtünme sesi olması ve dış boyanın çabuk aşınması dışında öğütümü gayet tutarlı ve başarılıydı. İddialı fiyatlarla piyasaya girdikten sonra fiyat güncellemesi zamana yayılabilirdi. Halihazırda döviz kurları gevşemişken gelen zamma tepki olabilir. Comandante için alım gücü farkı öne çıkıyor. Yoksa avrupada alan vatandaş için 250 tl:)

Geri