Benim düşüncem doğrusunun bu olduğu.Şaşırmamak lazım mevcut düzende. Ben şahsen almayı düşünüyordum ama sürecin iyi yönetilmediğini düşünüyorum finansal açıdan. Başka alternatiflere yöneldim
Daha bu sabah sipariş vermiştim. Bu sefer zamdan önce ucundan yakalayabildim demek kiCaffe house'un sitesinde g50 yok şuan. Zammı fark edince kaldırdılar herlade![]()
Şunu anlamıyorum, bu manuel değirmenler, çelik burr olanların fiyatı neden bu kadar yüksek. Gerçekten maliyetini çok merak ediyorum. Sadece molent değil, 2200 lira olan Comandante için de durum aynı.
O zaman sizi uygun fiyatlı ürünler üretmeye davet ediyorum. Madem bu kadar basit aydınlatın lütfen bizi.Şimdi bu çinden burr getirtme olayını düşününce zam mantıksız geldi. Arge olmaması gerek zaten hazır ürün? Reklam için de forum ve instagram gayet yeterli.
Bu kadar basit olduğunu söylemedim. Lafı çarpıtıyorsunuz sadece. Bir önceki sayfada 1000 tlyi bile hak ettiğini söyledim kendim de kullanıyorum bu ürünü. Burrların tanesinin 5 dolar olması sizi gerçekten de rahatsız etmedi mi?O zaman sizi uygun fiyatlı ürünler üretmeye davet ediyorum. Madem bu kadar basit aydınlatın lütfen bizi.
Fiyatların yüksekliği bir yana dursun, emeğin bu kadar basite indirgenmesini hoş bulmuyorum.
Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak gerekir. Suçlama yapmıyorum, fikrimi söylüyorum. Yazdığınızı en az 5-6 kere okudum ve hep aynı şeyi anladım. Fikrim hala geçerli, münakaşa olmaması adına bu diyaloğa daha fazla yazmayacağım. Bende de molent g50 var, fiyat yüksekliği bir yana dursun demiştim zaten. Keşke daha uygun olsaydı bütün ekipmanlar.Bu kadar basit olduğunu söylemedim. Lafı çarpıtıyorsunuz sadece. Bir önceki sayfada 1000 tlyi bile hak ettiğini söyledim kendim de kullanıyorum bu ürünü. Burrların tanesinin 5 dolar olması sizi gerçekten de rahatsız etmedi mi?
Aslında farklı düşünmüyoruz hocam tartışacak bir şey yok. Benim için comandantenin de 2300₺ olması saçmalık keşke her şey uygun olsaydı. Fakat dünyanın her yerinden insanların bunu kullanması, tariflerin comandanteye uygun verilmesi ve yapılan argeden dolayı anlayışla karşılayabiliyorum. Attığım o linkte kullanılan malzeme ve hrc (rockwell sertliği) yazmadığı için önyargılı olmamaya çalışıyorum. Fakat masraf olarak gözükecek en büyük parçanın burr olduğunu düşününce bence büyük sıkıntı var.Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak gerekir. Suçlama yapmıyorum, fikrimi söylüyorum. Yazdığınızı en az 5-6 kere okudum ve hep aynı şeyi anladım. Fikrim hala geçerli, münakaşa olmaması adına bu diyaloğa daha fazla yazmayacağım. Bende de molent g50 var, fiyat yüksekliği bir yana dursun demiştim zaten. Keşke daha uygun olsaydı bütün ekipmanlar.
Arkadaş mesajı silmiş sanırım ya da hesabı silindi tam olarak anlamadım fakat paylaşılan linki bırakıyorum.
![]()
[Hot Item] Conical Burr Grinders
Model NO.: 38-901D1; 38-902B2 Type: Conical Burr Grinders Application: Commercial Degree of Grind: Fine Grind Power Source: Electric Grind Speed Adjustment: Adjustablewww.made-in-china.com
İç sesim:
Molenti savunmamalıyım, molenti savunmamalıyım, molenti savunmamalıyım.... Sonra forumda adım çıkar üreticiyi destekliyor diye, sonra sinirlenip mesaj atarlar Türk üretici'nin arkasında durdum diye. Genel olarak Maliyetleri bildiğimi söylememeliyim, talaşlı üretim nedir anladığımı anlatmamalıyım. Krom, çelik ve cam kavanozların bile fiyatlarının tek tek 6 ayda yüzde 300 arttığından, doların, asgari ücretin, vergilerin ve enflasyonun arttığından bahsetmemeliyim. Adım markayı koruyor diye çıkacak. Ürünün kaliteli olduğunu düşünüyorum diye falan hiç söylememeliyim, üreticinin ürününün arkasında olduğunu, bir yere kaybolmadığını, bugüne kadar yaşanmış tüm sorunlara çözüm olduğunu bunların da bir maliyeti olduğunu "Kalite'nin maliyetli" olduğunu falan anlatmamalıyım. İnternet sitesinden, ödeme yöntemine var olan komisyonların arttığını, kasımdan beri kargo anlaşmalarının 3 kere zamlandığını falan söylememeliyim. İnsanları bu ekonomik şartlarda gelecek yıl da karşımızda görmek istiyorsak artık Yeni Türkiye'de bunun bir bedelinin olduğundan bahsetmemeliyim. Objektif bakmıyor olurum, zengin çocuğu olurum, öğrenci ne yapsın olurum. Sanki ülkeyi ben yönetiyorum ya anasını satim.
Aslında var ya hiç biri umrumda değil 35 yaşında adamım bildiğimi söylemekten değil istemeden de olsa ben bunları yazıyorum diye Molent'e zarar veriririm diye korkuyorum. Bunları bilin arkadaşlar. Görmek isteyen görür zaten de, görmek istemeyen lütfen "Zamlandı demek ki bunlar fırsatçı!" demeden önce bir daha tarttsın. Mal zamlanınca satış azalır kar da düşer, üreticiler rekabetçi piyasalarda zam yapmayı sevmezler. Molent'e bu kadar ön yargılı insanlar varken hatta çok zor "keyfi" zam yapmak.