• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Merhaba, şuanda satın aldık yeni seri gelecek değil mi sitede eski resimler mevcut :)

tabii hocam, en yeni haliyle gönderiliyor. tekrar yenilendiğinde de yenilenen kısmı dilerseniz yolluyorlar hatta sağolsunlar, çok iyi bir hizmet anlayışları var :)

Tutus ergonomisi olarak eger eliniz cok cok ufak degilse molent in tutus yaptiginiz yerdeki iceri dogru kavisli yapisi kola dogru dairesel gucu aktarma acisindan cok basarili bence.
Edit

Ne kadar belli olur bilmiyorum ama tutus yaptiginiz kisim iceri dogru hafifteb kavis aliyor.

bu arada benim eliminde referans olarak alacaksaniz eger basketbol topunu tek elle kavrayabildigimi soyleyeyim :-) ama eliniz cok ufak degilse kavramada sorun yasamazsiniz.
image.jpg

Yaklaşık bir aydır özellikle espresso öğütümü için memnuniyetle kullandığım Türk malı el değirmenidir.

Ürün elime geçtiğinde ilk düşündüğüm kahveyi aslında düzenli tüketen bir insan olmama rağmen nitelikli kahveden ne kadar bihaber olduğumdu. Önerilen kahveleri alıp, evime yakın bir kahvecide öğüttürüp espressomu evde yapıyordum. Buna bağlı olarak da zaman zaman espresso öğütümünü doğru ayarlayamamış oluyorlardı. - belki de benim evdeki makinem onlarin makinesinden farklı olduğu içindir. Evde Delonghi bco 431 kullanıyorum. Şimdi v60 ekipmanı almayı planlıyorum. - Defalarca yanlış öğütülen kahve nedeniyle makinemi zorladım. Neyse ki bir sey olmadı. Daha sonra kahvenin öğütüldükten sonra çok hızlı aroma kaybettiğini öğrendim. Kahve çekirdeğinin kavrulma tarihinin de bir o kadar önemli olduğunu öğrendim. Bunları bilmezken aldığım kiloluk dark roast arabica kahve paketleri evde hala duruyor. Tozlanmaya mahkumlar.

@Bidoz Kafein vasıtasıyla kahveyi demlemeden önce tartmam gerektiğini, kahve çekirdeklerinin kavrulma tarihinin önemini ve eve öğütücü almam gerektiğini fark ettim. Piyasada el değirmeni olarak iki seçenek bulunuyordu. Biri fiyati 1600 civarı olan commandante, diğeri de sanırım 500 civarı olan çin malı timemore du. Bidozkafein, bir de Türk malı yeni bir ürünün pazara girdiğini ve memnun olduğunu söyledi. Timemore espresso inceliğine inemiyormuş, commandante de red clix denilen ayrı satılan aparatın da alınması gerekiyormuş.
Tüm bu bilgilerin ışığında, bütçemi de göz önünde bulundurarak ve fiyat performans açısından değerlendirerek Molent G50 satın aldım. Ahşap kutuda ve yedek haznesiyle geliyor. Ben espresso çekimi için 6 clickte kullanıyorum ve oldukça memnunum. Yıllardır kahve içtiğimi sandığım ve hatta starbuckstan kahve aldığımı düşününce de kendime gülüyorum.

Beni nitelikli kahveyle tanıştırdığı için buradan @Bidoz Kafein e tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Teşekkürler detaylı bilgiler için, bir sonraki seferde ince öğütüm denemenizi de tavsiye ederim. Öğütme hissiyatı bazen çok değerli bilgiler verebiliyor.

Slim ile ince öğütümlerde kayda değer bir sorun yaşanmazken (Bugün Slim ile 17 gram çekirdeği 9 klikte 51 sn civarında öğüttüm), C1 ile ince öğütümlerde süreler uzayabiliyor. Comandante her öğütüm seviyesinde, benzer güç ile öğütüm sağlıyor, bu da konforu arttırırken, öğütüm süresini uzatabiliyor.

Ergonomi olarak dediğiniz gibi Timemore un desenli tasarımı, tutuş kolaylığı sağlıyor. Comandante ise çok daha kalın ve yüzeyi nispeten pürüzsüz. Molent bu ikisinin arasında mı yoksa daha mı iyi o konuda fikrinizi merak ediyorum.

Timemore filtre öğütümlerde, süre olarak comandanteye göre çok daha kısa sürüyor. Molent kısmında tecrübeniz nasıl?

Son zamanlarda Slim, C1, Hario, Comandante o kadar çok kullanıp, inceledim ki, sorular fazla olduysa kusura bakmayın :)

Estağfurullah hocam forumdaki bu sorular, cevaplar, deneyim paylaşımları vs. Türkiye'de nitelikli kahve kültürü geliştikçe nasıl daha önce bana tercihlerimde yardımcı olduysa aramıza henüz katılmamış veya yeni katılacak olan arkadaşlarımıza da ileride aynı şekilde yardımcı olacaktır. Hatta bu fikirden yola çıkarak markalardan bağımsız olarak burada ve diğer başlıklarda paylaşılan karşılaştırmalara dair bilgileri tek bir başlık altında toplayarak ileride değirmen seçme noktasına gelen arkadaşlara kolaylık sağlayabiliriz :)

Daha sağlıklı yorum yapabilmek adına ilk fırsatta Timemore ile espresso inceliğine inip öğütme hissiyatını tecrübe etmeyi isterim.

"Comandante hakkında her öğütüm seviyesinde, benzer güç ile öğütüm sağlıyor, bu da konforu arttırırken, öğütüm süresini uzatabiliyor." yorumunuza sonuna kadar katılıyorum.

Tutuş ergonomisi olarak Molent'in kıvrımlı bir gövdeye sahip olması ve Comandante'den biraz daha ince olması tutuşu kolaylaştırıyor fakat tutuş hissiyatı olarak baktığımızda üçünün arasında en beğendiğim Timemore Slim ve C1'deki desenli tasarım oldu tırtıklar kavramayı çok kolaylaştırdığı için öğütüm yaparken çok daha 'sağlam' hissediyorsunuz. Doğru kelime tam olarak 'sağlam' değil fakat aklıma gelen en yakın kelime bu oldu. Molent ise tutuş hissiyatı olarak baktığımda metalik gövdesiyle bana Timemore G1'i anımsattı neredeyse aynı hissiyatı aldım diyebilirim.

Öğütüm süresi kısmında Comandante diğer değirmenlerden (Molent, Timemore, Lido 3) çok daha yavaş fakat diğer değirmenleri kendi arasında kıyaslamam gerekirse Molent Timemore'dan daha hızlı diyemem, tam tersini de diyemem arada "evet net bir şekilde bu daha hızlı" diyebileceğim bir ayrım yoktu birbirlerine baya yakındı bence fakat bu noktada gelecekte bu yazıyı okuyan ve değirmen arayışında hızı önemli bir parametre olarak gören arkadaşlar için eklemek istiyorum 48 mm dişli çapıyla Lido 3 gerçekten hızlı öğütüm sağlayan bir değirmen alma şansınız olursa kaçırmayın. Bunun dışında tekrar iki değirmeni karşılaştırma fırsatı bulursam Timemore ve Molent için bu durumu netleştirmek adına süre hesabı olarak değil ama @Kahveciningalaksirehberi 'nden öğrendiğim aynı gramajda toplam tur karşılaştırmasını yapabilirim.

Umarım sorularınıza karşılık verebilmişimdir :)

Herhangi

Herhangi bir değirmenim yok doğrusu espressoyu da şuanki hario değirmenimde öğütüyorum, güzel olmadığı için de espresso yapmaktan vazgeçtim bir süredir.

@teyyaredenkahve ile konuştuk, slim espresso öğütebiliyormuş. Ben denemedim ama yıllarca sözen ile çok güzel kahveler içtim. Timemore veya Molentin benzer güzel sonuçlar vereceğini düşünüyorum.

@teyyaredenkahve ile konuştuk, slim espresso öğütebiliyormuş. Ben denemedim ama yıllarca sözen ile çok güzel kahveler içtim. Timemore veya Molentin benzer güzel sonuçlar vereceğini düşünüyorum.

C1 ile de minipresso ve TK öğüttüm, demledim. Çok ince pudra kıvamında öğütüm için, süreler uzuyor ama öğütemiyor diye bir durum kesinlikle yok.

Seyahatlerde de aileme TK öğüttüm ve demledim :)

Slim in C1 e göre ince öğütüm için daha rahat öğüttüğünü gözlemledim.

C1 ile de minipresso ve TK öğüttüm, demledim. Çok ince pudra kıvamında öğütüm için, süreler uzuyor ama öğütemiyor diye bir durum kesinlikle yok.

Seyahatlerde de aileme TK öğüttüm ve demledim :)

Slim in C1 e göre ince öğütüm için daha rahat öğüttüğünü gözlemledim.
@teyyaredenkahve forumlarda okuyorum timemore için sorunlardan biri düşük clicklerde sanırım bıçağın giriş geometrisi sebebiyle büyük çekirdekleri içine zor almasıymış. Bu durum çift aşamalı öğütme ile aşılamaz mı?
Eğer burrlar espresso ögütmeye uygun ise ve sadece giriş geotmerisi sorun yaratıyor ise önce çok kalın bir ayarda ilk öğütme yapılıp sonra istenen espresso ayarında öğütüm tamamlanır mesela. Ne dersin bu bir çözüm olur mu?

@teyyaredenkahve forumlarda okuyorum timemore için sorunlardan biri düşük clicklerde sanırım bıçağın giriş geometrisi sebebiyle büyük çekirdekleri içine zor almasıymış. Bu durum çift aşamalı öğütme ile aşılamaz mı?
Eğer burrlar espresso ögütmeye uygun ise ve sadece giriş geotmerisi sorun yaratıyor ise önce çok kalın bir ayarda ilk öğütme yapılıp sonra istenen espresso ayarında öğütüm tamamlanır mesela. Ne dersin bu bir çözüm olur mu?
Ben aslında büyük sorun görmüyorum. C modeli giriş seviyesinde özellikle filtre performansı yüksek olan bir öğütücü.

Filtre öğütüm süreleri o kadar kısa ki, espressoda süreler uzayınca göze batıyor. :)

TK için hem Cmd hem de TM de ben şahsen biraz yoruluyorum :) El değirmenleri böyle. Bir de geleneksel pudra kıvamına inmeye çalışmak, el değirmeni ne olursa olsun yoruyor

Dediğiniz çözüm denenebilir. Daha fazla toz üretir mi bilemedim.

Her zaman dediğim gibi önce hangi amaç için öğütücü alınacak, onu belirlemek lazım.

Elektrikli öğütücü kısmında da hem filtre hem espresso performansı mükemmel olan öğütücü bulmak zor.

Molent konusunu biraz dağıttık :)

Ben aslında büyük sorun görmüyorum. C modeli giriş seviyesinde özellikle filtre performansı yüksek olan bir öğütücü.

Filtre öğütüm süreleri o kadar kısa ki, espressoda süreler uzayınca göze batıyor. :)

TK için hem Cmd hem de TM de ben şahsen biraz yoruluyorum :) El değirmenleri böyle. Bir de geleneksel pudra kıvamına inmeye çalışmak, el değirmeni ne olursa olsun yoruyor

Dediğiniz çözüm denenebilir. Daha fazla toz üretir mi bilemedim.

Her zaman dediğim gibi önce hangi amaç için öğütücü alınacak, onu belirlemek lazım.

Elektrikli öğütücü kısmında da hem filtre hem espresso performansı mükemmel olan öğütücü bulmak zor.

Molent konusunu biraz dağıttık :)
Farketmeden Molent konusu altına yazmışım sorry :(

Merhabalar, siparişim bugün elime ulaştı, alırken çok araştırıp buradaki yorumlar ışığında iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Ürün geldiğindd çok iyi paketlenmiş bir şekilde geldi. Eldeki hissiyatı sağlam ve öğütüm hızını ve homojenite incelemelerdeki gibi gayet iyi. 1 bucuk yıldır kendimce demleme yapan biriyim. Eğer bu hobiye gönül verdiyseniz pişman olmayacağınız bir ürün. Markanın iletişimi de bana güven verdi. Ben ilk demlemelerimde v60 için 34 clickte öğüttüm. İlerleyen günlerde delter ile de demlemeler yapacağım.

Özelden sorusu olan arkadaslara da memnuniyetle cevap verebilirim.

Şimdiden herkese iyi bayramlar

Hayirli olsun, tk dan cold brew a kadar tum demleme vs araliklarini hizli! bir sekilde ogutumu destekleyen bir degirmen aldiginizi dusunuyorum, ben de biraz tereddut etmistim almadan once ama elime alip kullanmaya baslayinca ciddi anlamda bir kalite hissiyati olusturdu bende.

Merhabalar, siparişim bugün elime ulaştı, alırken çok araştırıp buradaki yorumlar ışığında iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Ürün geldiğindd çok iyi paketlenmiş bir şekilde geldi. Eldeki hissiyatı sağlam ve öğütüm hızını ve homojenite incelemelerdeki gibi gayet iyi. 1 bucuk yıldır kendimce demleme yapan biriyim. Eğer bu hobiye gönül verdiyseniz pişman olmayacağınız bir ürün. Markanın iletişimi de bana güven verdi. Ben ilk demlemelerimde v60 için 34 clickte öğüttüm. İlerleyen günlerde delter ile de demlemeler yapacağım.

Özelden sorusu olan arkadaslara da memnuniyetle cevap verebilirim.

Şimdiden herkese iyi bayramlar
Comandante sahibiyim fakat 34 klik biraz fazla gibi geldi sanki ?

Geri