Kahveciningalaksirehberi
Barista
Tahminim 22,5-26 mikron arası bir hassasiyete sahip her click, ölçecek ekipmanım olmadığı için daha fazla gereksiz yorumda bulunmayayım
ama 7 mikron olmadığını düşündüğümü ileteyim...

Yazdiklarinizi anladım ama dairesel capta mesafe dediginiz olay biçaklarin nerelerinin mesafesi?eger sabit noktalarin mesafesi ise bunlarin esit olmasi kalinlik değişiminin esit olacagi anlamina gelmiyor.Çunku ogutum kalinlaştikça burrlarin kesen kisinlari da yukari çıkıyor.Ben de diyorum ki bu analizler ve araliklar yapilirken muhtemelen hangi aralikta biçaklarin hangi ksiimlarinin kestigi illa ki hesaplanip tasarim ona göre yapılmalı.Aksi taktir de 5-8 arasi espresso ogutumu veren degirmen 30-45 arasi pour over verir.Dağilim homojen olmaz.Tabi mühendis değiliz ama böyle düşündüm ben.O zaman "Let me put it this way" sanırım anladım, Molent'in sitesinden de baktım (https://molenttools.com/Molent-G50-Kahve-Degirmeni-Natural)
Her klik dairesel yönde 0,7 mm ilerliyor. Doğrusal düzlemde imkansız çünkü 60 click var toplam uzunluğu BURR 2cm
Molent sitesinde her tur 0,7 mm dememiş, adım aralığı için söylemiş. Belki bu noktada kafa karışıklığı oluşmuş olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 3550
Bu işin bir sonraki aşaması Molent'in tüm teknik çizimi buraya yüklemesi ile son bulacak sanırımYazdiklarinizi anladım ama dairesel capta mesafe dediginiz olay biçaklarin nerelerinin mesafesi?eger sabit noktalarin mesafesi ise bunlarin esit olmasi kalinlik değişiminin esit olacagi anlamina gelmiyor.Çunku ogutum kalinlaştikça burrlarin kesen kisinlari da yukari çıkıyor.Ben de diyorum ki bu analizler ve araliklar yapilirken muhtemelen hangi aralikta biçaklarin hangi ksiimlarinin kestigi illa ki hesaplanip tasarim ona göre yapılmalı.Aksi taktir de 5-8 arasi espresso ogutumu veren degirmen 30-45 arasi pour over verir.Dağilim homojen olmaz.Tabi mühendis değiliz ama böyle düşündüm ben.
Ben bu olayı çok merak ettim @Molent belki açiklar bu mesafe olayini
Yazdiklarinizi anladım ama dairesel capta mesafe dediginiz olay biçaklarin nerelerinin mesafesi?eger sabit noktalarin mesafesi ise bunlarin esit olmasi kalinlik değişiminin esit olacagi anlamina gelmiyor.Çunku ogutum kalinlaştikça burrlarin kesen kisinlari da yukari çıkıyor.Ben de diyorum ki bu analizler ve araliklar yapilirken muhtemelen hangi aralikta biçaklarin hangi ksiimlarinin kestigi illa ki hesaplanip tasarim ona göre yapılmalı.Aksi taktir de 5-8 arasi espresso ogutumu veren degirmen 30-45 arasi pour over verir.Dağilim homojen olmaz.Tabi mühendis değiliz ama böyle düşündüm ben.
Ben bu olayı çok merak ettim @Molent belki açiklar bu mesafe olayini
Teknik detaydan ziyade burda bir anlam karmaşasi oluştu.7 mikron olarak belirtilen mesafe nedir? Dikey mesafe ise arkadasin dedigi gibi pek mantikli durmuyor.Aradaki açiklik ise hangi noktalar arasi açiklik ve dediginiz gibi lineer bir denklem yok ortada.Flat burr olsa tamam ama konik yapılardan bahsediyoruz.Sadece merak ettiğim için soruyorum.Bu işin bir sonraki aşaması Molent'in tüm teknik çizimi buraya yüklemesi ile son bulacak sanırım
Benim gözlemim her klik sonrası ögütüm açıklığı bir miktar artıyor. Yani hesap 7 mikron çarpı 30 klik eşittir 210 mikron çap olmuyor. Iceride parabolik bir açıyla burr dönüş yaptığından, burr un karşı çember öğütücü dişinden daha fazla uzaklaşıyor. Doğrusal olmadığını düşünüyorum.
@muec
Yeni seride topuz harici değişim var mı? Comandanteyle Molent arasında çok kaldım. Filtre kahve ağırlıklı kullanıyorum şimdilik, ilerde değişir mi bilmiyorum.
Son çıkan seride topuz dışında bir değişim yok gördüğüm kadarıyla. Bir önceki seride @Bidoz Kafein hocamın dediği gibi krom ayar mekanizmasi ve kapak eklenmişti.@muec
Yeni seride topuz harici değişim var mı? Comandanteyle Molent arasında çok kaldım. Filtre kahve ağırlıklı kullanıyorum şimdilik, ilerde değişir mi bilmiyorum.
"Molent neden alınır" sorusuna performansı dışında bir cevap vereceğim bugün. 9 Temmuz tarihinde elime ulaşan değirmenin üzerinde paketlemeden kaynaklı oluşan nokta boyutunda ufak birkaç çizik vardı. İlhan Bey'e söylediğimde ürün değişimi teklif etti, yeni seriler çıkana kadar kullanmaya devam etmemi, çıkınca yenisini göndereceğini söyledi. Bugün yeni değirmenim elime ulaştı. Ürünler pakete koyulmadan ambalajlanırsa bu tür durumların önüne geçilebileceğini söylemiştim, gerçekten ambalajlanarak gönderilmişBunun dışında 2-3 gün önce kullanıma bağlı olarak topuzdan gelen sesi söylemiştim kendisine. Topuzlara rulman yatağı açılarak sabitlenmiş, üstteki vida da atılmış böylelikle. Kısacası firma gerçekten amatör bir ruhla profesyonel bir iş yapıyor, her türlü geri dönüşe değer veriyor ve değirmenle ilgili istediğiniz zaman karşınızda bir muhatap bulabiliyorsunuz.
Espresso 3.4.5. klikse türk kahvesi kaç klik oluyor? Aralığı çok mu dar bu değerlere göre?Bugun Ankara bulusmasinda 3 - 4 - 5 click de testler yaptik. Baristamiz Kemal Bey sagolsun asagidaki gibi bir fincani 18 gr Peru kahvesini 25 sn de 38 gr olarak cikartti. Tadim da basariliydi. Evde basincli sepet kullandigim icin emin olamiyordum bu iyi oldu benim icin de.
Not: edit
Ekli dosyayı görüntüle 3569
Elinizde espresso öğütmek için hangi değirmen var?Merhabalar,
Timemore slim siparişimi verdikten sonra molent ile ilgili bu yorumları görünce bir tık üzüldüm. Neredeyse çoğu zaman pour over demlemeler yapıyorum espresso makinem olmasına rağmen çok nadir kullanıyorum fakat hem türk markası olması hem de espresso için çok daha iyi performans verdiğinin söylenmesi beni slimi iade edip molent alma konusunda düşüncelere itti, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim sizce çok fark eder mi iade edip değiştireyim mi ?