• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

g50 mi alsam acaba direk arada bi harioluk fark var baratzayla nerdeyse :) çok kararsızım bu aralar sırf bu değirmen muhabbeti yüzünden kahve almıyorum çektirip alıyodum önceden tad notaları alamıyorum artık.Anlık öğütümle önceden öğütümün tada nasıl bir etkisi var acaba?

g50 mi alsam acaba direk arada bi harioluk fark var baratzayla nerdeyse :) çok kararsızım bu aralar sırf bu değirmen muhabbeti yüzünden kahve almıyorum çektirip alıyodum önceden tad notaları alamıyorum artık.Anlık öğütümle önceden öğütümün tada nasıl bir etkisi var acaba?
Kesinlikle bariz bir fark var içeceğiniz kadar öğüttünüz zaman tazecik oluyor ve demlenince farkı hissediyorsunuz

İyi bir öğütücü ve demlemeden hemen önce öğütmek bence keyifli ve başarılı bir demlemenin 51% i. Gerisi sizin yeteneğiniz ve el alışkanlığınız ile ilgili.
Bütçeniz el veriyorsa öğütücü edinmenizi tavsiye ederim.

El değirmeni ve tek kişilik demleme olarak ne önerirsiniz bütçe max:1000 TL
@puspus arkadaşımızın g1’i olabilir bu fiyata

Benim de bir ara istediğim, ama vazgeçtiğim @pofpof ’un sahip olduğu 1zpresso daha çekici

Merhaba,

Firmayı savunduğumdan değil ama haksızlık yapıldığını düşündüğüm için cevap verme gereği duydum.

Bir ürünün maliyetini sadece içinde kullanılan parçalar değildir. Dolayısıyla maliyetinin 500 liradan yukarıda olduğunu düşünüyorum. Ayrıca maliyeti 500 liraysa hemen girelim, 750 liradan satarız. Yüzde 50 kâr nefis :)

Bir ürünün yerli malı olması için tüm hammaddenin-ilk maddenin-mamülün yerli olması şart değil. Bu mantıklı bakarsak Apple da Çin malı.

Ek olarak ürün yerli diye ekstra olumsuz eleştirildiğini düşünüyorum. Maalesef Türkiye’ye özgü bir durum bu. Sadece bu ürün için değil, kalan her yerli üretim ürün görünce dayak atmak için sıraya giriyoruz. Bu ürünün markası Timemore ya da Commandate Lite olsaydı aynı eleştirilerin yapılmayacağını düşünüyorum.

Değirmene gelecek olursak tüm bunları yazdıktan sonra belki garip kaçacak ama 850 lira bu ürün için pahalı biraz. 700 bandı benim için daha optimum noktası olurdu.

Bu kadar niş bir ürünü üreten kişileri tabi ki eleştirelim, şüphesiz eleştiriler faydalı olacaktır ama biraz da gösterdikleri cesaretten ve tutkuyla yaptıkları işten dolayı sırtlarını sıvazlayalım.
sanırım bu eleştrinin temel noktası değirmenin esas puanının verildiği burr mekanizması olsa gerek. bu anlamda burr yurtdışında hazır alındığı sürece en azından %51'lik yerliliği iddia etmek bence mümkün değil. ama yine de güzel bir girişim, destekliyorum, ancak fiyatı dışında :) sanırım girişimcilerimizin kaçırdığı bir nokta var: reklam! bence reklamın en güzeli kullanıcı geridönüşleri. o açıdan en azından üründen bir miktar, mesela 10-20 adet gibi, maliyete yaklaşan bir fiyattan satılarak piyasanın ürünü tanıması sağlanabilirdi. şu an anladığım kadarıyla sadece @kahvetrip arkadaşımız bir inceleme videosu koymuş, onun dışında bir bilgi yok. comandante gibi bir değirmeni bile henüz hiç kullanmamış ancak ilk defa alacak arkadaşlar bir kere de olsa deneyimlemek istiyor, şimdi bunu molent için düşünün. açıkcası değirmen alacak olsam, fiyatı çok çok cazip olmadıkça ilk defa alıp denemezdim. keşke hakkını veren yerli bir değirmenimiz olsa da comandanteyi satsak :)

El değirmeni ve tek kişilik demleme olarak ne önerirsiniz bütçe max:1000 TL
Ben G1 i kapasitesi yüksek diye almıştım, tek kişilik istiyorsanız timemore'un diğer değirmenleri ne de bakabilirsiniz. Özellikle slim modeli. Hem daha ekonomik olabilir.

Böyle bir girişimin olduğunu görmek güzel. Fakat piyasada yer etmek için bence ilk partilerin daha indirimli satılması gerekir. Çünkü ürünü alanlar, deneyimleyip memnun kalanlar çevrelerine önerecek ve her satış başka bir satışı getirecektir. Şahsım adına 900 tl yi çok buluyorum. Ekonomik zorluklardan geçtiğimiz şu dönemde güzel bir indirim gelir ise düşünebilirim.

Molent konusunun altı Timemore önerileriyle dolmuş... Umarım firma gerçek rakibini ve pazardaki konumunu iyi belirler. Bu arada Timemore'un plastik aksamları olmayan yeni modeli C2 çıkacak ve C1 ile aynı fiyatta olacakmış. Bence onu alabilirsiniz, 500-600
lira da cebinizde kalmış olur.
Yaklaşık tarihi ile ilgili bir bilgi var mı acaba :unsure:

Şaka maka bu değirmeni alıp kullanan 1(bir) kişi bile yok mu? Kahvetrip in videosunda espresso için sorun olmadan çektiği görüluyor.Öğutum aralik töleransı soru işareti tabi.Red clix kadar geniş aralik vermiyor ama standart cmd clix inden daha geniş bir aralığı var

Şaka maka bu değirmeni alıp kullanan 1(bir) kişi bile yok mu? Kahvetrip in videosunda espresso için sorun olmadan çektiği görüluyor.Öğutum aralik töleransı soru işareti tabi.Red clix kadar geniş aralik vermiyor ama standart cmd clix inden daha geniş bir aralığı var

Merhabalar ben molent g50 modeline sahibim, son 1 haftadır kullanıyorum. Öğütüm hızı, kolaylığı ve homojenliği açısından bir problem yaşatmadı bana. Son üretimlere kapak da eklemişler, tasarım ve malzeme kalitesi açısından da iyi bir ürün olduğunu düşünüyorum. Fakat sizin sorunuzla ilgili yorum yapabilecek kadar yetkin hissetmiyorum.

Yine de referans olması için belirli click aralıklarında öğütümler yapıp resim yükleyebilirim isteyen . Buna ek olarak da deneyimli ve Cmd sahibi bir üye kabul ederse timemore ile Cmd için yaptıkları gibi bi click kıyaslamasını bunun için de yapmayı (molent değirmenin kaç click'i Cmd de kaç click şeklinde bir inceleme yapılması için ) katkıda bulunmak isterim.
@Kahveciningalaksirehberi düşünür müsünüz efendim?

Merhabalar ben molent g50 modeline sahibim, son 1 haftadır kullanıyorum. Öğütüm hızı, kolaylığı ve homojenliği açısından bir problem yaşatmadı bana. Son üretimlere kapak da eklemişler, tasarım ve malzeme kalitesi açısından da iyi bir ürün olduğunu düşünüyorum. Fakat sizin sorunuzla ilgili yorum yapabilecek kadar yetkin hissetmiyorum.

Yine de referans olması için belirli click aralıklarında öğütümler yapıp resim yükleyebilirim isteyen . Buna ek olarak da deneyimli ve Cmd sahibi bir üye kabul ederse timemore ile Cmd için yaptıkları gibi bi click kıyaslamasını bunun için de yapmayı (molent değirmenin kaç click'i Cmd de kaç click şeklinde bir inceleme yapılması için ) katkıda bulunmak isterim.
@Kahveciningalaksirehberi düşünür müsünüz efendim?

Tabi hocam, Ankara’daydınız değil mi? Ayarlayalım, referans tablosu çıkarırız 👍🏻

Hocam sizi goruyorum surekli forumda bir ses cikarsaniza molent aldım diye :) hayirli olsun öncelikle.7-8 kliklerde deneyiminiz nasil acaba? Boşa dönme sorunu oluyor mu?
Hocam teşekkür ederim, alışma sürecindeydim biraz o yüzden tutup hakkında bir şey diyemedim değirmenin 😓
Evde filtre demlemeleri yapıyorum espressoya yönelik ekipmanım yok. Ama 15 dk içinde deneyip yazıyorum hemen. 10 gram natural işlenmiş bir kahve ile deneyip buraya yazarım hemen deneyimlerimi.

Hocam teşekkür ederim, alışma sürecindeydim biraz o yüzden tutup hakkında bir şey diyemedim değirmenin 😓
Evde filtre demlemeleri yapıyorum espressoya yönelik ekipmanım yok. Ama 15 dk içinde deneyip yazıyorum hemen. 10 gram natural işlenmiş bir kahve ile deneyip buraya yazarım hemen deneyimlerimi.
Sizden ricam en inceden baslayip 5 adım aralikli olarak ogutum atmaniz tabi size de uygunsa.Çunku bu degirmenin kahvetrip disinda hiç incelemesi yok.Salinim var mı? Malzemeler kaliteli hissettiriyor mu vs bir suru soru isareti var.Bence uzun bir degerlendirmeyi hakediyor :) Ayrıca burr u direk işleme değil de ortasina sonradan başka bir yapı kaynak yaptirmişlar.Bunu neden boyle yaptilar bunun zarari var mi? Bunlar hakkinda da bilgili biri var mı? Son olarak burr şekli espresso icin uygun gorunmuyor ama ona rağmen nasil zorlanmadan çekebiliyor o da ayri bir muamma

Hocam Türk kahvesi için 0-6 arası yazmışlar ama gerçekten 5'te falan öğütebiliyor mu acaba? Ben Timemore c2 kullanıyorum, filtre performansından çok memnunum ama TK öğütemiyor olması bir miktar üzüyor. Molent öğütebiliyorsa geçiş yapmayı düşünebilirim.

Geri