Merhaba,
Firmayı savunduğumdan değil ama haksızlık yapıldığını düşündüğüm için cevap verme gereği duydum.
Bir ürünün maliyetini sadece içinde kullanılan parçalar değildir. Dolayısıyla maliyetinin 500 liradan yukarıda olduğunu düşünüyorum. Ayrıca maliyeti 500 liraysa hemen girelim, 750 liradan satarız. Yüzde 50 kâr nefis
Bir ürünün yerli malı olması için tüm hammaddenin-ilk maddenin-mamülün yerli olması şart değil. Bu mantıklı bakarsak Apple da Çin malı.
Ek olarak ürün yerli diye ekstra olumsuz eleştirildiğini düşünüyorum. Maalesef Türkiye’ye özgü bir durum bu. Sadece bu ürün için değil, kalan her yerli üretim ürün görünce dayak atmak için sıraya giriyoruz. Bu ürünün markası Timemore ya da Commandate Lite olsaydı aynı eleştirilerin yapılmayacağını düşünüyorum.
Değirmene gelecek olursak tüm bunları yazdıktan sonra belki garip kaçacak ama 850 lira bu ürün için pahalı biraz. 700 bandı benim için daha optimum noktası olurdu.
Bu kadar niş bir ürünü üreten kişileri tabi ki eleştirelim, şüphesiz eleştiriler faydalı olacaktır ama biraz da gösterdikleri cesaretten ve tutkuyla yaptıkları işten dolayı sırtlarını sıvazlayalım.