• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Merhaba; değirmenimi temizlemek isterken böyle minik bir top ve yay fırladı şu an boş dönüyor değirmenim, fikri olan var mı? Belki basit bir şeydir
Ekli dosyayı görüntüle 18288
Farklı demlemeler için günde 3 kez ayar değiştiriyorum. Benim değirmene de aynısı oldu. Ben de bir süre bu şekilde kullandım ve sorunu kendim halletmeye çalıştım. Temizleme işlemi çileye dönünce sorunu firmaya ilettim. Hemen yenisini yolladılar.

Arkadaşlar 6 aydır hiç temizlemedim değirmeni, konuyu okuyunca endişelendim nelere dikkat etsem acaba

Video varsa öncesinden izleyeyim bari ?

Merhaba. Ben de değirmene yeni ulaştım uzun bir sürecden sonra. İlk olarak 50 klikte french press için öğüttüm. Amma bana kahve parçacıkları çok küçük geldi. Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220129-124744_Gallery.jpg
    Screenshot_20220129-124744_Gallery.jpg
    123.2 KB · Görüntüleme: 64
  • Screenshot_20220129-124730_Gallery.jpg
    Screenshot_20220129-124730_Gallery.jpg
    109.9 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_20220129-124717_Gallery.jpg
    Screenshot_20220129-124717_Gallery.jpg
    161 KB · Görüntüleme: 63
Merhaba. Ben de değirmene yeni ulaştım uzun bir sürecden sonra. İlk olarak 50 klikte french press için öğüttüm. Amma bana kahve parçacıkları çok küçük geldi. Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Bn de sizin gibi düşünüyorum; mesela v60 için bnm ayarım 45 kliktir. Birkaç arkadaşım daha bnmle aynı görüşte

Selamün aleyküm hocam size şöyle bir püf noktasından bahsedeyim
French press demleme lerde önemli olan çok fazla toz çıkarmamak
Konik burr lü değirmenler özellikle g 50 için 40-45 klikten sonra artık homojenlik azalır.
Daha fazla iri parçalar görmeye başlarsınız
G50 nin verimli çalıştığı Aralık 45 ile 20 arası demlemenizi şu şekilde yapabilirsiniz
Örneğin 40 a kadar inin
Beyaz eğer filtrelerini nizden bu tanecikler geçmiyorsa yeterince büyüktür.

Sonra süresini ayarlamaya çalışın.
Acı oluyorsa süreyi giderek kısaltın.
4 dakikalık french press demlemesini 2 3 dakika arasında bir yere konumlayabilirsin.

Öğütme inceldikçe çözünme hızlanır.
Bunlar sabit değil
Benim tavsiyem size french presste inceltebildiğiniz kadar inceltin
ne kadar inceltirseniz. O kadar öğütüm kalitesi artar.
Geri kalan süre ile oynamak

Uzun süre Timemore ile Molent arasında kalmıştım. Forum başlığına bugün tekrar göz atıp yaşanan sorunları okuyunca iyi ki tercih etmemişim dedim.

İnsanlar çeşitli sorunlardan temizlik yapmaya bile korkar olmuş. Firma adına üzücü bir durum gerçekten.

Tabi bir de şöyle bir durum var; bazen bir ürünün kullanıcısı çok olunca sorunu da çok fazla oluyor. Belki de forumda geniş kitleler Molent kullanıyordur. Bunca sorun o yüzdendir.

Son olarak en ufak problemde dahi değişime gitmeleri takdir edilesi.

Uzun süre Timemore ile Molent arasında kalmıştım. Forum başlığına bugün tekrar göz atıp yaşanan sorunları okuyunca iyi ki tercih etmemişim dedim.

İnsanlar çeşitli sorunlardan temizlik yapmaya bile korkar olmuş. Firma adına üzücü bir durum gerçekten.

Tabi bir de şöyle bir durum var; bazen bir ürünün kullanıcısı çok olunca sorunu da çok fazla oluyor. Belki de forumda geniş kitleler Molent kullanıyordur. Bunca sorun o yüzdendir.

1 aydır kullanıyorum; yaşadığım ve yukarıda belirttiğim sorun dışında memnunum. Öğütümü iyi, sorun yaşandığında çözüm bulunması da iyi zaten temelde 3 parçası var.

Arkadaşlar V60 demlerken demleme süreleri 3 dkları aşıyor. Kafein kültür kahvelerini aldım bu ay. Filtre cafec tradinal. Özellikle demleme sonrası yatak çamurumsu kalıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Toz problemi yaşıyorum büyük ihtimalle.

Konu başlığını görmeden yazmışım kusura bakma :) molent de çok toz sorunu var mı bilmiyorum ama ilk filtreyi değiştirin traditional sorunlu bir filtre eskisi kadar hızlı değil, sonra değirmenin alt kısmındaki kavanozu çıkarıp alttan elinizle çevirerek bakın bıçak yalpalama yapıyor mu diye belki ondandır, son bir seçenek de döküşü fazla hızlı yapmamanız daha kontrollü döküşler. Toz problemini süt eleği ile eleyip çözen de vardı bildiğim kadarıyla.

Arkadaşlar V60 demlerken demleme süreleri 3 dkları aşıyor. Kafein kültür kahvelerini aldım bu ay. Filtre cafec tradinal. Özellikle demleme sonrası yatak çamurumsu kalıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Toz problemi yaşıyorum büyük ihtimalle.
Şahsi bir tecrübem yok ancak forumda bu aralar çok sık yeni seri cafec filtrelerin tıkandığını okudum.

ben deneyimli bir üçüncü nesil ev baristası değilim yeni başladım ama çok okudum ve çok kahve demledim. molent G50 kullanıyorum ve memnunum. yukarıda bahsi geçen problemi yaşayan şahıslardan biri benim. kullanıcı hatası olabileceğini düşündüğüm bir problem yaşadım ve izmirden samsuna süratle yedek parçam sorgusuz sualsiz geldi ve yoluma devam ediyorum. açıkçası beklentim karşılandı. öğütüm kalitesi çok iyi, homojen. zaten 4 parçalık mekanik bir ürün. tamamen manuel ve böyle ürünlerde metal aksam aşınması ve sürtünme sebebiyle parça arızası durumu yaşanır, normaldir. önemli olan sorununuza süratle ve ekonomik çözümler sunulup sunulmaması. sonuç olarak 1800lerde tercih edilen bir ürünü biraz ekonomiklik biraz da vintage olma hevesimiz sebebiyle tercih ediyoruz. ben açıkçası iyi ki almışım diyorum. ürünlerinin arkasındalar çünkü, yıllarca kullanırım inşallah.

Molent g50'nin ilk versiyonu olan demir kollu olanı ile şimdi satışta olan arasında fark var mı ?

Arkadaşlar merhaba. Bugün mokapot sahibi oldum. Normalde v60 için 36-40 aralığında iyi sonuç alıyorum. Mokapot için kaç klik önerirsiniz. Sitesinde 10-25 aralığı yazmış ama deneyimi olan arkadaşların tavsiyesine minnettar kalırım

Geri