• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moccamaster aldım geri vermeli miyim?

Sage kesinlikle moccamaster tan aşağı kalite bir ürün değil. Aralarındaki en temel fark moccamaster çok basic ve renkli bir ürün, sage çok fonksiyonel ve programlanabilir. Cam karaf kırıldığında yedek parça bulmak zor ve maliyetli olduğunu okumustum o yüzden ben çelik karaf tercih ettim. En son kafein kultur orkun üstel de bir inceleme videosu yayınlamıştı sage için. Oradan da izleyebilirsiniz özelliklerini.
Sage bana daha iyi geldi hocam. Yani şöyle düz bir kullanıcı için Moccamaster daha iyiyken daha profesyonel kullanmak isteyenler için Sage daha iyi. En çok da soğuk demleme özelliği dikkatimi çekti. Filtre kahveyi soğuk demleyebiliyor mu?

Sage bana daha iyi geldi hocam. Yani şöyle düz bir kullanıcı için Moccamaster daha iyiyken daha profesyonel kullanmak isteyenler için Sage daha iyi. En çok da soğuk demleme özelliği dikkatimi çekti. Filtre kahveyi soğuk demleyebiliyor mu?
Bence sipariş verip, bi soğuk demleme yaptıktan sonra iade edebilirsiniz:) en iyi deneyim bu şekilde olabilir

şaka bu, kargo dövüşü varken azcık takılayım dedim, yoksa ben sizi tutuyorum <3

demlemeye 100 dereceyle başlayıp 80 derecede bitiren,
Genelde kalitesiz makinelerde tersi olur. Düşük sıcaklık başlar, yüksek sıcaklıkla biter. Sizin dediğiniz yine iyi bir senaryo olurdu çoğu kahve için.

Moccamaster kullanmıştım. Öğütümünde hata olmazsa iyi kahve veriyor. Kötü çıktı hiç almadım ancak bugün evime alacak olsam o parayı şahsen vermezdim. V60 varken bana yeterince katkıda bulunacağını sanmıyorum.

Genelde kalitesiz makinelerde tersi olur. Düşük sıcaklık başlar, yüksek sıcaklıkla biter. Sizin dediğiniz yine iyi bir senaryo olurdu çoğu kahve için.

Moccamaster kullanmıştım. Öğütümünde hata olmazsa iyi kahve veriyor. Kötü çıktı hiç almadım ancak bugün evime alacak olsam o parayı şahsen vermezdim. V60 varken bana yeterince katkıda bulunacağını sanmıyorum.
Yaklaşık 10 yıl once kullandığım Delonghi tek tuslu plastik baz modelin demleme sıcaklığını duş başlığından ölçtüğümde 95 dereceden 80 e düşüyordu, yine goldmaster ın zinde diye basit bir modelinde sıcaklık yüksek başlayıp 80 lerde bitiyordu, philipsin gaia modelinde de 88 civarında başlayıp 80 altına düşüyordu. Bu üç makine hariç kalitesiz makinelerde ölçüm yapmadığım için bilemiyorum.

Moccamasterda ise demleme süresince 92-95 derece arasında değerler ölçtüm. Sage için henüz bir ölçüm yapmadım.

Yaklaşık 10 yıl once kullandığım Delonghi tek tuslu plastik baz modelin demleme sıcaklığını duş başlığından ölçtüğümde 95 dereceden 80 e düşüyordu, yine goldmaster ın zinde diye basit bir modelinde sıcaklık yüksek başlayıp 80 lerde bitiyordu, philipsin gaia modelinde de 88 civarında başlayıp 80 altına düşüyordu. Bu üç makine hariç kalitesiz makinelerde ölçüm yapmadığım için bilemiyorum.

Moccamasterda ise demleme süresince 92-95 derece arasında değerler ölçtüm. Sage için henüz bir ölçüm yapmadım.
Sage için ölçüm bekliyoruz hocam. :D

Makinenin cold brew özelliği var ama ben henüz denemedim.

Bende hem moccamaster hem de sage var. Moccamaster i yıllardır kullanıyorum. Gerçekten çok basic bir cihaz. Ömürlük kullanılır performansı da iyi. Sage ye göre zayıf yanı sadece aç kapa fonksiyonu olması. Sage o anlamda çok daha manuel programlamaya açık. Ikisi de güzel cihazlar. Ikisinin de ortak gelişim alanı ise, suyu manuel eklemek zorunda olmamız bence. Özellikle sage gibi Çok fonksiyonlu bir makinede bu da olsaymış tadından yenmezmiş :)
Hocam bence işin güzel yanı da bu. Güç tuşuna bas ve hepsi bu. Ben aslında bu tarz hayatı kolaylaştıran sizi detaylarla uğraştırmayan ama kaliteli olan şeyleri seviyorum. Şimdi düşündüm de Moccamaster standart kullanıcı için aslında çok fersah fersah ötede Sage’e göre. Ben barista değilim sadece sıradan bir kahve tüketicisiyim. :)
Sözlükteki yorum çok sığ maalesef, ama şunu net olarak ifade etmek lazım ki bütün makinelerin çalışma mantığı aynı neden daha fazla para veriyim demek mantıklı değil. Keşke almadan önce sizin isteklerinize yönelik olup olmadığını araştırsaydınız tabii ama moccamaster'ın ısı stabilitesini, iç aksamındaki kaliteyi electrolux, zwilling gibi markalarda bulmanız mümkün değil. evet özelleştirme konusunda belki piyasadaki tek rakibi sage'ye göre geride ama zaten firmanın satış stratejisi ve hedef kitlesi bu yönde değil. ben electrolux, zwiling gibi makineler ile kahveden max. verim alınabileceğini düşünmüyorum ama tabii ki bütçe meselesi.
EKF7700’ü yaptıramazsam Zwilling siparişi vereceğim. Moccamaster cidden çok pahalı ve bütçemi aşıyor. Sonuçta bu cihaz da SCA sertifikası olan bir cihaz. O ısı stabilitesini ve yeterlilikleri sağlayamamış olsa bu sertifikayı alamazdı. Yeterliliği var ki almış. F/p bağlamında baktığımda 4000’e bu kalitede sertifikalı bir makine şu anda yok. Bakın mesela aşağıdaki cihaz da fena durmuyor 92-96 derece yazılmış ama sertifika alamamış nedense. Bu da ilginç geldi. Belki de bu kıstasları sağlayamadı.

Bu arada eklemeyi unuttum. Burada bir kıyaslama buldum ve izleyin derim. Fazladan o kadar para vermeye de gerek yokmuş.

Son düzenleme:
Moccamaster, ileriye yönelik bir ürün.
40 yaşındayken satın aldınız, 75 yaşınıza kadar kullanırsınız. :)

Çünkü 70 li yaşlarda düğmeler çok karışık geliyor. Tek düğme olması paha biçilemez değer taşır.

Gerçekten yabancı sitelerde görülmüş vakadır. 20..30 sene kullanan var diye hatırlıyorum.

Sadece 1..2 sene kullanılabilen garantisi bitince çöp olan tamiri pahalı olan teknolojik makinelerden değildir.

Kendim sevmeyip sattım ayrı konu. Meraklısı için uygun bir üründür

Burada 3 sayfa tartışma dönmüş ama asıl sorun sizin pahalı bulup, bütçenizi aştığını, verilen parayı kesinlikle haketmediğini düşündüğünüz cihazı zaten satın almış olmanız. Size katılıyorum electrolux ya da zwilling sizin işinizi görecektir.
Moccamaster, ileriye yönelik bir ürün.
40 yaşındayken satın aldınız, 75 yaşınıza kadar kullanırsınız. :)

Çünkü 70 li yaşlarda düğmeler çok karışık geliyor. Tek düğme olması paha biçilemez değer taşır.

Gerçekten yabancı sitelerde görülmüş vakadır. 20..30 sene kullanan var diye hatırlıyorum.

Sadece 1..2 sene kullanılabilen garantisi bitince çöp olan tamiri pahalı olan teknolojik makinelerden değildir.

Kendim sevmeyip sattım ayrı konu. Meraklısı için uygun bir üründür
Aslında Amazon Prime yaz dönemi için yine sağlam bir indirim yapabilir. Nöbet tutabilirim bunun için. EKF7700 için servis 1800 lira istedi. Yaptırıp kullanırım bir süre. Amazon Almanya çok daha ucuz oluyor. Oradan kıstırabilirsem ne ala. Sonuçta barista yahut bir profesyonel değilim gün boyu kahve içmiyorum. Hele ayardan falan hiç anlamıyorum. Moccamastar’ın hoşuma gitme sebebi iPhone gibi olması. Tuşa bas ve çalıştır hepsi bu kadar. Nasıl ki Android saçma sapan kullanışsız bir işletim sistemiyse Sage de aslında çok fazla ayar yapması sebebiyle bana saçma geliyor. Tek ilgimi çeken kısmı Cold Brew yapabilmesi. Moccamaster gerçek “kullanıcı dostu” diyebileceğimiz yapıda. Sağlam ve bas çalıştır kafasında üretilmiş bir minimalizmin zirvesi makina. Bu kadar minimalist yapıda olup bu kadar kalite sunabilen bir makine yok. Sage de basitliği olmadığı için bir Moccamaster etmiyor gözümde.

Moccamaster = Apple
Sage = Android

:D

Aslında Amazon Prime yaz dönemi için yine sağlam bir indirim yapabilir. Nöbet tutabilirim bunun için. EKF7700 için servis 1800 lira istedi. Yaptırıp kullanırım bir süre. Amazon Almanya çok daha ucuz oluyor. Oradan kıstırabilirsem ne ala. Sonuçta barista yahut bir profesyonel değilim gün boyu kahve içmiyorum. Hele ayardan falan hiç anlamıyorum. Moccamastar’ın hoşuma gitme sebebi iPhone gibi olması. Tuşa bas ve çalıştır hepsi bu kadar. Nasıl ki Android saçma sapan kullanışsız bir işletim sistemiyse Sage de aslında çok fazla ayar yapması sebebiyle bana saçma geliyor. Tek ilgimi çeken kısmı Cold Brew yapabilmesi. Moccamaster gerçek “kullanıcı dostu” diyebileceğimiz yapıda. Sağlam ve bas çalıştır kafasında üretilmiş bir minimalizmin zirvesi makina. Bu kadar minimalist yapıda olup bu kadar kalite sunabilen bir makine yok. Sage de basitliği olmadığı için bir Moccamaster etmiyor gözümde.

Moccamaster = Apple
Sage = Android

:D
Hocam siz olayları çok yanlış anlamışsınız da artık sizin için değil de bu cihazlardan birini almak isteyen olursa kafası karışmasın diye yazıyorum. Sage'de her seferinde ayar yapmıyorsunuz bir sefer nasıl demlemek istediğini ayarliyorsun sonra tek tuşla demliyorsun yani moccadan bir farkı yok ayristigi nokta sage'de istediğin ayarı degistirebiliyorsun ama mocca'da değiştiremiyorsun :D tek tuş muhabbeti saçmalık yani

Hocam siz olayları çok yanlış anlamışsınız da artık sizin için değil de bu cihazlardan birini almak isteyen olursa kafası karışmasın diye yazıyorum. Sage'de her seferinde ayar yapmıyorsunuz bir sefer nasıl demlemek istediğini ayarliyorsun sonra tek tuşla demliyorsun yani moccadan bir farkı yok ayristigi nokta sage'de istediğin ayarı degistirebiliyorsun ama mocca'da değiştiremiyorsun :D tek tuş muhabbeti saçmalık yani
Hocam estağfurullah maksat keyif olsun muhabbet ölümlü dünya işte. :) Bu arada malum sitede 5000 civarına Melitta Aroma Elegance Deluxe diye bir modele denk geldim. Bu cihaz seri içindeki tek ECBC sertifikalı olan cihaz ve diğerlerinden güç olarak da farklı. Standart olan Aroma Elegance 1000W, Therm Deluxe olan 1450W gücünde. Bu cihaz 1850W gücünde ve dediğim gibi sertifikalı olan tek cihaz. Sizce 5000’e alınır mı fikriniz var mı? Güzel bir şeye benziyor. :D

Sanki bu başlıkta büyük bir manipülasyon yiyoruz gibi geliyor. Konu sahibi arkadaşımız ilk başta satma sebebi olan özellikleri şimdi ileride ucuz bulursa alma sebebi olarak anlatıyor.

Yok hocam estağfurullah. Yanlış anlaşıldıysam herkesten özür dilerim.
O zaman size şöyle söyleyeyim, başta ifadelerim kırdıysa özür dilerim, ikinci olarak da bence siz makina almayı bir müddet erteleyin. Burada yılların tecrübesi ile konuşan arkadaşların anlatmak istediklerine uzunca, genel konuları okuyarak hakim olun. Arada mümkünse Moccamaster ve V60 ile demlenmiş kahvelerden satın alıp kafelerde deneyim yapın ve şunun cevabını bulmaya bakın: Ben daha klasik ve geleneksel tatlara yakın kahveleri mi seviyorum? Yoksa yeni ve farklı deneyimlerden, kahvenin 50 farklı tonundan tat arayan bir tüketici miyim? Bakın önünde sonunda eğer bir çok kahvesever gibi bu işte yol alacaksanız her türlü makine bu işte eksik kalacaktır, siz fiyatına ve verebildiklerine göre en uygun makinayı bulmaya bakın. Mesela, ben 3 yıl kullanıp sattığım Moccamaster'ı asla tekrar almam ama alıp da memnun olanların haklı oldukları noktaları anlayabiliyorum, fakat o noktalar da benim beklentilerime uymuyor. O vakit döndüm daha uygun ve daha "versatil" bir makine olan Aroma Master'a. Çok ama çok memnunum. Az daha ileride mesela Fellow'un gelecek oyuncağına sahip olmak isterim.

Bir de şu, bu sertifikalara çok takılmayın ve aldanmayın. Siz herşeyden önce kendi önceliklerinizi belirleyin. Burada ikinci el konularını takip edin, arada alıp satın, tecrübe edinin. Bir kaç yıl sonra bir V60 yanında en doğru makinayı bulacaksınız.

Son düzenleme:
merhaba moccamaster örneğin 500ml su koyduğumuzda 500ml net su veriyor mu yoksa bir miktar suyu içeride mi bırakıyor?

hocam hiç düşünme doğru karar vermişsin moccamaster iyidir. bende sage sdc var hiç memnun değilim çıktılar baya soğuk oluyor. istediği kadar ayar olsun bi işe yaramıyor. şimdiki aklım olsa moccamaster alır arkama bakmazdım. aldığım gibi duruyor 2 yıl oldu toplasan 10 defa ya kullandım ya kullanmadım atıl kaldı sage sdc.

Geri