• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moccamaster aldım geri vermeli miyim?

Herkese merhaba. Moccamaster aldım. Henüz ürünü açmadım. Aklımda bazı şüpheler var kalitesiyle ilgili. Bu sebeple iade edip etmeme konusunda sizlere danışmak istedim. Çünkü bazı konularda beni tereddütte bırakan noktalar mevcut. Maddeler halinde yazmam gerekirse şöyle:

1. Özelleştirme
Bu makinede hiçbir özelleştirme ayarı yok. Ön demleme yok, aroma ayarı yok. Görüyorum bazı makinelerde aromanın bile farklı farklı seviyelerde ayarı var.

2. Başlık tipi
Belki de en büyük sorun bu. Tek bir yere yoğunlaşan ve düz bir hat şeklinde olan bir başlık. Sadece iki yönlü. Mesela bazı modellere bakıyorum duş başlığı şeklinde dairesel bir duş başlığı ve her yerinde delikler var. Böylece kahve üzerinde yağmur yağar gibi eşit su dağıtımı oluyor. Bu daha hacimli ve güçlü kahve için gerekli bir tasarım değil mi?

3. Filtre Haznesi ve Karaf
Burada da demleme sırasında karaf ile filtre haznesi arasında bir açıklık var ve kahve karafa dökülürken havayla temas ediyor. Diğer makinelerde yine görmediğim bir şey.

Sanki bunlar bir tasarım hatasıymış gibi geliyor bana. Sizce SCA sertifikasına sahip duş başlığı olan bir makine Moccamaster’dan daha iyi lezzette kahve yapabilir mi? Bu makineyi aldım ama yarı fiyatının bile altına Zwilling buldum. Sizce Moccamaster’ı iade edip Zwilling almaya değer mi? İkinci bir seçenek olarak da Electrolux Explore 7 buldum ve ECBC sertifikalı. Sonuç olarak ikisi de daha ucuz ve sertifikalı cihazlar. Bunun yanında ikisinin de duş başlığı şeklinde dairesel yapıda bir demleme başlığı var. Aslında çok derin bilgilerim yok. Sadece buradaki üstatların deneyim ve bilgilerine ihtiyacım var. Eğer gönül rahatlığıyla kullanabilirsin boşa endişe etmişsin derseniz Moccamaster ile yoluma devam edeceğim. Eğer gerek yok aynı derseniz iade edip Zwilling ya da Electrolux alacağım.

Moccamaster kullanmadım lakin kullananlar her seferinde iyi sonuç aldıklarını söylüyorlar. Lakin Sage'nin ürününün çok daha iyi olduğunu belirten bir çok kişi var. Ve fiyatı da 3 te 2 si civarında Moccamaster'ın.

Bence, moccamaster kendini ispatlamış bir ürün sunuyor. Basit ve net. Sorun yaşansa bile kafa rahat olur sanki. Diğer ürünlerde ise kullanıcı deneyimleri zayıf. Örneğin, zwilling'in aroma ayarlama vs. hakkında kullanıcıya yönelik yönergelerinin olmamasından veya malzemesi şık olsa da plastik oluşundan veya zamanlamalarla ilgili şikayetlere denk geldim. Moccamaster, genelde sage sdc400-450 ile kıyaslanmış. Oralara da bir bakabilirsiniz. Sonuç olarak, ürünü yerinde denemek ve kahvenin tadına bakmak karar vermeyi kolaylaştırabilir.
Amaç aroma reçeteleri denemek ise filtre kahve makineleri pour over demlemelerde çok yeni duruyorlar.

Bence, moccamaster kendini ispatlamış bir ürün sunuyor. Basit ve net. Sorun yaşansa bile kafa rahat olur sanki. Diğer ürünlerde ise kullanıcı deneyimleri zayıf. Örneğin, zwilling'in aroma ayarlama vs. hakkında kullanıcıya yönelik yönergelerinin olmamasından veya malzemesi şık olsa da plastik oluşundan veya zamanlamalarla ilgili şikayetlere denk geldim. Moccamaster, genelde sage sdc400-450 ile kıyaslanmış. Oralara da bir bakabilirsiniz. Sonuç olarak, ürünü yerinde denemek ve kahvenin tadına bakmak karar vermeyi kolaylaştırabilir.
Amaç aroma reçeteleri denemek ise filtre kahve makineleri pour over demlemelerde çok yeni duruyorlar.
Hocam valla iade ettim. Sonuç itibariyle tüm makinelerin çalışma mantığı aynı. ekşi sözlük’te bununla ilgili bir entrye denk geldim. Bu entryi okuyunca zaten direk iade ettim. Standart 4000 civarı fiyatlarda bir makine bakacağım. Bütçe olarak beni çok zorladı.

Moccamaster kullanmadım o yüzden yorum yapamıyorum. Fakir Aroma Master ı bir göz atmanızı öneririm . Ben memnun kaldım. Sıcaklık, oran gibi ayarları yapabiliyrsunuz. Blooming ve tek döküş olmak üzere 2 döküşlü yapıyor. Tek sorun bence terazisinin çok hassas olmaması.

Hocam valla iade ettim. Sonuç itibariyle tüm makinelerin çalışma mantığı aynı. ekşi sözlük’te bununla ilgili bir entrye denk geldim. Bu entryi okuyunca zaten direk iade ettim. Standart 4000 civarı fiyatlarda bir makine bakacağım. Bütçe olarak beni çok zorladı.

Sözlükteki yorum çok sığ maalesef, ama şunu net olarak ifade etmek lazım ki bütün makinelerin çalışma mantığı aynı neden daha fazla para veriyim demek mantıklı değil. Keşke almadan önce sizin isteklerinize yönelik olup olmadığını araştırsaydınız tabii ama moccamaster'ın ısı stabilitesini, iç aksamındaki kaliteyi electrolux, zwilling gibi markalarda bulmanız mümkün değil. evet özelleştirme konusunda belki piyasadaki tek rakibi sage'ye göre geride ama zaten firmanın satış stratejisi ve hedef kitlesi bu yönde değil. ben electrolux, zwiling gibi makineler ile kahveden max. verim alınabileceğini düşünmüyorum ama tabii ki bütçe meselesi.

Bu tarz girdileri kaynak olarak çok da kabul etmemek gerek,kullanıcı deneyimi değil firmaya ya da ürüne dair herhangi bir bagdasim nedeniyle nefret besleyen insanların manifestosu olabiliyorlar.Moccamaster ın yaptığı iş sihirli değnekle kahveye dokunmak değil elbette,el yapımı,ikonik,basit ama etkili.Oyle duslamasi şu şekil böyle demler duslamasi bu sekil bu yüzden böyle demler demek her zaman bizleri net sonuca çıkarmaz,birçok konik ve düz taban demleme reçetesi var ve bazıları kendine özgü döküş stillerine ve debilerine sahipler,bu nedenle duşlama sistemi bir eksi değil moccamaster için.Siz zaten iade etmişsiniz sizlik bir durum yok,Fakir Aroma Master,Sage, Moccamaster güzel ciktilar veren ve genel olarak kullanıcılarını mutlu eden ekipmanlar,fiyatları ve özellikleri değişiklik gösteriyor ihtiyaçlara,bütçeye,kullanıcı deneyimine ve en önemlisi mantığa göre hareket etmekte fayda var,başkasının nefreti yerine.Gunun sonunda ictigi en güzel kahve nescafe sütlü köpüklü olan birinden nitelikli kahve hobisine dair tavsiye almak istemezsiniz.

Tüm makinelerin çalışma mantığı aynıdır diyip moccamaster'a sallamak biraz mantıksız olmuş bence. Ama yine de en iyi ekipman, içinize sinen ekipmandır. İçiniz rahat aldığınız makine sizi moccamaster'dan daha mutlu edeceği kesin

Sözlükteki yorum çok sığ maalesef

Kesinlikle. Zaten Moccamaster' ı gömüp o paraya comandante alınmasını salık vermesi çok ironik olmuş. Zira Moccamaster' ın değirmen evrenindeki karşılığı Comandante diyebiliriz.

Terazisi max 1 gram civarı sapma yapıyor, tartarak koyuyorum, fazla ölçerse oranı 1/15 olarak değiştiriyorum, aksi durumda tam tersi.
Moccamaster kullanmadım o yüzden yorum yapamıyorum. Fakir Aroma Master ı bir göz atmanızı öneririm . Ben memnun kaldım. Sıcaklık, oran gibi ayarları yapabiliyrsunuz. Blooming ve tek döküş olmak üzere 2 döküşlü yapıyor. Tek sorun bence terazisinin çok hassas olmaması.

Sözlükteki yorum çok sığ maalesef, ama şunu net olarak ifade etmek lazım ki bütün makinelerin çalışma mantığı aynı neden daha fazla para veriyim demek mantıklı değil. Keşke almadan önce sizin isteklerinize yönelik olup olmadığını araştırsaydınız tabii ama moccamaster'ın ısı stabilitesini, iç aksamındaki kaliteyi electrolux, zwilling gibi markalarda bulmanız mümkün değil. evet özelleştirme konusunda belki piyasadaki tek rakibi sage'ye göre geride ama zaten firmanın satış stratejisi ve hedef kitlesi bu yönde değil. ben electrolux, zwiling gibi makineler ile kahveden max. verim alınabileceğini düşünmüyorum ama tabii ki bütçe meselesi.
Hocam SCA sertifikası boşuna mı veriliyor yani? Mesela Zwilling’in SCA, Electrolux’un ECBC sertifikası var. Okuduğum kadarıyla da bu kuruluşların belli standartları varmış ve sadece bu standartları karşılayabilen cihazlar bu sertifikayı almaya hak kazanıyormuş. Anladığım kadarıyla önüne gelene dağıtılan bir sertifika değil. Bu durumda nasıl yeterli olamaz? Açıkçası kendimi bir gurme olarak görmüyorum. Standart bir içiciyim desem daha doğru olur. Yani Sage ile yapılan bir kahve ile standart bir kahve makinesi arasındaki tat farkını ayırt edebileceğimi sanmıyorum.

Hocam Ekşi sözlükteki entry yi yazan arkadaş ne kadar süre moccamaster kullandı veya filtre kahveden ne kadar anlıyor bilmiyorum ama yorumu oldukça sığ olmuş.

6 yıldır iş yerinde kullandığım Moccamaster KBG ve 1 yıldır yazlıkta kullandığım Moccamaster Select ile tahminen 2 binin üzerinde demleme yaptım. 6 yıllık makine problemsiz çalışmaya devam ediyor.

Bence öne çıkan tarafları;
1. Güvenilirlik ve dayanıklılık
2. Sıcaklık stabilitesi
3. Basitlik ve hız

Moccamaster uzun yıllar kullanılabilecek bir materyal kalitesine sahip, suyu 92-93 derecede ideal sıcaklıkta ve demleme süresince dalgalanma olmadan verebiliyor, flow rate i 500 ml için 2 dk, yani 4 cup işaretine kadar su koydugunuzda öğütüm inceliğine göre demleme süresi 2:30-3:00 civarı oluyor ki güzel bir süredir.

Kısacasi 4 cup ve üzeri demlemelerde güzel sonuçlar verir. Piyasada satılan ucuz plastik malzeme agırlıklı suyu hangi akış hızında ve hangi sıcaklıkta verdiği belli olmayan, demlemeye 100 dereceyle başlayıp 80 derecede bitiren, saçma sapan makinelerle kıyas kabul etmez. Filtre kahve demek ögütülmüş kahvenin belli bir oranda suda çözünmesi ile ortaya çıkan içecektir. Bu çözünmeyi birinci dereceden etkileyen faktör öğütüm tutarlılığı ve demleme sıcaklığıdır.

Yani tüm filtre kahve makinelerinin çalışma mantığı aynıdır demek en hafif tabiriyle saflık olur.

Hocam Ekşi sözlükteki entry yi yazan arkadaş ne kadar süre moccamaster kullandı veya filtre kahveden ne kadar anlıyor bilmiyorum ama yorumu oldukça sığ olmuş.

6 yıldır iş yerinde kullandığım Moccamaster KBG ve 1 yıldır yazlıkta kullandığım Moccamaster Select ile tahminen 2 binin üzerinde demleme yaptım. 6 yıllık makine problemsiz çalışmaya devam ediyor.

Bence öne çıkan tarafları;
1. Güvenilirlik ve dayanıklılık
2. Sıcaklık stabilitesi
3. Basitlik ve hız

Moccamaster uzun yıllar kullanılabilecek bir materyal kalitesine sahip, suyu 92-93 derecede ideal sıcaklıkta ve demleme süresince dalgalanma olmadan verebiliyor, flow rate i 500 ml için 2 dk, yani 4 cup işaretine kadar su koydugunuzda öğütüm inceliğine göre demleme süresi 2:30-3:00 civarı oluyor ki güzel bir süredir.

Kısacasi 4 cup ve üzeri demlemelerde güzel sonuçlar verir. Piyasada satılan ucuz plastik malzeme agırlıklı suyu hangi akış hızında ve hangi sıcaklıkta verdiği belli olmayan, demlemeye 100 dereceyle başlayıp 80 derecede bitiren, saçma sapan makinelerle kıyas kabul etmez. Filtre kahve demek ögütülmüş kahvenin belli bir oranda suda çözünmesi ile ortaya çıkan içecektir. Bu çözünmeyi birinci dereceden etkileyen faktör öğütüm tutarlılığı ve demleme sıcaklığıdır.

Yani tüm filtre kahve makinelerinin çalışma mantığı aynıdır demek en hafif tabiriyle saflık olur.
Hocam evde bir tek ben kullanıyorum tek bardaklık yani. 350 ml bardakta içiyorum. Yani öyle tek seferde 500 ml nadir olur eve misafir falan gelirse.

Online satışta bu iade politikası kesinlikle değişmeli. Yazık satıcıya yüklenen bu kargo bedellerine. Ayrıca satıcı üründen parça değişimi vb yapılmadığını nereden bilecek?

Online satışta bu iade politikası kesinlikle değişmeli. Yazık satıcıya yüklenen bu kargo bedellerine. Ayrıca satıcı üründen parça değişimi vb yapılmadığını nereden bilecek?
Sıklıkla karşılaştığım muhalif tavrınızdan gayet memnunum ancak yarın öbürgün meclis'e girmeyi düşünürseniz kendimi zincirleyerek eylem yapar, gerekirse açlık orucu tutarım ve bu arzunuza açıkça engel olurum(:

Elimizde bi tüketici hakkı kaldı Ercan bey. Rica ediyorum ilgili yasaya, karşıt düşünce geliştirmeyelim. Bırakalım tüketicilerin korunması kanunu böyle kalsın.

Sıklıkla karşılaştığım muhalif tavrınızdan gayet memnunum ancak yarın öbürgün meclis'e girmeyi düşünürseniz kendimi zincirleyerek eylem yapar, gerekirse açlık orucu tutarım ve bu arzunuza açıkça engel olurum:)

Elimizde bi tüketici hakkı kaldı Ercan bey. Rica ediyorum ilgili yasaya, karşıt düşünce geliştirmeyelim. Bırakalım tüketicilerin korunması kanunu böyle kalsın.
Kiloluk kahve alıp 100-150 gr'ını tüketip kalanı ade etmeye çalışanlar, kahve makinesi alıp iki forum gönderisi okuyup iade edenler... Bence artık ürün satışında sıfır kapalı kutu, koli açılmadan iade gelmiş, koli açılmış ama kullanılmamış, valla az kullanılmış, çok temiz 1-2 kere kullanılmış, sadece geyşa kahveyle deneme yapılmış şeklinde sınıflandırmalar olmalı. Parasını basayım en azından kapalı kutu olduğundan emin olayım. 🤣
Siyaset aman bizden uzak olsun.😄

Bende hem moccamaster hem de sage var. Moccamaster i yıllardır kullanıyorum. Gerçekten çok basic bir cihaz. Ömürlük kullanılır performansı da iyi. Sage ye göre zayıf yanı sadece aç kapa fonksiyonu olması. Sage o anlamda çok daha manuel programlamaya açık. Ikisi de güzel cihazlar. Ikisinin de ortak gelişim alanı ise, suyu manuel eklemek zorunda olmamız bence. Özellikle sage gibi Çok fonksiyonlu bir makinede bu da olsaymış tadından yenmezmiş :)

Geri