fast24
Barista
Emniyet mekanizması açısından basite kaçmışlar. Su bitince kapanacak. O yüzden öyle yapmışlardır..., suyu manuel eklemek zorunda olmamız bence.
Emniyet mekanizması açısından basite kaçmışlar. Su bitince kapanacak. O yüzden öyle yapmışlardır..., suyu manuel eklemek zorunda olmamız bence.
Merhaba, bu örneğin birkaç yerde daha verildiğini gördüm. Durumu yaşayan benim. Kavurucuyu belirtmeme gerek yok. Kahve under kavrulmuştu. Hala bende 50gr kadar duruyor. Kavrulalı bir yılı geçmiş durumda. İsteyen olursa kargo ücretini kendisi ödemesi şartıyla bir demlemelik miktarı bir kişiye gönderebilirim. Eğer başkası da böyle bir durumla karşılaşmışsa onu bilmiyorum. İyi akşamlar.Kiloluk kahve alıp 100-150 gr'ını tüketip kalanı ade etmeye çalışanlar,
Merhaba, kavrum muhtemelen dediğiniz gibi hatalıdır. Kavurucu başlığında yazışmalardan hatırladığım kadarıyla kahvenin belli bir bölümünü tüketmiştiniz. Bu durumda bence ürünü 1-2 denemeden sonra iade etmek gerekir. İyi akşamlar.Merhaba, bu örneğin birkaç yerde daha verildiğini gördüm. Durumu yaşayan benim. Kavurucuyu belirtmeme gerek yok. Kahve under kavrulmuştu. Hala bende 50gr kadar duruyor. Kavrulalı bir yılı geçmiş durumda. İsteyen olursa kargo ücretini kendisi ödemesi şartıyla bir demlemelik miktarı bir kişiye gönderebilirim. Eğer başkası da böyle bir durumla karşılaşmışsa onu bilmiyorum. İyi akşamlar.
Hocam Sage’i ilk kez burada duydum. SDC400 ile SDC450 arasındaki fark nedir? Bir de gerçek fiyat/performans kralı diyebileceğimiz markalar ve bunların modelleri nelerdir?Bende hem moccamaster hem de sage var. Moccamaster i yıllardır kullanıyorum. Gerçekten çok basic bir cihaz. Ömürlük kullanılır performansı da iyi. Sage ye göre zayıf yanı sadece aç kapa fonksiyonu olması. Sage o anlamda çok daha manuel programlamaya açık. Ikisi de güzel cihazlar. Ikisinin de ortak gelişim alanı ise, suyu manuel eklemek zorunda olmamız bence. Özellikle sage gibi Çok fonksiyonlu bir makinede bu da olsaymış tadından yenmezmiş![]()
Merhaba, under kavrumla ilk kez karşılaştığım için durumu tam kavrayamamış, suyu ve parametreleri birçok kez değiştirmiştim. Tekrardan iyi akşamlar.Merhaba, kavrum muhtemelen dediğiniz gibi hatalıdır. Kavurucu başlığında yazışmalardan hatırladığım kadarıyla kahvenin belli bir bölümünü tüketmiştiniz. Bu durumda bence ürünü 1-2 denemeden sonra iade etmek gerekir. İyi akşamlar.
Bir tanesi cam bir diğeri çelik karafli. Aradaki temel fark bu. Cam karafli modelde alttan ısıtma özelliği var. Çelikte yok.Hocam Sage’i ilk kez burada duydum. SDC400 ile SDC450 arasındaki fark nedir? Bir de gerçek fiyat/performans kralı diyebileceğimiz markalar ve bunların modelleri nelerdir?
Moccamaster ile aynı malzeme kalitesinde mi hocam? Bakır borular falan yani. Çelik karaf sanki daha iyi gibi. Cam karafta 30-40 dk sonra ısıtma kapanıyor ama çelik karaf termos görevi gördüğü için hem fazladan elektrik harcamıyor hem de daha uzun süre sıcak tutuyor sanırım.Bir tanesi cam bir diğeri çelik karafli. Aradaki temel fark bu. Cam karafli modelde alttan ısıtma özelliği var. Çelikte yok.
Ben çelik karafli modeli kullanıyorum.
Fiyat performans oranı bence oldukça başarılı. Filtre kahve makinesi alinacaksa sage ya da moccamaster arasında bir seçim yapılmalı bence.
Ticarette her zaman böyle riskler vardır, milyonluk mallar gümrükten dönüyor 300 dolarlık makine mi işletmeyi batıracak? Ayrıca bu mantıkla sorunlu bir mal almış olan kullanıcı yansın demektir. Örneğin daha önce Amazon.com.tr satıcısından Bosh marka matkap aldım ama 2 kez değişim istedim çünkü fabrika çıkışında veya depoda bir şey olmuş ve gelen 2 üründe de sıkıntı vardı. İlk gelende ürünün mandreninde darbe vardı ikincisinde ise yalpalama. Güvenlik bandını yırtmadan da ürünü kullanabiliyordunuz, çünkü Bosch sadece kutunun üst kapağına koymuş. Bu durumda bu ayıplı malların ispatı kimde olmalı? Satın alıp açtıktan sonra fark eden bende mi, satıcı da mi yoksa üreticide mi? Kanun burada vatandaşı korumuş siz de bu değişmeli diyorsunuz. Umarım ayıplı ürüne denk gelmezsiniz yoksa yazık satıcıya.Online satışta bu iade politikası kesinlikle değişmeli. Yazık satıcıya yüklenen bu kargo bedellerine. Ayrıca satıcı üründen parça değişimi vb yapılmadığını nereden bilecek?
Ayıplı ürüne de hatta yakın zamanda dolandırıcı satıcıya da denk geldim, paramı zor aldım ama bahsettiğim konu bu değil, iade işinin artık abartılmış bir duruma gelmesi. Hiç bir gerekçe yokken ürün iadesi bence bu yasayı suistimal etmektir. Yıllar önce geziye giderken Media Markt'tan fotoğraf makinesi alıp bir hafta kullanıp iade eden de gördüm, mağazaya gitmeye üşendiği için bir sürü kıyafet alıp, birini seçer diğerlerini iade ederim diyeni de. Bu da bizlere kullanılmış ürün, kargo maliyetlerinden ötürü de yükselen fiyatlar olarak dönüyor. Bahsettiğim noktanın yeterince açık olduğunu düşünüyorum.Ticarette her zaman böyle riskler vardır, milyonluk mallar gümrükten dönüyor 300 dolarlık makine mi işletmeyi batıracak? Ayrıca bu mantıkla sorunlu bir mal almış olan kullanıcı yansın demektir. Örneğin daha önce Amazon.com.tr satıcısından Bosh marka matkap aldım ama 2 kez değişim istedim çünkü fabrika çıkışında veya depoda bir şey olmuş ve gelen 2 üründe de sıkıntı vardı. İlk gelende ürünün mandreninde darbe vardı ikincisinde ise yalpalama. Güvenlik bandını yırtmadan da ürünü kullanabiliyordunuz, çünkü Bosch sadece kutunun üst kapağına koymuş. Bu durumda bu ayıplı malların ispatı kimde olmalı? Satın alıp açtıktan sonra fark eden bende mi, satıcı da mi yoksa üreticide mi? Kanun burada vatandaşı korumuş siz de bu değişmeli diyorsunuz. Umarım ayıplı ürüne denk gelmezsiniz yoksa yazık satıcıya.
Benim durumum ile bahsettiğiniz durum aynı değil. Ben kutusunu bile açmadan geri gönderdim. Kullansaydım eğer geri göndermezdim. Kullanıp da arızası olmadığı halde gönderende zaten art niyet vardır.Ayıplı ürüne de hatta yakın zamanda dolandırıcı satıcıya da denk geldim, paramı zor aldım ama bahsettiğim konu bu değil, iade işinin artık abartılmış bir duruma gelmesi. Hiç bir gerekçe yokken ürün iadesi bence bu yasayı suistimal etmektir. Yıllar önce geziye giderken Media Markt'tan fotoğraf makinesi alıp bir hafta kullanıp iade eden de gördüm, mağazaya gitmeye üşendiği için bir sürü kıyafet alıp, birini seçer diğerlerini iade ederim diyeni de. Bu da bizlere kullanılmış ürün, kargo maliyetlerinden ötürü de yükselen fiyatlar olarak dönüyor. Bahsettiğim noktanın yeterince açık olduğunu düşünüyorum.
Bu konuya daha fazla yazmayacağım, iyi forumlar.
Hocam işin şöyle bir boyutu da var, aynı gün aldığın üründe sorun çıkınca değiştirmemek için 40 takla atan firmalar, garanti değişim yasal süresi 14 gün diye tam 14 gün bekleten firmalar, her sorunu kullanıcı hatası diyerek geri çeviren insanları mağdur durumda bırakanlar, yedek parçası yok diyenler vs vs bu iki taraflı bir sömürü ben sadece iade konusunda sorunsuz olduğu için amazondan siparis veriyorum 3-5 fazla veririm ama amazondan alirimAyıplı ürüne de hatta yakın zamanda dolandırıcı satıcıya da denk geldim, paramı zor aldım ama bahsettiğim konu bu değil, iade işinin artık abartılmış bir duruma gelmesi. Hiç bir gerekçe yokken ürün iadesi bence bu yasayı suistimal etmektir. Yıllar önce geziye giderken Media Markt'tan fotoğraf makinesi alıp bir hafta kullanıp iade eden de gördüm, mağazaya gitmeye üşendiği için bir sürü kıyafet alıp, birini seçer diğerlerini iade ederim diyeni de. Bu da bizlere kullanılmış ürün, kargo maliyetlerinden ötürü de yükselen fiyatlar olarak dönüyor. Bahsettiğim noktanın yeterince açık olduğunu düşünüyorum.
Bu konuya daha fazla yazmayacağım, iyi forumlar.
Daha önce cayma hakkını kullanarak ürünü firmaya iade eden bir kullanıcı tarafından ürününüze zarar verilmediğini nereden biliyorsunuz.Kulağa absürt geliyor biliyorum ama aslında o kadar yaygın ki...çünkü fabrika çıkışında veya depoda bir şey olmuş ve gelen 2 üründe de sıkıntı vardı. İlk gelende ürünün mandreninde darbe vardı ikincisinde ise yalpalama. Güvenlik bandını yırtmadan da ürünü kullanabiliyordunuz, çünkü Bosch sadece kutunun üst kapağına koymuş.
İyi niyetli olduğunuzu ifade ediyor olabilirsiniz ama bu keyfi fikir değişiklikleriniz birilerine fatura ediliyor ne yazık ki...Elbette fikir değiştirebilirsiniz bundan da doğalı yok ama şu da bir gerçek ki bu fikir değişiklikleri ürünü alma sürecinden önce gerçekleşmesi daha makul olan bir süreç.Buraya başlık açma,fikir sorma mevzusu da ürünü alınca değil alma fikri oluşunca yazılması yine daha makul olan seçenek, herkes sizin gibi şıpsevdi bir şekilde ürün kovalarsa bu kargo maliyetleri ne yazık ki satış fiyatlarına olumsuz bir bicimde yansımaya devam eder.Detaylari hakkında çok kesin bilgilere sahip değilim ama mevcut yasanın olması gerektiği gibi tüketiciyi korumasından memnunum ve bu manada modern olduğunu düşünüyorum ancak böyle yasalar modern, sağduyunun ve toplumsal güven duygusunun hakim oldugu toplumlara daha uygun ve bu toplumlarda daha işlevsel ne yazık ki.Saticilar ve tüketiciler tarafından bu şekilde kötü kullanilmaya devam ederse bu kanunda da duzenlemeye gidilmeyecegini kimse garanti edemez sanırım.Benim durumum ile bahsettiğiniz durum aynı değil. Ben kutusunu bile açmadan geri gönderdim. Kullansaydım eğer geri göndermezdim. Kullanıp da arızası olmadığı halde gönderende zaten art niyet vardır.
Bu da olası bir durum tabi ki ama depo elemanının iade olarak gelen ürünü kontrol etmesi gerekiyor ve sorunsuzsa yeniden satışa koymalı. Bunlar hep ideal senaryolar elbette gerçek dünyada bu şekilde ilerlemiyordur kötü niyetli bir kullanıcı sistemin açığını kullanmış olabilir.Daha önce cayma hakkını kullanarak ürünü firmaya iade eden bir kullanıcı tarafından ürününüze zarar verilmediğini nereden biliyorsunuz.Kulağa absürt geliyor biliyorum ama aslında o kadar yaygın ki...
Sage kesinlikle moccamaster tan aşağı kalite bir ürün değil. Aralarındaki en temel fark moccamaster çok basic ve renkli bir ürün, sage çok fonksiyonel ve programlanabilir.Moccamaster ile aynı malzeme kalitesinde mi hocam? Bakır borular falan yani. Çelik karaf sanki daha iyi gibi. Cam karafta 30-40 dk sonra ısıtma kapanıyor ama çelik karaf termos görevi gördüğü için hem fazladan elektrik harcamıyor hem de daha uzun süre sıcak tutuyor sanırım.
Aynı elbisenin/ayakkabının 5 rengini sipariş verip, ürünleri üstünde deneyip, sonrasında en sevdiği rengi tutup 4'ünü iade edenlere ne demeli.
influencerAynı elbisenin/ayakkabının 5 rengini sipariş verip, ürünleri üstünde deneyip, sonrasında en sevdiği rengi tutup 4'ünü iade edenlere ne demeli.