• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mısır Patlatma Makinası İle Kavurma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ilk denemeye göre gayet iyi duruyor. tebrikler!
Teşekkürler 😊 İlk denemelerin ziyan olabileceğini düşünerek Sanal Baharat'ın Honduras'ını kullandım. Arada defekt olan çok çekirdek vardı. Elememe rağmen arada kaçan defekt çekirdekler direkt kavrulmadı. Daha kaliteli bir çekirdekle daha da homojen bir sonuç yakalarım diye düşünüyorum.

İlginç örneğin bu forumda pek hazzedilmeyen "sanal" bir kavurucuda 105 TL olan mandheling 1 kg kavrulmuş çekirdek çiğ olarakta tam tamına aynı fiyat, diğer yerlerde böyle, hiç bilmediğim 100 Gr olarak satan farklı bir yer 10 TL ye satıyor 100 Gr. mantık dahabucuz olmalındiye düşünüyor, kendi kavururken %20 kaybeden işletme (ki diğer elektrik, makine bakım ve personel giderlerini es geçerek söylüyorum) en azından %10 daha ucuza satmalıymış gibi geliyor bana
Sanalbaharat çiğ kahveden kargo ücreti almıyor böylece 10 tl daha ucuza gelmiş oluyor.

Mısır patlatma makinesinde ilk denemeyi bugün yaptım. Makineyi boş çalıştırdıktan 10 saniye sonra 3-4 çekirdek attım. Onların döndüğünü görünce kalanı döktüm ama dönmedi bu kez. Ufak ufak salladım bunun üzerine. Ama tabi bu arada ilk deneme acemiliği ile bazıları yandı. Ancak çekirdekler içindeki nemi kaybettikçe dönmeye ve kavrulmaya başladı. 4:45 gibi bir sürede istediğim kıvama ulaştı. Kameranın flaşı renkler konusunda yanıltsa da beklediğimden daha homojen bir kavrum oldu. Fotoğrafta duruyorlar ama aradaki yanıkları da temizleyince tam homojenliği yakaladım. Kahve kavurmaya merak salan arkadaşlar, yandan üflemeli bir mısır patlatma makinesiyle güzel denemeler yapabilir. Benim çok hoşuma gitti 😊
Ekli dosyayı görüntüle 5516
Selamlar.. Emeğinize sağlık. Hangi marka ve model makina kullandınız acaba ?

Hocam Selam,

Ben önceden tecrübeli arkadaşların yardımıyla cam tamburlu ocak üstü bir makine yaptım sonra kompakt olmayışından şikayet edip mısır patlatmayı denedim şimdi o da istediği performansı vermedi ve 200-250 gr lık bir kavurma makinesi projesini başlattık onu bekliyorum. Mısır patlatmada at içine kavursun diye beklerseniz kavurmaz çoğu modelde termostat var ve cihazın yanmaması için belli bir ısıya gelince devreyi kesiyor fazla azalınca da tekrar çalıştırıyor. Sadece 1 kişide duydum modifikasyon yapmadan kahve kavurabilmiş ki o da daha önceki sahibinden modlanmış olabilir.

Cam tamburlu ocak üstü amatör heyecanlar için en iyi sonucu alacağınız makine. Dezavantajları özetle; kompakt değil kurulumu ve taşıması pratik olmuyor ve etrafı biraz batırıyor, tekrarlanabilirliği zayıf çünkü ölçmen gereken tüm parametreleri ölçemiyorsun-ölçmek istiyorsan zaten amatör değilsindir- avantajları özetle; çok kolay elde edebilirsin ve uygun fiyatlı, kendine özel tasarım yapıp istediğin ekleme/çıkartma fikrini uygulayabilirsin. detay almak isterseniz her şeyi sorabilirsiniz.

Mısır Patlatma Makine.jpeg

Asıl sorunuz olan mısır patlatma ise bence arada kalan bir çözüm, yukarıda eskiden yapanlara sorarak ve kendimce modifikasyonunu yaparak son haline getirmeye yaklaştığım mısır patlatma makinesi. Bu cihazda fan hızı, rezistanslara giden akım ayarıyla tambur içi ısı ayarlanabiliyor ve thermocouple ile ekrana yansıtılıp okunabiliyor. Teoride bir çok özelliği sağlıyor ama kavrum performansını ben pek beğenmedim. Açık konuşmam gerekirse uğraştığıma değdiğini düşünmüyorum.

İlk 2 kavrum.jpeg

Bunlar makineyi kalibre ederken yaptığım iki kavrum soldaki kontrolden çıkıp tekrar dizginleri elime aldıktan sonra en azından cold brew e gider diye kavurup bitirdiğim sağdaki de nispeten kontrol altında tutarak bitirdiğim kavrum. Denemek isteyen olursa bu cihazı sadece elektronik parçalarına harcadığım para karşılığında gönderebilirim, 100 tl den fazladır ama 100 tl ye bırakırım. Ben 200 tl den fazla harcadım, 1 kere makineyi değiştirdim çünkü modlarken rezistans plakasını yaktım.

Özetle cam tamburlu ocak üstü makine parametreleri kontrol etmeliyim takıntınız yoksa en uygun çözüm, mısır patlatma gerçekten iyi modlanırsa ve kalibre edilirse çok iyi sonuçlar verebilecek bir potansiyeli var ama o kadar emeği yeni bir kahve makinesi yapmaya harcamak daha mantıklı geliyor.

Merak ederseniz Cam tamburlu için de bu ilk projemdi: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...esi-malzeme-listesi-ve-kurulum-detaylari.368/

Geri